در این مقاله قصد داریم که دو خودروی سواری با کیفیت و در عین حال با رنج قیمتی متوسط را با هم مقایسه کنیم: رنو مگان و کیا سراتو. رنو مگان به لطف کیفیت مونتاژ مطلوب و خدمات پس از فروش مناسبی که به واسطه شبکه نمایندگیهای پارسخودرو در کشور دارد در چند سالی که از حضورش در بازار می گذرد توانسته طرفداران پروپاقرصی برای خود مهیا کند، هرچند که با گذشت چند سال از عرضه آن به بازار، کمی قدیمی به نظر میرسد.
مالکین خودرو نیز به کسل کننده بودن و فاقد هیجان بودن خودرو اذعان دارند. خودروی مورد مقایسه از نوع 2.0 لیتری اتوماتیک است. در آن سوی میدان، کیا سراتو تولیدی سایپا قرار دارد، که همانند مگان در دو نوع 1.6 و 2.0 لیتری تولید میشود و مدل مورد بررسی ما دارای موتور 2.0 لیتری است. این خودرو هم مانند مگان، در دو نوع گیربکس دستی و اتوماتیک تولید شده است.
در سالهای نهچندان دور و قبل از اتخاذ تصمیمات علمی و منطقی! توسط مسئولین در رابطه با واردات خودرو، بازار خودرو در کشورمان روزهای خوشی را سپری میکرد. علیرغم تعرفه گمرکی عجیب و غریب که حتی با دلار 1000 تومانی هم قیمت خودروها را به آسمان میفرستاد، عموم مردم از تنوعی که به واسطه حضور خودروسازان معتبر جهان از ایتالیا و فرانسه تا کره و ژاپن در بازار وجود داشت، خرسند بودند. رنو مگان یادگار آن روزها است. در سال 2006 میلادی بود که اولین مدل این خودروی فرانسوی وارد بازار کشورمان شد و در سال 1387 خورشیدی، پارسخودرو که از ابتدای تأسیس به مونتاژ محصولات باکیفیت خودروسازان مطرح دنیا معروف بود، اقدام به مونتاژ این خودرو کرد که اتفاقا با استقبال خیلی خوب مردم هم مواجه شد.
جالب است بدانید که رنو مگان توسط این کمپانی بزرگ برای قشر دانشجو که معمولا درآمد بالایی ندارند ساخته شد اگرچه در ایران چه در سال های ابتدایی که زیر 30 میلیون تومان قیمت داشت و چه اکنون که برای آخرین مدل اتوماتیک آن باید بیش از 550 میلیون تومان هزینه کرد، سنخیتی با جیب دانشجوها ندارد. در طرف دیگر این مقایسه خودرویی از کره جنوبی قرار دارد که روزگاری آرزو داشتند خودروسازیشان مانند ایران پیشرفته باشد و حالا داشتن خودرویی کرهای برای بسیاری از ایرانیها تبدیل به آرزو شده است. کیا سراتو هم از دوران رشد صنعت خودروسازی وارد کشورمان شد و سال 2008 کشورمان شاهد ورود این خودرو به خیابان هایش بود. کیا سراتو در گذر زمان برخلاف رقیب خود در این مقایسه، مدلهای به روز خود را به ایران فرستاد و از سال 93 خورشیدی سایپا تصمیم گرفت تا مدل سدان نسل دوم این خودرو را که پیش از این به صورت کاملا وارداتی به کشور می آمد مونتاژ کند. تولید رنو مگان از سال 1393 متوقف شد و در مقابل سراتو سایپا در این سال بر روی خط مونتاژ رفت.
موتور و دیگر مسائل فنی رنو مگان و کیا سراتو
در بخش قبلی گفتیم که رنو مگان نزدیک به 6 سال است که دیگر تولید نمیشود، بنابراین شاید به همین جهت این مقایسه در حالت برابر و عادلانه نباشد؛ اما با توجه به قیمت کنونی خودروها این دو محصول رقیب یکدیگر محسوب میشوند و ما تصمیم به بررسی و مقایسه آن ها گرفتیم.
رنو مگان از ابتدا چه در نمونه های وارداتی و چه در نمونه های مونتاژی با دو موتور 1600 سیسی و 2000 سیسی به بازار عرضه میشد. نمونهی 1.6 لیتری گیربکس 5 سرعته دستی دارد و نمونه 2.0 لیتری گیربکس 4 سرعته اتوماتیک. موتور ضعیفتر این خودرو 116 اسب بخار در 6000 دور بر دقیقه قدرت دارد و گشتاور آن نیز 152 نیوتنمتر در 4250 دور بر دقیقه است. موتور قویتر اما قدرتی معادل 136 اسب بخار در 5500 دور بر دقیقه تولید میکند و 191 نیوتون متر در 4250 دور بر دقیقه نیز حداکثر گشتاوری است که میتواند ارائه دهد. همچنین مدل 2.0 لیتری اتوماتیک از مدل 1.6 لیتری دستی، اندکی سنگینتر است.
سراتو سایپا هم مانند رنو مگان در دو مدل 1.6 لیتری و 2.0 لیتری تولید شده است که هم مدل دستی و هم مدل اتوماتیک آن در بازار موجود می باشند. موتور 1.6 لیتری این کرهای احیا شده توسط سایپا، 124 اسب بخار در دور موتور 6300 دور بر دقیقه قدرت دارد و گشتاور آن 156 نیوتن متر در 4200 دور بر دقیقه است. مدل 2.0 لیتری این خودرو 156 اسب بخار قدرت در دور موتور 6200 دور بر دقیقه تولید میکند و 194 نیوتن متر در دور موتور 4300 دور بر دقیقه هم گشتاور آن است.
هر دو مدل موتور قرار گرفته بر روی مگان و سراتو، 4 سیلندر خطی و 16 سوپاپ هستند. این روزها که قیمت بنزین در ایران مجددا اوج گرفته است، دانستن میزان مصرف سوخت خودروها قطعا نکته بسیار مهمی است. طبق آمار ارائه شده توسط شرکت مونتاژ کننده، رنو مگان مصرف سوختی معادل 7.8 لیتر در هر صد کیلومتر و کیا سراتو 7.7 لیتر در هر صد کیلومتر در سیکل ترکیبی دارند و از این حیث عملکردی بسیار نزدیک به هم دارند، اگرچه در سرعت های بالا میزان مصرف سوخت مگان به طور محسوسی بالاتر از سراتو گزارش شده است.
رنو مگان یا کیا سراتو کدام یک زیبا تر است
در مورد طراحی این دو خودرو باید گفت اگرچه رنو مگان در سال 2002 میلادی طراحیشده است، اما همچنان از مد روز خیابانهای ما! تأکید میکنم خیابانهای ما خیلی عقب نیفتاده است. حداقل در مورد طراحی بیرونی. مگان در عین سادگی، حس وقار و متانت را بهخوبی منتقل میکند و حتی اگر نتوانیم آن را خودرویی زیبا بنامیم، قطعاً نباید به آن بدمنظر بگوییم؛ اما در طراحی داخل اتاق ماجرا کمی متفاوت است. گرچه مگان از برادر کوچکتر خود یعنی تندر 90 در این زمینه خیلی بهتر عمل کرده است، اما باز هم وقتی این میلیونهای ناقابل از جیب افراد برای خرید خودرو بیرون میروند، حداقل حق آنها دیدن طراحی بهتری در قسمت داخلی اتاق است. طراحی اتاق رنو مگان به تبعیت از ظاهر بیرونی ساده است. مشکل این است که بیش از حد ساده است و رنو فراموش کرده بود که گاهی مقداری تجمل هم بد نیست. پارس خودرو در دو سال پایانی مونتاژ این خودرو، مانیتوری بزرگ را بر روی داشبور مگان قرار داد و کمی از سادگی داخل این خودرو کاسته شد.
سراتو سایپا که همان کیا سراتوی سال 2009 است، شاید از نظر ظاهر بیرونی خیلی چشم نواز نباشد، اما به هر حال زیباتر و به روزتر از مگان است. در قسمت داخلی وضعیت بهتر هم می شود و طراحی دوستداشتنی و زیبایی را در آن میبینیم که کمتر کسی ممکن است آن را دوست نداشته باشد. البته با توجه به مَثَل هرچقدر پول بدی آش میخوری، بدون شک اتاق مرسدس بنز زیباتر از کیا سراتو است. طراحی فرمان و پشت آمپرهای مزین شده با نور مخفی های قرمز رنگ در سراتو واقعا زیبا است. در مجموع ظاهر بیرونی و داخلی سراتو قابل قبول تر از مگان است.
امکانات رفاهی
در بخش امکانات رفاهی با هر دیدی که به رنو مگان نگاه کنیم، یک بازنده تمام عیار میبینیم که حتی قدرت رقابت هم ندارد. رنو مگان به نسبت قیمتی که این روزها دارد تقریبا هیچ آپشن و امکانات ویژه ای ندارد و شاید فرمان برقی بزرگترین آپشن این خودرو محسوب شود. البته نباید توقع زیادی از خودرویی که در سال 2002 برای قشر کم درآمد دانشجو ساخته شد داشته باشیم. تقصیر رنو نیست که قیمت خودرو در کشور ما چنین وضعیتی دارد.
سراتو سایپا اما امکانات خوبی از ابتدای تولید خود در سال 1393 به همراه داشت و صد البته از سال 95 باعرضه مدلهای آپشنال، این خودرو نسبت به رقبای خود در این زمینه در صدر جدول قرار گرفت. سراتو آپشنال جدای از سانروف و دوربین عقب در برخی از مدل های تولیدی حتی از دنده پشت فرمان (شیفتر) هم بهره برده است که گزینه بسیار جذابی برای یک خودرو در این رنج قیمت محسوب میشود.
مقایسه فنی رنو مگان و کیا سراتو
مشخصات |
مگان 2.0 لیتر تیپ E2 |
سایپا سراتو آپشنال 2.0 لیتر |
حجم موتور |
1998CC |
1998CC |
قدرت موتور |
136 اسب بخار در دور موتور 6000 |
156 اسب بخار در دور موتور 6200 |
تعداد سیلندر/سوپاپ |
4 سیلندر/16 سوپاپ |
4 سیلندر/16 سوپاپ |
جعبه دنده |
4 سرعته اتوماتیک |
6 سرعته اتوماتیک مجهز به شیفتر در مدل های آپشنال 2.0 لیتر |
شتاب صفر تا صد(ثانیه) |
11.1 |
10.5 ثانیه |
ماکزیمم سرعت KM/H |
195 |
190 |
مصرف سوخت ترکیبی لیتر |
7.8 |
7.7 |
حجم باک |
60 لیتر |
52 لیتر |
تجهیزات ایمنی و امنیتی |
هر چهار چرخ دیسک EBV – ABS – EBA کیسه هوای سرنشینان جلو (2 عدد) |
ترمز جلو دیسکی و عقب کاسهای – ABS – EBD کیسه هوای سرنشینان جلو (2 عدد)
|
امکانات رفاهی |
فرمان کمک برقی – 4 بلندگو و قابلیت پخش CD – کنترل سیستم صوتی با اهرم پشت فرمان – مانیتور (دو سال آخر مونتاژ) – سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک – کارت هوشمند و دکمه استارت – روشن و خاموش شدن خودکار چراغها (سنسور نور) – آینههای جانبی برقی به همراه گرمکن – شیشه بالابر برقی جلو و عقب – کامپیوتر سفری – پرده شیشه عقب و جانبی – سنسور باران |
سيستم صوتي و مجهز به راديو و CD PLAYERباقابليت پخش MP3 ,ورودي USB+ AUX+IPOD مجهز به 6بلندگو – کلیدهای کنترلی روی فرمان – مانیتور – سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک – شیشههای بالابر برقی – سنسور نور – آینههای جانبی برقی مجهز به چراغ راهنما و گرمکن – چراغ هشدار دهنده عیب موتور – کروز کنترل – غربیلک فرمان و دسته دنده چرمی – رینگ 16 اینچی آلومینیومی – سانروف – شیفتر |
کیفیت سواری و رانندگی
اگر رنو تلیسمان را فاکتور بگیریم، اصولا خودروهای فرانسوی به کیفیت بالای سیستم تعلیق و نرم بودن معروف هستند. رنو مگان نیز از این قاعده مستثنی نیست. سواری مگان بسیار راحت است و با داشتن کابینی بزرگ گزینه ای ایده عال برای خانواده های پر جمعیت است. همچنین رانندگی با فرمان مجهز به سیستم کمک برقی آن بسیار لذت بخش است. سراتو اما بر خلاف مگان، خودرویی با فضای کابین کوچک تر است و سواری نسبتا خشکی ارائه می دهد.
اگر از مقوله ی ظاهر بگذریم، متریال به کار رفته در ساخت داشبورد مگان از نوع فوم نرم بوده و در طول زمان بهتر از سراتو کیفیت خود را حفظ می کند. در مقابل نماینده کره جنوبی عایق بندی بهتری داشته و نفوذ صدای محیط بیرون و موتور به داخل کابین کم تر از محصول فرانسه است.
اما حس و حال کلی رانندگی با این دو خودرو کاملا متفاوت است. رنو مگان با اسب بخار کمتر و گیربکسی قدیمی و کمی خنگ! در سربالایی ها فریاد شما را در خواهد آورد و به دلیل “موتور گرم بودن” در صورت فشار بیش از اندازه بر روی موتور در هوای گرم، امکان جوش آوردن آن بالاست. اما از فشردن پدال گاز سراتو بسیار لذت خواهید برد و در صورت استفاده از تیپ ترونیک و یا پدال های شیفتر آن، این لذت دوچندان خواهد شد. از شتاب گیری با سراتو بیشتر لذت خواهید برد اما اگر مجبور به ترمزگیری ناگهانی شوید بدانید که سیستم ترمز چرخ های عقبش کاسه ای است و قطعا ضعیف تر از مگان عمل خواهند کرد.
بهترین کسانی که می توانید از آن ها درباره اینکه مگان بهتر است یا سراتو مشورت بگیرید، پلیس های زحمتکش راهنمایی و رانندگی هستند. از آنجاییکه هم مگان و هم سراتو به ناوگان راهنمایی و رانندگی کشور تحویل شده اند، آن ها می گویند از رانندگی با مگان کمتر خسته می شوند و همچنین کابین آن جادارتر است اما در مقابل امکانات رفاهی و شتاب گیری سراتو خصوصا در هنگام تعقیب و گریزها شرایط بهتری را برایشان فراهم می کند. شما میتوانید برای دریافت کارشناسی خودرو سیار از همراه مکانیک کلیک کنید.
موقع فروش دود از کنده بلند می شه
رنو مگان سابقهای به مراتب طولانیتر از سراتو در بازار کشورمان دارد و طالب آن همواره وجود دارد.
این نکته به این معنی نیست که خودروی مونتاژی سایپا بد به فروش میرسد که اتفاقا بسیار خوش فروش است. فقط اشارهای به این موضوع داشتیم که رنو مگان هر چقدر هم که قدیمی باشد، خود را به مردم ثابت کرده و بسیاری آن را برمی گزینند.
به هر روی، اگر کیفیت رانندگی عالی، فرمان نرم و فوق العاده، کابین جادار و ترمزهای قوی تر برایتان مهم تر است می توانید رنو مگان را با قیمت های کمی پایین تر از سراتو انتخاب کنید، اما اگر به روز بودن خودرو، امکانات رفاهی بالا و شتاب گیری خوب مد نظرتان است انتخابتان کیا سراتو سایپا باشد. برای اطلاع از قیمت رنو مگان مونتاژ 1600 E2 و خرید اقساطی رنو کلیک کنید.
مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید
مقایسه مزدا 3 جدید و کیا سراتو
در شرایط کنونی خرید کدام خودرو اتومات انتخاب درستی است؟
مقایسه هیندای النترا و کیا سراتو 2018
واقعا سراتو با تکنولوژی روز و موتور گیربکس هماهنگ را با مگان قدیمی پیر و گیربکس خنگ یکی میدونین
خخخخ.. بیخیال اقا رسول. دوستان کسانی هستن ک از هر دو استفاده کردن و نظر میدن، شما ظاهرا از روی کاغذ این دوتا ماشین رو دیدین ک اینجوری کوتهبینانه نظر میدین..
پس بنظرتون مگان بخرم . من بیشتر خودرو خانوادگی اهل جاده میخام . یه مگان گیر اوردم 97 هزار کارکرده مدل 92 فنی عالیه . لکه رنگ نداره . نمایشگاه میگه 330 میلیون از دوستان میخام نظر بدن بخرم یا نه
کارشناسی کنید دقیق و اگر واقعا هیچ مشکل فنی نداره بخرید واقعا مکان یکی از خودروهای بینظیر هستش در این رده البته باید دق کنید که مشکل قطعات نداشته باشید
همین فردا میرم معامله اش کنم از نظرات یکایک شما ممنونم
میشه آدرس نمایشگاه و بدین تا من برش دارم مگانو
چقدر جالب اخه با 207 اس دی؟ نظرم عوض شد سراتو مثل اینکه بدرد نمیخوره. بنظر شما جای سراتو چی بخرم ، مگان رو رفتم بازار همه میگن بالای 290 تومن . بنظرتون بخرم یا نه؟
ببینید مگان واقعا خودرویی هستش که با وچود قدیمی شدن مدلش اما لذت رانندگی خودش رو داره ولی موقع خریدش باید خیلی مواظب موارد فنی ماشین باشید که شمارو از پشیمانی بعد از خرید دور کنه
سراتو فقط یکم گیربکسش خوبه . ولی از لحاظ کیفیت اصلا به مگان نمیرسه . مونتاژی قدیم کجا مونتاژی جدید کجا . تازه سراتو از مگان هم عقب تره فرمونش هیدرولیکه، ترمز عقبش کاسیه ، تو جاده هم من با 207 صندوقدار تو حالت اسپرت هم تونستم 2.0 لیتری اپشنالشو راحت ردش کنم. هرکاری کرد نتونست بهم برسه با من تا 180 تا هم اومد اما نتونست ازم بزنه جلو.
جناب اقای فرزین خیلی تعصب دارین رو سراتو . مگان خیلی شناخته شده تر از سراتو هست
من مگانو فروختم اینو خریدم اینه چی پشیمون شدم مگان معرکه بود. سراتو از روز اول کمر منو تو جاده خورد کرد .مگان حتی با قدیمی شدنش هنوزم کلاس و وقارش بیشتر از سراتوهه و نرمی و هندلینگش هم همینطور. الان بازم رفتم سراغ مگان چون تو جاده مگان عالیه کمتر ماشین ۲۰۰۰ سی سی داخل جاده حریفشه
خیلی مطالبتون ابتدایی هست شما چی رو با چی مقایسه میکنید کم استهلاک ترین خودرو بازار آمریکا یعنی سراتو در رنج خودش با رنو مگان!!!!خیلی مضحکه باز مزدا ۳ بود یه چیزی
ببینید برای خرید کاربران ما بدنبال نکات و موارد بسیار زیادی هستن که یکیش اتسهلاک که خب شما در موردش فرمودید ولی خب خیلی موارد دیگه هست که کاربران رو ممکنه برای انتخاب به سمتی خاص سوق بده که نمیتونیم از اونها چشم پوشی کنیم
تو مگان رو از اشغال ها کمتر گرفته ای من یه پیچ مگان رو به اینا نمیدم