مقایسه دنا و برلیانس H230

فهرست مطالب


دنا و برلیانس H230، دو سدان جمع‌وجور موجود در بازار کشور هستند که مشتریان داخلی با پرداخت مبالغ تقریبا مشابه، می‌توانند یکی از این دو خودرو را خریداری کنند و از سواری با آن‌ها لذت ببرند. بنابراین، تشخیص اولویت خرید یکی از این دو مدل برای مشتریان امری نسبتا دشوار بوده و ممکن است تردیدهای فراوانی در ذهن متقاضیان به وجود آورد. از همین رو، تصمیم داریم تا در مقاله پیش رو از سری مطالب مقایسه‌ای همراه مکانیک، دو محصول سدان ایران خودرو و سایپا را رویاروی یکدیگر قرار دهیم و به مقایسه دنا و برلیانس H230 بپردازیم؛ بنابراین اگر قصد خرید دنا یا برلیانس اچ 230 را دارید، بهتر است این مطلب را از دست ندهید.

معرفی دنا و برلیانس اچ 230

ابتدا به معرفی این خودروها می‌پردازیم:

دنا

معرفی دنا و برلیانس اچ 230

دنا معمولی را باید نخستین فیس‌لیفت کلی سمند دانست؛ زیرا در مقایسه با سورن (فیس‌لیفت اول سمند) چهره این خودرو به میزان بسیار بیشتری دچار تحول شده است و ظاهری کاملا جدید را به نمایش می‌گذارد. دنا در سال ۹۳ در بازار ایران اعلام حضور کرد و تقریبا با همان مشخصات فنی سمند EF7 راهی میدان شد تا به رقابت با محصولاتی هم‌چون پژو پارس ال ایکس و ام وی ام ۵۵۰ بپردازد.

بهره‌مندی از طرح جدید کابین، یکی دیگر از تحولات دنا بود که در مقایسه با سمند، به‌مراتب به‌روزتر بود و نمایی موردپسند مشتریان ایرانی را ارائه می‌داد. این خودرو، از تجهیزات بیشتری نیز نسبت به سمند بهره می‌برد؛ اما از سال ۹۷، برخی امکانات آن نظیر کروزکنترل و ترمزهای دیسکی عقب از لیست گزینه‌های استاندارد خارج شد.

برلیانس H230

برلیانس H230

طی دهه 1390، حضور چینی‌ها در بازار خودروی ایران روزبه‌روز گسترده‌تر می‌شد و مسئولین شرکت سایپا نیز تصمیم گرفتند تا از قافله شراکت با خودروسازان چینی عقب نماند؛ بنابراین، سریعا با مسئولان کمپانی برلیانس وارد مذاکره شدند و در سال ۹۴، برلیانس h230 را در لیست محصولات تولیدی خود جای دادند. تولید این مدل به‌همراه نسخه هاچ‌بک اچ ۲۲۰ در گروه پارس خودرو تداوم یافت و رفته‌رفته میزان داخلی‌سازی آن‌ها بیشتر از گذشته شد؛ اما همزمان با شروع مجدد تحریم‌ها و تعلیق همکاری رسمی برلیانس با سایپا، تولید این مدل نیز به‌شدت کاهش یافت.

برلیانس h230 در قالب دو تیپ دنده‌ای و نیمه‌اتوماتیک راه به بازار ایران پیدا کرده که نمونه دنده‌ای، از برخی امکانات نظیر مه‌شکن، سانروف برقی و حس‌گر پارک عقب بی‌بهره است. در مقاله پیش رو، قصد داریم تا برلیانس اچ 230 دنده‌ای را مقابل دنا معمولی قرار دهیم و اختلافات این دو نسبت به یکدیگر را مورد بررسی قرار دهیم.

مقایسه طراحی دنا و برلیانس H230

برلیانس H230

خودروی دنا بر اساس مدل سمند طراحی شده است و نمای جلوی آن گرچه از دید بسیاری از مشتریان ایرانی زیبا و جذاب به‌نظر می‌رسد، اما هماهنگی چندانی با سایر المان‌های بدنه ندارد و برخلاف خطوط عمدتا منحنی‌شکل به‌کاررفته در نواحی جانبی و قسمت پشت خودرو، از اشکال هندسی گوشه‌دار و چندضلعی در نمای روبه‌رو برخوردار است که گرچه ظاهری اسپرت و جوان‌پسند به این خودرو بخشیده است، اما هماهنگی زیادی با طرح سایر بخش‌ها ندارد.

 این در حالی است که ظاهر سدان چینی، تقریبا از همه نظر متعادل و متناسب به چشم می‌آید و ناهماهنگی زیادی در ترسیم نواحی مختلف آن مشاهده نمی‌شود. با این حساب، گرچه انتخاب یکی از این دو خودرو به‌عنوان مدل زیباتر را به سلیقه شما می‌سپاریم، اما اگر بخواهیم از لحاظ هماهنگی بصری آن‌ها را با یکدیگر مقایسه کنیم، مسلما خرید برلیانس h230 در جایگاه بالاتری قرار خواهد گرفت.

برلیانس H230

در مورد فضای داخلی نیز باید گفت دنا نسبت به شمایل بیرونی خود، بسیار بهتر عمل کرده است و نمایی نسبتا خوشایند و اصطلاحا ایرانی‌پسندتر از حریف را به نمایش می‌گذارد. در سوی دیگر، شمایل تقریبا مدرن‌ کابین برلیانس هم در نوع خود چشم نواز جلوه می‌کند و احتمالا قادر به جلب نظر اکثر مشتریان خواهد بود. کیفیت متریال کابین هر دو خودرو چندان سطح بالا برآورده نمی‌شود و پلاستیک‌های خشک در نقاط مختلف و به میزان فراوان در این دو کابین وجود دارند.

نکته‌ای که برای خانواده‌های ایرانی می‌تواند بسیار کاربردی باشد، ظرفیت فضای داخلی این دو است که دنای ایرانی به دلیل بهره‌مندی از فاصله محوری بسیار بزرگ‌تر از حریف چینی، به‌راحتی می‌تواند از این نظر بر برلیانس h230 فائق آید. در مورد گنجایش صندوق عقب نیز خانواده‌های دناسوار بر سرنشینان سدان چینی سایپا فخر خواهند فروخت؛ چراکه صندوق عقب دنا، بسیار جادارتر از محفظه بار برلیانس است. 

مقایسه فنی دنا و برلیانس H230

مقایسه فنی دنا و برلیانس H230

دنا از پیشرانه پرقدرت‌تری برخوردار است و روی کاغذ، باید عملکرد فنی بهتری از خود نشان دهد؛ چراکه موتور EF7 به‌کاررفته در این خودرو، نیرویی معادل ۱۱۵ اسب‌بخار به‌علاوه ۱۵۷ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند و این در حالی است که موتور چهارسیلندر برلیانس H230، تنها حدود 103 اسب‌بخار قدرت به‌علاوه ۱۳۸ نیوتن‌متر گشتاور را به سمت چرخ‌های جلو گسیل می‌دارد؛ اما بهتر است بدانید که برلیانس در شتاب‌گیری، عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد و شتاب صفرتاصد آن نسبت به سدان ایرانی، اندکی کمتر است.

مقایسه فنی دنا و برلیانس H230

دلیل این چابکی را می‌توان به وزن کمتر، آیرودینامیک بهتر و عملکرد دقیق‌تر جعبه‌دنده ۵ سرعته دستی این سدان شرقی نسبت داد.

مدل خودرو

دنا معمولی

برلیانس H230

پیشرانه

۴ سیلندر EF7

4 سیلندر خطی

حجم موتور

1646 سی‌سی

1498 سی‌سی

حداکثر قدرت

115 اسب‌بخار

103 اسب‌بخار

حداکثر گشتاور

157 نیوتن‌متر

138 نیوتن‌متر

گیربکس

5 سرعته دستی

5 سرعته دستی

مصرف سوخت (ترکیبی)

7.74 لیتر

6.4

شتاب صفرتاصد

13.5 ثانیه

11.6 ثانیه

وزن (کیلوگرم) با مخزن سوخت پر

1258

1194

حداکثر سرعت

189

170

مقایسه امکانات رفاهی دنا و برلیانس اچ 230

داخل برلیانس h230

گرچه برخی امکانات رفاهی از مدل‌های پایه دنا حذف‌شده است، اما این خودرو هم‌چنان در بحث آپشن‌های رفاهی نسبت به برلیانس برتری دارد که ازجمله می‌توان به وجود نمایش‌گر لمسی ۷ اینچی، نویگیشن، حس‌گر پارک عقب، چراغ‌های مه‌شکن، تهویه اتوماتیک، صندلی راننده با تنظیمات برقی و آینه‌های تاشونده برقی در خودروی ایرانی اشاره کرد؛ بنابراین، دنا در این بخش برنده رقابت خواهد بود.

خودرو

برلیانس h230

دنا معمولی

چراغ

چراغ‌های جلو هالوژن با قابليت تنظيم ارتفاع

داراي چراغ‌های LED جلو و عقب – چراغ مه‌شكن جلو و عقب – چراغ نقشه‌خوان – چراغ ‌خطر سوم – چراغ‌هاي سقفي جلو و عقب – چراغ داخل داشبورد – تنظيم زاويه نور چراغ‏‌هاي جلو از داخل

سیستم صوتی

سیستم صوتی با 2 اسپیکر، 2 توییتر و پورت USB

سیستم صوتی با شش اسپیکر-هندزفری

صفحه‌نمایش

7 اینچی لمسی

رینگ‌ها

رینگ فولادی 185/60 R15

كد كلاس 70101: رينگ آلومينيومي 15، كد كلاس 70112-70115-70117-70118 -70123: رينگ فولادي 15

آینه

آینه‌ جانبی برقی

آينه‌هاي جانبي برقي، راهنمادار و تاشونده اتوماتيك

تهویه مطبوع

تهویه مطبوع دستی

تنظيم اتوماتيك – كانال تهويه براي سرنشينان عقب

صندلی

صندلی راننده و سرنشین جلو 4حالته دستی، صندلی عقب تاشو

جابه‌جايي صندلي‌‏هاي راننده و سرنشين جلو به‌صورت برقي – امكان نصب صندلي كودك در صندلي عقب (داراي استاندارد Isofix) – پشت‌سری صندلي‌هاي جلو با تنظيم ارتفاع و زاويه – دسترسي به صندوق‌عقب از داخل _ زيرآرنجي جلو و عقب

شیشه

گرم‌کن شیشه عقب/ شیشه‌بالابرهای برقی جلو و عقب

شیشه‌بالابرهای برقی جلو و عقب

سیستم هشداردهنده

هشداردهنده بسته‌نبودن كمربند ايمني

سيستم هشداردهنده هوشمند مركزي ورود غیرمجاز – هشداردهنده موانع عقب با نمایش گرافیکی

سایر امکانات

سيستم الكترومغناطيسي بازكردن درب صندوق‌عقب، کامپیوتر سفری، فرمان برقی مجهز به میله جمع شونده

فرمان هیدرولیک مجهز به كليدهاي كنترلي، ستون فرمان تلسكوپي (جمع شونده) – کروزکنترل، بازکن درب صندوق‌عقب از داخل اتاق – آنتن اکتیو، سيستم روشنايي موقت در محيط‌‌هاي تاريك

مقایسه دنا و برلیانس H230 از نظر ایمنی

مقایسه ایمنی
برلیانس H230، موفق به دریافت ۵ ستاره ایمنی از موسسه سی- انکپ چین شده است و بر همین اساس، می‌توان نسبت به امنیت مناسب آن احساس خوبی پیدا کرد. در سمت دیگر، دنا به‌هیچ‌وجه در آزمون‌های موسسات بین‌المللی حاضر نشده است و نمی‌توان به‌طور دقیق نسبت به سطح امنیت آن اظهارنظر کرد؛ اما ازآن‌جایی‌که پلتفرم قدیمی این خودرو در محصولاتی هم‌چون ۴۰۵ و سمند سابقه درخشانی در بخش ایمنی از خود نشان نداده است، بنابراین نمی‌توان نسبت به امنیت این خودرو اطمینان‌خاطر بالایی داشت. با این تفاسیر، به‌ نظر می‌رسد برلیانس اچ 230 خودروی ایمن‌تری نسبت به دنا با پلتفرم قدیمی باشد.

خودرو

برلیانس اچ 230

دنا

تجهیزات ایمنی

سیستم ضدسرقت / قفل مرکزی با ریموت/ قفل ایمنی شیشه کودک، بازشدن خودکار درها، قفل اتومات درها در سرعت بالای 20 کیلومتر

سيستم ضدسرقت (ايموبيلايزر) – سيستم هشداردهنده هوشمند مركزي ورود غيرمجاز – سيستم عیب‌یابی هوشمند (مالتي پلكس) – قفل مركزي با ريموت كنترل راديويي – كمربندهاي ايمني جلو سه‌نقطه‌ای با قابليت تنظيم ارتفاع – سيستم كنترل بخار بنزين

کیسه‌هوا

دو کیسه‌هوا (راننده و سرنشين جلو)

دو کیسه‌هوا (راننده و سرنشين جلو)

سیستم ترمز

ABS و EBD – دیسکی خنک‌شونده جلو- عقب کاسه‌ای

ترمز EBD،ABS، ترمز جلو و عقب دیسکی خنک‌شونده، ترمز عقب دیسکی یا کاسه‌ای

مقایسه تجربه رانندگی

دنا فضایی وسیع را در دسترس راننده قرار می‌دهد و احساس راحتی بیشتری را به کاربران القا می‌کند. میزان دید به اطراف در هر دو حریف، مناسب برآورد می‌شود؛ اما دید کاربران در ردیف عقب دنا، وسیع‌تر از حریف احساس می‌شود. شروع رانندگی برای هر دو خودرو چندان چابک نیست؛ اما با این حال، حریف چینی از این نظر هیجان بیشتری را در کاربران خود به وجود می‌آورد و رانندگی پرشتاب‌تری را در عمل نشان می‌دهد.

 از لحاظ سروصدای کابین و عایق‌بندی آن نیز، باید گفت که برتری با حریف چینی است و کمتر صدایی از سمت پیشرانه و محیط بیرون به درون کابین راه پیدا می‌کند. این در حالی است که سروصدای ادوات داشبورد و نیز صدای موتور دنا در دورهای بالا به مقدار بیشتری درون کابین نفوذ پیدا خواهد کرد.

هماهنگی میان عملکرد پیشرانه و جعبه‌دنده‌های دستی سدان ایران خودرو و سایپا در نوع خود، قابل‌قبول است و انتقاد خاصی را به دنبال ندارد. سیستم تعلیق برلیانس، آسایش بیشتر به‌همراه جذب قابل‌قبول ضربات جاده را به سرنشینان هدیه می‌دهد.

در شرایط عادی، شاهد عملکرد مناسب سامانه ترمز برلیانس h230 و دنا خواهیم بود؛ البته اگر چرخ‌های عقب محصول ایرانی از سیستم ترمز دیسکی نیز بهره‌مند باشند، آن‌گاه اطمینان‌خاطر و امنیت بیشتری را برای سرنشینان به ارمغان خواهند آورد. پایداری و تعادل سواری و حرکات گهواره‌ای بدنه‌ نیز متناسب است و در سرعت‌های معمول برای هر دو مدل، چندان مضطرب‌کننده به‌نظر نمی‌رسد.

مقایسه شرایط بازار برلیانس اچ 230 و دنا

همان‌طور که اشاره شد، تولید برلیانس h230 در حال حاضر چندان تداوم ندارد و در زمان عرضه نیز این خودرو به تعداد نسبتا محدودتر از دنا به بازار ایران قدم گذاشته بود. این خودرو در حال جابازکردن میان مشتریان بود که به دیوار بلند تحریم‌ها و کاهش تیراژ تولید برخورد کرد.

اما دنا با قدرت هرچه بیشتر طی این سال‌ها، مشغول افزودن به تیم هواداران خود بود و به‌جرأت می‌توان گفت که عواملی نظیر یکسانی بخش فنی آن با سمند ef7 و گستردگی بیشتر قطعات یدکی به‌علاوه تیراژ بالا، موجب شده‌اند تا دنا با خیال راحت‌تری میان افراد خریدوفروش شود و بازار پررونق‌تری را برای خود رقم بزند. از نظر دیگر باید اذعان داشت میزان افت قیمت دنا در نسخه های کارکرده پایین تر از برلیانس h230 است.

مقایسه شرایط بازار

جمع‌بندی

اگر بخواهیم یکی از این دو خودرو را به ‌عنوان برنده رقابت اعلام کنیم، باید از دو دیدگاه به بررسی این مسئله بپردازیم. اگر جزو آن دسته از مشتریانی هستید که خدمات پس‌ازفروش و گستردگی لوازم یدکی، آپشن بیشتر، کابین جادار، صندوق عقب بزرگ و بازار دست‌دوم پررونق‌تر برای شما اهمیت ویژه‌ای دارد، دنا می‌تواند گزینه اول شما باشد؛  اما اگر خودرویی تقریبا به‌روز و زیباتر با طراحی داخلی نوین، پیشرانه کم‌‎صداتر و مصرف سوخت پایین را مدنظر دارید، بهتر است برلیانس H 230 را برگزینید. برای اطلاع از خرید اقساطی دنا کلیک کنید.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
9 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
بهنام
1401-02-21 01:59

هر دو خودرو داشتم
دنا مطمعنا تو امکانات و آپشن سرتره
تهویه اتومات، کروز کنترل، فرمان برقی، چهار چرخ دیسکی، مانیتور، صندلی برقی،…..
برلیانس ماشین خوبی
اصطحلاک پایینی داره و موتور یورو5 و کم مصرف
زنجیر تایم و فرمون برقی و موتور بی صدا تر
به نظر من دنا بهتره
بازم میگم برلیانس ماشین بدی نیست
توجه کنید که چه قدر داریم پول میدیم
بعدا دوستان نگن ای چرا میگی ماشین خوبی ماشین فقط ولوو و پورشه و…
برلیانس سرتره نسبت به 405 و سمند و پرشیا

isa
1400-07-05 15:38
امتیاز دهی :
     

بسم الله الرحمن الرحیم
اصلا قابل مقایسه نیست دنا برنده است

سعید
1400-03-05 22:19

با سلام من 3 ساله که برلیانس 230 دارم چند مزیت که ذکر نشد تسمه تایم زنجیری که نیاز به تعویض ندارد و پدال گاز برقی فرمان برقی و صدای موتور بسیار پایین است که گاهی اشتباها دوباره استارت میزنی . مصرفش در اتوبان 5/5 هست و قدرت مانور بالایی دارد
من که خیلی راضیم البته نسبت به پولی که دادم

عیسی
1400-03-02 12:08

با سلام و درود
قطعا دنا گزینه بهتری است اگر انتخاب شما بین این دو خودرو است حتما دنا را انتخاب کنید و در پایان خیلی متشکرم از کادر مجرب و عزیز همراه مکانیک

Last edited 3 years ago by عیسی
ندا تبریزی
1400-03-04 20:24
پاسخ به  عیسی

متشکریم

mehrad
1400-02-21 20:49

ابعادشون؟طول عرض ارتفاع

حسین
1400-02-04 03:22

عالی بود اطلاعاتتون مرسی

ندا تبریزی
1400-02-05 11:00
پاسخ به  حسین

متشکریم

دکتر
1400-02-03 16:14

در مورد فضای کابین و صندوق عقب بنظر میاد برلیانس وضعیت بهتری نسبت به دنا داره مخصوصا اینکه فضای راننده و سرنشین جلو در دنا کمتر است