سدانهای جمعوجور در بازار کم تنوع ایران جزو پرطرفدارترین خودروهای خانوادگی به شمار میروند که اقشار مختلف جامعه را به سمت خود سوق دادهاند. در سالهای اخیر، علاوه بر مدلهای کراساوور، برخی شرکتها اقدام به عرضه سدانهای جمعوجور چینی همچون بسترن بی ۳۰ به بازار کشور کردند؛ ازجمله، گروه خودروسازی بهمن که در کنار مزدا ۳، اقدام به فروش سدانهای کمپانی فاو در بازار ایران کرد که تنها مدلهای بی ۵۰ و بی ۳۰ بهصورت نسبتا محدود موفق به حضور در کشورمان شدند. در این مقاله به سراغ مقایسه بسترن b30 کارکرده و دنا پلاس اتومات صفرکیلومتر رفتهایم. پس اگر تصمیم به خرید دنا پلاس یا بسترن b30 دارید در ادامه همراه ما باشید.
بسترن B30 کارکرده بخرم یا دنا پلاس اتوماتیک صفر؟
بسترن b30 از سال ۹۶ پا به جادههای ایران گذاشت و به دلیل قیمت مناسب بهعلاوه طراحی ظاهری قابلقبول، خیلی زود مورد توجه خریداران داخلی قرار گرفت. این محصول بر اساس پلتفرم یکی از محصولات قدیمی فولکس واگن توسعه یافته است و حتی پیشرانه آن نیز تحت لیسانس این شرکت آلمانی تولید میشد. بعد از شروع تحریمها و گرانی بیسابقه خودروها، b30 دیگر آن جذابیت ابتدایی را برای مشتریان ندارد؛ چراکه بهای این محصول، بسیار افزایش یافته و گروه بهمن نیز بهتدریج تولید آن را کاهش داده است تا درعوض، فضایی برای ارائه محصولات کراساوور یا سدانهای جدید نظیر آئولوس D53 باز کند.
در سوی دیگر میدان، شرکت ایران خودرو که ظاهرا به این زودیها دست از پلتفرم سمند و پژو ۴۰۵ برنمیدارد، سال ۹۹ نسخه اتوماتیک دنا پلاس توربوشارژ را بهعنوان گرانترین محصول ملی خود به بازار ارائه داد. گیربکس چینی اتوماتیک این خودرو، بهقدری در ابتدا جذاب به نظر میرسید که بهای بسیار بالاتری نسبت به نمونه دستی برای این سدان جمعوجور به وجود آورد؛ اما رفتهرفته، قیمت آن تاحدی متعادل شد و در حال حاضر، ارزش نمونههای صفرکیلومتر این خودرو با مدلهای کارکرده بسترن بی ۳۰، تقریبا در یک بازه قرار میگیرد.
بنابراین، احتمالا برخی مشتریان هنوز میان این دو گزینه مردد هستند و تصمیم نهایی خود را درباره خرید یکی از این دو مدل اتخاذ نکردهاند. بر همین اساس، تصمیم گرفتیم تا این دو سدان ایرانی و چینی را از جنبههای مختلف مورد مقایسه قرار دهیم تا درنهایت، ببینیم که کدامیک میتواند خودروی بهتری برای مشتریان ایرانی باشد.
فاو بسترن B30
این سدان جمعوجور چینی، در سال ۲۰۱۵ از سوی کمپانی فاو به بازارهای بینالمللی راه پیدا کرد و مدتی بعد نظر مسئولان شرکت بهمن را به سوی خود جلب ساخت. بسترن بی سی در قیاس با تولیدات داخلی ظاهری نوین را ارایه میدهد اما نسبت به محصولات چینی جدید، از هیجان بصری چندانی برخوردار نبوده و شمایل آن کمکم ره به سوی قدیمی شدن سپرده است. در مورد طراحی داخلی نیز اوضاع کمی نامساعدتر است؛ چراکه از لحاظ متریال و از لحاظ نوع طراحی داخلی نمیتوان مشخصههای سطح بالای زیادی را درون کابین خودرو مذکور مشاهده کرد.
فاو بی ۳۰ از لحاظ فنی به پیشرانه چهار سیلندر تنفس طبیعی ۱.۶ لیتری مجهز شده و قادر است توانی برابر ۱۰۷ اسب بخار قدرت بهعلاوه ۱۵۵ نیوتن متر گشتاور ارائه دهد. با توجه به میزان حجم و توان پیشرانه به اضافه وزن ۱۲۷۰ کیلوگرمی این خودرو، بی سی اتومبیل چندان چالاکی نخواهد بود. شتاب صفر تا صد این خودرو حدود 12.6 ثانیه ارزیابی شده که گرچه چندان مهیج نیست اما با این حال به خوبی میتواند برای خانوادههای ایرانی انجام وظیفه کند.
مضافا این خودرو از گیربکس ۶ دنده اتوماتیک برخوردار است که نقطه قوتی در خرید بسترن b30 محسوب میشود، معادل ۶.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر سوخت مصرف میکند و تا ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت نیز سرعت میگیرد. ناگفته نماند که کابین بسترن بی ۳۰ نسبتا جادار بوده و سواری آن نیز چندان خشک احساس نمیشود.
در باب امکانات رفاهی نیز باید گفت که با توجه به قیمت بسترن b30، این خودرو حداقل امکانات مورد نیاز مشتریان ایرانی را در اختیار آنها قرار خواهد داد، با این تفاوت که از تهویه مطبوع دستی با دکمههای دیجیتال استفاده میکند که این مورد چندان از دید مشتریان خوشایند به نظر نخواهد رسید. فرمان برقی دو حالته با دکمههای کنترل، نمایشگر لمسی ۷ اینچی، نویگیشن و دوربین عقب، نمایشگر صفحه کیلومتر با نمایش خطوط کمکی پارک، دو عدد کیسه هوا، تهویه و تنظیم صندلیهای دستی، آینههای جانبی برقی با گرمکن، سانروف، مه شکنهای جلو عقب، دیلایت، اتولایت، سنسور پارک عقب، سیستمهای کنترل کشش و پایداری و کروز کنترل مهمترین تجهیزات رفاهی – ایمنی سدان بهمن موتور را تشکیل میدهند که در این بین، وجود سیستم کنترل کشش و پایداری نسبت به حریف ایرانی برتری قابلتوجهی از لحاظ پایداری دینامیکی ایجاد میکند.
دنا پلاس توربو اتوماتیک
شرکت ایران خودرو از سال ۹۵ اقدام به عرضه دنا پلاس کرد و سرانجام نمونه اتوماتیک این محصول را با گیربکس شش سرعته ساخت شرکت DAE چین به بازار کشور فرستاد. این محصول از لحاظ ظاهری همان شمایل نسخه دندهای را ارائه میدهد و در بازار کمتنوع ایران همچنان بسیار مورد توجه پیر و جوان قرار دارد. فضای داخلی دنا پلاس نیز گرچه خیلی مدرن نیست اما در قیاس با بسترن بی سی مجللتر به نظر رسیده و زیبایی بیشتری را در معرض دید قرار میدهد. گنجایش فضای داخلی محصول ایران خودرو به دلیل فاصله محوری بزرگتر، اندکی بیشتر از رقیب چینی برآورد میشود اما کیفیت پلاستیکهای بهکاررفته در کابین چندان تفاوتی با بسترن ندارد.
مهمترین برتری دنا پلاس توربو اتوماتیک نسبت به بسترن را باید توان خروجی بیشتر پیشرانه آن دانست؛ چراکه موتور EF7 توربوشارژ این خودرو میتواند ۱۵۰ اسب بخار قدرت بعلاوه ۲۱۵ نیوتن متر گشتاور ارائه دهد که برتری قابلتوجهی نسبت به توان خروجی بسترن را خاطرنشان میسازد. شتاب صفر تا صد سدان ایرانی حدود ۱۱ ثانیه بوده و مصرف سوخت متوسط این خودرو نیز برابر ۸.۱ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر عنوان شده است. دنا پلاس توربو مجهز به گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک میتواند تا ۲۰۵ کیلومتر بر ساعت سرعت بگیرد و گنجایش ۵۰۰ لیتری صندوق عقب آن نیز بسیار مناسب مسافرتهای خانوادگی خواهد بود.
در بحث امکانات نیز دنا پلاس توربو اتوماتیک تقریبا همسطح با رقیب چینی ظاهر شده است، با این تفاوت که از سیستم تهویه اتوماتیک و صندلیهای جلو با تنظیم برقی سود میبرد. محصول جدید ایران خودرو به فرمان برقی هم تجهیز شده و از امکانات دیگری همچون حسگر پارک عقب، کروز کنترل، دیلایت، چراغهای مه شکن، نمایشگر لمسی ۷ اینچی با نویگیشن، دوربین عقب، بلوتوث، چهار کیسه هوا، آینههای جانبی تاشونده برقی و سانروف برخوردار است. فقدان سامانههای کنترل کشش طولی و پایداری الکترونیکی همچنان پاشنه آشیل تجهیزات ترمز و پایداری خودروهای تولید داخل در قیاس با حریفان چینی به شمار میرود که دنا پلاس نیز از این عیب رنج میبرد؛ همین فقدان باعث شده تا قیمت دنا پلاس توربو اتوماتیک پایین تر از بسترن بی 30 باشید.
نتیجهگیری
خرید یک سدان چینی که تقریبا به پایان عمر خود در بازار ایران نزدیک شده و شرکت مونتاژ کننده دیگر رغبتی برای ارائه آن ندارد، کاری عاقلانه به نظر نمیرسد. بسترن B30 نیز در چنین وضعیتی قرار گرفته و علاوه بر این مسئله، از لحاظ توان فنی و طراحی داخلی نسبت به رقیب ایرانی خود یعنی دنا پلاس توربو اتوماتیک ضعف دارد.
از سوی دیگر لوازم یدکی و قطعات بدنه آن ضمن رنج بردن از قیمت بالاتر، به اندازه دنا پلاس بهوفور در بازار یافت نمیشوند؛ همچنین دنا پلاس از لحاظ آپشن نسبت به حریف اندکی برتری دارد و درون کابین و صندوق عقب آن ظرفیت بیشتری جهت پذیرش سرنشین و وسایل یافت میشود. با این تفاسیر به نظر میرسد دنا پلاس صفرکیلومتر گزینه بهتری نسبت به بسترن بی ۳۰ باشد، هرچند که خریداران محصول بهمن موتور هم از استهلاک و مصرف پایینتر موتور تنفس طبیعی اتومبیل خود بهرهمند خواهند بود. برای اطلاع از خرید اقساطی دنا پلاس کلیک کنید.
بیشتر بخوانید:
چی میگین دنا هم تنگ تره اپشناش کمتره دنا ای اس پی نداره سانروف هم نداره ( هالا بعضیا دارن)
دنا پلاس انقدر لگ توربو داره که اول اصلا خوب نمیره
شما که این مقاله رو نوشته اید فکر میکنم تاحالا یکبار هم سوار بسترن b30 نشدید !!! چطور فضای بسیار تنگ اتاق دنا پلاس که فقط افراد زیر 175 سانتی متر میتوانند با آن رانندگی کنند و فضای بسیار کم پا در ردیف عقب که تقریبا مشابه پژو 206 هست را جادار تر از بسترن b30 خطاب میکنید ؟!!! فضای پای سرنشین در بسترن دو الی سه برابر دنا پلاس هست, چرا از صندوق 500 لیتری بسترن هیچی نمیگی ؟ بهترین گیربکس اتومات روی این ماشین نصب هست، هوشمند بودنش تو جاده راننده رو شگفت زده میکنه….در کل قابل قیاس… بیشتر »
بسترن خریدم ای کاش یه پراید میخریدم واقعا دراین حد آشغالی سوارنشده بودم هم راه نمیره همیشه تعمیرگاهم وسایلشم که مصیبی برا خودش از من به شما وصیت چینی مخصوصا دست دوم رو نگیرید
بسترن یه ماشین جدیده ولی دنا همون سمنده قدیمیه
۲۰ سال پیشه من در آوردیه ایرانه.قابله مقایسه نیستن
که مقایسه کنیم.من بسترن b30 دارم تو کفی تو سر بالایی دنا رو میخورم و میرم.توربویه دنا فقط صدا میده با مصرف و میبره بالا.
ضمنا میگن بسترن ۱۷۰ سرعتشه اشتباهه دند ه ۵ 170
میره کفی 205 رفتم دنده۶ عکسش و میزارم.
بسترن b30 باید با ماکسیما مقایسه بشه نه با دنا.
البته دنا از پراید یکم بهتره .
دنا هم آش دهن سوزی نیست سرعت. از 100 که بالاتر بره صدای باد بیشتر میشه تو پیچها کنترل جالبی نداره تو شهر خشک اعصاب خرد کنه نسبت به ماشینای سدان خارجی .ماشین دست دوم سالم ژاپنی بهتر از صفر ایرانی و چینیه
دنا پلاس از لحاظ آپشن ، فضای کابین ، و صندوق از بسترن برتری دارد!!!!!!
آقا یا شما بسترن رو ندیدی یا داری اطلاعات غلط میدی به مخاطبت !!
یجوری میگی که انگار دنا از شاسی هم بزرگتره، ۲۰ لیتر که چیزی نیست، بعدشم فضای عقب دنا تنگه
در طراحی خودرو دنا ضعف بزرگی وجود دارد که امیدوارم اصلاح گردد ، هم سطح بودن سپر با جلو پنجره و کاپوت خودرو با برخورد سبک هم خسارت وارده سنگین میباشد…سپر چراغها و جلو پنجره و کاپوت باهم و همزمان آسیب میبینند
اگر حق گمرک حذف بشه و دلار پایین بیاد خودروهای خارجی یک سوم قیمت الان میشن ،اونوقت باید دید خودروهای داخلی میتونن رقابت کنند.
B30 عالیه
فرمان برقی
زنجیر تایم به جای تسمه تایم
گیربکس آیسین ژاپن
ایمنی بسیار بالا
و…
هرکس که در ماشین دنا بشینه میفهه که چقدر از لحاظ ایمنی ضعیف و من درآوردیه، بی ۳۰ واقعا عالیه به جز سیستم تهویه ش که دستیه و یکی مهمترین مزیتاش به لحاظ اقتصادی داشتن زنجیر تایم به جای تسمه تایمه مثل ماکسیما، برتری های دیگه
گیربکس آیسین ژاپن
طراحی بدنه 3H
فرمان آلمانی تیسن گروپ
و…
سلام
اتفاقا بسترن را خودم دارم و دنا را بابا خداییش مقایسه این دو با هم خنده دار هست بعد از سه سال سواری و نسبت به هم رده های خودش وقیمتش عالی هستش
خدایی توتمام ماشینهای چینی و داخلی فقط یک ماشین امکانات خوب و استاندارد دارد که میشه ماشین خواندش وان جک اس 5هستش بقیه هیچ
قطعا b30 بهتره چون خیلی با کیفیت تر نسبت به دنا دنا بد نیست اما به b30 نمیرسه
اگر به لگو بسترن نگاه کنید یدونه ۱ وسط داره این یعنی این اولین و با کیفیت ترین کمپانی خودرو سازی چین شده
سلام یه چرخ بسترن به دنا می ارزه
من هیچ کدوم را نداشتم اما هردو را اقوام داشتن وسوار شدم وتجربه تصادف هردو را به چشم دیدم بسترن ماشین بسیار ایمنیه نسبت به دنا به نظر من یکی از ارزانترین ماشینهای ایمن ساخت داخله که جان سرنشین رو حفظ میکنه، گیربکس ژاپنی داره وتو جادهای پرشیب کشش وقدرتش عالیه… دنا لوازمش دردسترس تر هست امابعد از یکسال لااقل ماهی یکباربری تعمیرگاه
سلام بسترن یک سال داشتم فروختم النترا گرفتم به قیمت دوبرابر بسترن اما اون سواری که بسترن داره النترا نداشت دوباره النترا رو فروختم باز هم بسترن گرفتم ماشین خیلییییی خوبی
بازار انحصاری خودرو کلافمون کرد.
اگر مشکل قطعه نبود وتولیدش ادامه دار بود بدووون شک وتردید یک چرخش می ارزه به دنا موتور فقط پربازدهی مهم نیست کیفیت خیلی مهمتره و اینکه از لحاظ شتاب وقدرت اصلا هیچ جا کم نمیاره حتی درشدیدترین شیبها کولر روشن
سیستم کنترل کشش و espرو فقط رو خودروهای خی لب گرونتر میشه یدید. فگزینه مهم دیکه زنجیر تایم ینی یک عمر راحتی ازین بابت موتور ef7 آفت به تمام معنا
اصلا میشه تو دنا راحت نشست وقتی ک میشینی پاهات میچسبه ب داشبورد گیر میکنی وبا 150اسب بخار صفر تا صدش 11ثانیس اما بسترن با 107اسب بخار 12ثانیس در ضمن این آمار رو برگه ونوشتس اما میتونید دنا توربو وبسترن رو عملی تو جاده امتحان کنید ک ببینید چجور دنا عقب میمونه وچقدر سواری نرمو بی سروصدا است
تا رده قیمت ۶۰۰ تومان خودرویی در حد b30 نیست. جای داخل و صندوق ،کیفیت، مصرف سوخت، استهلاک کم، از همه مهمتر ایمنی بالا ، سیستم های پایداری فرمون برقی.
هر دو این ماشینو داریم بسترن هم حجم صندق و فضای سرنشینش از دنا پلاس بیشتره از بیرون یه نگاه میندازی میگی در صندق ماشین چون کوچیکه حتما فضاش کمه.اشتباه نکن
آدم باید تعطیل باشه دنا اتوماتیک رو انتخاب نکنه
دنا فقط یخورده ۱۰درصد رخ قشنگی داره الان دارم که دارم میگم خیلی خیلی بی خوده یعنی اشتباه کردم خریدم تنگ بودن داخل کابین هفته ای ۳بار میبرم تعمیرگاه تو اتوبان صدای باد گوش آدم کر میکنه از لای در باد میاد داخل مدل ۱۴۰۰کارکرد۱۲هزار تا بیخود ترین ماشین از نظرم
لطفا برای کارشناسی کمی منطقی و واقع گرایانه صحبت کنید .فضای داخلی بی ۳۰ بطور مشخص و واضح از دنا خیلی بزرگتر هست وبنطر بنده ال ۹۰ از دنا جادار تر هستش جدای اینکه طراحی داخلی دنا بدلیل صندلی های نا مناسب و وداشبرد بی دلیل بزرگش فدا شده .پایه های کالیپر ترمز عقب بدلیل ضعیف بودن هنگام دنده عقب صدا میده ونیاز به اصلاح دارندوباعث خرابی کل سیستم ترمز میشه ودر نمونه دنده ای کل دیسک وصفحه تعطیل هستش واگه تو ردیف عقب ماشین نشسته باشین اصلا مناسب ی آدم قد بلند نیست با توجه به ابعاد بزرگ طولی… بیشتر »
به نظرم تحلیل کاملی بود
منتها تصویر داخلی کابین دنا پلاس اتومات منطبق نبود
بی ۳۰ خودرویی کم استهلاک با خدمات و پشتیبانی بسیار خوب
در کل کابینی بی صدا و راحت جهت آسایش خانواده دارد.
صدای کابینی بسیار کمتری نسبت به رمان دارد.
متاسفانه در کشوری هستیم که با پول کارگری باید الان 10سال کار کنیم تا بتونیم یک پراید مدل پایین بخریم .چه برسه به دنا پلاس واقعا با عث تاسفه
خدا بزرگ انشالله میخری واقعاجای تأسف الان برلیانس تو ایران ۲۷۰ت اما تو کشور عربی لبنان سوریه ۷۰تومان فقط خدا بدادمون بریه
دنا بخرهر روز تو تعمیرگاه باش ولی خوشحال باش قطعات همه جای بازار هست . گیربکس چینی و مشکلات توربو رو هم از یکسال بعد اش تحمل کن. در عوض شتاب بالاتر داشته باش.
بسترن بخر رنگ تعمیرگاه و نبین نگران هیچ قطعه ای هم نباش چون گروه بهمن هست اما تو بازار قطعه ای پیدا نمیشه .
شتاب کمتری داری اصطهلاک کمتری داری و نگران کیفیت بنزین نیستی .
حداقل تست های ایمنی رو هم پاس کرده .
کاملا درسته
این نظر شماست. من دوسال دنا داشتم و سالی 30هزار کیلومتر هم راه رفتم باهاش. فقط یکبار پام به تعمیرگاه باز شد اونم با هزینه 300هزارنومن حل شد. قبل از نظر دادن تجربه کنیم بعد نظر بدیم.
دوماهه دنا خریدم ۱۲هزار تا کارکرد داره هفته ای ۳بار میبرم تعمیرگاه جک s5داشتم فقط برای روغن میرفتم تعویض روغنی وسلام دنا آشغاله پراید خیلی بهتره مخصوصا کوچیک بودن داخل کابین
دروغ چرا من تو نمایندگی تعمیرات ۱۹۷۰ سرپرست تعمییرات هستم.دنا و سایر ef7 هارو به هیچ عنوان توصیه نمی کنم.tu5 قابل قبول تره و خانواده ۲۰۶ و ۲۰۷ بهترین محصول شرکت هستند.خودم اما mvm 315 داشتم فروختم جی ۴ دارم می خرم.دیگه خودتون می دونید