پنج راهکار ساده برای افزایش عمر تایر خودرو

فهرست مطالب

تایر خودرو، یکی از مهم‌ترین قسمت‌های خودرو است که نقش مهمی را در هندلینگ و کیفیت سواری اتومبیل ایفا می‌کند. تایرها، قطعاتی مصرفی هستند و عمر محدودی دارند؛ از سوی دیگر، تماس خودرو با سطح زمین از طریق تایرها صورت می‌گیرد و به همین دلیل، افزایش عمر تایر خودرو تاثیر مهمی بر سلامت خودرو و قطعات آن خواهد داشت.

سلامت تایرها، نقش مهمی را در افزایش یا کاهش عمر قطعات سیستم تعلیق دارد؛ بنابراین، با استفاده از تایرهای مطلوب، عمر مفید سیستم تعلیق و جلوبندی اتومبیل خود را افزایش خواهید داد. علاوه‌برآن، تایرها تاثیر قابل‌توجهی را بر میزان مصرف سوخت خودرو دارند. فشار باد تایرها، عامل تعیین‌کننده‌ای در کاهش یا افزایش مصرف سوخت اتومبیل است و ارتباط مستقیمی با هزینه‌های جاری شما دارد.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

استفاده از تایر با درجه سلامت مطلوب، ایمنی خودرو را نیز افزایش می‌دهد. خودرویی که از تایرهای مناسب استفاده می‌کند، به سطح زمین می‌چسبد و به همین دلیل، در پیچ‌های تند جاده از کنترل خارج نمی‌شود. درنهایت، تایرهای نرم و باکیفیت، سواری اتومبیل شما را همیشه تضمین خواهند کرد.

راهکارهای نگه‌داری از تایر خودروها

تایرها صرف‌ نظر از نوع، الگوی ساخت یا اندازه، عمر محدودی دارند. تایرها از مواد شیمیایی ساخته شده‌اند و به طور دائم در تماس با سطوح سخت هستند. این‌که یک تایر چقدر دوام دارد، هرگز پاسخ روشن و واضحی نخواهد داشت؛ چراکه عوامل مختلفی هم‌چون سبک رانندگی، وضعیت آب و هوا و سطح جاده، بر سلامت تایرها تاثیر می‌گذارند. با این وجود، راهکارهای عمومی وجود دارد که به افزایش عمر تایر خودرو کمک می‌کند. در این نوشتار، به بررسی پنج راهکار ساده برای افزایش عمر تایر خودرو خواهیم پرداخت، پس اگر به نگه‌داری از خودرو اهمیت می‌دهید یا به دنبال افزایش عمر تایرهای اتومبیل خود هستید، در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

چک‌کردن فشار تایر

شاید برای شما جالب به نظر برسد که در علوم نظامی، رشته‌ای به نام تکنیسین فشار باد تایر هواپیمای جنگنده وجود دارد که نشان‌دهنده میزان اهمیت فشار باد تایر در انواع وسایل نقلیه است. چک‌کردن مداوم فشار باد تایرهای خودرو، ارزان‌ترین، آسان‌ترین و سریع‌ترین راه برای افزایش عمر تایرهای خودرو است.

توجه به این نکته ضروری است که حتی لاستیک‌های جدید نیز پس از مدتی فشار خود را از دست می‌دهند؛ از این رو، لازم است که حداقل ماهی یک بار یا پیش از سفرهای طولانی، فشار هوای تایرها را چک کنید. کاهش بیش‌ازحد فشار هوای تایرها، موجب افزایش مصرف سوخت و کاهش عمر لاستیک‌ها می‌شود و در طولانی‌مدت، هزینه‌های شما را افزایش خواهد داد.

فشار مطلوب تایرهای یک خودرو، به وزن اتومبیل و میزان وزنی بستگی دارد که به تایرها اعمال می‌شود. ارقام مربوط به فشار باد تایرهای خودرو، معمولا روی رکاب درب‌ها یا درب صندوق عقب نوشته شده است. علاوه‌برآن، اکثر خودروهای امروزی به سیستم پایش فشار باد تایرها یا TPMS‌ مجهز هستند که کار رانندگان را برای نظارت دائمی بسیار آسان کرده است.

بالانس چرخ‌ها

انجام امور مرتبط با بالانس چرخ‌ها، موجب می‌شود که تعادل رینگ و تایر خودرو به شکل اولیه بازگردد. به دلیل سایش دائمی تایرها با سطح زمین، برخی از نقاط نسبت به نقاط دیگر سنگین‌تر می‌شوند؛ از این رو، انجام بالانس چرخ توسط یک متخصص، می‌تواند تعادل لاستیک را به حالت نخست بازگرداند.

در صورتی که تعادل چرخ از دست برود، ساییدگی لاستیک به صورت ناهمگون رخ می‌دهد و به همین دلیل، سطح آج لاستیک در زمان کوتاه‌تری از بین خواهد رفت. علاوه‌برآن، مصرف سوخت خودرو نیز افزایش خواهد یافت و فرمان خواهد لرزید که لرزش فرمان، با افزایش سرعت شدت می‌یابد. یک تکنیسین با استفاده از دستگاه بالانس حرفه‌ای، می‌تواند در زمانی کوتاه تعادل چرخ را به شکل اول خود برگرداند.

تنظیم چرخ‌ها یا میزان فرمان

تایرها به طور دائم با سطح آسفالت تماس دارند و بر اثر برخورد با سنگ‌ها یا موانع گوناگون، از تنظیم خارج می‌شوند. علاوه‌برآن، چاله‌ها و ناهمواری‌های سطح خیابان در بلند‌مدت، تنظیم چرخ‌ها را بر هم می‌زنند. از تنظیم‌ خارج‌شدن چرخ‌ها، موجب ساییدگی ناهموار لاستیک‌ها و فرسودگی سریع‌تر آن‌ها می‌شود؛ در عین حال، لرزش فرمان و کشیده‌شدن آن به یک سمت، نشانه دیگری از برهم‌خوردن تنظیم چرخ‌ها است.

برهم‌خوردن تنظیم چرخ‌ها، بدون هیچ علامت خارجی خاصی رخ می‌دهد؛ از این رو، توصیه می‌شود تا حداقل دو بار در سال نسبت به تنظیم‌کردن چرخ‌ها یا میزان فرمان اقدام کنید. تنظیم چرخ‌ها سبب می‌شود تا درک دقیقی از وضعیت خودرو و این‌که اتومبیل به کدام سمت حرکت می‌کند، داشته باشید. علاوه‌برآن، سلامت تایرهای خودرو را تضمین خواهد کرد.

اصلاح سبک رانندگی

اگر به سلامت تایرهای خودرو یا سلامت کلی اتومبیل خود اهمیت می‌دهید و از سوی دیگر نگران کیف پول خود هستید، بهتر است تا ادای کن بلاک را در نیاورید و همانند یک شخص نرمال رانندگی کنید! شتاب‌گیری تهاجمی، ترمزگیری شدید و فرمان‌دهی ناگهانی، فشار قابل‌توجهی را به لاستیک وارد می‌کند و باعث فرسودگی سریع‌تر تایرها می‌شود.

اگر مالک وسیله نقلیه قدرت‌مندی هم‌چون خودروهای اسپرت با موتورهای حجیم و قدرت‌مند هستید، مقاومت‌کردن در برابر وسوسه فشردن پدال گاز، اجتناب‌ناپذیر است؛ اما حداقل، سعی کنید از انجام‌دادن دائمی این کار خودداری کنید.

جابه‌جایی تایرها

صرف‌نظر از این‌که خودروی شما از سیستم دو‌دیفرانسیل یا تک‌دیفرانسیل بهره می‌برد، فشار وارد‌شده به تمامی چرخ‌ها یکسان نیست و به همین نسبت، ساییدگی لاستیک‌ها نیز به صورت ناهمگون صورت می‌گیرد.

این مساله در مورد خودروهای دیفرانسیل‌جلو یا دیفرانسیل‌عقب بیشتر صدق می‌کند؛ چرا‌که محور محرک خودرو، فشار بیشتری را به لاستیک‌های آن محور وارد می‌کند. برای مقابله با این مساله، تولیدکنندگان تایر توصیه می‌کنند که هر ده هزار کیلومتر، جای لاستیک‌ها را با یکدیگر تعویض کنید.

کلام پایانی

همگام با افزایش قیمت خودرو در کشور، قیمت قطعات و لوازم خودرو نیز افزایش قابل‌توجهی داشته‌اند و قیمت تایر خودرو نیز به موازات تمامی آن‌ها، روند صعودی پیدا کرده است. هم‌زمان با این مساله، برندهای صاحب‌نام کره‌ای و ژاپنی نیز در بازار کشورمان کمیاب شده‌اند و حتی یافتن لاستیک‌های چینی باکیفیت نیز دشوار شده است. همانند هر دوره تحریمی دیگر، کیفیت ساخت تایرهای داخلی به‌شدت افت کرده است و لاستیک‌های وطنی همانند گذشته قابل‌اعتماد نیستند. تمامی این موارد در کنار گرانی قیمت تایر، سبب شده‌اند تا مالکان خودروها نسبت به گذشته هزینه بیشتری را برای خرید لاستیک صرف کنند.

در شرایط فعلی که تایرها به‌شدت گران شده‌اند و از سوی دیگر کیفیت آن‌ها نیز افت پیدا کرده است، با رعایت برخی اصول ساده، می‌توان استهلاک لاستیک‌های خودرو را به‌شدت کاهش داد و مانع از هزینه‌تراشی بی‌مورد شد. پنج راهکار ساده‌ای که در متن به آن‌ها اشاره شد، هزینه چندانی برای مالکین ندارند و در عین حال، باعث افزایش عمر تایرهای خودرو و قطعات وابسته به آن‌ها می‌شوند. علاوه‌برآن، با انجام کارهایی هم‌چون بالانس چرخ‌ها یا میزان فرمان، از سایر عیوب و مشکلات اتومبیل خود نیز مطلع خواهید شد و پیش از آن‌که حادثه ناگواری رخ دهد، از وقوع آن جلوگیری خواهید کرد.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
3 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
براتیان.جواد
1400-02-14 02:10

خیلی عالی

جمشید مقصودی
1400-02-03 11:30

درود بر شما واطلاعات ارزنده شما

ندا تبریزی
1400-02-05 11:01

متشکریم