سال ۹۴ بود که شرکت ایران خودرو، تولید مدل تنفس طبیعی هایما اس 7 را در داخل کشور آغاز کرد. استقبال نهچندان چشمگیر خریداران ایرانی از این خودرو، باعث شد تا این بار مسئولان امر دست به کار شوند و نسخه فیسلیفت هایما اس ۷ مجهز به موتور ۱.۸ لیتری توربوشارژ را در اختیار متقاضیان داخلی قرار دهند. حالا دیگر مشکل توان فنی نهچندان مطلوب مدل پیشین برطرف شده بود و نمای ظاهری آن نیز جذابتر به نظر میرسید؛ از همینرو، مشتریان نیز با روی خوشتری به استقبال هایما اس ۷ توربو آمدند.
همچنین در این اثنا، ایران خودرو که فهمیده بود محصولات هایما از قابلیت فروش مناسب در بازار ایران بهرهمند هستند، مدل کوچکتر S5 را نیز بعد از عرضه هایما اس ۷ توربو در اختیار متقاضیان گذاشت.
در شرایط فعلی بازار خودروی کشور، شما در یک بازه قیمتی نسبتا یکسان، از حق انتخاب بین هایما اس ۵ صفرکیلومتر و نسخههای کارکرده هایما اس ۷ توربو برخوردار هستید؛ بنابراین، مقاله پیش رو را مطالعه فرمایید تا بتوانید تصمیم بهتری مبنی بر خرید یکی از این دو مدل بگیرید.
هایما اس ۵
هایما اس ۵ به عنوان یک کراساوور کامپکت در بازار ایران حاضر شده است و از لحاظ ظاهری، یک استایل نسبتا زیبا و عضلانی را به نمایش میگذارد. البته اعمال چاشنی اغراق در طراحی چهره این خودرو تا حدودی مشهود است و در کل، شمایلی جذاب و مطابق با اصول طراحی کراساوورهای چینی را در معرض دید قرار میدهد.
کابین این خودرو نیز از برخی المانهای بصری ویژه بهرهمند شده است؛ اما در حالت کلی، نمایی نهچندان مدرن را نشان میدهد.
نیروبخش هایما اس ۵ توربو، یک پیشرانه ۱.۵ لیتری ۴سیلندر توربوشارژ است که ۱۶۱ اسببخار قدرت و ۲۲۳ نیوتنمتر گشتاور را در دسترس گیربکس سی وی تی اتوماتیک میگذارد و از آن طریق، به سمت محور جلو ارسال میکند. شتاب صفرتاصد اس 5 برابر ۹ ثانیه است و حداکثر سرعت آن، به رقم ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت میرسد. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو نیز حدود ۸ لیتر در هر 100 کیلومتر خواهد بود.
هایما اس ۵ توربو از سیستم تعلیق نسبتا نرم بهره میبرد و شتاب و چالاکی آن نسبت به رقبای حاضر در این کلاس، تقریبا مهیج برآورد میشود.
کروزکنترل، سامانههای کنترل کشش و پایداری، کنترل ایستایی در سربالایی، حسگر پارک عقب، فشار باد تایر، دیلایت، فرمان هیدرولیک، نمایشگر لمسی ۷ اینچی، نویگیشن، دوربینهای جانبی و عقب و ۳۶۰ درجه، 6 کیسه هوا، استارت و ورود بدون کلید، تهویه اتوماتیک، صندلیهای جلو برقی، روکش صندلی چرمی، آینه جانبی تاشونده برقی با گرمکن و سانروف، شاخصترین تجهیزات هایما S5 محسوب میشود.
هایما اس ۷ توربو
همانطورکه پیشتر نیز اشاره کردیم، هایما اس ۷ توربو وارد میدان شد تا کمبودهای مدل تنفس طبیعی را جبران کند و عملکرد فنی مطلوب بههمراه ظاهری جذابتر را به مشتریان ایرانی ارائه دهد. مهمترین تفاوت ظاهری هایما S7 توربو نسبت به مدل پیشین، جلوپنجره با نوارهای عمودی کرومیرنگ آن است. طراحی داخلی این خودرو نیز در مقایسه با مدل S5 شکیلتر به نظر میرسد و به طور کلی، نمای پختهتری را ارائه میدهد. ضمنا S7 از لحاظ متریال کابین هم تاحدودی نسبت به برادر کوچکتر برتری دارد.
این خودرو، پیشرانه ۱.۸ لیتری توربوشارژ ۴ سیلندر را به خدمت گرفته است تا ۱۷۰ اسببخار قدرت بهعلاوه ۲۳۰ نیوتنمتر گشتاور را تولید کند. گیربکس ششدنده اتوماتیک نیز مامور انتقال این میزان نیرو به چرخهای جلو شده است. شتاب صفرتاصد هایما S7 توربو، حدود ۱۰ ثانیه برآورد میشود و حداکثر سرعت آن، به رقم ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت میرسد. مصرف سوخت ترکیبی این بلندبالای چینی نیز حدود ۹.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر خواهد بود.
ازجمله شاخصترین تجهیزات هایما اس ۷ توربو، میتوان به کروزکنترل، سامانههای کنترل کشش و پایداری، کنترل توقف در سربالایی، حسگر پارک عقب، سنسور باران و فشار باد تایر، دیلایت، اتولایت، تنظیم برقی ارتفاع نور چراغ جلو، فرمان برقی حساس به سرعت، نمایشگر لمسی ۷ اینچی، نویگیشن، دوربین ۳۶۰ درجه و جانبی و پشت، ۴ عدد کیسه هوا، ورود بدون کلید، تهویه اتوماتیک، صندلی راننده 8 حالته برقی، گرمکن صندلی جلو، آینه جانبی با تنظیم برقی و سانروف اشاره کرد.
نتیجهگیری
در صورت خرید هایما S5 صفرکیلومتر، مزایایی همچون گارانتی کمپانی سازنده برای چند سال، شتاب و چالاکی بیشتر، مصرف سوخت پایینتر، ظاهر خاصتر و البته خودرویی کاملا نو را به دست خواهید آورد؛ اما از سوی دیگر، مزایایی همچون کابین نسبتا بزرگتر و بازار خریدوفروش پررونق هایما اس ۷ توربو را از دست خواهید داد.
قاعدتا خودروی صفرکیلومتر بهندرت احتیاج به تعمیرات پیدا میکند؛ بنابراین، مالکان هایما S5 خشک چندان نگرانی بابت هزینههای تعمیرات ندارند و همانطور که اشاره شد، در صورت نیاز به تعمیرات، گارانتی وارد عمل میشود و اغلب هزینهها را تقبل خواهد کرد.
با همه مزایای هایما اس ۵، باید به یک نکته اساسی در این بین اشاره کرد و آن این است که اصولا S5 از محبوبیتی به اندازه برادر بزرگترش در کشورمان برخوردار نیست و عمده مشتریان ترجیح میدهند هایما S7 توربو را بهعنوان یک کراساوور خانوادگی انتخاب کنند تا بتواند ضمن بهرهمندی از سواری متعادل آن، بهراحتی این خودرو را در صورت نیاز به فروش برسانند. در بحث لوازم یدکی و قطعات بدنه نیز برتری با هایما S7 است؛ چراکه این مدل به صورت گستردهتر در کشورمان حضور دارد و دایره خدمات پس از فروش آن نیز وسیعتر از برادر کوچکتر است.
درنهایت، باید گفت که اگر صفرکیلومتر بودن خودرو برای شما با اهمیت است و میخواهید یک کراساوور جمعوجور و جذاب را در این بازه قیمتی خریداری کنید، هایما اس ۵ صفرکیلومتر میتواند به گزینه اول شما تبدیل شود؛ اما در صورتی که صفربودن خودرو چندان برای شما اولویت ندارد و از میان این دو خودرو تنها به دنبال یک کراساوور جادار و قدرتمند هستید که بازار خرید و فروش دستدوم بهتری داشته باشد، بهتر است همان نمونههای کارکرده هایما اس ۷ توربو را خریداری کنید و از سواری مناسب آن به عنوان یک کراساوور خانوادگی لذت ببرید. برای اطلاع از قیمت هایما S7 توربو اتوماتیک و قیمت هایما S5 کلیک کنید.
بیشتر بخوانید: