به گزارش صفحه اخبار خودرو مجله همراه مکانیک، مدت زیادی بود که بحث انتقال مرجع قیمتگذاری خودرو مطرح شده بود و گمانهزنیهای زیادی نیز در این باره وجود داشت. امروز مدیرکل صنایع حملونقل وزارت صمت با خبر انتقال قیمتگذاری خودرو به هیئت مدیرهی شرکتها به این گمانهزنیها پایان داد.
معمارباشی، مدیرکل صنایع حملونقل وزارت صمت درباره آزادسازی قیمت خودرو و ارائه آن در بورس کالا گفت: از زمانی که مجلس طرحی تحت عنوان «تحول در صنعت خودرو و بازار» تدوین کرد و با حضور نهادهای مختلف بررسی شد، مکانیسم موردنظر این بود که خودروسازها خارج از بورس کالا نتوانند خودرو عرضه کنند. قرار بود شورای رقابت یک قیمت پایه تعیین کند بعد در بورس و تحت رقابت، کشف قیمت شود و به فروش برود. مبلغی که به خودروسازها میرسد، همان قیمت پایه است و قرار بود مابهالتفاوت نیز به یک صندوق واریز شود که اهدافی برای آن مشخص کرده بودند. برای مثال بخشی از آن به توسعه ناوگان حملونقل عمومی یا وام به خودروسازها برای توسعه محصول اختصاصداده شده بود.
وی ادامه داد: این طرح در پنج جلسه بررسی شد و موارد اصلاحی از سوی نهادهای مختلف مطرح و قرار شد پس از اصلاحات لازم، برای گرفتن نظر نهایی ارسال شود. هفته گذشته جلسه بررسی طرح در کمیسیون صنایع برگزار شد و به علت رأی نیاوردن، به کارگروه بازگشت تا موارد مطروحه اعمال شود.
معمارباشی اضافه کرد: اگر قرار باشد در این طرح هم شورای رقابت قیمت دهد، هماکنون هم که شورای رقابت قیمت میدهد که با این قیمت ایران خودرو 40-50 میلیون تومان و سایپا 40 میلیون تومان روی هر خودرو ضرر میکنند؛ بنابراین مشکلی از خودروساز حل نخواهد کرد. مصرفکننده هم در این وضعیت با قیمت بالاتری خودرو را میخرد و به نفع او هم نیست؛ لذا ما طرحی را مطرح کردهایم که نه به نفع مصرفکننده و نه به نفع تولیدکننده است. فقط مابهالتفاوت قیمت به جای جیب دلال، به یک صندوق میرود که برای آن برنامه ریخته میشود و این موضوع، راهگشای مسائل و مشکلات صنعت خودرو نخواهد بود.
وی در آخر گفت: بنابراین درخواست شد که طبق ضوابط تعیین قیمت سازمان حمایت، هیئتمدیره شرکتها قیمت پایه را تعیین کند ولی سازمان حمایت نظارت کند که این ضوابط رعایت شود، به طوری که حداقل خودروساز ضرر نکند.
منبع: اخبار خودرو
بیشتر بخوانید: