مقایسه برلیانس H330 و دانگ فنگ H30 کراس

فهرست مطالب


به دلیل قیمت بالای خودرو نسبت به درآمد سرانه افراد در کشورمان، عمده مردم صرفا توانایی خرید خودروهای ارزان‌قیمت‌تر را دارند و خودروهای اقتصادی، جزو پرفروش‌ترین محصولات بازار ایران به شمار می‌روند. این رویه برای محصولات چینی نیز پابرجا است و تولیدات نسبتا ارزان‌قیمت‌تر این کشور در بازار ایران، فروش نسبتا مناسبی را تجربه می‌کنند.

 بر همین اساس، برلیانس H330 گروه پارس خودرو در کنار هاچ‌بک دانگ فنگ H30 کراس از گروه ایران خودرو، به عنوان دو محصول نسبتا ارزان‌قیمت‌تر چینی، در کانون توجه خریداران داخلی قرار گرفتند. ازآن‌جایی‌که محدوده قیمتی این دو محصول تقریبا در یک بازه مشابه قرار می‌گیرد، بنابراین تصمیم گرفتیم در این مطلب به مقایسه برلیانس H330 و H30 کراس بپردازیم. لطفا با همراه مکانیک همراه باشید.

معرفی خودروها

برلیانس H330

شرکت سایپا به‌منظور تنوع‌بخشیدن به سبد محصولات خود، تصمیم گرفت تا برخی محصولات کمپانی برلیانس را به لیست تولیداتش اضافه کند. در همین راستا، سدان اچ ۳۳۰ به‌همراه مدل هاچ‌بک اچ 320، از سال ۹۴ مهمان بازار ایران شدند. سری اچ ۳۰۰ در ابتدا با پیشرانه ۱.۵ لیتری به دست مشتریان ایرانی رسید؛ اما مدتی بعد و در اسفند ۹۶، شرکت سایپا سعی کرد تا قوای فنی این محصول را به‌واسطه نصب یک موتور ۱.۶۵ لیتری و به‌روزرسانی گیربکس اتوماتیک آن، تا حدودی ارتقا بخشد؛ درنتیجه، شتاب و کشش خودرو به‌ویژه در سربالایی‌ها، بهتر از مدل ۱.۵ لیتری شد و انتقادات مشتریان در این زمینه به حداقل رسید.

دانگ فنگ H30 کراس نیز از اواخر سال ۹۴ در لیست فروش شرکت ایران خودرو قرار گرفت و از لحاظ ابعاد، می‌توان بین خودروهای هاچ‌بک و کراس‌اوورهای کوچک جایی برای آن متصور بود. این محصول به دلیل بهره‌مندی از پیشرانه پژو ۲۰۶ تیپ ۵، خیلی زود مورد استقبال مشتریان قرار گرفت؛ چراکه خیالِ مالکان آن از بابت قطعات و تعمیرات پیشرانه، تا حد زیادی راحت بود.

معرفی h30 cross

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

 در ابتدا، برخی مشکلات کیفی و فنی در این محصول مشاهده شد که به‌تدریج، از سوی شرکت ایران خودرو مرتفع شد و رفته‌رفته فروش بالایی برای این محصولات چینی رقم خورد.

تولید اچ سی کراس و برلیانس اچ 330 به دلیل شروع دور جدید تحریم‌ها، در حال حاضر به حداقل رسیده یا حتی به‌طور کامل متوقف شده است و فعلا معلوم نیست که پس از پایان تحریم، تولید آن‌ها تداوم خواهد داشت یا خیر.

مقایسه طراحی 

این دو خودرو بر اساس زبان‌های طراحی نسبتا قدیمی در قیاس با محصولات امروزی ترسیم شده‌اند و شمایل آن‌ها، پیچیدگی بصری زیادی را شامل نمی‌شود. برلیانس H330 از روی دست طراحان شرکت بی ام و الگوبرداری شده است و ظاهر آن نسبت به سدان‌های قدیمی‌تر تولید داخل نظیر انواع پژو پارس، سمند و…، وجهه‌ای مجلل‌تر را به نمایش می‌گذارد؛ اما در مقایسه با محصولات جدیدتر، حرف تازه‌ای برای گفتن ندارد. 

ظاهر اچ سی کراس نیز تقریبا در وضعیت مشابهی به سر می‌برد؛ دماغه این خودرو نسبتا کشیده به نظر می‌رسد و شرکت سازنده با نصب برخی قطعات تزیینی هم‌چون فلاپ‌های مشکی‌رنگ جانبی و میله باربند سقفی، سعی دارد آن را در کلاس کراس‌اوورها جای دهد تا شاید محبوبیت روزافزون این کلاس از خودروها، بر فروش اچ سی کراس تاثیر مثبت بگذارد.

بنابراین، بسته به سلیقه خریدار، هر یک از این دو خودرو می‌تواند زیباتر به نظر برسد؛ اما به‌طور کلی و با توجه به سلیقه عموم مشتریان در ایران، ظاهر برلیانس اندکی مقبول‌تر برآورد می‌شود.

برلیانس H330

در مورد طراحی داخلی نیز باید گفت که طرح کابین برلیانس، وجهه‌ای ساده اما مقبول‌تر را نسبت به کابین رقیب در معرض تماشا می‌گذارد؛ سطح کیفی متریال و پلاستیک‌های به‌کاررفته در هر دو خودرو هم تقریبا متقاعدکننده و در یک سطح ارزیابی می‌شود.

در بحث ظرفیت کابین هم باید خاطرنشان کرد که فاصله محوری اچ ۳۰، حدود سه سانت بیشتر از حریف است؛ بنابراین، توانسته است آسایش به‌مراتب بیشتری از نظر فضای پا و زانوها را برای سرنشینان پدید آورد. به‌طور کلی، طراحی کابین هر دو خودرو نسبتا کلاسیک و ساده به نظر می‌رسد؛ اما می‌شود گفت چیدمان داخلی H30 کراس اندکی به‌روزتر است و جذاب‌تر به نظر می‌رسد؛ هرچند که به احتمال قوی، بسیاری با این نظر موافق نیستند!

مقایسه فنی

مقایسه برلیانس H330 و دانگ فنگ H30 کراس

همان‌طورکه اشاره شد، دانگ فنگ از لحاظ فنی و پیشرانه، به همان موتور 1.6 لیتری پژو ۲۰۶ تیپ ۵ با نام تیو ۵ مجهز شده و توانی برابر با ۱۰۵ اسب‌بخار به‌علاوه ۱۴۲ نیوتن‌متر گشتاور را در اختیار کاربران خود می‌گذارد. شتاب صفرتاصد رسمی این هاچ‌بک ۱۲۳۰ کیلوگرمی، حدود ۱۲.۵ ثانیه است و از گیربکس ۴ دنده اتوماتیک آیسین جهت انتقال قدرت به محور جلو بهره می‌برد.

در سوی دیگر، برلیانس ۳۳۰ از موتور ۱.۶۵ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی با قدرت ۱۱۴ اسب‌بخار و گشتاور ۱۵۴ نیوتن‌متر استفاده کرده و یک گیربکس ۴ دنده اتوماتیک را به‌عنوان رکن اساسی سیستم انتقال قدرت خود برگزیده است. این محصول پارس خودرو در بحث شتاب‌گیری، تقریبا در حدواندازه رقیب خود ظاهر می‌شود و حداکثر سرعت آن نیز پایین‌تر از هاچ‌بک دانگ فنگ خواهد بود؛ البته در این بین، به‌طور میانگین حدود نیم لیتر در صدکیلومتر کمتر سوخت می‌سوزاند. 

مقایسه برلیانس H330 و دانگ فنگ H30 کراس

درنهایت، می‌توان گفت دانگ فنگ اچ سی کراس به دلیل بهره‌مندی از گیربکس ژاپنی آیسین، ایرودینامیک بهتر و وزن کمتر، علی‌رغم توان خروجی پایین‌تر، از لحاظ چابکی اندکی بر حریف هم‌وطن خود برتری دارد.

مدل خودرو

H30 کراس 

برلیانس H330

پیشرانه 

۴ سیلندر 

۴ سیلندر

حجم موتور

1.6 لیتر

1.65 لیتر

حداکثر قدرت

105 اسب‌بخار

114 اسب‌بخار

حداکثر گشتاور

142 نیوتن‌متر

154 نیوتن‌متر

گیربکس

4 سرعته اتوماتیک

۴ دنده اتوماتیک

مصرف سوخت (ترکیبی)

7.04 لیتر در 100 کیلومتر

6.5 لیتر در 100 کیلومتر

شتاب صفرتاصد

12.5 ثانیه 

13.5 ثانیه

حداکثر سرعت

183 کیلومتر برساعت 

170 کیلومتر برساعت

مقایسه امکانات رفاهی

مقایسه امکانات رفاهی

این دو خودروی اقتصادی، از تجهیزات متنوعی برخوردار نیستند و شاخص‌ترین آپشن‌های آن‌ها در مواردی هم‌چون نمایشگر لمسی داشبورد، تهویه اتوماتیک (اچ 30) و سانروف خلاصه می‌شود. مواردی که موجب برتری برلیانس نسبت به دانگ فنگ خواهد بود، بهره‌مندی آن از سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمه‌ای است که در محصول ایران خودرو یافت نمی‌شود.‌ تهویه اتوماتیک نیز مایه سربلندی اچ 30 کراس خواهد شد. به جز این دو مورد، تفاوت قابل‌توجهی میان آپشن‌های رفاهی این دو خودرو مشاهده نمی‌شود. مطالعه جدول زیر، تمام اطلاعات لازم پیرامون تجهیزات رفاهی برلیانس اچ 330 و دانگ فنگ H30 کراس را در اختیار شما قرار خواهد داد:

مدل خودرو

دانگ فنگ H30 کراس

برلیانس H330

چراغ

چراغ‌هاي عقب ال ای دی و چراغ‌هاي جلو ال ای دی کریستالی، چراغ هاي مه‌شكن جلو و عقب

چراغ مه‌شکن جلو، چراغ‌­های جلو هالوژن

سیستم‌های مالتی‌مدیا

قابليت پخش فايل‌هاي تصويري و داراي پورت AUX،USB و GPS، كارت SD و بلوتوث، 4 عدد بلندگو و 2 عدد تيوتر

6 اسپیکر BluetootH – USB – CD – MP3

صفحه‌نمایش

6.5 اينچي لمسي

7 اینچی

رینگ

205/50 R16 آلومینیومی یا فولادی

195/65R15-

آینه

آينه‌هاي جانبي برقي راهنمادار با گرم‌کن

آینه‌های جانبی با تنظیم برقی

تهویه مطبوع

تنظيم اتوماتيك

تهویه مطبوع الکترونیکی

صندلی

صندلي راننده و سرنشين با قابليت تنظيم در شش جهت به‌صورت دستي، صندلی عقب تاشونده

صندلی راننده 8 حالته دستی، صندلی سرنشین 4 حالته دستی، تنظیم گودی کمر

شیشه

شیشه‌بالابرهای برقی و سانروف

شیشه بالابر جلو و عقب برقی

سیستم هشداردهنده

سنسور هشدار مانع در عقب

سنسور پارک عقب

سایر امکانات

جا عينكي، اسپويلرعقب، كامپيوتر سفري، چراغ مطالعه جلو و عقب، سانروف برقي، دوربین دنده عقب

ورود بدون کلید، استارت دکمه‌ای، ره‌یاب، فرمان برقی 2 حالته، سانروف

مقایسه امکانات رفاهی

مقایسه برلیانس H330 و H30 کراس از نظر ایمنی

ظاهراً برلیانس h330 و دانگ فنگ h30 کراس، در آزمون‌های ایمنی موسسات بین‌المللی یا چینی حضور نیافته‌اند و بنابراین، نمی‌توان نسبت به سطح ایمنی آن‌ها به‌طور رسمی و دقیق اظهارنظر کرد. در این بین، شاید تنها نکته‌ای که بتواند نظر ما را نسبت به ایمنی بیشتر یکی از این خودروها به سوی خود جلب کند، بحث تجهیزات ایمنی خواهد بود که البته در این قسمت نیز دو خودرو به جز یک مورد تفاوت زیادی با هم ندارند. آن مورد اختلافی نیز بهره‌مندی اچ سی کراس از دو کیسه هوای بیشتر است که قطعا هنگام تصادف به‌ویژه از نواحی جانبی، امنیت بیشتری را برای کاربران جلو به وجود خواهد آورد‌. با این حساب، در این قسمت نیز اچ ۳۰ کراس برتری جزئی نسبت به برلیانس دارد.

مدل خودرو

H30 کراس

برلیانس H330

تجهیزات ایمنی و حفاظت

ايموبيلايزر، قفل میکروسوییچی درب‌ها، صندلي عقب مجهز به ايزوفيكس

سیستم ایموبیلایزر، قفل مرکزی

کیسه‌هوا

چهار عدد کیسه‌هوا (راننده و سرنشين جلو و جانبی)

دو کیسه‌هوا (راننده و سرنشين جلو)

سیستم ترمز

سيستم ترمز ضدقفل ABS و EBD، ترمز جلو ديسكي با سيستم خنك‌شونده، ترمز عقب ديسكي توپر

ترمز EBD،ABS، ترمز جلو دیسکی خنک‌شونده، ترمز عقب دیسکی

مقایسه تجربه رانندگی

هنگامی‌که پشت فرمان برلیانس قرار می‌گیرید، حس تسلط بیشتری بر بدنه و اطراف خودرو نسبت به دانگ فنگ در شما به وجود خواهد آمد. سطح ارگونومی و دسترسی به ادوات مختلف برای راننده هر دو خودرو، مناسب ارزیابی می‌شود و از این لحاظ، مشکل چندانی برای کاربر وجود نخواهد داشت. البته در مقام مقایسه، سیستم مالتی‌مدیای برلیانس و همین‌طور ادواتی هم‌چون دکمه چراغ‌ خطر (جفت‌راهنما) در موقعیت بهتر و قابل‌دسترس‌تری نسبت به اچ سی قرار دارد.

مقایسه تجربه رانندگی

شروع حرکت با دانگ فنگ به دلیل عملکرد بهتر جعبه‌دنده ژاپنی آن، کمی سریع‌تر احساس می‌شود؛ اما اختلاف میان این دو، چندان زیاد نیست؛ به‌ویژه که گیربکس و توان فنی نسخه‌های جدیدتر برلیانس مجهز به پیشرانه ۱.۶۵ لیتری، نسبت به گذشته ارتقا یافته است و تعویض دنده‌های دقیق‌تر را در حالت اتوماتیک برای شما به ارمغان خواهد آورد. عملکرد سیستم تعلیق h30 کراس در جذب ضربات ناشی از سطح جاده نرم‌تر برآورد می‌شود؛ اما برلیانس نیز آرامش قابل قبولی را برای سرنشینان خود از این لحاظ پدید می‌آورد.

مقایسه تجربه رانندگی

از سوی دیگر، پایداری و هندلینگ برلیانس نسبت به حریف بیشتر است و حین عبور از پیچ‌ها با سرعت بالا، اطمینان‌خاطر بیشتری را برای راننده رقم می‌زند. این در حالی است که تعلیق نرم‌تر محصول ایران خودرو، موجب بروز اندکی حرکت گهواره‌ای هنگام عبور از مسیرهای مارپیچ خواهد شد که بر هندلینگ و پایداری خودرو تاثیر منفی می‌گذارد. البته در رانندگی‌های عادی، این دو محصول از لحاظ تعادل و پایداری عملکرد قابل قبولی را ارائه خواهند داد. ترمزهای دیسکی جلو و عقب به‌همراه سامانه‌های ABS و EBD نیز اعتمادبه‌نفس راننده هر دو خودرو را افزایش می‌دهد و قدرت توقف قابل‌قبولی را برای هر دو اتومبیل به وجود آورده است.

مقایسه شرایط بازار

مقایسه شرایط بازار  برلیانس H330 و دانگ فنگ H30 کراس

برلیانس H330 و دانگ فنگ H30 کراس با تیراژ بالا، توسط بزرگ‌ترین خودروسازان کشور به دست مشتریان داخلی رسیدند و عواملی نظیر خدمات پس‌ازفروش نسبتا مناسب، وفور نسبی قطعات یدکی به‌ویژه برای دانگ فنگ به دلیل پیشرانه مشترک با پژو ۲۰۶ تیپ ۵ و قیمت تقریبا متعادل، سبب شد تا این دو محصول جایگاه بالایی در میان خودروهای چینی بازار کشور داشته باشند و رونق خریدوفروش آن‌ها در وضعیت مناسبی قرار داشته باشد. باید گفت که تقریبا نمی‌توان هیچ‌یک از این دو را بر دیگری از لحاظ رونق خریدوفروش کاملا برتر دانست.

جمع‌بندی

مقایسه شرایط بازار  برلیانس H330 و دانگ فنگ H30 کراس

در پایان مقاله مقایسه برلیانس h330 و h30 کراس، باید عنوان کنیم که برلیانس به‌عنوان یک خودروی سدان، سواری قابل قبول، چابکی متقاعدکننده، ظاهر ایرانی‌پسند و کابین نسبتاً جاداری را در اختیار شما می‌گذارد؛ پیشرانه آن نیز به زنجیر تایم مجهز است و هزینه‌های مربوط به تعویض یا پارگی تسمه را طی بازه‌های کوتاه زمانی بر شما تحمیل نخواهد کرد.

در سمت دیگر، دانگ فنگ H30 کراس به دلیل شباهت ظاهری به کراس‌اوورهای کوچک، می‌تواند برخی از مشتریان را به سوی خود جلب کند. هم‌چنین پیشرانه آن، با پژو ۲۰۶ مشترک است که این مورد، خیال بسیاری از خریداران را از بابت قطعات ‌یدکی تا حد زیادی راحت می‌کند و ممکن است دلیل اصلی بسیاری از مشتریان جهت خرید دانگ فنگ باشد. درمجموع، می‌توان گفت که از لحاظ استهلاک، عملکرد فنی و کیفیت سواری، اختلاف فاحشی میان دو رقیب وجود ندارد و شما می‌توانید برحسب سلیقه خود، یکی را به‌عنوان خودروی خانوادگی‌تان انتخاب کنید.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
2 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
سید
1402-01-20 10:55

سلام
حداکثر سرعت برلیانس 170 رو کاملا مخالفم چون خودم داخل جاده درب و داغون بالای 180 روندمش

عیسی
1400-03-02 11:59

با نام خدا ممنونم از کادر عزیز در این مقایسه سلیقه مهمه به نظرم