نحوه خرید و فروش وکالتی خودرو و دردسرهای آن + مراحل و مدارک

فهرست مطالب

دردسرهای خرید و فروش وکالتی خودرو یکی از دغدغه‌های روز فروشندگان و خریداران خودرو است. انتشار اخبار مختلف در مورد کلاهبرداری‌های انجام شده با سوءاستفاده از خرید وکالتی خودرو و هشدارهای متعدد پلیس در رابطه با آن، باعث شده تا بسیاری در مورد این شیوه خرید و فروش خودرو تردید داشته باشند.

از همین رو در این مقاله از سری مقالات «مجله خودرو همراه مکانیک» به سراغ وکالت فروش خودرو رفته‌ایم و قصد داریم شما را با جزئیات، دردسرها، مدارک موردنیاز و نحوه گرفتن آن آشنا کنیم. در ادامه با ما همراه باشید تا همه چیز را درباره وکالت فروش خودرو و هزینه وکالت فروش خودرو با شما در میان بگذاریم.

 

خرید و فروش وکالتی ماشین یعنی چه؟

اگر تجربه خرید و فروش خودرو داشته باشید، مطمئناً تاکنون درباره خرید و فروش وکالتی خودرو چیزهایی شنیده‌اید. معمولاً افرادی که مشغله زیادی دارند یا به هر دلیل دیگری نمی‌توانند در زمان خرید و فروش خودروی خود حضور داشته باشند، این کار را با سپردن وکالت بر دوش افراد دیگر می‌گذارند.

همانند قراردادهای کاری، در قرارداد خرید و فروش وکالتی خودرو هر 2 طرف قرارداد یعنی خریدار و فروشنده مسئولیت‌هایی را بر عهده می‌گیرند و تا پایان مدت‌زمان قرارداد (در صورت وجود) موظف به انجام آن هستند. در این قرارداد کسی که وکالت می‌دهد موکل و فرد دیگری که وکالت را قبول می‌کند وکیل خوانده می‌شود که نوع وکالت بر اساس موضوع قرارداد (خرید یا فروش) یا مراحل خرید و فروش خودرو متفاوت است.

مهم‌ترین نکاتی که باید در مورد خرید وکالتی خودرو بدانید این است که فرد وکیل لازم نیست تحصیلات دانشگاهی در زمینه حقوق داشته باشد و هیچ نوع قرارداد وکالتی خریدار را تبدیل به مالک خودرو نمی‌کند؛ چون اصولاً موضوع این قرارداد انتقال مالکیت خودرو نیست و بر اساس تعریف قانون «اثر عقد وکالت تملیک نیست؛ بلکه اعطای نمایندگی است».

انواع خرید و فروش وکالتی ماشین

 

خرید و فروش وکالتی خودرو چه انواعی دارد؟

خرید و فروش وکالتی ماشین بر اساس موضوع قرارداد و مراحل فروش خودرو، به 3 دسته فروش وکالتی خودرو، خرید وکالتی خودرو و وکالت تعویض پلاک تقسیم می‌شود که در ادامه با تعریف هر کدام آشنا می‌شوید:

  • در قرارداد فروش وکالتی خودرو شما به شخص دیگری وکالت می‌دهید که به عنوان نماینده شما در مراحل قانونی فروش خودرویتان عمل کند، یعنی برای آن مشتری پیدا کند، بر سر قیمت چانه بزند، مبایعه‌نامه خودرو را امضا کند و با خریدار به مراکز تعویض پلاک مراجعه برود.
  • در قرارداد خرید وکالتی خودرو قضیه کاملاً برعکس است و شما به فرد دیگر نمایندگی می‌دهید که به جای شما نقش خریدار خودرو را بازی کند.
  • در قرارداد وکالت تعویض پلاک، فروشنده به خریدار فقط برای طی کردن مرحله تعویض پلاک وکالت می‌دهد و اصول چنین قراردادی این است که مبایعه‌نامه پیش از آن تنظیم و امضا شود و مراجعه خریدار به مراکز تعویض پلاک محدودیت زمانی داشته باشد.

از نظر نوع وکالت هم قراردادهای خرید و فروش وکالتی خودرو به 2 دسته وکالت ساده و بلاعزل تقسیم می‌شوند:

  • در وکالت ساده یک چهارچوب کلی برای وظایف وکیل و موکل تعریف می‌شود و مدت‌زمان آن هم محدود است. در این وکالت هر 2 طرف می‌توانند هر زمان که خواستند قرارداد را باطل کنند.
  • در وکالت بلاعزل که خطرناک‌ترین نوع وکالت از نظر مشکلات خرید و فروش وکالتی خودرو محسوب می‌شود، معمولاً محدودیت زمانی وجود ندارد و وکیل نمی‌تواند موکل را عزل کند؛ اما همچنان مالک خودرو است و اختیار آن را دارد.

معمولاً اکثر کلاهبرداری‌های خرید و فروش وکالتی خودرو با استفاده از دادن یا گرفتن وکالت بلاعزل انجام می‌شود و در ادامه، در مورد دردسرهای آن بیشتر می‌خوانید.

 

مهم‌ترین دردسرهای خرید و فروش وکالتی خودرو چیست؟

به دلیل وجود ضعف‌های فراوانی که زیرساخت‌های فنی و قانونی بسیاری از ادارات کشور دارد، انجام اغلب کارهای اداری می‌تواند با مشکلات فراوانی همراه باشد، اما انصافاً اگر خرید و فروش خودرو روند اداری راحتی هم نداشته باشد، زیاد پیچیده نیست. با این وجود اغلب افراد به دلیل تجربه ناگواری که از انجام کارهای اداری دارند، حاضر می‌شوند با هزینه وکالت فروش خودرو یا هزینه وکالت‌نامه تعویض پلاک، انجام چنین کارهایی را به شخص دیگری محول کنند.

با مهم‌ترین دردسرهای خرید و فروش وکالتی ماشین در ادامه آشنا می‌شوید:

 

دردسرهای فروش وکالتی خودرو

از جمله مهم‌ترین دردسرهای فروش وکالتی خودرو می‌توان به عدم مراجعه خریدار به مراکز تعویض پلاک اشاره کرد. در چنین حالتی اگر خریدار هر خلافی با خودروی شما انجام بدهد یا خدای‌ناکرده تصادف منجر به فوت و مصدومیت داشته باشد، مسئولیت عواقب حقوقی، پرداخت دیه، خسارت و … بر عهده شما است؛ چون تا فک و تعویض پلاک انجام نشود شما همچنان مالک خودرو هستید.

درصورتی‌که به خریدار وکالت بلاعزل داده شود، او می‌تواند خودرو را به فرد دیگری بفروشد و این موضوع مشکلات فروش وکالتی خودرو برای فروشنده را بیش‌ازپیش افزایش می‌دهد؛ چون پیدا کردن خریدار دوم چندان راحت نیست و خلاف‌های او هم به پای فروشنده ناآگاهی که از دردسرهای فروش وکالتی خودرو آگاهی نداشته، نوشته می‌شود.

همچنین در نظر بگیرید که هرچقدر هم که به وکیل انتخابی خود اعتماد داشته باشید، باز هم ممکن است مشکلاتی به وجود بیاید که به‌راحتی برای شما دردسرساز شود؛ بنابراین حتی اگر فرزندتان را هم به‌عنوان وکیل خود انتخاب کنید، ممکن است خواسته یا ناخواسته خودرو شما را به دلال یا خریدار نامناسبی بفروشد و مبلغی که دستتان را می‌گیرد کمتر از قیمت روز بازار باشد. اگر هم درصدی در انتخاب وکیل خود اشتباه کنید، ممکن است حق اقدام و امضای خود را به شخصی بدهید که تمام اندیشه‌اش برداشتن کلاه شما باشد!

البته هدف از نگارش چنین مطالبی این نیست که بخواهیم بگوییم، همه افرادی که وکالت خرید یا  فروش خودرو را برعهده می‌گیرند، افراد نابلد و شیادی هستند؛ بلکه لازم می‌دانیم شما را از خطراتی که در این مسیر به‌اصطلاح میان‌بر وجود دارد آگاه کنیم.

 

 

مشکلات خرید وکالتی خودرو

 

مشکلات خرید وکالتی خودرو

وکالت خرید خودرو یعنی شما برای خرید خودرو، تعویض پلاک، انتقال سند و هر فعالیتی مربوط به معامله خودرو، فردی را به‌عنوان وکیل خود انتخاب کنید. وکیلی که انتخاب شده حق امضا و اقدام دارد؛ به این معنی که شخص وکیل می‌تواند خودرو موردنظر شما را انتخاب کرده و پس از آن با امضای مدارک، خودرو را به مالکیت شما دربیاورد.

در چنین حالتی ممکن است وکیل خودروی کارکرده‌ای که مشکلات فنی و بدنه دارد و ارزش واقعی آن پایین‌تر است را با قیمت بالاتری بخرد یا از وکالت شما برای خرید خودرویی که به نامش نیست و خلاف‌کردن با آن استفاده کند.

مشکلات خرید وکالتی خودرو هم دست‌کمی از فروش وکالتی ندارد. اولین دردسر، پایان مدت قرارداد وکالت یا فوت موکل است و اگر در کنار قرارداد وکالت ساده یا بلاعزل مبایعه‌نامه هم امضا نکرده باشید، با چنین رخدادی دستتان به جایی بند نیست و اگر با فروشنده تسویه کرده باشید، برای زنده کردن پولتان باید دردسرهای زیادی را تحمل کنید.

یکی از مهم‌ترین دردسرهای خرید و فروش وکالتی خودرو، در مراکز تعویض پلاک رخ می‌دهد، شما به عنوان خریدار از فروشنده وکالت می‌گیرید و زمانی که به این مراکز مراجعه می‌کنید، متوجه می‌شوید که فروشنده مالیات نقل‌وانتقال خودرو را پرداخت نکرده است.

البته این یکی از ساده‌ترین مشکلات خرید و فروش وکالتی خودرو در مراکز تعویض پلاک است. در سناریوهای بدتر، ممکن است اتفاقات زیر رخ دهد:

  • فروشنده پرونده قضایی مرتبط با خودرو داشته باشد.
  • خودرو مهریه همسر فروشنده باشد و همسرش برای مطالبه مهریه به دادگاه مراجعه کرده باشد.
  • به دلایلی مثل تعویض اتاق و … اصالت خودرو زیر سؤال رفته باشد.

در چنین حالاتی، خودرو در همان مرکز تعویض پلاک توقیف می‌شود و تا حل‌نشدن پرونده‌های قضایی، امکان گرفتن پلاک جدید برای آن وجود ندارد.

 

چگونه از بروز مشکلات خرید و فروش وکالتی خودرو جلوگیری کنید؟

از انصاف که نگذریم دردسرها و گرفتاری‌های زیادی در مسیر خرید و فروش وجود دارد و شاید نباید زیاد به افرادی که وکالت خرید یا وکالت فروش خودرو را به دیگران می‌سپارند، ایراد گرفت. حال سؤالی که اینجا مطرح خواهد شد این است که در صورت اجبار به این کار، چگونه می‌توان جلوی بروز مشکلات خرید و فروش وکالتی خودرو را گرفت؟ در ادامه راهکارهایی را برای جلوگیری از این موضوع ارائه کرده‌ایم:

  • دادن وکالت باید به‌صورت رسمی و در محضر انجام شود تا مراجع قانونی هم فرد موردنظر را به رسمیت بشناسند.
  • برای وکالت تعویض پلاک حتماً محدودیت زمانی در نظر بگیرید. البته این نکته را فراموش نکنید که حتی اگر بعد از دادن وکالت هم خریدار فوراً برای تعویض پلاک مراجعه کند و در راه مرتکب خلاف یا تصادف شود، مشکلات آن گریبان شما را می‌گیرد.
  • برای جلوگیری از بروز مشکلات فروش وکالتی خودرو برای فروشنده، باید علاوه بر محدودیت زمانی کاربرد و حدود وکالت هم مشخص شود. به عنوان مثال در قرارداد ذکر شود که فقط برای مراجعه به مراکز تعویض پلاک معتبر است.
  • در کنار امضای قرارداد وکالت ساده یا بلاعزل، حتماً مبایعه‌نامه هم امضا کنید تا در صورت فوت یکی از طرفین یا بروز دردسرهای خرید و فروش وکالتی خودرو، دستتان به جایی بند باشد.
  • تا از اصالت خودرو، در گرو نبودن آن برای وام و عدم وجود پرونده قضایی در ارتباط با خودرو و مالک مطمئن نشده‌اید، هزینه خرید خودرو را کامل نپردازید.
  • از ممنوع‌المعامله بودن خریدار یا فروشنده خودرو اطمینان حاصل کنید تا گرفتار دردسرهای بعدی نشوید.

 

 

ایا با وکالت فروش خودرو می‌توان سند قطعی زد؟

این سؤال یکی از رایج‌ترین سؤالات خریداران و فروشندگانی است که قصد دارند خودرویی را به‌صورت وکالتی معامله کنند؛ چون یکی از مهم‌ترین مشکلات خرید و فروش وکالتی خودرو، چگونگی انتقال سند قطعی خودرو با استفاده از وکالت فروش است.

در پاسخ سؤال «ایا با وکالت فروش خودرو می‌توان سند قطعی زد» باید گفت تنها درصورتی‌که وکالت به‌صورت رسمی و با امضای قرارداد در دفاتر ثبت اسناد رسمی اعطا شده باشد و در حدود وظایف خریدار یا موکل امکان ثبت  انتقال سند رسمی قید شده باشد، خریدار می‌تواند انتقال سند قطعی را انجام دهد. در غیر این صورت، حضور فروشنده برای این کار ضروری است.

 

مدارک لازم برای فروش وکالتی خودرو

 

مدارک لازم برای فروش وکالتی خودرو چیست؟

با وجود آگاهی از دردسرهای خرید و فروش وکالتی ماشین اگر بازهم خواستید که این کار را انجام دهید، باید موارد زیر را به عنوان مدارک وکالت فروش خودرو به دفترخانه ارائه کنید:

  • سند محضری خودرو یا برگ سبز آن
  • شناسنامه و کارت ملی مالک و خریدار خودرو (موکل و وکیل)
  • اصل بیمه‌نامه شخص ثالث خودرو
  • مدارک مفاصاحساب مالیات خودرو
  • برگ کمپانی یا هر مدرکی که مالکیت فروشنده را تأیید کند.

لازم به ذکر است که برگ فروش کارخانه یا برگه گمرکی از مدارک لازم برای خرید و فروش وکالتی خودرو نیست و با استفاده از آن به‌تنهایی، نمی‌توان مراحل فروش وکالتی خودرو را طی کرد.

 

با مراحل فروش وکالتی خودرو آشنا شوید

در نخستین گام از مراحل فروش وکالتی خودرو، خریدار و فروشنده برای تنظیم قرارداد به دفترخانه اسناد رسمی مراجعه می‌کنند و مدارک وکالت فروش خودرو را ارائه می‌دهند تا قرارداد بر اساس آن تنظیم شود.

درصورتی‌که نقل‌وانتقال خودرو به‌صورت اصولی انجام شود، مبایعه‌نامه هم در کنار قرارداد خرید و فروش وکالتی خودرو تنظیم می‌شود و حدود 80 تا 90 درصد مبلغ خودرو پای قرارداد به فروشنده پرداخت می‌شود. مابقی مبلغ هم معمولاً هنگام تعویض پلاک یا در زمانی که مورد توافق طرفین است پرداخت می‌شود.

پس از تنظیم وکالت‌نامه با در نظر گرفتن نکات حقوقی بخش‌های قبل، خریدار باید در بازه زمانی مشخص شده به مراکز تعویض پلاک مراجعه و اقدام به فک پلاک و نصب پلاک جدید کند. مدتی بعد برگ سبز و کارت ماشین به نام خریدار و به آدرس او ارسال می‌شود.

 

هزینه وکالت فروش خودرو چقدر است و به عهده چه کسی است؟

در سال 1402 و بر اساس تغییرات تعرفه حق‌التحریر دفاتر اسناد رسمی، هزینه وکالت فروش خودرو مبلغ 150 هزار تومان است. البته هزینه تنظیم این وکالت‌نامه برای تمامی مراحل نقل‌وانتقال خودرو بالاتر از این مبلغ است و چنین هزینه‌ای فقط برای تنظیم وکالت‌نامه تعویض پلاک دریافت می‌شود.

همچنین بسته به نوع خودرو، این مبلغ متفاوت است. همان گونه که هزینه انتقال سند بنز با پراید تفاوت فاحشی دارد، هزینه وکالت مربوط به خرید و فروش این دو خودرو نیز با یکدیگر متفاوت است.

به طور معمول و درواقع عرف معاملات خرید و فروش خودرو در اغلب مناطق کشور هزینه انتقال سند، تعویض پلاک و مسائلی از این قبیل بر عهده خریدار و هزینه‌هایی مانند مالیات نقل‌وانتقال خودرو، خلافی و عوارض شهرداری با فروشنده است.

 

بهترین روش برای جلوگیری از دردسرهای خرید و فروش وکالتی خودرو

بهترین راه برای جلوگیری از دردسرهای خرید و فروش وکالتی خودرو، این است که تا جای ممکن از خرید و فروش خودرو به این روش خودداری کنید و در تمامی مراحل خودتان شخصاً حضور داشته باشید؛ چون همان‌طور که در این مقاله خواندید حتی محدودکردن اختیارتان وکیل و مدت‌زمان وکالت‌نامه هم نمی‌تواند این دردسرها را به‌صورت کامل رفع کند.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
71 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
رضا
1403-06-30 21:37
امتیاز دهی :
     

سلام. آیا برای فروش خودرو صرفاً وکالت تعویض پلاک با قید مدت زمان کافی است یا جهت جلوگیری از درگیری های بعدی مثل خلافی و… کار دیگه ای هم باید انجام بدهم؟

بابک
1403-06-14 00:57

بنده ماشین خود را به یک بنگاه دار سپردم برای فروش. یک سند وکالت فروش تنظیم و امضا کردیم. با این توضیح که حق توکیل به غیر دارد. الان بعد از پنج سال نه پولی گرفتیم نه از ماشین اثری هست. در سامانه استعلام ناجا می بینم که حدود دو ماه بعد از تنظیم وکالتنامه، خودرو فک پلاک شده یعنی فروخته شده است. آیا ممکن است که بنگاه دار (وکیل) بدون حضور و امضای من ماشین را فروخته باشد؟ چکار باید کرد ؟

زبیر
1403-04-24 23:39

سلام بنده چند ماه پیش ماشین خریدم موقع خرید صاحب ماشین بهم قولنامه داد بعد چند وقت بهش زنگ زدم که وکالت تعویض پلاک بده بهم گفت شناسنامه ام منع خدمات هست نمیتونم وکالت بدم حالا باید چکار کرد

شهرام
1403-04-21 10:00

با سلام.. قانون خرید و فروش خودرو به صورت وکالتی اصولا غلت است و قانون گذار این قانون و قوانین نظیر این را در جهت نفع خود و یا دستور دهندگان نوشته و تصویب شده است و نباید اجرا شود زیرا قانون غلت را باید زیر پا گذاشت.. قانون خرید و فروش وکالتی را میتوانند تغییر دهند تا از به وجود امدن مشکل جلوگیری شود. اما قوانین را به گونه ای پیچیده نوشته و تصویب کرده که در مراخل این امر منفعت زیادی برای قانون گذار و دستور دهندگان ایجاد شود وسلام

ایمان احمدزاده
1403-02-10 16:08

سلام خسته نباشید. من میخوام بدونم چجوری از عدم وجود این مشکلات میتونم مطمئن شم؟
در گرو نبودن سند خودرو برای وام
خودرو جز مهریه نباشه
عدم وجود پرونده قضایی در ارتباط با خودرو و مالک
ممنوع‌المعامله بودن فروشنده خودرو

وکیل دادگستری
1400-11-28 23:34
امتیاز دهی :
     

متاسفم برای اطلاعات غلط که در اختیار خوانندگان قرار میدین در هیچ جایی بیمه شخص ثالث حرف از مالک خودرو نیست و در هر شرایطی مقصر راننده عاقل و بالغ هست اینو بقالی سر کوچه هم می‌دونه فقط در صورتی مالک درگیر میشه که جرم کیفری صورت گرفته باشه با مالک شریک باشه یا ماشین به کودک و.. بده

مهدی
1400-07-19 10:23
امتیاز دهی :
     

سلام آقا من ماشین خریدم از نمایشگاه بعد به من وکالت کاری دادن الان با وکالت کاری من میتونم برم تعویض پلاک؟

بابک
1400-02-20 04:27

سلام.من یک سمند lxخریدم۱۷ فروردین۱۴۰۰ و فروشنده وکالت فروش و تعویض پلاک با تاریخ ۱۴ روز داد و در دفترخانه هزینه وکالت و سند قطعی را مشترک(مبلغ ۳میلیون تومان) پرداخت کردیم.اما از ۱۸ فروردین تعویض پلاک رسما بست تا ۱۸ اردیبهشت و ۱۸ اردیبهشت من تعویض پلاک را با آن وکالت انجام دادم ولی دفترخانه گفت تعطیلی تعویض پلاک به ما ربطی نداره و باید خود فروشنده حضور داشته باشه و کل هزینه سند قطعی مجدد پرداخت شود!!!.وکالت را قبول ندارد چون تاریخ دارد می شود فروشنده را آورد ولی هزینه مجدد سند قطعی که ما جلوتر پرداخت کردیم چه… بیشتر »

سامی
1399-12-29 04:52

من به تازگی وکالت فروش دادم البته اول هزینه وکالت قطعی رو ازم گرفتن وپرونده تشکیل دادن وکالت فروش رو گفتن خود خریدار میده زمان تنظیم سند‌ . من خودم وکالت ۱ ماهه دادم‌ البته پلاکمو لازم نداشتم! این مشکل هم قتل وخلاف و… به نظر وقتی مبایعه نامه داشته باشید جای نگرانی نداره فقط شاید یکم ‌درگیر کارای قضایی بشید… فقط نمیدونم اگه سند نزد بعد این مدت قضیه چی‌ میشه؟!مثلا فروخت وکالتی به یه نفر دیگه واونم‌ فروخت به یه نفردیگه همینجور چرخید…. البته فک کنم تا قبل از پایان مدت باید به نام‌بزنن ؟! نمیدونم اگه میدونید… بیشتر »

علی احمدی
1403-05-07 10:56
پاسخ به  سامی

باید رفت توقیف پلاک گرفت

S.A
1399-11-22 20:06

سلام،وقتتون خیر،من میخواستم تریلی بخرم وشنیدم که برای بارگیری وکارای مربوط‌به بارگیری بایدخودمالک حضورداشته باشه.میخواستم بدونم‌من‌میتونم وکالت (بغیرفروش)مربوط به کارهای بارگیری بدم به کسی؟

محمدرضا قدرابادی
1399-11-13 08:44

سلام خسته نباشین وکالت یه موتور سیکلت خورده به نام من اما برگه وکالت خریدو فروش کم کردم میتونم دوباره از محضر بگیرم

امید
1399-10-10 04:32

سلام من ماشین لیفان ۵۲۰ خریدم سند به نام دختر کسی که به من فروخته ولی قلنامه با پدرش دارم آیا وکالت داشته باشه میتونه بفروشه

جوهرى
1399-08-28 10:40

با سلام،
بنده يه ماشين mvmx33s گرفتم ٢ ماه قبل و الان تازه برگ فك رهن و فاكتور فروشش رسيده .
ميخواستم وكالت بگيرم از فروشنده واسه فك پلاك و زدن سند به بنام . ميخواستم بدونم چه هزينه هايى بايد پرداخت كنم .
ممنون

محمد
1399-07-23 13:36

اگر کسی که ماشین را با وکالت بلاعزل خریده در تاریخ معین تعویض پلاک نکند چه کاری باید انجام داد؟

کیان
1399-06-21 22:14

سلام من ماشینمو فروختم خریدار برای کارای سند و تعویض پلاک میگه بهم وکالت فروش بده میخاستم بدونم هزینه این وکالت فروش به عهده منه یا خریدار که خودش میگه وکالت بده بهم

P.K
1403-04-29 20:45
پاسخ به  کیان

سلام . هزینه وکالت فروش به عهده فروشنده و هزینه تعویض پلاک به عهده خریدار .

شیرین دلدار
1399-06-09 14:01

سلام
یه سوال داشتم از خدمتتون
من دو ماه پیش وکالت فروش دادم به همسرم تاریخ هم مشخص نکردیم
میخوام بدونم میشه وکالت فروش رو باطل کرد؟

P.K
1403-04-29 20:46
پاسخ به  شیرین دلدار

سلام . خیر

میلاد عبادی
1399-05-11 23:10

سلام ببخشید من یکسال پیش یه پراید از یه بنده خدایی گرفتم اونم از نمایشگاهی گرفته بود ک سندش مونده تعویض پلاک رفته بودن منم قولنامه کردم رفتیم تعویض پلاک ولی همچنان سندش مونده منم ماشینو فروختم میخواستم ببینم صاب سند بیاد میتونه وکالت فروش ب خریدار بده خودش بره کاراشو بکنه دیگ من نرم یا باید یکی ب یکی سند بزنیم ممنون میشم جواب بدید

P.K
1403-04-29 20:48
پاسخ به  میلاد عبادی

سلام . اگر پلاک به نام شما باشد ، شما باید به نام خریدار بزنید

عرفان
1399-05-11 09:36

سلام ماشین من پلاکش به اسم منه اما سندش به اسم اقای ایکسه ، الان میخوام ماشینو بفروشم میخام سندشو بنام خریدار جدید بزنم باید اول به اسم من سند بخوره بعد به خریدار؟ یا مستقیم میشه از اقای ایکس به خریدار جدید انتقال داد؟ ممنون

P.K
1403-04-29 20:56
پاسخ به  عرفان

سلام . سند قطعی در دفتر خانه دیگه نیست فقط تعویض پلاک. هر کسی که پلاک به نامش هست یعنی مالک هست

مجیددلیریان
1399-04-12 11:15

سلام. من خودرو پدرم را خریداری کردم ولی چون پدرم وضعیت جسمانی خوبی دیگر ندارد نمیتوانم برای کارهای ماشین بیرون ببرمش.
این ماشین قبلا رهن لیزینگ بوده کاراشو کردم. حالا باید فک رهن کنم، پلاک به اسم خودم بگیرم، سند به اسم خودم بزنم…. من باید چه نوع وکالتی از پدر داشته باشم. تا مزاحم پدر نشم. ممنون از شما

مجیددلیریان
1399-04-12 11:00

سلام. من پدر شرایت جسمی خوبی دیگه نداره. خودم ماشینشو خریدم. پولشم کامل دادم. حالا ماشین باید فک رهن بشه. چون برای لیزینگ بوده. کارت سوخت بگیرم. پلاک عوض کنم. سند بزنم به اسم خودم. پدر و نمیتونم ببرم چه نوع وکالتی برای همه کارهای این ماشین باید بگیرم. ممنون از شما

محمد رحیمیان
1399-04-12 11:30
پاسخ به  مجیددلیریان

وکالت تام از ایشون بگیرید که برای همه موارد بتونید اقدام کنید

دیاکو
1399-04-11 14:06

با سلام
من پلاک ماشینم و به اسم مادرم زدم
قرار شد ایشان وکالت فروش ماشین و به من بده
خواستم بدونم با گرفتن وکالت فروش از ایشان
درواقع همه 6دانگ فروش و اختیار ماشین در اختیار من گذاشته میشه یا نه؟
و بعد از فوت مادرم اختیار ماشین با کیه و صاحب ماشین کیه؟

محمد رحیمیان
1399-04-12 09:47
پاسخ به  دیاکو

وقتی به شما وکالت دادن دیگه اختبار دست شما خواهدبود

صلاح
1403-08-04 18:14
پاسخ به  دیاکو

مشکلی ندارید تا زمانی که ایشان زنده هستند اما بعد فوت وکالت باطل میشه و بهتره الان برید به اسم خودتون بزنید

صفر
1399-03-28 23:43

سلام وقت بخیر اقا من ماشینی خریدم قراردادی نمیدونستم سرم کلا رفت اخرین وکالت دست کسیه که ایران نیست ترکیه هست من میتونم از برادرش وکالت بگیرم اقای رحیمیان لطفا راهنمایم کنین

Armin
1399-03-23 11:07

سلام من یه ماشین خریدم از یه نفر که وکالت فک پلاک داشت ولی وکالت سند قطعی نداشت صاحب اصلی ماشین هم تهران هست.فروشنده که وکالت فک پلاک داره به من گفت بیا پلاک رو به نام خودت فک کن.برا سند قطعی هم یه وکالت خرید به من بده تا برم تهران کاراشو انجام بدم بیام شیراز بزنم به نامت خواستم ببینم وقتی من وکالت خرید بدم میتونه اقدام کنه و ماشین رو از زیر پام در بیاره یا نه ؟؟

مسلم خانلرپور
1399-03-08 23:16

سلام در طرح جدید فروش فوق العاده سایپا و ایران خودرو در سال ۹۹ امکان فروش خودرو پس از تحویل وجود داره؟

محمد رحیمیان
1399-03-10 08:23

خیر تا یکسال حق خرید و فروش خودرو را ندارید

محمدی
1399-03-06 19:28

یه سوال دارم . ما ماشین رو به نام پدر خریدیم . حالا میخواهیم بفروشیم . برای اینکه نیاز یه حضور پدر نباشه چیکار کنیم . البته میخوایم که دو تا هزینه محضر ندیم . کم خرج ترین راه چیه . با توجه به اینکه هنوز مشتری معین نشده .و فقط میخوایم بتونیم در شهر دیگه فروش انجام بدیم . در ضمن مشکلی از بابت اعتماد به پدر نداریم .ممنون میشم جواب بدید

محمد رحیمیان
1399-03-07 08:28
پاسخ به  محمدی

تنها راه گرفتن وکالتنامه از پدر هستش البته راه های دیگه هم هست ولی دردسر براتون درست میکنه این کار بهترین کار هستش که وکالتنامه بگیرید

بهروز
1399-02-27 13:17

سلام من وکالت فروش یک ماهه دادم به فرد غریبه الان هر خلافی طرف انجام بده به عهده بنده میشه

محمد رحیمیان
1399-02-27 14:15
پاسخ به  بهروز

اگر نمیتونید باهاشون تماس بگیرید و یا هیچ راه ارتباطی ندارید ازشون شکایت کنید فورا خودرو توقیف میشه و مجبورشون میکنن تعویض پلاک کنن

محمدی
1399-03-06 19:26

اینقدم سریع توقیف نمیشه . ما ماشبنی فروختیم . یعد هر چی میگفتیم بیاد پلاکو تعویض کنه به نام خودش اینکارو نمیکرد . ماشین دو سه دست خرید و فروش شد . همچنان سند به نام ما بود . ما هم رفتیم شکایت گزاشتیم . بعد از دو سال باز هم نگرفته بودنش !! اخر سر یکی از مشتریان اخر یه ما زنگ زد که میخواد پلاکو تعویض کنه . پلیش هیچ عمل خاصی انجام نداد . حتی تا دوسال ! فقط میگفتن اگه خلافی انجام بشه چون شما شکایت گزاشتین روی سند ؛ دیگه ممکنه خلاف متوجه شما نباشه… بیشتر »

داوود
1399-02-26 17:21

سلام. اگر انتقال سند ماشین بصورت وکالتی انجام شده باشد و خریدار پلاک ماشین رو به نام خودش تعویض کند زمانی که میخواد ماشین رو بفروشه مشکلی پیش نمیاد.؟چون پلاک به نام یه نفر هست و سند به نام یکی دیگه.

مهدی
1399-02-20 14:54

من وکالت فروش ماشینی رو داشتم و الان فروخته شده وهزینه وکالت فروش هم خودم دادم
سوال اینجاست آیا برای انتقال سند به خریدار جدید بایددوباره هزینه سند داده شود یانه؟

حمید
1399-02-15 00:42

آیا اصل وکالتنامه فروش در هنگام تعویض پلاک نزد مراکز تعویض پلاک باقی خواهد ماند یا باید پس از روئیت ، اصل آن را به شخص بازگردانند؟

سحر
1399-02-12 10:08

سلام وقت بخیر.آخرسال ۹۸ خودرویی رو خریدم وکالت فروش بدون مدت انقضا گرفتم که متاسفانه ۲روز بعد دفاتر تعویض پلاک و دفترخونه تعطیل شده تو این مدت هم صاحب قبلی خودرو باشخصی اختلاف مالی پیدا کرده و ماشین حکم قضایی خورده آیا واسه من مشکلی ایجاد میشه؟چطور میتونم تعویض پلاک کنم؟

محمد رحیمیان
1399-02-13 07:40
پاسخ به  سحر

راهش اینه که از مالک قبلی شکایت کنید که مورد قضایی خودرو را برطرف کنه

مهدی
1399-02-11 21:39

سلام ما یک‌ خودرو پراید از دلال گرفیتم
ایشون وکالت فروش به نام بنده زدن به صورت قطعی
آیا هزینه سند دولتی رو دوباره از بنده می گیرن؟
با تشکر

مرتضی جهانگیری
1399-01-30 23:50

سلام و خسته نباشید.
قصد خرید خودرویی که خود مالک برگه سبز در حین خرید فروش نیست و مالک به شخص اولی که ماشین رو قولنامه کرده و وکالت داده را دارم ینی من از شخص اول ماشین رو میخام قولنامه کنم و شخص اول به من وکالت برای انجام کارهای تعویض پلاک و ثبت مالکیت میخاد بده.آیا از نظر حقوقی چنین کاری درسته یا نه؟مشکلی که پیش نمیاد چون میخام کل پول رو پرداخت کنم و وکالت رو بگیرم و برم دنبال کارای ماشین.

علی
1399-01-25 14:11

با عرض سلام و احترام خدمت همه ی عزیزان،پیشاپیش تشکر میکنم بابت جوابدهی ایشان،بنده یک خودرو میخوام بخرم میخواستم بدونم اگر سند نزنیم و وکالت بلاعزل بگیرم مشکلی پیش نمیاد برام،یعنی برای فروش خودرو در آینده دردسر ساز نمیشه،و یا اینکه با فوت صاحب قبلی خودرو چه بلایی بر سر سند و ماشین میاد؟

محمد رحیمیان
1399-01-26 11:15
پاسخ به  علی

ببینید دوست گرامی همیشه وقتی خودرو میخرید فورا مراحل قانونی اون رو طی کنید و داخلش فاصله نندازید

مثلا همین مورد فوتی اگر اتفاق بیوفته باید انحصار وراثت انجام بشه و بعد بیان سراغ کار شما و در مورد وکالت ببینید دوست گرامی شاید در نگاه اول مهم نباشه و مشکلی پیش نیاد ولی یه تغیر بسیار کوچیک تو قانون ممکنه پیشیمونی زیادی براتون به بار بیاره

محمد
1399-01-17 18:42

سلام…پلاک ماشین با نمره خاص به اسم پدرم هست و تمایل دارم روی خودروی بنده که میخوام تازه بخرم باشه…شرایطی هست که سند ماشین به اسم بنده باشه ولی پلاک به اسم ایشون ؟ یا طبق اون قانونی که میشه سند رو به اسم چند نفر کرد و پلاک به اسم یکیشون…وکالت نامه ای هست که هم تو خرید و هم تو فروش برای ماشین های مختلف بشه از پدرم بگیرم که هربار لازم نباشه بیاد ؟ ( از اسناد پرسیدم گفت فقط برای خرید میشه…ولی نمیتونی بفروشی…مگه اینکه فقط برای خرید یه مورد جداگانه این وکالت نامه رو بگیریم،… بیشتر »

محمد رحیمیان
1399-01-17 22:17
پاسخ به  محمد

سوالتون رو داخل مقاله مرکز تعویض پلاک میثم بپرسید کارمندهای تعویض پلاک اونجا هستن پاسخ شمارو میدن

یوسف
1398-12-20 23:33

سلام من ۴ اسفند خودرو خریداری کردم و در وکالتم خورده ۲۰ روز کاری می خواستم بدونم روز های تعطیل مثل جمعه هم در این ۲۰ روز حساب میشه؟

محمد رحیمیان
1399-01-09 19:13
پاسخ به  یوسف

خیر وقتی خورده 20 روز کاری جمعه حساب نمیشه

محسن
1398-12-13 19:19

سلام ماشین خریدم وکالت ده روزه داده ۱۲/۴وکالت داده میخوام بدونم چهاردهم میتونم برم تعویض پلاک

محمد رحیمیان
1398-12-13 19:50
پاسخ به  محسن

نندازید روز آخر بهتره تجربه ثابت کرده یسری مشکلات پیش میاد و اذیتتون میکنه بهتره هر چه زودتر اقدام کنید

محمد رحیمیان
1398-12-13 19:50
پاسخ به  محسن

البته فردا هم میتونید اقدام کنید

امید
1398-11-25 02:08

سلام
مشاوره حقوقی دارید در مورد همین خرید و فروش ماشین با وکالت اگه دارید لطف میکنید شماره تلفنش رو بگید.

ممنون

اشکان
1398-11-08 05:45

به قول آقا این همه توضیح دادین آخرش اصل قضیه رو نگفتین که، بالاخره حدودی چقدر هزینه وکالت فروش یا چند درصد هزینه خود سند هستش؟ خلاصه از یه راهی محاسبه میشه دیگه

محمد رحیمیان
1398-11-08 11:47
پاسخ به  اشکان

ببینید یه سری اصول هستش که توسط وزارت صنعت و معدن سالانه تعریف میشه و براساس اون هزینه رو میدن

میثم گودرزی
1398-11-02 18:05

سلام وقتی فروشنده ب خریدار وکالت فروش میده خریدار موقع سند قطعی هزینه ای باید پرداخت کنه؟؟لطفا جواب بدید

محمد رحیمیان
1398-11-08 12:14
پاسخ به  میثم گودرزی

بله اون هزینه جدا هستش و باید پرداخت بشه

آرش
1398-10-29 19:31

سلام من ماشین برادرم و خریدم و باهاش کار میکنم بدون اینکه سند بنام بزنیم میخواستم ببینم اگه وکالت فروش ازش بگیرم بازم اس ام اسایی که در مورد خلافی و غیره بیاد بازم به شماره ایشون میاد و اگه با همین وکالت فروش با اینکه ماشین دست بنده هست جرمی از طرف من اتفاق بیوفته باز برا ایشون ثبت میشه یا خودم

محمد رحیمیان
1398-11-01 12:13
پاسخ به  آرش

ببینید دوست عزیز خلافی کلا برای پلاک و صاحب پلاک ثبت میشه که الان برادر شما هستش شما اگر میخوای این موارد برای شما بیاد باید برید تعویض پلاک و پلاک خودتون رو بزارید

وکیل دادگستری
1400-11-28 23:36
پاسخ به  آرش

خیر ولی به راحتی میتونید از طریق برنامه های متفرقه خلاقی برای شما پیامک بشه

میلاد طهماسبی
1398-10-15 20:58

سلام من به پدرم برای فروش ماشین وکالت دادم ماشین به نام خودمه خواستم ببینم سند ماشین دست خودمه آیا میتونه با وکالت ماشین منو توقیف کنه یه نا

محمد رحیمیان
1398-10-17 16:20

میتونید وکالت رو باطل کنید

مهدی
1398-08-05 01:50

سلام من ی ماشین میخوام بخرم سند ب اسم ی نفره اون صاحاب اولی وکالت تام داده ب نفر دوم نفر دومم هنوز سند نزده وکالتشو داره میخواد ماشینو بده ب من آیا میتونه وکالتشو بزن ب اسم من یا دوباره باید از صاحاب سند وکالت بگیرم؟خرج دیگه ای داره دوباره؟نفر دومم ک وکالت گرفت فوت کرد.حالا من باید چیکار کنم ماشینو میخوام از برادرش بخرم

مهلا
1399-09-23 16:14
پاسخ به  مهدی

سلام وقت بخیر، من میخام ی ماشین بخرم تا 5نفر قبل من وکالت فروش دادن یعنی تا 5نفر قبل سند قطعی نخورده؟ الان من میتونم سند قطعی بزنم؟ یا اگ وکالت فروش بزنم مشکلی پیش نمیاد؟

مهراد
1398-07-12 08:37

باسلام- ماشین من به اسم پدرم است و میخواهم ماشین را بفروشم. اما خریدار در شهر دیگری است و پدر سختشان است که بیایند در آن شهر.
آیا میتوان با تنظیم وکالت فروش، ماشین را بدون حضور ایشان ، به نام خریدار بزنم و تعویض پلاک و انتقال سند قطعی بزنم؟ آیا در این صورت باید دو بار هزینه محضر بدهیم؟ خیلی ممنون اگر پاسخ بدهید…

محمد رحیمیان
1398-07-13 12:56
پاسخ به  مهراد

بله با وکالت میتونید کار خرید و فروش را انجام بدهید بله به ازای هر بار باید هزینه محضر رو پرداخت کنید

علی اریا
1399-06-26 20:05
پاسخ به  مهراد

زمانی میتوانید شما که از پدر وکالت داشته باشید.اینجوری باید دوتا هزینه ای وکالت بدید یکی از پدر به شما یکی از شما به خریدار

هادی
1399-10-17 17:49
پاسخ به  علی اریا

چرا دوبار
یک بار هزینه ی وکالت می ده
هزینه ی دوم رو خریدار می ده برای اینکه سند به نامش بخوره می شه یک هزینه

حسن
1398-05-26 17:36

این همه گفتید اما از هزینه وکالت فروش در دفترخانه نگفتید