باتری خودرو و هر آنچه که در مورد باتری خودرو باید بدانیم

فهرست مطالب


بدون شک کشف برق و الکتریسیته مانند کشف آتش یکی از بزرگ‌ترین کشفیات نسل بشر تا به امروز بوده است که تحولات زیادی را به دنبال داشته است.

مهم‌ترین اختراعی که به دنبال کشف برق ثبت شد، لامپ توسط توماس ادیسون بود اما قطعاً می‌دانید که تفاوتی که برق در زندگی انسان‌ها ایجاد کرد محدود به روشنایی نمی‌شود. تلویزیون و یخچال و تمام وسایل برقی دیگر خانه‌تان با کمک این پدیده کار می‌کنند و گوشی موبایلتان با برق شارژ می‌شود.

امروزه در سال 2019 میلادی حتی تصور زندگی بدون برق سخت است. به دنبال کشف برق وسایل بسیار دیگری اختراع شدند که ازجمله‌ی آن‌ها می‌توان به باتریاشاره کرد. باتری انواع بسیاری دارد که از تأمین انرژی موردنیاز ریموت کنترل دستگاه پخش گرفته تا باتری خودرو که برق خودرو را تأمین می‌کند را شامل می‌شود.

اگر ماشین داشته باشید اهمیت باتری خودرو را بیشتر می‌دانید و متوجه هستید که تا چه حد نقشی حیاتی در تأمین انرژی موردنیاز قلب خود درو یعنی موتور ایفا می‌کند. موتور قلب خودرو است و باتری وسیله‌ای است که قلب برای کار کردن به آن نیاز دارد. در این مقاله با ما همراه باشید تا همه چیز در مورد باتری خودرو را به همراه هم بررسی کنیم.

 

کار باتری خودرو چیست ؟

وظیفه باتری در خودرو چیست

همان‌طور که گفتیم باتری خودرو یکی از اجزای اصلی زیر کاپوت  است و کار اصلی آن تأمین الکتریسیته‌ی لازم برای فعالیت‌های برقی است. از استارت زدن گرفته تا روشنایی چراغ‌ها و سیستم پخش خودرو. مهم‌ترین وظیفه‌ی باتری خودرو همان استارت زدن است که در هنگامی‌که سیستم شارژ انرژی ندارد، انرژی لازم برای به کار انداختن موتور خودرو را فراهم می‌کند.

پس باتری خودرو وظیفه‌ی کمی ندارد و اگر درست‌ کار نکند خودرو حتی روشن هم نمی‌شود. در اصل کارکرد دیگر اجزا درگرو سلامت باتری خودرو است.

این وسیله‌ی مهم با واکنشی شیمیایی کار خود را انجام می‌دهد و با تبدیل انرژی شیمیایی به انرژی الکتریکی خودرو را روشن می‌کند. با فرستادن ولتاژ موردنیاز به سیستم استارت برای راه‌اندازی خودرو.

وظیفه‌ی باتری خودرو به روشن کردن موتور خودرو محدود نمی‌شود، بعد از انجام ‌وظیفه‌ی اول، باتری انرژی الکتریکی موردنیاز خودرو را برای ادامه‌ی فعالیت نیز تأمین می‌کند. همچنین دیگر اجزای خودرو که برای انجام کار خود به برق احتیاج دارند، دست به دامان باتری خودرو می‌شوند. چراغ‌های خودرو برای روشن شدن مانند هر لامپ دیگری باید برق داشته باشند که این وظیفه‌ی باتری خودرو است که نیاز آن‌ها را برطرف کند.

سیستم پخش خودروی شما برای سرو‌صدا کردن به برق احتیاج دارد که بازهم این باتری خودرو است که مسئولیت برق‌رسانی دارد. سیستم تهویه مطبوع و کولر و بخاری را هم فراموش نکنید که نیازمند باتری هستند تا دمای اتاق را به حد دلخواه شما برسانند.

باتری خودرو شاید قطعه‌ی خیلی بزرگی نباشد و فضای زیادی را زیر کاپوت خودرو نسبت به موتور و دیگر قطعات اشغال نکند، اما انرژی‌ای که تولید می‌کند بسیار بزرگ است و البته فراموش نکنیم که چقدر حیاتی است که باتری خودرو کار خود را به‌درستی انجام دهد. در هر خودرویی عملکرد هر قطعه تا حد زیادی به دیگر قطعات وابسته است، به همین جهت است که اگر ایرادی در خودروی‌تان پدید آید و به آن رسیدگی نکنید این ایراد مانند غده‌ای سرطانی دیگر قطعات را هم آلوده می‌کند. اهمیت این مسئله در باتری به حدی است که اگر درست‌کار نکند، دیگر قطعات مجالی برای نشان دادن خود هم ندارند، چه برسد به درست‌کار کردن.

انواع باتری خودرو؛ اسیدی یا اتمی

انواع باتری خودرو

دو نوع باتری خودرو وجود دارد که بانام‌های باتری اسیدی و باتری اتمی شناخته می‌شود. همان‌طور که از نام این دو نوع باتری مشخص است باتری اسیدی نوع قدیمی‌تر و باتری اتمی به‌روزتر از نوع دیگر است.

باتری اسیدی

از قدیمی‌ترین نوع باتری‌ خودرو قابل شارژ که عمر آن‌ها به قرن 19 میلادی بازمی‌گردد. باتری های اسیدی علی‌رغم انرژی کمی که نسبت به‌ اندازه‌ی بزرگ خود ذخیره می‌کنند، به دلیل قیمت مناسب و بعضاً ارزان، گزینه‌ی محبوبی برای استفاده در وسایل نقلیه محسوب می‌شوند. عمر این نوع باتری‌ها به عوامل زیادی بستگی دارد ازجمله میزان استفاده و البته نوع استفاده.

باتری اتمی

گفتیم که باتری اتمی نسل جدیدتری نسبت به باتری اسیدی است و تکنولوژی‌ای که برای ساخت آن‌ها به‌کاررفته است بسیار پیشرفته‌تر از تکنولوژی ساخت باتری‌ اسیدی بوده است. تفاوت این دو باتری در صفحاتی است که در ساخت آن‌ها به‌کاررفته است و جنس صفحات به‌کاررفته در باتری‌ اتمی به‌گونه‌ای است که نیاز بسیار کم‌تری به مراقبت دارد.

در کل استفاده از باتری‌ اتمی عاقلانه‌تر از استفاده از نمونه‌ی اسیدی است. شاید هزینه‌ی بیشتری پرداخت کنید، اما بالطبع با خیال راحت‌تری به استفاده از ماشینتان می‌پردازید.

دلایل رایج خرابی باتری

دلایل رایج خرابی باتری چیست

اگر پشت فرمانتان نشستید و پس از چرخاندن سوییچ یا فشردن دکمه‌ی استارت، پاسخی از جانب باتری خودرو دریافت نکردید، این معنی را می‌دهد که باتری شما شارژ موردنیاز را ندارد. می‌توانید با رها کردن کلاچ در دنده دو یا باتری به باتری مشکل را حل کنید، اما اگر دفعه‌ی بعد که خواستید خودرو را روشن کنید بازهم این مشکل برقرار بود، به معنای خرابی باتری خودرو است.

دلایلی که برای شارژ نشدن باتری می‌توان به آن‌ها اشاره کرد موارد زیر هستند:

·         پس از خاموش کردن خودرو و خروج از آن، فراموش کردید که چراغ‌ها را خاموش‌کنید. روشن بودن چراغ‌ها و هر وسیله‌ی دیگری که از انرژی باتری خودرو استفاده کند موجب تخلیه‌ی آن می‌شود.

·         وجود مشکلی مکانیکی در سیستم شارژ که هنگامی‌که خودرو روشن است و رانندگی می‌کنید باتری شارژ نمی‌شود.

·         وجود قطعه‌ای پارازیتی بر روی باتری یا سرباتری‌ها که موجب اختلال در برق‌رسانی می‌شود.

·         شاید باتری شما عمر خود را کرده است و باید تعویض شود، به همین سادگی.

عمر مفید  باتری خودرو از آغاز تا پایان

عمر مفید باتری چقدر است

باتری خودرو، این قطعه‌ی فداکار که بدون توجه به سرما و گرما و هر شرایط دیگر در سکوت کار بزرگ خود را انجام می‌دهد، بسته به محل زندگی شما و دمای آن مکان، نوع استفاده‌ی شما از آن، تعداد دفعات شارژ و دشارژ و … طول عمر متفاوتی دارد. میانگین طول عمر باتری 4 سال تخمین زده می‌شود که البته اگر باتری خودرو شما در مدت‌زمانی کوتاه‌تر از کار افتاد و یا مدت‌زمانی بیش از این کار کرد نباید تعجب کنید. همان‌طور که گفتیم متغیرهای زیادی در طول عمر باتری دخیل هستند.

 

 

مقالات مرتبط:

واتر پمپ را بیشتر بشناسید

کروز کنترل چیست و چگونه عمل میکند

رادیاتور ، تب بری برای تمام فصول

فیلتر هوا و تمام نکاتی که باید بدانید

واشر سر سیلندر ، قطعه ای حساس ولی ارزان

علت گاز نخوردن خودرو چیست

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
2 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها