چرا این خودروهای زیر 100 میلیون را نخریم؟

فهرست مطالب

چرا این خودرو‌های زیر 100 میلیون را نخریم؟ موضوع این مقاله از سری مقالات راهنمای خرید خودرو همراه مکانیک است که قصد داریم خودروهایی که با خرید آنها دچار ضرر یا پشیمانی شوید را به شما معرفی کنیم.

اخبار قیمت خودرو این روزها تقریبا تیتر اول همه رسانه‌های ایران است و مردم نیز با حساسیت خاصی این خبرها را دنبال می‌کنند. شاید باورنکردنی باشد که قیمت خودرو نسبت به ده سال گذشته در برخی موارد تا بیش از 1000 درصد افزایش داشته است و التهاب این بازار روز به روز در حال بالا رفتن است. رکود سنگین حاکم بر بازار و کاهش بی‌سابقه قدرت خرید مردم نیز مزید بر علت شده و خرید خودرو را بیش از پیش دست نیافتنی کرده است. افزایش تحریم‌ها، کاهش عرضه از سوی خودروسازان، خروج شرکت‌ها خارجی از ایران، افرایش مشکلات اقتصادی دولت یا هر علت دیگری که عامل این رشد عجیب قیمت‌‌ها باشد، آشفتگی بازار خودرو را در پی خواهد داشت.

اگر قصد فروش خودروی خودت رو داری، اونم تو سریع‌ترین زمان ممکن، کافیه اینجا کلیک کنید 

تا در طرح فروش سفارشی همراه مکانیک بدون پرداخت هیچ وجهی بعنوان پورسانت خودروت رو بفروشی

ناگفته نماند که در این بین دلال‌های خودرو بیشترین سود را از این نابسامانی بازار برده‌اند و به دلیل سرمایه اندوزی فراوان، تا حد ممکن به این مشکلات دامن می‌زنند. این آشفتگی بازار، خریداران واقعی خودرو را بیش از همه سردرگم کرده و انتخاب خودرو مناسب را برای آن‌ها دشوارتر کرده است؛ خصوصا آن که افراد با اندوخته اندک، انتخاب خودرو برایشان به معادله چند مجهولی تبدیل شده و عدم تسلط به ویژگی‌های فنی خودروهای حاضر در بازار می‌تواند سردرگمی زیادی را به وجود آورده و همان سرمایه کم را هم با انتخابی اشتباه به نوعی از دست برود. بازار خودرو اگرچه قیمت‌های سرسام‌آوری را به خود می‌بیند، اما انتخاب اشتباه برخی خودروها قطعا نتیجه مطلوبی را در پی نخواهد داشت. پیشتر به شما گفته بودیم که اگر مبلغ زیادی را برای خرید خودرو در اختیار ندارید، بهترین گزینه‌ها در بازه خودروهای زیر 100 میلیون تومان چیست. امروز اما با این مقاله از مجله همراه‌مکانیک همراه باشید تا به شما بگویم ارزانی برخی خودروها چندان بی‌حکمت نیست و چرا این خودروهای زیر 100میلیون را نخریم؟

زانتیا

زانتیا
زانتیا

خودرو محبوب و شگفت‌انگیز دهه 80 که یکی از پرطرفدارترین محصولات بازار آن زمان بود و پس از گذشت 10 سال عدم تولید آن هنوز هم طرفداران خاص خود را دارد. این خودرو در اروپا نیز بسیار مورد استقبال قرار گرفت؛ تا جایی که شرکت سیتروئن موفق به فروش 1.2 میلیون نسخه از آن شد. گروه صنعتی ایران خودرو در سال 1380 تصمیم به تولید 206 و تنوع بخشیدن به محصولات خود گرفته بود، سایپا نیز برای واگذار نکردن بازار به رقیب خود تصمیم به تولید زانیا گرفت و بدین ترتیب سیروئن زانتیا از سال 1380 متولد شد و بسیار هم موفق بود. اصلی‌ترین عامل محبوبیت بالای این خودرو در بازار ایران موتور بسیار قدرتمند زانتیا بود که در آن برهه تقریبا رقیبی در شتاب و سرعت‌گیری نداشت، به‌علاوه آنکه قیمت این خودرو نسبت به رقبای خود و امکانات تعبیه شده در آن بسیار مقرون به‌صرفه بود. یکی از جذاب‌ترین آپشن‌های زانتیا که در همه محافل در سال‌های اولیه تولید این خودرو درباره آن صحبت می‌شد، توانایی حرکت بر روی سه چرخ و نیز قابلیت تنظیم ارتفاع بود که طرفدارن این خودرو با شور و اشتیاق زیادی درباره آن صحبت می‌کردند. شرکت سیتروئن، زانتیا در بازارهای جهانی را با چند موتور مختلف عرضه کرده بود اما اصلی‌ترین نسخه تولید شده در ایران موتور 4 سیلندر 16 سوپاپه با حجم موتور 2000 سی‌سی بود که حداکثر قدرت 135 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه را در اختیار داشت. موتور و جعبه دنده 5 سرعته دستی هماهنگی بسیار خوبی دارند و به علت سیستم تعلیق پیشرفته، سواری نرمی دارد. اما همه این موارد موجب آن نشد که معایب این خودرو از دید کارشناسان پنهان بماند. یکی از مشکلات اصلی زانتیا بالا بودن هزینه تعمیر و نگهداری این خودرو و گران بودن قطعات یدکی آن است. همچنین پیچیدگی سیستم‌های زانتیا، صاحب خودرو را در هنگام تعمیر به دردسر می‌اندازد. با نگاه کلی به زانتیا، شاید در نگاه اول به دلیل خاطره خوبی که از این خودرو محبوب دهه 80 در ذهن داریم و قیمت نسبتا پایین آن، خرید این خودرو را انتخاب خوبی بدانیم. بخصوص آن که از آخرین نسخه تولید شده این خودرو بیش از 10 سال می‌گذرد و قطعا یافتن قطعات این خودرو بیش از پیش مشکل است. بدین ترتیب میتوان گفت که خرید زانتیا در محدوده قیمتی زیر 100 میلیون تومان چندان توصیه نمی‌شود.

مزدا ۳۲۳

مزدا ۳۲۳
مزدا ۳۲۳

مزدا 323 که با نام مزدا فامیلیا نیز شناخته می‌شود، یک خودروی سدان کامپکت است که دوره‌ای شش ساله در ایران تولید شد و با استقبال بالایی مواجه گردید این سدان ژاپنی که در سال ۱۳۷۸ توسط بهمن خودرو وارد ایران شد و تا سال ۱۳۸۶ مهمان بازار بود از موتور 4 سیلندر 16 سوپاپه با حجم موتور 1598 سی‌سی بهره می‌برد و حداکثر قدرت 106 اسب‎بخار را دارد. این خودرو محبوب اوایل دهه 80، دو نوع گیربکس دستی و اتوماتیک در اختیار دارد که هر دو هماهنگی خوب و نرمی قابل قبولی داشته و همین کیفیت سواری مزدا ۳۲۳ را بسیار بالا برده است. کیفیت ساخت بالا، استهلاک نسبتا پایین، کم مصرف بودن و سواری خوب این خودرو موجب آن شده است که هنوز پس از بیش از یک دهه از آخرین نسخه تولید شده، باز هم طرفداران زیادی داشته باشد. اما با این وجود مزدا ۳۲۳ همچنان گزینه مناسبی برای خرید نیست. فاصله زمانی نسبتا طولانی پایان تولید این خودرو از امروز، یافتن قطعات یدکی مزدا ۳۲۳ را عملا غیرممکن کرده است و اگر با سختی فراوان بتوان قطعات مورد نظر را یافت، هزینه‌های سرسام‌آوری به مالک خودرو تحمیل خواهد شد. بدین ترتیب اگر با صرف هزینه‌ای زیر 100 میلیون تومان می‌خواهید مزدا ۳۲۳ را خریداری کنید، توصیه می‌کنیم بیشتر درباره آن تحقیق کرده و خودروهای جایگزین و به‌روزتری را مد نظر قرار دهید.

ام‌وی‌ام x33 مدل ۹۰

ام‌وی‌ام x33
ام‌وی‌ام x33

ام‌وی‌ام x33 یا همان چری تیگو، خودروی کراس اوور چینی است که به دلیل قیمت پایین خود نسبت یه دیگر شاسی‌بلندهای بازار توانست با اقبال خوبی روبه‌رو شده و به فروش خوبی دست یابد. این خودرو از موتور 4 سیلندر 16 سوپاپه با حجم موتور 1971 سی‌سی بهره می‌برد که حداکثر قدرت 139 اسب بخار دارد. اگرچه که ارتفاع 1705 میلیمتری این خودرو و جادار بودن آن و همچنین قابلیت تاشدن صندلی‎های عقب در نگاه اول نما و امکانات خوبی به ام‌وی‌ام x33 بخشیده است، اما خودرو از مشکلات عدیده‌ای رنج می‌برد. قطعات داخل اتاق ام‌وی‌ام ایکس 33 از پلاستیک بی‎کیفیت ساخته شده و از نظر ایمنی نیز در وضعیت مناسبی قرار ندارد. ام‌وی‌ام x33 در تست ایمنی موسسه ایمنی استرالیا تنها 2 ستاره دریافت کرده است. این شاسی‌بلند چینی از لحاظ کیفیت فنی نیز با نظر منفی کارشناسان روبه‌رو شده و نقدهای فراوانی را به خود دیده است. با در محدوده قیمتی زیر 100 میلیون تومان می‌توان ام‌وی‌ام x33 مدل ۹۰ را خریداری کرد، اما این قیمت پایین و شاسی‌بلند بودن خودرو قطعا دلیلی برای انتخاب آن نخواهد بود. کیفیت فنی و بدنه این خودرو از هر لحاظ در شرایط مطلوبی قرار ندارد و خرید آن توصیه نمی‌شود؛ به‌ویژه آن که خودرو چیزی در حدود 9 سال است که کار می‌کند و قطعا مستهلک شده است.

منبع:همراه مکانیک

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید:

خرید خودرو ایرانی/چینی صفر بهتر است یا خارجی کارکرده؟

بهترین خودروی چینی که می‌توانیم بخریم کدامند؟ + ویدئو

پر فروش ترین خودروهای چینی در بازار ایران

با بهترین و بدترین خودروهای چینی موجود در بازار کشور آشنا شوید

نگاهی به خودروهای شاسی بلند چینی بازار خودرو ایران

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها