مقایسه هیوندای النترا و کیا سراتو 2018 موضوع این مقاله از سری مقالات مجله خودرو همراه مکانیک است که قصد داریم به بررسی و مقایسه این دو سدان کرهای از لحاظ مشخصات فنی، ایمنی، طراحی، تجربه رانندگی، امکانات و… بپردازیم. با ما همراه باشید.
معرفی هیوندای النترا و کیا سراتو 2018
در ابتدای مقایسه هیوندای النترا و کیا سراتو 2018 به معرفی این دو سدان کرهای میپردازیم. آخرین مدلهای کیا سراتو و هیوندای النترا از زمان ورود به بازار در سال 2017 مورد توجه خریداران قرار گرفتند. بازاری که بهواسطه حضور خودروهای باسابقهای چون مزدا 3 و نسلهای قبلی این دو کرهای در حال گرفتن رنگ و بوی کهنگی بود، ناگهان نشاطی دوباره یافت. درواقع میتوان گفت کرهایها که اینبار با دستی پر به میدان بازگشته بودند، توانستند موفقیتهای گذشته را تکرار کنند.
کیا سراتو YD که بین سالهای 2017 تا 2018 در بازار عرضه میشد، از جهات بسیاری با هیوندای النترا AD شباهت دارد. حتی شاید برخی از شما معتقد باشید که این سراتو و النترا یک روح در دو بدن هستند که البته تا حدودی درست به نظر برسد، اما از یاد نبرید که تفاوتهای بین این دو خودرو آنقدر زیاد هست که تصمیمگیری بین آنها را به کاری سخت تبدیل کند!
امروز نیز در بازار داخلی همچنان افراد زیادی به دنبال خرید النترا و همچنین خرید سراتو در نمونههای کارکرده و حتی صفر کیلومتر هستند که خواندن این مطلب میتواند درک دقیقتری از این دو خودرو به چنین افرادی بدهد. گرچه هیچ یک از دو خودروی مورد نظر هماکنون روی خط تولید قرار ندارند و نسل جدیدی برای آنها عرضه شدهاست، ولی در بازار بسته ایران گزینههای جوانی هستند و همین یک برگ برنده در برابر دیگر رقبا به حساب میآید.
ناگفته نماند که قیمت النترا 2018 در حدود یک میلیارد تومان و قیمت کیا سراتو فول اتوماتیک موتور 2000 نیز در حدود یک میلیارد و 50 میلیون تومان برآورد شدهاست.
مقایسه طراحی هیوندای النترا و کیا سراتو 2018
طراحی ظاهری بدون شک بزرگترین و شاخصترین تفاوت کیا سراتو و هیوندای النترا است. در نمای ظاهری کیا سراتو شاهد همان طراحی قوی و البته ساده هستیم که به خوبی میتواند در جذب مشتری موفق عمل کند؛ نسخههای اولیه (پیش از فیسلیفت) این خودرو که بین سالهای 2013 تا 2017 در بازار عرضه میشدند چندان جذاب و چشمگیر نبودند. خوشبختانه کیا نیز به این موضوع واقف بود و به همین دلیل برای سال 2017 با انجام یک فیس لیفت که بیشتر روی نمای جلو تمرکز داشت سعی کرد تا موقعیت سراتو را بهبود ببخشد.
این فیس لیفت شامل نمای جلوی جدید و اعمال تغییراتی در چراغهای عقب بود. به طور کلی طراحی نسخه فیس لیفت شده سراتو خیلی پر زرقوبرق نیست و بارزترین نکته آن چراغهای کشیده و خشمگین جلو هستند که در ترکیب با جلو پنجره جذاب این خودرو چهرهای مصمم و جوانپسند را برای این سدان شرقی به وجود آورده است.
با دیدن سقف شیبدار سراتو شاید فکر کنید که این خودرو کابین کوچکی هم دارد، اما با وارد شدن به کابین متوجه خواهید شد که از هر نظر خودرویی جادار است و هیچ مشکلی در فضای پا و سر وجود ندارد. طراحی کابین نه خیلی عالی ولی قابل قبول است و به راحتی میتوان با ادوات خودرو کار کرد. در این بین ارگونومی کابین و مخصوصا طراحی خوب غربیلک فرمان یک نکته مثبت و پشت آمپرهای ساده، نمای نهچندان جذاب بخش مرکزی داشبورد و کیفیت مواد به کار رفته در کابین را میتوان نکات منفی کابین سراتو دانست.
حال نوبت آن رسیده که در مقایسه هیوندای النترا و کیا سراتو 2018 به سراغ هیوندای النترا برویم. النترا که در نسل قبلی خود نیز خودرویی زیبا و جذاب بود در آخرین نسل وارد شده به ایران تبدیل به خودرویی خشن و اسپرت شدهاست. نمای جلوی خودرو با چراغهای باریک و جلو پنجره بزرگ بسیار جذاب است. در نمای جانبی شباهتهایی بین سراتو و النترا وجود دارد، اما باید به طرح جذابتر رینگهای الانترا به عنوان یک برگ برنده اشاره کرد. در نمای عقب نیز النترا باز چهرهای اسپرتتر از سراتو را نشان میدهد و چراغهای باریک آن به خصوص در شب حالتی بسیار جذاب دارند. نکتهای که در مورد النترا وجود دارد نبود خروجی اگزوز روی سپر است و نمیتوانید به راحتی اگزوز را ببینید، اما سراتو از یک خروجی اگزوز واقعی روی سپر عقب استفاده میکند.
درون کابین تفاوت زیادی بین النترا و سراتو وجود دارد.هیوندای برای النترای جدید، طرحی کاملا اروپایی با ارگونومی خیلی خوب طراحی کرده است. در اینجا نیز سادگی پشت آمپرها قابل انتقاد است، اما در سایر بخشها الانترا واقعا عالی عمل کرده است. درون کابین النترا استفاده گستردهای از پلاستیک نرم به چشم میخورد و همین باعث میشود تا الانترا را در کنار مزدا 3 دارای یکی از باکیفیتترین کابینها در این کلاس بدانیم.
کیا سراتو از نظر کیفی تفاوت چندانی با مدل قبل از فیس لیفت خود ندارد، اما النترا در بخش کیفیت داخلی پیشرفت چشمگیری کرده است؛ نحوه جایگری نمایشگر خودرو نیز بهتر از سراتو است. در کابین النترا از تریم نقرهای استفاده شدهاست که زیبایی خوبی دارد و از یکنواختی کابین جلوگیری میکند. در مقابل در کابین سراتو نیز استفاده از تریم مصنوعی فیبر کربن دیده میشود که بیشتر مورد پسند جوانان خواهد بود، اما در کل چنگی به دل نمیزند؛ البته تصمیم بر برتری تریم نقرهای النترا یا فیبر کربن سراتو بیشتر به سلیقه شما وابسته است!
از نظر فضای داخلی نیز النترا با سراتو تفاوتی عمدهای ندارد، چون حتی فاصله محوری دو خودرو نیز دقیق یکی است.
مقایسه هیوندای النترا و کیا سراتو از نظر فنی و تجربه رانندگی
در این قسمت از مقاله مقایسه هیوندای النترا و کیا سراتو 2018 به سراغ بررسی مشخصات فنی این دو خودرو میرویم. سوای تفاوتهای ظاهری، دو خودروی کرهای النترا و سراتو با هم برادر هستند و شباهتهای آنها به خصوص در زیر کاپوت بسیار زیاد است. در این روزگار که تب توربوشارژر در حال در نوردیدن بازار خودرو است، سراتو و النترا از معدود خودروهایی هستند که با موتور تنفس طبیعی در بازار حضور دارند؛ ولی جالب است بدانید که قدرت خروجی و تواناییهای حرکتی هر دو خودرو در مقایسه با بسیاری از خودروهای توربو بازار بهتر است.
با اینکه هر دو خودرو از موتور تنفس طبیعی چهار سیلندر MPi با حجم 2 لیتر استفاده میکنند، ولی این موتور در کیا سراتو به میزان خیلی جزیی توان خروجی بیشتری دارد و همین به سراتو کمک میکند تا باز هم به میزان بسیار جزیی بهتر از النترا ظاهر شود. انتقال نیرو نیز در هر دو خودرو با استفاده از گیربکس 6 دنده خودکار به چرخهای جلو انجام میشود که در اینجا نیز سراتو با ارائه دادن شیفترهای پشت فرمان، برگ برنده خود را برای ترغیب عاشقان رانندگی رو میکند.
در سمت مقابل مقایسه هیوندای النترا و کیا سراتو باید گفت که هیوندای النترا نیز عملکردی تقریبا مشابه را در خط مستقیم از خود نشان میدهد، اما به لطف داشتن تعلیق مستقل در عقب، سر پیچها این الانترا است که میتواند نه تنها سراتو بلکه بقیه خودروهای این کلاس را نیز پشت سر خود جا بگذارد. بدون شک النترا در بحث هندلینگ، خود را در وضعیت بهتری قرار میدهد.
در هنگام رانندگی از نظر عایقبندی و نفوذ صدا به کابین تفاوت فاحشی بین دو خودرو وجود ندارد و هر دو نمره قابل قبولی را دریافت میکنند. با اینکه عملکرد موتور دو خودرو مناسب و به اندازه کافی رضایتبخش است، در بخش گیربکس مشخص است که روی راحتی تاکید بیشتری شدهاست تا رانندگی اسپرت چون واکنشهای گیربکس خیلی اسپرت و سریع نیستند. با استفاده از کلیدهای تغییر حالت رانندگی نیز تنها تغییر محسوسی که در خودروها مشاهده میشود سفت و نرم شدن فرمان است.
مدل خودرو |
هیوندای الانترا |
کیا سراتو |
پیشرانه |
موتور 4 سیلندر 16 سوپاپ |
موتور 4 سیلندر 16 سوپاپ |
حجم موتور |
2 لیتر |
2 لیتر |
حداکثر قدرت |
152 اسب بخار |
154 اسب بخار |
حداکثر گشتاور |
192 نیوتن متر |
195 نیوتن متر |
گیربکس |
6 دنده اتومات |
6 دنده اتومات |
مصرف سوخت (ترکیبی) |
7.5 لیتر در هر صد کیلومتر |
7.2 لیتر در صد کیلومتر |
شتاب صفر تا 100 |
9.6 ثانیه |
10.5 ثانیه |
حداکثر سرعت |
205 کیلومتر بر ساعت |
210 کیلومتر بر ساعت |
مقایسه هیوندای النترا و کیا سراتو 2018 از لحاظ آپشنها و امکانات رفاهی
در این قسمت از مقاله مقایسه هیوندای النترا و کیا سراتو 2018 به مقایسه آپشنها و امکانات رفاهی این دو خودرو میپردازیم. محصولات کیا و هیوندای همیشه در بخش آپشن دست پری دارند و بیشک کیا سراتو و هیوندای النترا از مجهزترین خودروهای این کلاس هستند.
کروز کنترل، سنسورهای پارک جلو و عقب، رادار نقطه کور، فرمان برقی چند حالته، گرمکن فرمان، گرمکن صندلیهای جلو و عقب، سردکن صندلیهای جلو، تهویه خودکار دوگانه و سانروف برقی تنها بخشی از امکانات مشترک دو خودرو هستند. اگر بخواهیم به تفاوتهای این دو برادر اشاره کنیم باید به سیستم صوتی بهتر هیوندای اشاره کرد که از برند اینفینیتی و با 8 اسپیکر است. این سیستم صوتی میتواند همه نیازهای عاشقان موسیقی را پاسخگو باشد. در عوض علاقهمندان رانندگی میتوانند از پدالهای پشت فرمان در سراتو لذت ببرند. صندلی راننده در کیا سراتو هم تنظیمات بیشتری دارد و این میتواند مورد توجه افراد مشکلپسند قرار بگیرد.
بدون تردید در این کلاس خودرویی کاملتر از کیا سراتو و هیوندای النترا وجود ندارد، پس اگر امکانات رفاهی خودرو برایتان اولویت دارد بدانید که دست آخر یکی از این دو خودرو را انتخاب خواهید کرد.
مقایسه هیوندای النترا و کیا سراتو 2018 از نظر ایمنی
به مقایسه هیوندای النترا و کیا سراتو 2018 از نظر ایمنی میرسیم. نباید انتظار چیزی کمتر از پنج ستاره ایمنی را از این دو خودرو داشته باشید، چون حتی در نسلهای قبلی نیز خودروهای بسیار ایمن و قابل اطمینان بودند. هر دو خودرو در سال 2018 در تست تصادف موسسه IIHS که یکی از معتبرترین موسسات آمریکا در تست ایمنی خودروها است، توانستهاند رتبه بسیار عالی +Top Safety Pick را دریافت کنند و این یعنی آخرین چیزی که باید نگران آن باشید ایمنی خودرو است.
ماجرا وقتی جالبتر میشود که بدانید سراتو و النترا بدون هیچ سیستم ایمنی خودران نظیر اصلاح خط و ترمز خودکار چنین رتبهای را گرفتهاند. تجهیزات ایمنی در دو خودرو شامل 6 عدد ایربگ در سراتو و 7 عدد در النترا (ایربگ زانو)، سیستمهای کنترل کشش و پایداری و رادار نقطه کور اشاره کرد.
تجهیزات ایمنی در خودرو را در جدول زیر با هم قیاس کنید، اما در هر صورت نباید در ایمنی بالای هر دو خودرو شکی به دل راه داد. در جدول زیر مقایسه هیوندای النترا و کیا سراتو را از نظر مشخصات ایمنی مشاهده کنید:
تجهیزات |
هیوندای النترا |
کیا سراتو |
تجهیزات ایمنی و حفاظتی |
کمربندهای ایمنی سه نقطهای، ایموبلایزر، کمربند ایمنی پیشکشنده، کمربند ایمنی محدودکننده |
کمربندهای ایمنی سه نقطهای، ایموبلایزر، کمربند ایمنی پیشکشنده، کمربند ایمنی محدودکننده، پشت سری فعال |
کیسه هوا |
7 کیسه هوا (کیسه هوای سرنشینان جلو، جانبی و پردهای) |
6 کیسه ایمنی هوا (راننده، سرنشین، جانبی، پردهای) |
سیستم ترمز و پایداری |
سیستم ترمز ضد قفل(ABS) با توزیع الکترونیکی نیروی ترمز در چرخها (EBD)، ترمز خودکار اضطراری (AEB) و سیستم کنترل پایداری و مدیریت پایداری، رادار نقطه کور |
سیستم ترمز ضد قفل(ABS) با توزیع الکترونیکی نیروی ترمز در چرخها (EBD)، ترمز خودکار اضطراری(AEB) با سیستم راداری تشخیص عابر پیاده(PDS) ، سیستم کنترل پایداری و مدیریت پایداری، رادار نقطه کور |
جمعبندی مقایسه هیوندای النترا و کیا سراتو 2018
به انتهای مقاله ” مقایسه هیوندای النترا و کیا سراتو 2018 ” رسیدیم. در بحث شرایط بازار النترا به طور مشخص عرضه گستردهتری را تجربه کرده است، به خصوص که هم به صورت مونتاژی و هم وارداتی میتوان آن را در بازار یافت. ظاهر زیباتر النترا نیز میتواند افراد بیشتری را در مقایسه با کیا سراتو ساده به سمت خرید هیوندای النترا سوق دهد. در بازار دست دوم نیز فروش هیوندای الانترا کاری آسانتر از فروش سراتو است. البته این به معنای بد فروش بودن سراتو نیست چون سراتو نیز خودرویی محبوب برای خانوادهها و خریداران جوان بوده و رضایت مالکان آن از این خودرو بالا است، به همین دلیل در بازار کشور ما نیز افراد متعددی وجود دارند که خرید کیا سراتو YD را به سایر محصولات همرده ترجیح میدهند.
سراتو و النترا خودروهایی هستند که روی یک پلتفرم شکل گرفتهاند. این دو خودرو شباهتهای زیادی در بخش فنی با هم دارند و به همین دلیل انتخاب یکی از آنها به عنوان خودروی برنده در این رقابت تقریبا غیرممکن است.
در بخش طراحی که مسلما انتخاب بین آنها بیشتر به سلیقه شما در بحث طراحی برمیگردد. از نظر امکانات و تجهیزات هم هر دو خودرو برخی مزایای مربوط به خود را دارند و بسته به این که چه آپشنی بیشتر برایتان اولویت دارد باید بین آنها انتخاب کنید. برای مثال همانطور که گفتیم سیستم صوتی بهتر الانترا و ایربگ بیشتر آن در برابر تنظیمات بیشتر صندلی راننده و شیفترهای پشت فرمان در سراتو قرار دارد.
در انتهای مقایسه هیوندای النترا و کیا سراتو 2018 میتوان گفت که هر دو محصول کرهای کیفیت ساخت بالا، قوای فنی بالاتر از متوسط، ایمنی بالا، امکانات رفاهی متنوع و هزینه نگهداری بسیار پایینی دارند. با اتکا به چنین مشخصههایی میتوان آنها را به عنوان خودروهایی قابل اطمینان برای استفاده روزمره و هم سفر دانست. برای دریافت کارشناسی خودرو از همراه مکانیک کلیک کنید.
بیشتر بخوانید
- چرا هیوندای النترا بخریم
- مقایسه هیوندای اکسنت و هیوندای النترا
- مقایسه تویوتا پریوس و هیوندای النترا 2017
- سراتو کمکارکرد بخرم یا مزدا 3 جدید کارکرد بالا؟