جک s3 بخرم یا sx5؟ مقایسه sx5 با جک s3

فهرست مطالب


 فردا sx5 و جک s3 دو کراس‌اوور ساب‌کامپکت چینی هستند که از نظر مشخصات فنی، سطح آپشن‌ها و تا حدودی قیمت، شباهت زیادی به‌هم دارند. با این تفاوت که جک s3 کمی قدیمی‌تر و شناخته‌ شده‌تر است اما sx5 جزو خودروهای نسبتاً جدید بازار کشور ما محسوب می‌شود.

شباهت‌های مذکور باعث شده است تا این دو خودرو در بازار رقیب یکدیگر باشند و برخی خریداران را بر سر دوراهی قرار دهند. به همین دلیل امروز تصمیم گرفتیم به سراغ مقایسه sx5 با جک s3 برویم و بیش‌تر با مزایا و معایب آن‌ها نسبت به هم آشنا شویم. اگر شما هم قصد خرید یک کراس‌اوور کوچک نه چندان گران قیمت را دارید، تا پایان مقایسه جک s3 با فردا sx5 همراه ما باشید.

 

معرفی فردا sx5 و جک s3

قبل از شروع مقایسه sx5 با جک s3 بهتر است نگاهی به تاریخچه این دو خودرو و شرایط حضورشان در بازار ایران داشته باشیم. فردا sx5 یا به عبارت دیگر FMC SX5 در اصل محصولی از زیرمجموعه فورتینگ (Fengxing سابق) شرکت دانگ فنگ است که در بازار چین با نام دانگ فنگ Jingyi X5 شناخته می‌شود.

 

معرفی فردا sx5

 

نسل دوم خودرو مذکور که بین سال‌های 2016 تا 2021 تولید می‌شد، همان فردا sx5 است که از سال 1400 تاکنون روی خط مونتاژ شرکت فردا موتورز قرار دارد و توسط این خودروساز خصوصی نوپا در بازار ایران عرضه می‌شود. 

در سمت دیگر جک s3 را داریم که نخستین بار در سال 2013 معرفی و به بازار چین عرضه شده است. این خودرو در سال 1396 روی خط مونتاژ کرمان موتور آمد تا پس از جک s5، دومین محصول این شرکت در سگمنت کراس‌اوورها باشد.

 

معرفی جک s3

 

جک s3 تاکنون تغییر نسلی را تجربه نکرده اما دوبار و در سال‌های 2016 و 2019 فیس‌لیفت شده است. البته هیچ کدام از این فیس‌لیفت‌ها روی نسخه‌های مونتاژی کرمان موتور اجرا نشد و این خودرو کماکان با همان چهره اولیه در بازار کشورمان حضور دارد.

 

مقایسه sx5 با جک s3 از نظر طراحی

برای مقایسه sx5 با جک اس 3 از نظر طراحی باید بگوییم هر دو خودرو چهره‌ای نسبتاً ساده و نه چندان به‌روز دارند که با معیارهای امروزی نمی‌تواند جذابیت خیلی بالایی داشته باشد. البته با وجود این شباهت، دو سبک طراحی کاملاً متفاوت را از FMC SX5 و جک s3 می‌بینیم.

چهره جک s3 از خطوط نرم شکل گرفته است و یک‌سری از المان‌های اغراق‌آمیز همیشگی چینی‌ها را به همراه دارد. اما طراحان sx5 از کراس‌اوورهای گروه فولکس واگن الگو گرفته‌اند و چهره‌ای با خطوط منظم و اتوکشیده و به دور از اغراق‌های مرسوم خودروسازان چینی را خلق کرده‌اند.

 

طراحی فردا sx5

 

همین تفاوت سبک طراحی را در کابین این دو خودرو هم می‌بینیم. جایی که داشبورد جک s3 طراحی محدبی دارد اما داشبورد sx5 با خطوط صاف‌تر و چیدمانی منظم‌تر طراحی شده است.

به عنوان جمع‌بندی مقایسه sx5 با جک s3 از نظر طراحی باید بگوییم که فردا sx5 چهره‌ای ساده‌تر اما متناسب‌تر دارد و از نظر اکثر افراد، زیباتر از جک s3 است.

 

 

مقایسه sx5 با جک s3 از نظر امکانات رفاهی

فردا sx5 و جک s3 جزو کراس‌اوورهای چینی ارزان قیمت بازار کشور ما هستند و نباید توقع لیست آپشنی کاملی را از آن‌ها داشته باشیم. اما با این وجود هر دو خودرو از این نظر قابل قبول ظاهر می‌شوند و می‌توانند حداقل انتظارات مشتری را برآورده کنند.

رقابت در بخش امکانات رفاهی مقایسه فردا sx5 با جک s3 بسیار نزدیک دنبال می‌شود و اکثر امکانات رفاهی دو خودرو مشترک هستند. اما اگر بخواهیم خیلی ریزبینانه به قضیه نگاه کنیم؛ جک s3 به لطف دو آپشن تهویه مطبوع اتوماتیک و روکش چرمی غربیلک فرمان، به میزان خیلی جزئی برتر از فردا sx5 است.

 

کابین جک s3

 

لیست کامل امکانات رفاهی جک s3 و فردا sx5 را می‌توانید در قالب جدول زیر ببینید:

تجهیزات

FMC SX5

جک S3

چراغ

چراغ‌های عقب LED، دی‌لایت، سنسور نور (اتولایت)، مه‌شکن جلو و عقب

دی‌لایت، سنسور نور (اتولایت)، مه‌شکن جلو و عقب، چراغ بدرقه

سیستم‌های مالتی مدیا

USB، بلوتوث، وای‌فای، مانیتور 8 اینچی لمسی اندروید

USB، AUX، IPOD، بلوتوث، مانیتور 7 اینچی لمسی

رینگ‌ها

17 اینچی آلومینیومی

16 اینچی آلومینیومی

شیشه و آینه

شیشه‌ها و آینه‌های جانبی برقی

شیشه‌ها و آینه‌های جانبی برقی

تهویه مطبوع

دستی

اتوماتیک

صندلی

روکش چرمی صندلی‌ها، تنظیم دستی صندلی‌های جلو

روکش چرمی صندلی‌ها، تنظیم دستی صندلی‌های جلو

سایر امکانات

سانروف، کروز کنترل، سنسور پارک عقب، دوربین دید عقب، سنسور فشار باد لاستیک‌ها (TPMS)، فرمان با نیروی کمکی برقی

سانروف، کروز کنترل، سنسور پارک عقب، دوربین دید عقب، سنسور فشار باد لاستیک‌ها (TPMS)، فرمان با نیروی کمکی برقی و روکش چرمی

 

مقایسه sx5 با جک s3 از نظر ایمنی

رقابت در بخش ایمنی مقایسه sx5 با جک s3 هم مثل بخش امکانات رفاهی، بسیار نزدیک است. اگرچه در هیچ کدام از این دو خودرو خبری از ایربگ‌های جانبی و پرده‌ای یا سیستم‌های پیشرفته جلوگیری از تصادف نیست اما وجود سیستم‌های کنترل پایداری در کنار 2 ایربگ، توقعی که از خودروهای این رده قیمتی داریم را برآورده می‌کند.

 

آپشن های فردا sx5

 

جالب است که جک s3 در این بخش هم به لطف آپشن سیستم کنترل دینامیکی خودرو (VDC)، برتری جزئی خود بر فردا sx5 را حفظ می‌کند.

اگرچه فردا sx5 به صورت مستقل تحت تست ایمنی قرار نگرفته است اما فردا T5 که نسخه فیس‌لیفت این خودرو محسوب می‌شود؛ 3 ستاره ایمنی را مؤسسه C-NCAP کسب کرده است. در حالی که جک s3 از همین مؤسسه، 5 ستاره ایمنی دارد. بنابراین بایستی در بخش ایمنی، محصول جک را قابل اعتمادتر بدانیم.  

لیست کامل آپشن‌های ایمنی FMC SX5 و جک s3 را می‌توانید در قالب جدول زیر ببینید:

تجهیزات

FMC SX5

جک S3

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)

کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)

کیسه هوا

راننده و سرنشین جلو (2 عدد)

راننده و سرنشین جلو (2 عدد)

سیستم ترمز و پایداری

ترمز ضد قفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، کنترل کشش (TCS)

ترمز ضد قفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی هیدرولیکی (HBA)، کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، کنترل کشش (TCS)، سیستم کنترل دینامیکی خودرو (VDC)

 

مقایسه جک s3 با فردا sx5 از نظر فنی

جک s3 و فردا sx5 برخلاف بسیاری از دیگر خودروهای چینی بازار ایران، پیشرانه توربو ندارند و نیروی خود را از قلب‌های تپنده تنفس طبیعی می‌گیرند.

پیشرانه جک s3 یک نمونه 1.6 لیتری با حداکثر قدرت 107 اسب بخار و حداکثر گشتاور 150 نیوتن متر است که نیروی خود را از طریق یک گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر (CVT) به محور جلو این کراس‌اوور کوچک منتقل می‌کند.

 

موتور جک s3

 

جک اس 3 با این مشخصات فنی، مصرف سوخت ترکیبی حدود 7.5 لیتر در صد کیلومتر را دارد و قادر است در شرایط واقعی، شتاب صفرتاصد در محدوده 14 ثانیه را ثبت کند.

فردا sx5 هم مثل رقیب خود از پیشرانه‌ای 1.6 لیتری و تنفس طبیعی بهره می‌برد. البته موتور فردا sx5 به لطف جدیدتر بودن و بهره‌مندی از تکنولوژی میتسوبیشی، کمی قوی‌تر از موتور جک s3 است و حداکثر قدرت 123 اسب بخار را با حداکثر گشتاور 151 نیوتن متر تولید می‌کند. گیربکس فردا sx5 هم مثل رقیب از نوع CVT است.

 

موتور فردا Sx5

 

مصرف سوخت ترکیبی فردا sx5 برابر با 7.3 لیتر در صد کیلومتر است اما وزن سنگین‌تر این خودرو نسبت به جک s3، تا حدودی قدرت بیش‌تر پیشرانه را خنثی کرده و Sx5 در شرایط واقعی، شتاب صفرتاصد حدود 15.5 ثانیه را ثبت می‌کند.

خب وقت آن است که از دنیای اعداد و ارقام فاصله بگیریم و به جنبه‌های عملی مقایسه sx5 با جک s3 بپردازیم. ابتدا به سراغ فضای کابین می‌رویم. در جک s3 فضای کابین قابل قبولی را می‌بینیم که برای 4 نفر راحت است اما به دلیل عرض نه چندان زیاد خودرو، اضافه شدن سرنشین پنجم روی راحتی سرنشینان عقب تأثیر منفی می‌گذارد.

در مقابل، فردا sx5 فضای کابین بسیار بزرگی دارد که نه تنها از جک s3 جادارتر است بلکه نسبت به بسیاری از کراس‌اوورهای بزرگ‌تر بازار هم برتر ظاهر می‌شود. از نظر کیفیت سواری هم برتری با محصول فردا موتورز است و کابین جک s3 نسبت به رقیبش، کوبش‌های بیش‌تری دارد.

 

طراحی جک s3

 

در بحث عملکرد فنی هم نبایستی از خودروهایی با پیشرانه کم‌حجم تنفس طبیعی و گیربکس CVT توقع چندان بالایی داشته باشید. اما بدانید که هر دو خودرو تا حدودی فراتر از تصور ظاهر می‌شوند و در مقیاس یک کراس‌اوور خانوادگی اقتصادی، راضی‌کننده خواهند بود.

جک s3 کمی چابک‌تر از فردا sx5 ظاهر می‌شود اما در مقابل، هماهنگی بین موتور و گیربکس محصول فردا موتورز بیش‌تر است و گیربکس sx5 به خصوص در حالت تیپ‌ترونیک، عملکرد جذاب‌تری دارد. ضمن این‌که عایق‌بندی کابین فردا sx5 بهتر انجام شده است و در حالت تخت گاز، صدای آزاردهنده کم‌تری نسبت به جک s3 به گوش سرنشینان می‌رسد.

 

بالأخره فردا sx5 بخریم یا جک s3؟

به بخش پایانی مقایسه فردا sx5 با جک s3 رسیدیم و وقت آن است که با جمع‌بندی مطالب گفته شده ببینیم در نهایت، کدام‌یک ارزش خرید بیش‌تری دارند.

جک s3 نسبت به فردا sx5 از مزایایی مثل یکی دو آپشن بیش‌تر، خدمات پس از فروش گسترده‌تر، شتاب بهتر و ایمنی بالاتر برخوردار است. اما محصول فردا موتورز هم دست و پا بسته نیست و برگ‌های برنده‌ای مثل ظاهر جذاب‌تر، کابین جادارتر، سواری نرم‌تر و گیربکس به‌روزتر را در مقابل رقیب کهنه‌کار خود رو می‌کند.

برای انتخاب از بین این دو خودرو، قیمت هم پارامتر مهمی است. اگر سری به بازار آزاد بزنیم متوجه خواهیم شد که قیمت جک s3 حدود 10 درصد ارزان‌تر از قیمت sx5 است.

با این اوصاف اگر چهره خودرو زیاد برایتان مهم نیست و دنبال خودرویی با ارزش خرید بالاتر و دردسر نگهداری کم‌تر هستید، خرید جک s3 را به شما پیشنهاد می‌کنیم. اما اگر جوان‌تر و ریسک‌پذیرتر هستید و در عین حال خودرویی جادارتر برای مسافرت‌های خانوادگی نیاز دارید؛ خرید فردا sx5 معقول‌تر خواهد بود. برای اطلاع از خرید اقساطی جک S3 و دریافت کارشناسی خودرو کلیک کنید.

 

مقایسه سریع‌السیر فردا sx5 با جک s3

به عنوان حسن ختام مقایسه sx5 با جک s3 به سراغ جدول مقایسه سریع‌السیر این دو خودرو می‌رویم:

ویژگی‌ها

FMC SX5 

جک S3 

حجم موتور (cc)

1590

1590

تنفس موتور

طبیعی

طبیعی

تعداد سیلندر

4

4

قدرت موتور (اسب بخار)

123 در 6000 دور

107 در 6000 دور

گشتاور (نیوتن متر)

151 در 4000 دور

150 در 3500 – 4500 دور

گیربکس

اتوماتیک ضریب متغیر (CVT) با قابلیت تیپ‌ترونیک 6 سرعته مجازی و مجهز به حالت‌های اسپرت و برفی

اتوماتیک ضریب متغیر (CVT) با قابلیت تیپ‌ترونیک 6 سرعته مجازی و مجهز به حالت‌های اسپرت و برفی

شتاب صفر تا صد (S)

15.5

14

مصرف سوخت ترکیبی

7.3 لیتر در صد کیلومتر

7.5 لیتر در صد کیلومتر

فضای صندوق (L)

783

500

وزن (Kg)

1350

1250

برتری‌های FMC SX5 

  • کابین جادارتر
  • سواری نرم‌تر
  • نفوذ کم‌تر صدا به کابین
  • عملکرد بهتر گیربکس
  • چهره عامه پسندتر

برتری‌های جک S3  

  • شتاب بهتر
  • آپشن‌های اندکی کامل‌تر
  • خدمات پس از فروش گسترده‌تر
  • ایمنی بالاتر
  • قیمت ارزان‌تر

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها