مقایسه زانتیا و مگان

فهرست مطالب


خودروسازی سیتروئن فرانسه برای اولین در سال 1992 خودرو جدید خود، زانتیا را به بازار عرضه کرد که البته طول عمر تولید این سدان فرانسوی چندان طولانی نبود و در سال 2002 از خط تولید شرکت فرانسوی خارج شد. در سال 2001 شرکت سایپا تولید و عرضه‌ زانتیا به بازار خودرو کشور را شروع کرد و تا سال 2010 در خط تولید سایپا قرار داشت و تولید این خودرو پس از حدود یک دهه در بازار داخلی نیز متوقف شد. زانتیا در مدت تولید خود در ایران با استقبال مناسب مشتریان ایرانی روبرو شد و با وجود توقف تولید آن، کماکان طرفداران زیادی در بازار داخلی دارد.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

تعویض پلاک خودرو

راهنمای خرید دست دوم

استعلام خلافی خودرو

در طرف دیگر مقایسه خودرو مگان قرار دارد که می‌توان این خودرو را به عنوان یکی از رقبای اصلی زانتیا معرفی کرد. مگان محصول شرکت رنوی فرانسه است و شرکت پارس خودرو نسل دوم این خودرو را در سال 1387 با پیشرانه 1600 سی سی به بازار کشور عرضه کرد و یک سال بعد با موتور 2000 سی سی به بازار آمد که تولید آن تا سال 1393 ادامه داشت. در این مقاله مگان با موتور 2000 سی سی را مورد بررسی و مقایسه قرار می‌دهیم. می‌توان گفت که مگان مانند سایر محصولات رنو در ایران توانسته نظر مشتریان را به خود جلب کند و فروش خوبی را تجربه کرده است. در ادامه با مجله همراه مکانیک همراه شوید تا در سری مقالات مقایسه‌ای به مقایسه زانتیا و مگان بپردازیم.

مقایسه طراحی

طراحی خارجی

همانطور که قبلاً هم اشاره شد، زانتیا در سال 2002 از خط تولید شرکت سیتروئن خارج شده‌است؛ پس طبیعی است که طراحی این خودرو نیز نسبت به خودروهای امروزی قدیمی باشد. هرچند که باید اذعان داشت که از نظر طراحی خارجی هنوز هم در بازار خودرو ایران جایگاه مطلوبی دارد. چراغ‌های جلو کوچک، حالت نسبتاً کمانی کاپوت و طرح سپر زانتیا نمای جلو آن را تا اندازه‌ای تیز نشان می‌دهد.

مقایسه زانتیا و مگان
طراحی ظاهری زانتیا

در نمای جانبی هم تلاش شده تا با استفاده از زه‌های کناری پهن و طرح دستگیره‌ها در بین اجزای نمای جانبی خودرو هماهنگی لازم به وجود آورده شود. در نمای پشت زانتیا چراغ‌های نسبتاً بزرگ و طرح قائم درب صندوق عقب نظر مخاطب را جلب می‌کند، اما یکی از خصوصیات ویژه‌ زانتیا که تأثیر زیادی بر طراحی خارجی آن دارد، قابلیت تنظیم ارتفاع خودرو است؛ این قابلیت به ظرافت و زیبایی خودرو می‌افزاید.

مقایسه زانتیا و مگان از نظر طراحی خارجی نشان‌دهنده برتری محصول شرکت رنو است. قطعاً محصول دهه‌ پایانی قرن بیستم شرکت سیتروئن از نظر طراحی خارجی توان رقابت با خودرو مگان را ندارد. چراغ‌های جلو مگان هم نسبتاً کوچک هستند، اما شکل جلو پنجره و طراحی آن در امتداد چراغ‌ها زیبایی خاصی به آن بخشیده است.

مقایسه مگان و زانتیا
طراحی ظاهری مگان

همچنین حجم‌دهی سپر و خطوط ملایم روی کاپوت (که در تمام نماهای این خودرو تکرار شده‌اند) حس قدرت و نیرومندی خاصی به مگان بخشیده‌اند. در نمای جانبی آینه‌ها از نظر رنگ با بدنه‌ خودرو هماهنگ هستند و قوس ملایمی از جلو به سمت عقب خودرو مشاهده می‌شود. در نمای پشت نیز قبل از هر چیزی چراغ‌های بزرگ عقب توجه مالک را جلب می‌کند، در این قسمت نیز شاهد حجم‌دهی نسبی سپر هستیم.

طراحی داخلی

باید گفت که از نظر طراحی داخلی هم مقایسه زانتیا و مگان برتری خودرو مگان را نشان می‌دهد، اما باید اقرار کرد که طراحی داخلی هیچ کدام از خودروهای مورد بحث این مقاله حرف خاصی برای گفتن ندارند. به‌هنگام ورود به کابین زانتیا با طرحی بسیار قدیمی و از مد افتاده روبرو می‌شویم.

مقایسه کابین مگان و زانتیا
کابین زانتیا

باید گفت که این طرح فقط توان جلب رضایت عاشقان خودروهای کلاسیک را دارد وگرنه طراحی قدیمی آن به اندازه‌ای است که قادر به کسب جایگاهی در بین نسل جوان و خودروهای امروزی نیست.

از سوی دیگر، طراحی داخلی مگان هم مانند سایر محصولات شرکت رنو بسیار ساده است. آنچه که باعث برتری طراحی کابین خودرو نسبت به زانتیا می‌شود، وجود صفحه نمایش و استفاده از دو رنگ متفاوت در طراحی داشبورد آن است؛ در غیر این صورت طراحی داخلی مگان هم کاملاً ساده است و کنسول میانی آن را حتی می‌توان نامتناسب دانست. با این حال، طراحی مگان امروزی‌تر و در مقایسه با زانتیا جوان‌پسندتر است.

مقایسه فنی

مقایسه زانتیا و مگان
مقایسه فنی

اما مقایسه زانتیا و مگان از نظر فنی حاکی از برتری نسبی زانتیا است. زانتیا با پیشرانه دو لیتری 4 سیلندر قادر است 112 اسب بخار قدرت و 180 نیوتون متر گشتاور تولید کند و این نیرو را از طریق یک گیربکس 5 دنده دستی به چرخ‌های جلو انتقال دهد. 9.5 ثانیه زمان لازم است تا زانتیا به شتاب صفر تا 100 دست پیدا کند که نسبت به مگان 1.5 ثانیه سریعتر عمل می‌کند. همچنین زانتیا با حداکثر سرعت 200 کیلومتر بر ساعت نسبت به مگان برتری نسبی دارد.

مدل خودرو زانتیا مگان
پیشرانه 4 سیلندر خطی انژکتوری 16 سوپاپه 4 سیلندر خطی مستقیم 16 سوپاپه
حجم موتور 1998 سی سی 1998 سی سی
حداکثر قدرت 135 اسب بخار 132 اسب بخار
حداکثر گشتاور 161 نیوتن متر 188 نیوتن متر
گیربکس 6 سرعته و سنکرونیزه 4 سرعته خودکار تیپ ترونیک
مصرف سوخت (ترکیبی) 7 لیتر در هر 100 کیلومتر 7.8 لیتر در هر 100 کیلومتر
شتاب صفر تا 100 9.5 ثانیه 11 ثانیه
حدأکثر سرعت 200 کیلومتر در ساعت 195 کیلومتر در ساعت

مقایسه آپشن‌­ها و امکانات رفاهی

مقایسه زانتیا و مگان
مقایسه زانتیا و مگان

در مقایسه زانتیا و مگان از نظر امکانات رفاهی باید مگان را دارای برتری نسبی دانست. دلیل این امر را می‌توان استفاده برخی از امکانات امروزی در خودرو مگان جستجو کرد. برای مثال شرکت رنو در تولید این خودرو از کارت هوشمند برای باز کردن درب‌ها و استارت زدن استفاده کرده است، به این صورت برای سوار شدن نیازی به کلید نخواهید داشت.

همچنین استفاده از چراغ‌های امروزی هالوژنی یکی دیگر از مزایای مگان نسبت به زانتیا به حساب می‌آید، اما با وجود تمام این موارد، خودرو زانتیا همچنان رقیبی شایسته برای مگان به شمار می‌آید.

به جدول زیر نگاه کنید:

تجهیزات زانتیا مگان
چراغ مه‌شکن‌های جلو، چراغ زیرپایی خودکار در هنگام ورود به خودرو چراغ‌های هالوژن، مه‌شکن‌های جلو، روشن و خاموش شدن خودکار چراغ جلو، چراغ سقفی جلو – چراغ مرکزی – چراغ مطالعه (جلو و عقب) – چراغ کفی درب‌ها
سیستم‌های مولتی مدیا رادیو، سی دی و 6 بلندگو 4 اسپیکر، رادیو، سی دی، کنترل سیستم صوتی بر روی فرمان
صفحه نمایش
آینه آینه‌های جانبی با قابلیت تنظیم الکتریکی تنظیم الکتریکی آینه‌ها به همراه گرمکن
تهویه مطبوع تهویه هوا با قابلیت تنظیم دستی  اتومات
صندلی تنظیم دستی 6 حالته دستی صندلی‌ راننده و تنظیم ارتفاع و گودی کمر، تنظیم 4 حالته دستس صندلی سرنشین جلو، صندلی عقب تاشو تنظیم دستی صندلی‌های جلو
شیشه بالابرهای برقی جلو و عقب، پرده آفتابگیر شیشه عقب بالابرهای جلو و عقب برقی، پرده شیشه عقب و جانبی
سیستم­های هشدار دهنده
سایر امکانات قابلیت تنظیم ارتفاع خودرو بر اساس توزیع بار و وزن خودرو سنسور باران، کامپیوتر سفری 

مقایسه ایمنی

مقایسه ایمنی مگان و زانتیا
ایمنی زانتیا

در سال 1997 خودرو زانتیا مورد آزمایش مؤسسه معتبر اروپایی EURO-ENCAP قرار گرفت، اما در این آزمون سربلند بیرون نیامد. زانتیا توانست تنها 1.5 ستاره از مجموع 5 ستاره‌ این مؤسسه اروپایی را به دست آورد. در این آزمایش‌ها نشان داده شد که این خودرو قابلیت محافظت از راننده و سرنشین جلو را به هیچ وجه ندارد و در صورت وقوع تصادف، هر دو دچار آسیب‌های جدی می‌شوند.

اما مقایسه زانتیا و مگان از نظر ایمنی نشان دهنده برتری بی‌چون و چرای مگان است. این محصول شرکت رنو توانسته است 5 ستاره ایمنی مؤسسه اروپایی EURO-ENCAP را به دست آورد، که رکوردی بسیار مطلوب بوده و امروزی‌ترین خودروهای موجود در بازار را به رقابت دعوت می‌کند.

البته لازم به ذکر است که در سال 2002 نمونه هاچبک این خودرو مورد بررسی موسسه یوروانکپ قرار گرفت و رنو مگان سدان به طور اختصاصی تحت آزمایش ایمنی قرار نگرفته است.

تجهیزات ایمنی و حفاظتی زانتیا مگان
کیسه هوا 2 عدد کیسه هوای راننده و سرنشین جلو  2 عدد کیسه هوای راننده و سرنشین جلو 
سیستم ترمز ترمزهای جلو دیسکی تهویه شونده، ترمزهای عقب دیسکی، سیستم ABS ترمزهای جلو دیسکی تهویه شونده، ترمزهای عقب دیسکی، ترمز ABS و EBD
تجهیزات ایمنی و حفاظتی ایموبلایزر، سیستم قطع کننده خودکار سوخت در هنگام وقوع حادثه، قفل مرکزی ایموبلایزر، کارت هوشمند، دکمه استارت

تجربه رانندگی

تجربه رانندگی با دو سدان فرانسوی مگان و زانتیا
زانتیا

اگرچه طراحی زانتیا قدیمی بوده و با المان‌های روز هماهنگی ندارد، اما هنوز هم در بازار کشور ما افراد بسیاری را می‌توان یافت که نمای ظاهری این پیرمرد فرانسوی را به سایر خودروهای هم‌رده ترجیح می‌دهند؛ البته در این بین شتاب‌ و چالاکی بالای زانتیا نیز در این محبوبیت بی تاثیر نبوده است. زانتیا رکورد مناسبی در سرعت‌گیری صفر تا 100 ثبت کرده است و باید اشاره کرد که عملکرد گیربکس با موتور این خودرو هماهنگی خوبی دارد. همچنین زانتیا از سیستم تعلیق هیدروپنوماتیک استفاده می‌کند، به همین دلیل می‌تواند به خوبی ضربات موجود را جذب کند و رانندگی را برای سرنشینان خود به تجربه‌ای نرم و دلپذیر تبدیل کند.

مقایسه تجربه رانندگی رنو مگان و سیتروئن زانتیا
رنو مگان

از سوی دیگر، مگان از فرمان برقی بسیار نرم و خوش دستی استفاده می‌کند که رانندگی در شهرهای بزرگ و پرترافیک و جاده‌های کوهستانی را تسهیل می‌کند. پایداری خودرو در پیچ‌های تند رضایت‌بخش است، اما به هیچ وجه نمی‌تواند از این نظر با زانتیا به رقابت بپردازد. سیستم تعلیق این خودرو نیز سواری نرم و خوشایندی را برای سرنشینان فراهم می‌کند، اما مقایسه زانتیا و مگان نشان می‌دهد که هماهنگی میان عملکرد گیربکس و موتور مگان چندان مطلوب نیست و در این بخش نیز باید زانتیا را خودرو برتر مقایسه بدانیم. البته باید توجه کنید که گیربکس اتوماتیک مگان با وجود تمامی ضعف‌هایش در رانندگی‌های روزمره می‌تواند آسایش و فراغت بیشتری را برایتان به همراه داشته باشد. علاوه بر این زانتیا با تمامی مزیت‌هایی که در بخش فنی از آن برخوردار است در مقایسه با مگان استهلاک بسیار بالاتری دارد و در درازمدت می‌تواند هزینه‌های نگهداری بالاتری را برای مالک خود به همراه داشته باشد.

تحلیل شرایط بازار

شرایط خرید و فروش مگان و زانتیا
بازار دست دوم زانتیا

باید اعتراف کرد که مزیت‌های فراوان این دو سدان فرانسوی باعث شده تا هم اکنون با وجود آن که سال‌های متعددی از توقف تولیدشان می‌گذرد هم‌چنان خودروهای محبوبی باشند. درواقع افرادی بسیاری را می‌توان یافت که این دو سدان باکیفیت فرانسوی را به محصولات کم کارکرد و به‌روز بازار نظیر پژو پارس یا دنا ترجیح می‌دهند.

از همین‌رو برخلاف سایر خودروهای قدیمی و از مدار تولید خارج شده بازار، این دو خودرو هم‌چنان طرفدارهای مخصوص خود را دارند و بازار آن‌ها آنطور که باید افت پیدا نکرده است.

جمع بندی

مقایسه سیتروئن زانتیا و رنو مگان
مگان

از مزیت‌های زانتیا شتاب‌گیری نسبتاً مطلوب، حداکثر سرعت و عملکرد مناسب آن نسبت به خودروهای داخلی می‌توان اشاره کرد. پس اگر چنین خودروی را می‌پسندید، زانتیا گزینه‌ مناسبی است، اما ایمنی بسیار پایین، طراحی داخلی بسیار قدیمی و کسل کننده، کمیابی قطعات اصلی نیز از معایب زانتیا به شمار می‌روند، بنابراین نمی‌توان این خودرو را به افرادی توصیه کرد که به موارد بالا اهمیت می‌دهند.

از سوی دیگر، مگان خودرویی با ایمنی بسیار مناسب، طراحی خارجی زیبا و قدرتمند، عملکرد موتور نسبتاً مطلوب و برخورداری از گیربکس اتوماتیک است. بنابراین اگر برای رفت و آمدهای روزمره خود به دنبال یک سدان امن و جادار هستید که از امکانات قابل‌قبول و گیربکس اتومات برخوردار باشد بهتر است از میان این دو خودرو به سراغ رنو مگان بروید، اما چنانچه مواردی همچون هندلینگ بالا، شتاب و چالاکی لذت‌بخش و پایداری مثال‌زدنی جزو الویت‌های شما محسوب می‌شود قطعا زانتیا برای شما بهترین گزینه خواهد بود.

البته همانطور که پیش‌تر نیز به آن اشاره کردیم باید به این نکته توجه داشته باشید که هر دو خودروی مذکور سال‌هاست که از خط تولید خارج شده‌اند و این موضوع باعث شده است که در حال حاضر اغلب نمونه‌های دست دوم ان‌ها از کارکردهای بسیار بالایی برخوردار بوده و از مشکل عدم دسترسی آسان به قطعات رنج ببرند. بنابراین توصیه می‌شود پیش از خرید چنین خودروهای قدیمی نیم نگاهی نیز به محصولات کم‌کارکرد، کم دردسر و حتی صفر کیلومتر بازار بیاندازید.

مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
8 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
امیر ایلاقی
1403-02-16 15:30

بهترین نظر رو کسایی مثل من میتونن بدن که هردو این ماشینارو داشتن. من بمدت 2 سال مگان 1600 دنده ای داشتم. الانم یه زانتیا خریدم. جفتشون اگه قطعه ای بخوان گرونه. اما ماشین قدیمی رو باید خرجش کرد. من تا حالا 16 تا ماشین داشتم. اما راحتی و هندلینگ و نرمی این زانتیا کجا، بقیه کجا. به جرات میتونم بگم اگه همون 20 سال پیش زانتیا میخریدم دیگه هیچوقت سراغ این 15 تا ماشین نمیرفتم. پدرم و برادم از این ماشین چینی ها گرفتن صفر.ولی زانتیای من با اینکه 22 سال ازش میگذره و 350 تا کارکرده بازم نرمیش… بیشتر »

کامران
1402-09-21 12:43

یک کلام زانتیا قطعا بهتره .. جسد زانتیا هم براتون راه میره ولی مگان باید همه چیش درست باشه تا راه بره

Mr Azizi
1402-07-17 18:12

آقایون

آخرین مدل زانتیا سال ۸۹ تولید شده بعضیام میگن ک مدل ۹۰ هم دیدن یا حتی داشتن… بر فرض تصدیق حرف این دوستان الان ک توسال ۴۰۲ هستیم ۱۲ سال فقط از تولید همین آخرین مدل میگذره… طبیعیه ک بعد از این سال ها از جزئی ترین تا مهم ترین قطعات این ماشین، مثل هر ماشین دیگه ای نیاز به تعویض یا تعمیر پیدا بکنن…خب تا اینجا ک مشکلی نیست… مشکل از جایی شروع میشه ک اولاقطعات و لوازم این ماشین کمیاب و بعضا نایاب هستن، و در صورت پیدا کردنشون هم باید هزینه بسیار بیشتری نسبت به سایر ماشینها متحمل بشین… و همینطور در مورد دستمزد تعمیرکارش… البته در پاره ای از موارد میشه بعضی از قطعات پژو ۴۰۵ و پرشیا رو بهش اصطلاحا خوروند اما بازده درست و حسابی ندارن و ماشینتون خیلی قابل قبول کار نمیکنه دوما عمده خرج این ماشین سیستم تعلیق و هیدروپنوماتیکش هست ک البته اگه یاد بگیرین ک این ماشین رو تو چاله چوله نندازین و سالی یکی دو بار روغن LHM و گوی ها و شیر تنظیم ارتفاع و… رو بدین بازبینی و چک بکنن اصلا اذیتتون نمیکنه و نهایتا پول همین بازبینی و شارژ گوی و تعویض روغنش هیدرولیکش رو میپردازین… اما اگه بخاین مثل تاکسی هر روز این ماشینو بندازین کف خیابونا و دست اندازی و چاله و نهایتا رسیدگی هم نکنید هم باید پول کمک بدین هم پول گوی بدین هم ماشینتون کج وا میسه هم روغن میریزه ازش هم صد تا مشکل دیگه ک کلا عاصیتون میکنه… 

خلاصه ک یک کلام زانتیا نگهداری میخاد… اگه نفر قبلی بهش نرسیده باشه تو مجبوری خرج کنی! اگه توام آدمی نیستی ک بهش برسی پس اذیتت میکنه! اونوقت هرجا میری میشینی میگی زانتیا نمیدونم سرطانه و غده هست و مشکلاتش پایان نداره و …. از این حرفا.

از من ب شما نصیحت.. قبل از خرید یک برند خودرو برید راجبش بپرسید و تحقیق کنید ببینید اصلا آدم اون ماشین هستید یا نه…کسی ک مثلا یه عمر ال نود سوار شده نمیتونه ب راحتی با دنا پلاس توربو کنار بیاد! فقط به صرف اینکه پول خریدش رو دارید نرید بخریتش! به مشکلات و حساسیت ها و پیشامداش هم فکر کنید.

الان مثلا من پول خریدن یه بی ام و سری ۵ سال ۲۰۱۰ رو دارم اما ابدا پول تعمیر احتمالی یا حتی تعویض مصرفی های ماهانه ش روندارم… پس با احترام نمیرم سمتش

کامران
1402-05-19 22:15

من بدون تعصب میگم . زانتیا از همه نظر از مگان بهتره .. شما زانتیا سالم بخری میفهمی حداقل 2 برابر بهتر از مگان هستش .. ببخشید هی میگن بدنه زانتیا ضعیفه بله درسته اما در مقایسه با ماشینای روز دنیا میگن نه در مقایسه با ماشینای داخل ایران . بدنه ش از مگان قویتر نباشه ضعیف تر هم نیست . و کلا اصلا شتاب سواری هندلینگ زانتیا کجا مگان کجا .. من آوانته رو بهتر از مگان میدونم و مگان رو هم رده با مزدا 323 و 206 میبینم چون از نظر توان فنی اصلا نمیتونه با زانتیا رقابت… بیشتر »

صدرا
1401-03-18 19:41

یک اینکه کلن انگار کسی که طرفدار مگانه متنو نوشته دو اینکه یک درصد از اپشنای زانتیا هم نگفتین کلن اطلاعاتتون صفر و سه اینکه توی مقایسه بهترین نسخه پگانو مقایسه کردید پس باید زانتیا هم همینتور باشه . زانتیا ۸ اسپیکر داره ۶ بلندگو ۲ باند عقب . زانتیا ایربگ های جانبی هم داره ینی ۴ ایربگ جلو راننده و شاگرد و در عقب هم برا هر طرف یک ایربگ از ستون وسط تا وسط درب کشیده شده که امینت بالایی داره و این هم مال فاز دو زانتیاس که فاز دو سایپاییه زانتیا ۳ و نیم ستاره گرفته… بیشتر »

مهیار
1400-12-26 02:07

سلام توی مقاله نوشتید مگان کم خرج تر هست ما مگان داشتیم کلا خیلی خیلی خرج داشت واقعا خیلی بالاتر بود خرجش شما اطلاعات کافی ندارید ننویسید لطفا الان زانتیا داریم درسته که قطعاتش یکم گرون(باز ارزون تر از مگانه) ولی دیر خرج باز میکنه،و اون ستاره ایمنی ۱/۵ برای زانتیا فاز یک بوده و برای زانتیا فاز دو سیتروئن ادعا کرده که ایمنی رو خیلی بالاتر برده و زانتیا فاز دو تو تست سایپا سه و نیم ستاره گرفته مگان مدل سدانش هم چهار ستاره گرفته

عیسی
1400-06-27 11:28
امتیاز دهی :
     

بسم الله الرحمن الرحیم
در این قیمت واقعا سمند سورن پلاس عالی هست رقیب نداره

مهیار
1400-12-26 02:07
پاسخ به  عیسی

آقا اصلا سمند سورن پلاس رو با پارس مقایسه کن اشتباه اومدی اینجا