مقایسه دنا پلاس توربو و دانگ فنگ H30 کراس

فهرست مطالب


دنا پلاس توربو و H30 کراس دو محصول ایران خودرو هستند که در حال حاضر حسابی نامشان بر سر زبان‌ها افتاده است؛ یکی به عنوان یک سدان خانوادگی تولید داخل در اختیار مشتریان قرار گرفته و دیگری با ظاهر هاچبک مانند خود سعی دارد تا در کلاس کراس اوورهای کوچک جای بگیرد و آن دسته از علاقه‌مندان خودروهای بلندقامت را نیز به سمت خود بکشاند. در حال حاضر شرایط بازار ایران به نحوی پیش رفته که نسخه صفر کیلومتر دنا پلاس توربو با برخی مدل‌های کارکرده اچ۳۰ کراس از لحاظ قمیت تلاقی پیدا کرده و این محصولات به عنوان دو گزینه میان-قیمت در برابر مشتریان خودروهای اقتصادی مونتاژی یا تولید داخل قرار گرفته‌اند. اگر تصمیم به خرید دنا پلاس یا اچ سی کراس داشته و می‌خواهید تصمیم بهتری در این زمینه بگیرید، بهتر است با مقاله مقایسه دنا پلاس توربو و دانگ فنگ H30 کراس از مجله خودرو همراه مکانیک همگام شوید.

دنا پلاس توربو دنده ای

خرید دنا پلاس

شرکت ایران خودرو پس از معرفی دنا تصمیم به عرضه نسخه فیس‌لیفت آن با نام دنا پلاس گرفت و این محصول را از سال ۹۶ در اختیار متقاضیان قرار داد. این خودرو ابتدا با پیشرانه ef7 تنفس طبیعی وارد بازار شد اما حدود یک سال بعد نسخه پرخوران آن به نام دنا پلاس توربو نیز پا به میدان گذاشت تا به گل سرسبد تولیدات داخلی تبدیل شود.

دنا پلاس توربو از ظاهری اسپرت و جوان‌پسند بهره می‌برد که همین مورد نیز سبب جلب‌توجه بسیاری مشتریان شده است. نمای داخل آن نیز نسبت به اکثر تولیدات هم‌رده نظیر پژو پارس یا تندر ۹۰ بسیار مجلل و مدرن‌تر به نظر می‌رسد. البته کیفیت متریال کابین دنا پلاس چندان مرغوب نیست اما به عنوان یک سدان میان‌قیمت تولید داخل می‌توان آن را متقاعدکننده ارزیابی کرد

پیشرانه TC7 یا همان EF7 توربوشارژ مهمترین مزیت فنی این خودرو نسبت به سایر سدان‌های تولید داخل محسوب می‌شود؛ چراکه معادل ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۲۱۵ نیوتن متر گشتاور را به‌واسطه گیربکس ۵ سرعته دستی به سمت چرخ‌های جلو ارسال می‌کند. شتاب صفر تا صد دنا پلاس توربو برابر ۱۰ ثانیه است که از این نظر نسبت به بسیاری رقبا برتری دارد و خودرویی چابک ارزیابی می‌شود. بیشینه سرعت آن ۲۰۵ کیلومتر بر ساعت بوده و میانگین مصرف سوخت ۷.۹۴ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر را ارایه می‌دهد. هندلینگ نسبتا متعادل و نرمی سواری متوسط نیز جزو شاخصه‌های دینامیکی و تجربه رانندگی با دنا پلاس توربو دنده ای تلقی می‌شوند.

داشبورد دنا پلاس توربو

تهویه‌ اتوماتیک، تنظیم ۸ حالته برقی صندلی‌های جلو، آینه‌های جانبی تاشونده برقی با گرمکن، صفحه نمايش 7 اينچي لمسي، رهياب، پورتUSB، 4 عدد بلندگو، بلوتوث، تيوتر، چراغ‌های مه‌شکن جلو و عقب، دو یا چهار عدد کیسه هوا، سيستم ترمز ضد قفل ABS وEBD، ترمز جلو ديسكي با سيستم خنك شونده، ترمز عقب ديسكي و سانروف، مهمترین امکانات رفاهی و ایمنی دنا پلاس توربو را شکل می‌دهند.

دانگ فنگ H30 کراس

h30 cross

اچ سی کراس محصولی دیگر از ایران خودرو است که در پاییز ۹۵ پا به بازار ایران گذاشت و با توجه به قیمت اچ سی کراس در زمان عرضه به عنوان یک هاچبک شبه‌کراس توانست خود را در دل بسیای از مشتریان داخلی جای دهد و فروش مناسبی را تجربه کند. طراحی ظاهری و داخلی آن تقریبا مورد پسند ایرانیان قرار گرفت و فرم کراس‌اوور مانندش نیز رویه ساندرو استپ وی را در جذب مشتری سرلوحه کار خود قرار داد. کیفیت متریال کابین اچ30 چندان سطح بالا نیست و در حد سایر تولیدات چینی هم‌رده برآورد می‌شود. ظرفیت کابین و صندوق عقب آن نیز نسبت به دنا اندکی پایین‌تر ارزیابی شده است. 

پیشرانه tu5 با قدرت ۱۰۵ اسب بخار و گشتاور ۱۴۲ نیوتن متر به همراه گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک سبب می‌شود تا شتاب صفر تا صد این هاچبک ۱۲۳۰ کیلوگرمی به ۱۳.۵ ثانیه برسد و بیشینه سرعت ۱۸۳ کیلومتر بر ساعت را فتح کند. واضح است از لحاظ عملکرد فنی، دانگ فنگ H30 به پای دنا پلاس توربو نمی‌رسد و رانندگی مهیجی را ارائه نمی‌دهد، اما در عوض سواری نرم و آسایش‌بخش‌تر را در اختیار کاربران می‌گذارد.

فضای داخلی H30

در باب تجهیزات رفاهی و ایمنی نیز باید گفت که اچ سی کراس تقریبا در حد دنا پلاس توربو ظاهر شده است با این تفاوت که تنظیم صندلی‌های این خودرو برخلاف رقیبش به صورت دستی انجام می‌شود و نمایشگر داشبورد آن نیز ۶.۵ اینچ قطر دارد.

نتیجه‌گیری مقایسه دنا پلاس توربو و دانگ فنگ H30 کراس

خرید یک محصول نه‌چندان گران‌قیمت خانوادگی که تا حدی رگه‌های تجلل و لوکس بودن را بتوان در آن پیدا کرد، امری حساس است که باید پیش از نهایی شدن، تمام جوانب و نیازهای کاربرانش به طور دقیق سنجیده شود؛ زیرا عمده خریداران این خودروها افرادی هستند که پول خود را به‌زحمت به دست آورده و وسواس بیشتری در نحوه خرج کردن آن به خرج می‌دهند.

در همین راستا با توجه به قیمت دنا پلاس نسخه توربو صفر کیلومتر و اچ سی کراس کارکرده، این دو خودرو گزینه‌های مناسبی برای اقشار متوسط و نه‌چندان پردرآمد جامعه به شمار می‌روند که خرید هر محصول می‌تواند مزایایی برای ایشان داشته باشد.

 از جمله مزیت‌های دنا پلاس توربو صفرکیلومتر نسبت به رقیب می‌توان به طراحی ظاهری زیباتر، کابین جذاب و کمی بزرگتر، صندوق عقب وسیع‌تر جهت جای دادن اسباب و وسایل بیشتر هنگام مسافرت و از همه مهم‌تر، شتاب و عملکرد فنی مهیج‌تر اشاره کرد. همچنین نباید از گارانتی دنا پلاس به عنوان یک خودرو صفر کیلومتر به راحتی گذشت؛ زیرا می‌تواند طی چند سال هزینه‌های نگهداری از این خودرو را تقریبا به طور عمده پوشش دهد.

اما از طرف دیگر اچ سی کراس کارکرده نیز یک مزیت بسیار مهم نسبت به دنا پلاس توربو دنده‌ای دارد و آن بهره‌مندی از گیربکس اتوماتیک چهار سرعته است که می‌تواند نظر بسیاری از مشتریان را از محصول ملی ایران خودرو کنار زده و به سمت این هاچبک چینی متمایل سازد. بنابراین اگر به دنبال یک خودرو اتوماتیک هستید، در این بین تنها اچ30 کراس می‌تواند چاره کار شما باشد. همچنین پیشرانه این خودرو از لحاظ فنی کاملا با موتور پژو ۲۰۶ تیپ ۵ اشتراک دارد و قطعات آن به‌وفور و با قیمت مناسب در بازار یافت می‌شوند. بنابراین از لحاظ تعمیرات نیز مشکل چندانی برای مالک h30 کراس به وجود نخواهد آمد. همچنین موتور دانگ فنگ به دلیل ماهیت اتمسفریک و تنفس طبیعی خود استهلاک کمتری نسبت به پیشرانه پرخوران دنا پلاس داشته و در طول زمان با هزینه نگهداری پایین‌تر مواجه خواهد شد.

با این تفاسیر بهتر است ابتدا نوع نیاز خود از یک چنین خودرویی را مشخص کرده و سپس از بین این دو اتومبیل فوق بر اساس معیارهای اشاره‌شده یکی را انتخاب کنید. برای برای اطلاع از خرید اقساطی دنا پلاس کلیک کنید.

بیشتر بخوانید:

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
احسان
1400-02-18 17:26

اچ سی کراس فضای داخلش کمتر از دناست؟!!!!
صندلیای اچ سی کراسو که بخابونی میشه وانت مسقف. . .