از روش صحیح شستن خودرو چه می‌دانید؟

فهرست مطالب


به نظر نمی‌رسد که شستن خودرو کار چندان پیچیده‌ای باشد. حداقل تجربه سال‌ها ماشین‌بازی از سوی افراد، نشان می‌دهد که تمیزکردن خودرو، یکی از ساده‌ترین راه‌کارهای نگه‌داری از خودرو است؛ اما شاید آشنایی با تکنیک‌های جدید، بتواند شیوه به‌روز شستن خودرو را آموزش دهد که پیش از این اطلاعی از آن‌ها نداشته‌اید.

برای آن‌هایی که عاشق خودرویشان هستند، شست‌وشوی دستی بدنه و کابین یکی از لذت‌های وصف‌نشدنی به حساب می‌آید؛ اما برای سایر افراد، این کار پروژه‌ای سخت و طاقت‌فرسا به حساب می‌آید و ترجیح می‌دهند این کار را بر عهده کارواش بگذارند. هرچه باشد، چه موافق این کار باشید و و چه مخالف آن، تمیزنگه‌داشتن خودرو غیر از جنبه‌های مثبت بصری و شئون اجتماعی، از نظر فنی نیز امری بسیار تأثیرگذار در عمر خودرو است.

با توجه به وسواس خاص مشتریان ایرانی نسبت به سلامت رنگ بدنه خودرو و تأثیر تمیزبودن آن در قیمت نهایی خریدوفروش، شستن مداوم خودرو یکی از اولین روش‌های اصولی نگه‌داری از رنگ بدنه به حساب می‌آید. از سوی دیگر، با شستن بدنه خودرو به‌ویژه قسمت شیشه‌های اصلی و جانبی، می‌توان میدان دید بهتری نسبت به اطراف داشت. کثیف‌بودن شیشه‌ها به‌ویژه در پیمایش‌های شبانه، خطرآفرین است.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

اجازه بدهید به بحث اصلی خودمان برسیم. قصد داریم امروز شما را با روش‌های اصولی و حرفه‌ای شست‌وشوی ماشین آشنا کنیم؛ روش‌هایی که به طور حتم، بسیاری از آن‌ها بدیهی هستند؛ ولی کمتر کسی به آن‌ها توجه می‌کند.

گام اول: وسایل مهم

پیش از هرچیز، بیایید با هم به یک توافق برسیم که سعی کنیم برای این پروسه، نهایت تلاش خود برای صرفه‌جویی در مصرف آب به کار ببندیم. تردیدی نیست که اولویت اول برای هر کاری، شناخت ابزار مخصوص آن است. ابزارهای شستن خودرو در مطلب امروز ما، کمی حرفه‌ای‌تر از آن چیزی هستند که پیش‌تر تصور می‌کردید.

1 – شما برای شست‌وشوی خودرو به روش حرفه‌ای‌ها، به دو سطل نیاز دارید که یکی مخصوص آب خالص و دیگری، برای مواد شوینده است. نکته طلایی برای این سطل‌ها، وجود محافظ یا صافی برای هرکدام است. حین شست‌وشوی خودرو، امکان دارد ناخالصی‌های دانه درشت به سطل‌ها برگردند که می‌توانند موجب ایجاد خط‌وخش روی بدنه باشند.

2 – ابزار بعدی، اسفنج مخصوص است. قاعدتاً این روزها تهیه اسفنج مخصوص شستن خودرو، هزینه نامتعارفی دارد؛ ولی منظور ما، اسفنج‌های نرم با سایز متوسط و قابلیت جذب مقادیر قابل توجهی از مواد شوینده است.

3 – اکیداً توصیه می‌کنیم که برای این کار، چند دستمال تمیز نخی کنار بگذارید. البته تجربه نشان داده است که دستمال‌های جدید موسوم به نانو نیز که برای تمیزی سطوح استفاده می‌شود، جهت پاک‌کردن بدنه خودرو بسیار کارآمد است. یادتان باشد که انتخاب ایده‌آل، دستمال‌های مایکروفایبر هستند که به‌لطف وجود ترکیب الیاف پلی‌استر با بار مثبت و الیاف نایلون با بار منفی، بهترین تأثیر را در جذب مایعات و جرم دارند.

4 – انتخاب مواد شوینده برای تمیزکردن خودرو، یک هنر است. درواقع حرفه‌ای‌ها معمولاً سراغ مواد ویژه شست‌وشوی بدنه می‌روند. فرمولاسیون مواد متعارف یعنی صابون، مایع و پودر ظرف‌شویی یا لباس‌شویی، با ساختار رنگ خودروها سازگار نیست. مهم این است که این مواد، باید کف قابل توجهی را ارائه دهند. در استفاده از مواد اسیدی یا قلیایی زیاده‌روی نکنید تا کیلر روی رنگ از بین نرود.

گام دوم: دست به کار شوید

تهیه بهترین ابزار برای شستن خودرو، الزاماً به معنی تمام‌شدن کار نیست. شما تا الان فقط نیمی از راه را رفته‌اید. سعی کنید در ادامه مسیر، طبق اولویت‌بندی رفتار کنید.

1 – شاید عجیب باشد ولی زمان شستن خودرو نیز برای اجرای بهتر این پروسه اهمیت دارد. طبیعی است که وقتی نور کافی برای مشاهده ریزه‌کاری‌های بدنه وجود نداشته باشد، نمی‌توان پروژه را تکمیل کرد. از سوی دیگر، شاید قرارگرفتن در زیر نور مستقیم خورشید نیز ایده بهتری باشد؛ ولی نکته این‌جا است که آفتاب داغ، فاصله بین شستن تا خشک‌کردن بدنه را بسیار کوتاه می‌کند. این کار منجر به باقی‌ماندن رد آب یا مواد شوینده روی بدنه می‌شود.

2 – در مرحله بعد، سعی کنید با یک دستمال معمولی، گردوغبار و آلودگی‌های فیزیکی مانند فضولات پرندگان را از روی بدنه حذف کنید.

3 – اگر دسترسی به دستگاه کارواش سیار با قابلیت پرتاب پرفشار آب را دارید، بخش اعظمی از راه را رفته‌اید. برای این کار، سعی کنید مخزن دستگاه را با آب غیرشرب پُر کنید. در غیر این‌صورت، مطابق با قولی که به یکدیگر داده‌ایم، نباید سراغ شلنگ آب شهری برویم.

4 – با استفاده از چند سطل آب، تمام سطح بیرونی بدنه را خیس کنید. بگذارید آب از بالا به پایین حرکت کند؛ از سقف به سمت شیشه‌ها و از بالای شیشه‌ها به سمت درب‌ها. برای کاپوت و صندوق‌عقب نیز قسمت بالایی را انتخاب کنید.

5 – حالا که بدنه خودرو به‌خوبی خیس خورد، زمان استفاده از مواد شوینده است. در عین حال که پروسه را به‌آرامی انجام می‌دهید، باید زمان را هم در نظر بگیرید تا مواد شوینده روی بدنه و به‌خصوص شیشه‌ها خشک نشود. حرکت اسفنج روی بدنه را به صورت خطی انجام دهید. حرکت چرخشی، منجر به ایجاد خط‌وخش روی بدنه می‌شود. از تمرکز روی یک نقطه خاص پرهیز کنید. نگذارید اسفنج از ماده شوینده خالی شود و در فواصل زمانی مشخص، آن را آغشته کنید.

6 – این‌که تمام قسمت‌های بدنه را با مواد شوینده تمیز کنید و سپس سراغ آب‌کشی بروید، عملاً شدنی نیست. پس هر قسمت را که شستید، بلافاصله سراغ آب‌کشی همان قسمت بروید. سعی کنید این ترتیب را رعایت کنید: سقف، شیشه جلو، کاپوت، شیشه عقب، صندوق و در آخر، شیشه‌ها و درب‌ها.‌

گام سوم: کار را تمام کنید

آب‌گرفتن، شستن و دوباره آب‌گرفتن، تنها بخش مربوط به تمیزکاری بود؛ حالا نوبت به خشک‌کردن بدنه رسیده است.

1 – سعی کنید دستمالی که برای خشک‌کردن بدنه استفاده می‌کنید، با دستمالی که برای خشک‌کردن شیشه‌ها استفاده می‌شود، متفاوت باشد.

2 – وقتی دستمال تمیز شما غرق آب می‌شود، کیفیت لازم برای جذب رطوبت را از دست می‌دهد. از سوی دیگر، با هر رفت‌وبرگشت، اگر بخواهید دستمال را چلانده و آب آن را بگیرید، زمان زیادی را از دست می‌دهید. بنابراین، توصیه می‌شود حداقل دو دستمال برای این کار کنار بگذارید. اگر به سبک قدیمی‌ها لنگ واقعاً نخی برای این کار داشته باشید، خیلی عالی است.

رینگ و لاستیک فراموش نشود

فرض کنید کت و شلوار تمیز و آراسته‌ای به تن دارید؛ ولی کفش‌هایتان خاکی است. این درست مانند اتفاقی است که گاهی اوقات پیش می‌آید و افراد با شستن بدنه، شستن رینگ و لاستیک را فراموش می‌کنند. البته خبر خوب این است که شستن رینگ و لاستیک، پیچیدگی‌های بدنه را ندارد. اگر خودروی شما رینگ فابریک دارد، می‌توانید با اسفنج‌کشیدن لای پره‌ها، آن را تمیز کنید. در غیر این‌ صورت، اگر چرخ‌ها مجهز به قالپاق هستند، می‌توانید با جداکردن، آن‌ها را به‌راحتی بشورید.

 در حال حاضر، اسپری مخصوص شستن لاستیک بخش بزرگی از کار تمیزکردن این قسمت را راحت کرده است. اساس کار آن‌، پاشیدن روی لاستیک و رها کردن به مدت چند دقیقه است؛ به عبارت دیگر، با این روش اصلاً نیازی به آب‌کشی و خشک‌کردن لاستیک‌ها ندارید.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
علیرضا
1400-03-17 16:12

عالی بود … ممنون