مقایسه سوناتا هیبرید و لکسوس is250

فهرست مطالب


در این مقاله به سراغ رده‌های قیمتی بالای بازار رفته‌ایم و قصد داریم با مقایسه سوناتا هیبرید و لکسوس is250 ببینیم اگر بخواهیم چند میلیارد تومان برای خریداری یک خودرو سدان هزینه کنیم، کدام یک گزینه بهتری است. در ادامه با ما همراه باشید تا با بررسی این دو سدان خوش‌نام از جنبه‌های مختلف، ببینیم که در نهایت سوناتا هیبرید بخریم یا لکسوس is250.

 

معرفی سوناتا هیبرید و لکسوس is250

نسخه هیبرید هیوندای سوناتا نخستین بار در سال 2011 و در قالب نسل ششم این خودرو (سوناتا yf) معرفی و به بازار عرضه شد. هرچند نسخه‌ بنزینی هیوندای سوناتا yf در تعداد بسیار زیادی وارد کشور ما شد اما نمونه هیبرید این نسل هرگز به ایران نیامد. تا این‌که شرکت پاکرو سبز قشم نمایندگی تخصصی خودروهای هیبریدی شرکت هیوندای را اخذ کرد و از سال 2017 نسخه هیبرید هیوندای سوناتا نسل هفتم (LF) را به ایران آورد.

سوناتا هیبرید آمار فروش خوبی را در بازار کشور ما ثبت کرد و حتی تعدادی از نسخه‌های پایه آن وارد ناوگان تاکسی فرودگاه هم شدند. هیوندای سوناتا LF برای سال 2018 دست‌خوش یک فیس‌لیفت اساسی شد که نسخه‌های هیبرید این نمونه فیس‌لیفت موفق شدند در آخرین ماه‌های دوره قبلی واردات به کشور ما بیایند.

 

اینجا میتونی قیمت روز سوناتا هیبرید رو ببینی

 

معرفی سوناتا هیبرید

 

در حال حاضر بسیاری از نمونه‌های سوناتا هیبرید مدل 2018 به صورت صفرکیلومتر پشت شیشه نمایشگاه‌ها باقی مانده‌اند که ما هم به دلیل رعایت بیش‌تر عدالت و نزدیک بودن قیمت‌ها، همین نسخه فیس‌لیفت 2018 را برای بررسی و مقایسه با لکسوس is250 در نظر داریم.

در طرف دیگر، لکسوس IS را داریم که نخستین بار در سال 1998 معرفی و به بازار عرضه شد. این خودرو که کوچک‌ترین و البته اسپرت‌ترین سدان لکسوس محسوب می‌شود، نخستین بار در نسل دوم خود و در قالب لکسوس is300 مدل 2008 به بازار کشور ما آمد.

اما نسخه مورد بررسی ما، لکسوس is250 نسل سوم است که در تعدادی نسبتاً محدود با مدل 2014 و 2015 به بازار کشور ما راه پیدا کرد. این سدان ژاپنی، ویژگی‌های جذاب و متمایزی دارد که در ادامه مقایسه سوناتا هیبرید و لکسوس is250 بیش‌تر با آن آشنا خواهیم شد.

 

معرفی لکسوس is250

 

 

مقایسه سوناتا هیبرید و لکسوس is250 از نظر طراحی

هیوندای سوناتا هیبرید 2018 طراحی بسیار پخته‌تری نسبت به مدل 2017 دارد و به لطف تغییراتی مثل باریک‌تر شدن چراغ‌های جلو و عقب، جلوپنجره با ابعاد بزرگ‌تر و لبه بالچه مانند درب صندوق بار، اسپرت‌تر از قبل به چشم می‌آید.

طراحی سوناتا هیبرید

 

اما وقتی با رقیبی مثل لکسوس is250 روبه‌رو هستیم، هیوندای سوناتا هیبرید نمی‌تواند ادعا زیادی داشته باشد. چراکه طراحان لکسوس به قدری کار خود را استادانه انجام داده‌اند که بعد از گذشت نزدیک به یک دهه از طراحی اولیه این خودرو، کماکان می‌توانیم با دیدن چهره‌اش هیجان‌زده شویم و لذت ببریم. نحوه طراحی سپرها، چراغ‌ها، آینه‌های جانبی و به صورت کلی، تمام خطوط بدنه لکسوس is250 ظاهری خشن و تهاجمی را تداعی می‌کند که برای قشر جوان بسیار جذاب است.

ناگفته نماند که لکسوس is250 در دو تیپ معمولی و F Sport به بازار کشور ما راه پیدا کرده است که تیپ اف اسپرت با وجود جلوپنچره شبکه‌ای (لانه زنبوری) و هم‌چنین طرح متفاوت سپر جلو و رینگ‌ها، به مراتب خشن‌تر از نسخه معمولی به نظر می‌رسد. جذابیت‌های نسخه اف اسپرت به لطف پشت آمپر دیجیتال و صندلی‌های اسپرت جلو، درون کابین هم ادامه دارد.

 

طراحی لکسوس is250

 

درون کابین خودروها هم اوضاع به همین صورت است و سوناتا هیبرید 2018 با تغییراتی اندک نسبت به مدل 2017، فضایی نسبتاً ساده و خانوادگی دارد. در حالی که داشبورد لکسوس is250 از طرح شلوغ‌تری بهره می‌برد و اگر از ساعت آنالوگ قسمت میانی آن صرف‌نظر کنیم، جلوه اسپرت‌تری دارد.

در مجموع برای مقایسه سوناتا هیبرید و لکسوس is250 از نظر طراحی باید بگوییم که اکثر سلایق، ظاهر محصول لکسوس را بیش‌تر می‌پسندند اما یک‌سری افراد میانسال به بالا که رابطه خوبی با طراحی‌های شلوغ و اسپرت ندارند، با سوناتا هیبرید ارتباط بهتری برقرار خواهند کرد.

 

بیشتر بخوانید:

 

مقایسه آپشن‌های سوناتا هیبرید و لکسوس is250

 هیوندای سوناتا هیبرید در سه تیپ GLS، GL و GLS پلاس توسط شرکت پاکرو عرضه شده است که تیپ رده میانی GLS تجهیزاتی مثل مانیتور بزرگ، رینگ‌های 17 اینچی، سقف پانوراما، سنسور پارک جلو، هشداردهنده نقاط کور، گرم‌کن صندلی‌های جلو و عقب، تنظیم برقی صندلی جلو و حافظه صندلی راننده را بیش‌تر از تیپ پایه GL دارد. در نسخه فول آپشن یا GLS پلاس هم شارژر وایرلس تلفن همراه، سردکن صندلی‌های جلو و تریم طرح چوب کابین به لیست آپشن‌ها اضافه می‌شود.

 

کابین سوناتا هیبرید

 

لکسوس is250 هم همان‌طور که گفتیم دو تیپ معمولی و F Sport دارد که تفاوت امکانات آن‌ها در بهره‌مندی تیپ F Sport از سیستم تعلیق اسپرت، صفحه نشان دهنده‌ها تمام دیجیتال، سیستم صوتی حرفه‌ای مارک لوینسن، کروز کنترل هوشمند و حالت رانندگی اسپرت پلاس خلاصه می‌شود.

در مجموع اگر بخواهیم تیپ‌های فول این دو خودرو را از نظر آپشن باهم مقایسه کنیم، حد تعادلی را بین آن‌ها می‌بینیم که سلیقه خریدار می‌تواند گزینه برتر را مشخص کند.

به عنوان مثال هیوندای سوناتا هیبرید GLS پلاس از برتری‌هایی مثل سقف پانوراما، گرم‌کن صندلی‌های عقب، درب صندوق بار برقی و گرم‌کن غربیلک فرمان نسبت به لکسوس is250 اف اسپرت برخوردار است اما در مقابل، محصول لکسوس هم از کروز کنترل هوشمند، شیفترهای تعویض دنده پشت فرمان، نوربالا اتوماتیک و تنظیم برقی ستون فرمان بهره می‌برد.

 

کابین لکسوس is250

 

مقایسه آپشن‌های سوناتا هیبرید و لکسوس is250 را می‌توانید در جدول زیر به صورت کامل‌تر دنبال کنید:

تجهیزات

هیوندای سوناتا هیبرید GLS+ (2018)

لکسوس is250  اف اسپرت (2014 – 2015)

چراغ

چراغ‌های جلو LED، مه‌شکن عقب، دی‌لایت، سنسور نور، تنظیم ارتفاع اتوماتیک چراغ‌های جلو، چرخش لنز چراغ‌های جلو هماهنگ با فرمان (AFS)

چراغ‌های جلو زنون با چراغ‌شور، مه‌شکن جلو، تنظیم ارتفاع اتوماتیک چراغ‌های جلو، نوربالا اتوماتیک، دی‌لایت، سنسور نور

سیستم‌های مالتی مدیا

سیستم صوتی حرفه‌ای اینفینیتی با 10 بلندگو، مانیتور 8 اینچی لمسی، نویگیشن، بلوتوث

سیستم صوتی حرفه‌ای Mark Levinson با 15 بلندگو، مانیتور 7 اینچی لمسی، موس جلو، نویگیشن، بلوتوث، پشتیبانی از فرامین صوتی (به زبان انگلیسی)

رینگ‌ها

17 اینچی آلومینیومی

18 اینچی آلومینیومی

شیشه و آینه

شیشه بالابر آنتی ترپ (ضد مانع) راننده و سرنشین جلو، پرده برقی عقب، پرده جانبی دستی سرنشینان عقب، آینه‌های جانبی تاشو برقی با گرم‌کن، آینه میانی الکتروکرومیک

شیشه بالابرهای برقی، پرده برقی عقب، آینه‌های جانبی تاشو برقی با گرم‌کن، آینه میانی الکتروکرومیک

تهویه مطبوع

اتوماتیک دو کاناله، دریچه برای سرنشینان عقب

اتوماتیک دو کاناله، دریچه برای سرنشینان عقب

صندلی

روکش چرمی صندلی‌ها، تنظیم برقی صندلی‌های جلو، حافظه صندلی راننده، گرم‌کن تمامی صندلی‌ها، سردکن صندلی‌های جلو

روکش چرمی صندلی‌ها، تنظیم برقی صندلی‌های جلو، حافظه صندلی راننده، گرم‌کن و سردکن صندلی‌های جلو

سایر امکانات

کی‌لس استارتر، کروز کنترل، سقف پانوراما، شارژر وایرلس تلفن همراه، درایو مُد سه حالته، سنسور باران، سنسور فشار باد لاستیک‌ها (TPMS)، ترمز پارک برقی با اتوهلد، گرم‌کن غربیلک فرمان، درب صندوق بار برقی و هوشمند، دوربین دید عقب

کی‌لس استارتر، کروز کنترل هوشمند، سانروف، سیستم تعلیق هوشمند اف اسپرت، درایو مُد چهار حالته، سنسور باران، سنسور فشار باد لاستیک‌ها (TPMS)، شیفترهای تعویض دنده پشت فرمان، تنظیم برقی ستون فرمان، دوربین دید عقب، ساعت آنالوگ داشبورد، پوشش جیر سقف و ستون‌ها

 

مقایسه سوناتا هیبرید و لکسوس is250 از نظر ایمنی

هرچند سوناتا هیبرید از نظر امکانات ایمنی در سطح بسیار خوبی قرار دارد اما لکسوس is250 به لطف آپشن‌هایی مثل هشداردهنده عدم رانندگی بین خطوط، هشداردهنده برخورد از جلو و 2 ایربگ بیش‌تر، برتری خود را به این محصول هیوندای دیکته می‌کند.

هر دو خودرو هم با وجود 5 ستاره ایمنی، خیال‌مان را از بابت رعایت حداکثری استانداردها ایمنی راحت می‌کنند. ناگفته نماند که ستاره‌های ایمنی هیوندای سوناتا از مؤسسه آمریکایی NHTSA و ستاره‌های لکسوس IS از مؤسسه اروپایی Euro Ncap اخذ شده‌اند.

لیست کامل آپشن‌های ایمنی هیوندای سوناتا هیبرید و لکسوس is250 را می‌توانید در جدول زیر ببینید:

تجهیزات

هیوندای سوناتا هیبرید GLS+ (2018)

لکسوس is250  اف اسپرت (2014 – 2015)

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

هشداردهنده نقاط کور، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، پشت‌سری فعال صندلی‌های جلو

هشداردهنده نقاط کور، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، پشت‌سری فعال صندلی‌های جلو، هشداردهنده خروج از خط، هشداردهنده برخورد از جلو و عقب

کیسه هوا

راننده و سرنشین جلو، جانبی سرنشینان جلو، پرده‌ای سرتاسری (در مجموع 6 عدد در 10 نقطه)

راننده و سرنشین جلو، جانبی سرنشینان جلو، پرده‌ای سرتاسری، محافظ زانو سرنشینان جلو (در مجموع 8 عدد در 12 نقطه)

سیستم ترمز و پایداری

ترمز کمکی (BA)، مدیریت پایداری خودرو (VSM)، کنترل کشش (TCS)

ترمز کمکی (BA)، کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، کنترل کشش (TCS)

 

مقایسه فنی سوناتا هیبرید و لکسوس is250

قوای محرکه هیوندای سوناتا هیبرید شامل یک پیشرانه 2 لیتری تنفس طبیعی بنزینی و یک پیشرانه الکتریکی 38 کیلوواتی است که در مجموع می‌تواند حداکثر قدرت 196 اسب بخار و حداکثر گشتاور 205 نیوتن‌متر را تولید کند. توان این مجموعه هم توسط یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک به محور جلو این سدان کُره‌ای منتقل می‌شود.

 

موتور سوناتا هیبریدی

 

همان‌طور که از یک خودرو هیبریدی انتظار داریم، مصرف سوخت سوناتا هیبرید نسبت به حجم و قدرت پیشرانه بسیار مناسب است و این خودرو علی‌رغم توانایی‌های حرکتی خوب و شتاب صفرتاصد 9.6 ثانیه‌ای، تنها به 5.6 لیتر سوخت برای پیمایش صد کیلومتر مسافت در سیکل ترکیبی نیاز دارد.

در مقابل، لکسوس is250 ترکیب فنی متفاوتی نسبت به اکثر خودروهای هم‌رده خود دارد و جزو آخرین بازمانده‌های خودروهای 6 سیلندر بازار ایران محسوب می‌شود. این خودرو از یک پیشرانه 6 سیلندر تنفس طبیعی 2.5 لیتری با حداکثر قدرت 207 اسب بخار و حداکثر گشتاور 249 نیوتن‌متر بهره می‌برد که توان خود را از طریق یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک به محور عقب منتقل می‌کند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد این سامورایی هم به ترتیب برابر با 8.6 لیتر در صد کیلومتر و 8.1 ثانیه است.

موتور لکسوس is250

اما وقت آن رسیده است که کمی از اعداد و ارقام فاصله بگیریم و به جنبه‌های عملی مقایسه سوناتا هیبرید و لکسوس is250 بپردازیم. هیوندای سوناتا نسبت به لکسوس IS ابعاد بزرگ‌تری دارد و این ابعاد بزرگ‌تر در کنار ساختار دیفرانسیل جلو، باعث شده است تا کابین این خودرو در مقایسه با رقیب ژاپنی جادارتر و دل‌بازتر باشد. در بخش کیفیت سواری هم کفه ترازو به سمت نماینده هیوندای سنگینی می‌کند و لکسوس is250 به‌خصوص در نسخه F Sport، سواری خیلی نرمی ندارد.

اما در بخش توانایی‌های فنی و لذت رانندگی ورق برمی‌گردد و لکسوس is250 به لطف پیشرانه 6 سیلندر تنفس طبیعی، تعلیق اسپرت و ساختار دیفرانسیل عقب، لذت رانندگی و هندلینگ بسیار خوبی را ارائه می‌کند که در بین سدان‌های این رده قیمتی کم‌نظیر است.

البته سوناتا هیبرید هم خودرویی کُند و کسل‌کننده محسوب نمی‌شود اما در مقابل رقیب سامورایی خود حرف چندانی برای گفتن ندارد.

خلاصه مقایسه فنی سوناتا هیبرید و لکسوس is250 را می‌توانید در جدول زیر ببینید:

مدل خودرو

هیوندای سوناتا هیبرید (2018)

لکسوس is250  اف اسپرت (2014 – 2015)

پیشرانه

4 سیلندر تنفس طبیعی بنزینی با آرایش خطی سیلندرها و سیستم پاشش مستقیم سوخت (GDI) + موتور الکتریکی

6 سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خورجینی (V شکل) سیلندرها و سیستم پاشش چند نقطه‌ای سوخت (MPI)

حجم موتور (cc)

1998

2494

حداکثر قدرت

196 اسب بخار در 6000 دور

207 اسب بخار در 6400 دور

حداکثر گشتاور

205 نیوتن‌متر در 5000 دور

249 نیوتن‌متر در 4800 دور

گیربکس

 6 سرعته اتوماتیک با قابلیت تیپ‌ترونیک

6 سرعته اتوماتیک با قابلیت تیپ‌ترونیک

مصرف سوخت (ترکیبی)

5.6 لیتر در صد کیلومتر

8.6 لیتر در صد کیلومتر

شتاب صفرتاصد (S)

9.6

8.1

حداکثر سرعت (Km/h)

192

225

 

 

مقایسه شرایط بازار و جمع‌بندی

هیوندای و لکسوس از برندهای پرطرفدار بازار کشور ما هستند و محصولات آن‌ها بازار خریدوفروش داغی دارند. اما در مورد سوناتا هیبرید فیس‌لیفت 2018 و لکسوس is250 شرایط کمی متفاوت است و عرضه نسبتاً محدود این خودروها باعث شده است تا نسبت به رقبای هم‌رده خود بازار چندان پررونقی نداشته باشند و از این نظر مشابه هستند. البته جای نگرانی چندانی هم در این خصوص وجود ندارد چراکه برای خودروهای با برند معتبر، در هر شرایطی خریدار وجود خواهد داشت.

از نظر استهلاک و دردسرهای نگهداری هم وضعیت لکسوس is250 به دلیل قوای فنی متداول‌تر، بهتر است اما در مقابل، هیوندای سوناتا هیبرید لوازم یدکی فراوان‌تر و ارزان‌تری دارد.

 

به عنوان جمع‌بندی مقایسه سوناتا هیبرید و لکسوس is250 باید بگوییم که هرچند قیمت این دو خودرو در بازار به هم نزدیک است اما تفاوت‌هایی بین آن‌ها وجود دارد که مسیر خرید هرکدام را تا حدود زیادی روشن می‌کند.

هیوندای سوناتا هیبرید به عنوان یک سدان خانوادگی با پیشرانه‌ای پاک و کم مصرف شناخته می‌شود که در عین حال توانایی‌های حرکتی مناسبی هم دارد. از این‌رو، افرادی که بیش‌تر قصد استفاده‌های روزمره و مسافرت با خودرو را دارند، بهتر است به سراغ خرید سوناتا هیبرید بروند.

اما جوان‌ترها نمی‌توانند به سادگی از کنار چهره خشن، پیشرانه پرقدرت و هندلینگ کم‌نظیر لکسوس is250 بگذرند و قطعاً خرید لکسوس is250 را به هیوندای سوناتا هیبرید ترجیح خواهند داد. برای اطلاع از قیمت هیوندای سوناتا هیبرید GLS PLUS  و قیمت لکسوس IS 250 کلیک کنید.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها