دنا صفر بخرم یا برلیانس h330 کارکرده؟ سوالی که شاید هنگام خرید دنا یا خرید برلیانس H330 برایتان پیش آمده باشد. برای یافتن پاسخ این سوال در ادامه مقاله مجله خودروی همراه مکانیک همراه ما باشید تا به بررسی این دو سدان بپردازیم.
خرید یک سدان خانوادگی میانقیمت از آن جمله تصمیماتی است که میتواند شک و تردیدهای زیادی در ذهن خریدار به وجود آورد. در بازار ما هم گرچه میزان تنوع خودروها به اندازه سایر کشورها بالا نیست اما با این وجود، مدلهای نسبتا مختلفی در رنجهای قیمتی پایین وجود دارند که ممکن است مشتریان را تا حدودی سردرگم کنند. از آنجایی که قیمت دنا صفر کیلومتر و قیمت برلیانس h330 دنده ای ۱.۶۵ لیتری کارکرده در یک بازه قیمتی قرار دارند، شاید انتخاب یکی از آنها کار سادهای برای متقاضیان نباشد. پس اگر شما هم قصد خرید یکی از این دو خودرو را دارید، بهتر است ادامه این مقاله را مطالعه کنید تا در نهایت بتوانید پاسخ مناسبی برای سوال خود به دست آورید و تصمیم بهتری در این زمینه بگیرید.
دنا
در ابتدای مقاله “دنا صفر بخرم یا برلیانس h330 کارکرده؟” به بررسی دنا سدان محبوب ایرانی میپردازیم. سال ۹۳ بود که شرکت ایران خودرو بالاخره تصمیم گرفت یک فیسلیفت نسبتا درستوحسابی از سمند را با نام دنا روانه بازار کند. این خودرو از لحاظ طراحی نواحی جلو و عقب بهعلاوه طرح کابین کاملا متحول شد و شمایلی به مراتب جذابتر از سمند را در اختیار مشتریان خود گذاشت. همچنین برخی امکانات بیشتر روی دنا به کار رفت تا با این ترفند بتواند سطح رفاه و امنیت سرنشینان خود را بیش از گذشته افزایش دهد.
از لحاظ فنی دنا با سمند ef7 تفاوت چندانی ندارد و موتور ۱.۷ لیتری این خودرو همچنان ۱۱۵ اسب بخار قدرت بهعلاوه ۱۵۷ نیوتن متر گشتاور را بهوسیله جعبهدنده ۵ سرعته دستی به چرخهای جلو انتقال میدهد. شتاب صفر تا 100 دنا معمولی براساس اعلام سایت ایران خودرو ۱۳.۵ ثانیه است و به طور میانگین حدود ۷.۷۴ لیتر سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر توسط این سدان ایرانی مصرف میشود.
بنابراین خیلی نمیتوان روی شتاب بالا و رانندگی مهیج دنا معمولی حساب ویژهای باز کرد. ضمن آن که عایقبندی کابین این خودرو هم باعث بروز انتقاداتی از سوی بعضی کاربران و مالکان شده است.
از لحاظ امکانات نیز باید گفت بهجز تجهیزات سفارشی مثل کروز کنترل و ترمز دیسکی عقب، میتوان به صورت استاندارد از آپشنهایی مثل تهویه اتوماتیک، دو عدد کیسه هوا، فرمان هیدرولیک با کلیدهای کنترل، ترمز ضد قفل abs، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز ebd، چراغهای مهشکن جلو و عقب، سیستم روشنایی ترک خودرو، آینههای جانبی برقی تاشونده راهنمادار، تودوزی مخمل، ایموبلایزر، صندلی عقب مجهز به ایزوفیکس، سنسور دنده عقب، سیستم مالتی مدیا با نمایشگر لمسی ۷ اینچی، صندلی جلو با تنظیمات ۶ حالته برقی در دنا معمولی بهره برد که با توجه به بازه قیمت دنا تقریبا مناسب است.
برلیانس H330
برلیانس h330 ابتدا با موتور ۱.۵ لیتری و سپس با پیشرانه ۱۶۵۰ سیسی به دست مشتریان ایرانی رسید. این محصول مونتاژی پارس خودرو به دلیل برخورداری از طراحی ظاهری نسبتا زیباتر از رقبای داخلی و تطابق قیمتی مناسب با سطح توان مالی مشتریان ایرانی، توانسته جایگاه نسبتا ویژهای برای خود در میان خودروهای اقتصادی بازار باز کند.
برلیانس h330 از نظر فرم ظاهری، خودرویی نسبتا مجللتر از دنا معمولی به نظر میرسد، اما المانهای جوانپسندانه و اسپرت کمتری در بدنه آن دیده میشود. طراحی داخلی آن نیز به مراتب سادهتر از دنا بوده و احتمالا بیشتر مشتریان طرح داشبورد دنا را خواهند پسندید. همچنین میزان فضای داخلی کابین برلیانس به دلیل فاصله محوری کوچکتر نسبت به دنا اندکی محدودتر بوده و فضای کمتری را در اختیار سرنشینان میگذارد.
اما از لحاظ توان فنی باید گفت که پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۶۵ لیتری برلیانس h۳۳۰ توانی برابر ۱۱۴ اسب بخار و ۱۵۴ نیوتن متر را از طریق یک گیربکس ۵ دنده دستی به سوی چرخهای جلو میفرستد و شتاب صفر تا صد حدود 12 ثانیه را برای این سدان چینی رقم میزند. بنابراین از لحاظ چابکی، وضعیت برلیانس اچ 330 نسبت به دنا برتر خواهد بود. همچنین میانگین مصرف سوخت این پیشرانه حدود ۶.۳ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر عنوان شده که از این نظر هم نسبت به رقیب ایرانی برتری دارد.
از لحاظ عایقبندی کابین و کیفیت سواری میتوان اظهار داشت که گرچه مقداری کوبش بهویژه در سیستم تعلیق عقب احساس خواهد شد، اما درمجموع باید گفت که کیفیت سواری برلیانس و دنا تقریبا نزدیک به یکدیگر برآورد میشود؛ همچنین میزان سروصدای اضافه کابین برلیانس تا حدودی کمتر از دنا بوده و از این جهت آرامش بیشتری برای سرنشینان ایجاد خواهد شد.
برلیانس h330 دندهای از لحاظ آپشن خیلی دستپر ظاهر نشده و تنها مواردی مثل سنسور دنده عقب، ترمز ضد قفل ABS و EBD، چراغهای مهشکن جلو و عقب، فرمان برقی دوحالته، سیستم صوتی با ۴ اسپیکر، دو کیسه هوا، تهویه اتومات، تنظیم دستی صندلیهای جلو، روکش صندلی پارچهای و آینه جانبی برقی برای آن در نظر گرفته شدهاست؛ بنابراین از نظر آپشنهای رفاهی، برلیانس اچ۳۳۰ دنده ای نمیتواند رقیب مناسبی برای دنا معمولی بهخصوص در نسخه فول آپشن باشد.
جمعبندی
در پایان مقاله ” دنا صفر بخریم یا برلیانس h330 کارکرده؟ ” به نظر میرسد که باید به معیارهایی مثل طراحی ظاهری و داخلی و همچنین قیمت قطعات یدکی و لوازم بدنه، جادار بودن کابین و صندوق عقب و تنوع آپشنها، بیشتر توجه کنیم. اگر چنین معیارهای مدنظر دارید، دنا صفر کیلومتر گزینه بهتری برای شما خواهد بود. لوازم یدکی و بدنه این خودرو تقریبا همه جا بهراحتی یافت میشود و بهویژه قطعات فنی آن به دلیل اشتراک کامل با سمند، به مقدار فراوان در تمام شهرهای کشور وجود دارد. همچنین قیمت آنها نسبت به لوازم برلیانس تاحدی ارزانتر است و مکانیک ماهر موتور ef7 نیز در اکثر شهرها یافت میشود. ضمن آن که دنا صفر کیلومتر با ۲ سال یا ۴۰ هزار کیلومتر گارانتی عرضه میشود و بنابراین در این مدت هزینه نگهداری یا تعمیرات چندانی روی دست مالک نخواهد گذاشت.
از طرف دیگر برلیانس h330 خودرویی نسبتا چابکتر است و از پیشرانه مجهز به زنجیر تایم سود میبرد. عایقبندی کابین آن هم نسبت به دنا معمولی آرامشبخشتر احساس میشود؛ بنابراین اگر طی سالیان گذشته از سواری با سدانهای ایرانیزه خسته شدهاید و به دنبال یک سدان جدیدتر و چالاکتر هستید که در فواصل کوتاهمدت نیاز به تعویض تسمه تایم نداشته باشد و کابین تقریبا ساکتتری ارائه دهد، میتوانید برلیانس دندهای ۱۶۵۰ سی سی کارکرده بخرید.
برلیانس خودرویی زیباتر و کم استهلاک تری هست نسبت به دنا.از همه مهتر گیربکس برلیانس هست که خیلی بهتر هست.گیربکس برلیانس AT و همون گیربکس هیوندا i20 هست.من برلیانس انتخاب میکنم
بسم الله الرحمن الرحیم
|باتشکر از نویسنده…نظر همه قابل احترام است|
《به یاد داشته باشید حتما خودرو ای که میخرید را کارشناسی گرده باشید》
مسیله مطرح نیاز ها و سلیقه شما است
این دو رقیب هر دو به یک اندازه نیاز های شما را بر طرف میکندد…..پس بهتر است از روی سلیقه خود یکی را انتخاب کنید….
سلیقه شخصی من در این قیمت دنا هست
باتشکر از سایت خوبه همراه مکانیک