چگونه تاریخ تولید و انقضای باتری خودرو را تشخیص دهیم؟

فهرست مطالب

باتری خودرو، یکی از مهم‌ترین اجزای سیستم برق اتومبیل به شمار می‌رود که سالم‌بودن آن، جهت استارت‌خوردن صحیح خودرو ضروری است. به دلیل مصرفی‌بودن این قطعه، لازم است هنگام خرید، تاریخ تولید و انقضای باتری به‌طور دقیق چک شود؛ چراکه اگر بیش از شش ماه از تولید آن گذشته باشد، عملا باید بگوییم که این باتری دیگر از کیفیت لازم برخوردار نیست و نمی‌تواند در حد یک قطعه نو کارایی داشته باشد.

دلیل این مسئله، آن است که درواقع از زمان جای‌گذاری پلیت‌های باتری درون الکترولیت، عمر مفید این وسیله آغاز می‌شود و بهتر است نهایتا پس از ۲ تا ۴ ماه، روی خودرو نصب شود. عدم نصب این وسیله روی خودرو و شارژ مداوم آن، موجب کاهش چشم‌گیر عمر مفید آن می‌شود و دیگر آن کارایی موردانتظار را از خود نشان نخواهد داد. البته به دلیل کیفیت بالاتر برخی باتری‌های گران‌قیمت خارجی، این زمان می‌تواند بین شش ماه تا یک سال نیز افزایش یابد.

با این تفاسیر، پی‌بردن به تاریخ تولید و انقضای باتری بسیار اهمیت دارد؛ بنابراین، به ادامه مطلب توجه فرمایید تا شیوه صحیح خواندن تاریخ تولید باتری را به استحضارتان برسانیم.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

ناگفته نماند که با توجه به توضیحات ارائه‌شده، تاریخ انقضا باتری نو در مدل‌های ایرانی، نهایتا ۴ تا ۶ ماه است و برای برندهای معتبر خارجی، شش ماه تا یک سال برآورد می‌شود. به طور کلی، بهتر است از خرید باتری‌هایی با مدت گارانتی باقی‌مانده کمتر از 12 ماه اجتناب کنید.

چگونگی پی‌بردن به تاریخ تولید باتری

تاریخ تولید باتری ایرانی، معمولا با استفاده از ارقام و به شکل تاریخ شمسی روی بدنه یا کارت گارانتی ذکر می‌شود؛ به عنوان مثال، باتری دارای کد ۹۹۰۳۲۴، در تاریخ ۲۴ خرداد سال ۹۹ تولید شده است.

در مورد باتری‌های خارجی، شیوه خواندن تاریخ تولید کمی متفاوت است. گاهی اوقات، برندهای مختلف از کدهای گوناگونی جهت نشان‌دادن تاریخ تولید باتری استفاده می‌کنند که البته در این بین، تنها دو کاراکتر برای شما اهمیت دارد؛ یکی ماه تولید باتری و دیگری، سال آن را به اطلاع شما خواهد رساند.

سال تولید، معمولا به وسیله یک عدد و ماه تولید نیز، به‌واسطه حروف A تا M نشان داده می‌شود که حرف A برای ماه ژانویه و حرف M نیز برای ماه دسامبر در نظر گرفته شده است؛ به دلیل تشابه حرف L با عدد 1، معمولاً این حرف به‌عنوان نشان‌گر ماه دوازدهم مورداستفاده قرار نمی‌گیرد.

در ادامه، به چند مثال در این زمینه اشاره خواهیم کرد:

باتری دلکور و اطلس بی‌ایکس

مثال: 5MKD06 – عدد 5، نشان‌گر سال تولید 2015 و حرف M، نشانه ماه تولید یعنی دسامبر (ماه دوازدهم) است. حروف K و D نشان‌دهنده خط و شیف تولید هستند و عدد 06 نیز روز تولید را بیان می‌کند.

باتری گلوبال کره

مثال: KD5M06 – در این‌جا، فقط حروف خط و شیفت تولید به ابتدای عبارت آمده‌اند و در باقی موارد، تفاوتی با مثال قبل ندارند.

باتری دونگا کره

مثال: 5A06AM – عدد 5، سال 2015، A ماه تولید(ماه اول)، 06 روز تولید و AM خط و شیفت تولید را نشان می‌دهند.

باتری موتلو ترکیه

مثال: 450311 – 4 نشان‌گر خط تولید، 5 به معنی سال تولید 2015، 03 ماه تولید و 11 روز تولید است.

جمع‌بندی

برخلاف بسیاری از لوازم یدکی خودرو که تاریخ تولید آن‌ها تاثیر زیادی در کیفیت و کارایی‌ ندارد، مواردی هم‌چون تسمه‌ها و باتری، نسبت به تاریخ تولید حساس هستند و باید حتما از زمان تولید آن‌ها باخبر بود؛ به‌ویژه، باتری که تنها چند ماه فرصت استفاده دارد و اگر در زمان مطلوب روی خودرو نصب نشود و مورد شارژ قرار نگیرد، از کیفیت آن به‌مراتب کاسته خواهد شد و طول عمرش به حد زیادی کاهش خواهد یافت؛ بنابراین، یکی از مهم‌ترین نکاتی که حین خرید باتری باید به آن توجه کرد، زمان ساخت این قطعه است تا بتوان به مدت بیشتری از آن روی خودرو بهره برد.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
فرشید حیدری پویانی
1400-01-19 10:47

باسلام باتری هرچیزی باشه مهم تر از اون نگهداری از باتری هست و اینکه مدام از ماشین استفاده کنید و باتری خواب نداشته باشه زمستان سرما بیشتر باعث خرابی باتری میشود اگرد باتری در کاور باشد بیشتر لمر میکند