مدتی است که عرضه خودرو در بورس تبدیل به سر تیتر خبرها در بازار خودرو شده است. ممکن است هرکسی که قصد خرید خودرو دارد، با خواندن خبرهای مربوط به آن و مشاهده قیمت خودروها در بورس، وسوسه شود که از این روش برای خرید استفاده کند. گاهی اوقات هم خرید خودرو به قیمت ارزانتر و سود فروش آن در بازار آزاد است که امکان دارد شما را برای خرید خودرو از بورس وسوسه کند. نحوه خرید خودرو در بورس کالا، مراحل و شرایطی دارد که توصیه میکنیم پیش از اقدام به خرید خودرو به این روش، از آنها مطلع شوید.
با خواندن این مقاله پاسخ سؤال چطور از بورس کالا خودرو بخریم را بهصورت جامع و کامل میگیرید. البته پیش از پرداختن به زیروبم نحوه ثبت نام خودرو در بورس کالا، با خودروهایی که در بورس عرضه میشوند نیز آشنا میشوید.
چه خودروهایی در بورس کالا عرضه میشود؟
قرار بود عرضه خودرو در بورس کالا از سال 1396 انجام شود، اما به دلیل فراهم نبودن زیرساختها، این اتفاق تا مرداد سال 1401 به تعویق افتاد. از این تاریخ مقرر شد تا خودروهای سواری، وانت و انواع خودروهای سنگین که در داخل کشور ساخته یا مونتاژ شدهاند در بورس کالا عرضه شود. برای اینکه بدانید چه ماشین هایی در بورس کالا هستند، نگاهی به لیست زیر بیندازید:
- پژو 207 دستی و اتوماتیک
- هایما S5، S7 و S8
- لاماری ایما
- دیگنیتی
- دیگنیتی پرستیژ
- تارا دستی و اتوماتیک
- شاهین
- فیدیلیتی
- جک J4 و S5
- کی ام سی T8
- وانت کارا
- کامیون کشنده ایمپاور
- کامیون کشنده فاو
البته لیست بالا شامل خودروهایی است که از مرداد تا دی ماه سال 1401 در بورس کالا عرضهشدهاند. برای اینکه بدانید هر هفته چه خودروهایی در بورس عرضه میشود، میتوانید به بخش «اطلاعیه عرضه» در سایت بورس کالا مراجعه کنید.
همچنین خودروهای زیر نیز به تازگی در بورس کالا پذیرفته شدهاند و زمان عرضه آنها هنوز مشخص نیست:
- کیا Picanto، Pegas، Sonet، Seltos، Rio، Sportage، K5 و Ceed
- دنا
- چانگان
پذیرش این خودروها در بورس کالا، نشاندهنده این است که باید منتظر عرضه خودروهای وارداتی در بورس کالا باشیم و ببینیم که آیا عرضه آنها بر نحوه خرید خودرو در بورس کالا تأثیر میگذارد یا خیر.
قیمت خودرو در بورس کالا چقدر است؟
سادهترین راه برای دانستن قیمت خودرو در بورس کالا، مراجعه به سایت بورس کالا و مشاهده ستون قیمت پایه در صفحه اطلاعیه عرضه بازار خودرو است. اما نحوه قیمت گذاری خودرو در بورس کالا کمی پیچیدهتر است و قیمت نهایی خودرو در بورس، پس از افزودن درصد رقابت به قیمت پایه محاسبه میشود. درصد رقابت، به نسبت حجم تقاضا به حجم عرضه بستگی دارد.
یعنی اگر شما تمامی مراحل نحوه خرید خودرو در بورس کالا را با موفقیت طی کنید و مبلغ پایه را نیز در حساب وکالتی خود شارژ کرده باشید، باید برای تحویل خودرو مبلغ نهایی آن در بورس را بپردازید. البته ممکن است میزان تقاضا از عرضه کمتر باشد. در این صورت، تنها مبلغ مالیات و هزینههای جانبی به قیمت پایه خودرو افزوده میشود.
با مشاهده جدول زیر که مربوط به معاملات بازار خودروی بورس در تاریخ 11 دی 1401 است، با قیمت خودروهای مختلف و نحوه قیمت گذاری خودرو در بورس کالا آشنا میشوید:
قیمت خودرو در بورس کالا در تاریخ 11/10/1401 |
||
نام خودرو |
هایما S8 |
پژو 207 |
تولیدکننده/عرضهکننده |
ایرانخودرو |
ایرانخودرو |
رنگ |
سفید |
سفید |
مدل |
اتوماتیک |
دستی |
حجم عرضه |
500 |
4000 |
حجم تقاضا |
2.031 |
8.116 |
قیمت پایه (تومان) |
934.000.000 |
185.500.000 |
درصد رقابت |
48.02 |
121.31 |
قیمت بورس (تومان) |
1.382.000.000 |
400.000.000 |
قیمت نهایی با مالیات (تومان) |
1.552.000.000 |
456.000.000 |
لازم به ذکر است که پیش از طی کردن مراحل نحوه خرید ماشین از بورس کالا و واریز مبلغ پایه، باید به مبلغ اعلامی برای خودروی موردنظر در همان هفته توجه کنید، چراکه ممکن است قیمت یک خودرو یا نحوه خرید خودرو در بورس، در هر بار عرضه تغییر کند.
مقایسه قیمت خودرو در بورس کالا با قیمت روز خودرو در بازار
شرایط خرید خودرو در بورس چیست؟
برای ثبت نام ماشین در بورس کالا باید شرایط خاصی را رعایت کنید که مهمترین آنها، ثبت نام و احراز هویت سجام است. سایر شرایط خرید خودرو در بورس، به شرح زیر است:
- در هر نوبت عرضه، هر کد ملی تنها مجاز به ثبت سفارش برای یک کد و یک دستگاه خودرو است.
- برای طی کردن مراحل نحوه خرید خودرو در بورس کالا، باید حداقل 18 سال سن داشته باشید.
- در صورت خرید خودرو از یک خودروساز در 48 ماه گذشته، مجاز به ثبت سفارش مجدد برای خودروهای آن نیستید.
- اگر در عرضههای قبلی موفق به خرید خودرو شده باشید، امکان خرید خودرو در عرضه جدید را نخواهید داشت.
- دارا بودن کد بورسی بازار فیزیکی الزامی است.
- اشخاص حقوقی امکان ثبت سفارش برای خودروهای سواری را ندارند.
- متقاضیان خرید خودرو از بورس کالا، باید حساب وکالتی داشته باشند و مبلغ پیشپرداخت را حداکثر تا 24 ساعت قبل از انجام معامله، در این حساب شارژ کنند. مبلغ پیشپرداخت خودرو بخشی از مبلغ پایه آن بوده و ممکن است برای هر خودرو و هر دوره عرضه، متفاوت باشد.
همچنین شرایط عرضه خودرو در بورس کالا برای تولیدکنندگان، به شرح زیر است:
- شرکتهای ایرانخودرو و سایپا میتوانند در هر دوره، 2000 دستگاه از هر محصول خود را عرضه کنند. این عدد برای شرکتهای خصوصی 500 دستگاه است.
- شرکتهای خودروساز باید اطلاعات خریداران خود در 48 ماه قبل از هر عرضه را به بورس کالا ارائه کنند تا در هر عرضه امکان خرید خودروهای عرضهشده توسط خودروساز، از این افراد سلب شود.
- خودروسازها موظف هستند عرضههای خود را بر اساس تعهداتی که به بورس کالا دادهاند، انجام دهند و میتوانند خودروهای موردنیاز برای عرضه در طرحهای جوانی و … را از تعهدات خود کسر کنند.
- عرضه خودرو به میزان بیشتر از آن چیزی که به بورس کالا تعهد داده شده، باید با موافقت وزارت صمت انجام شود.
نحوه خرید خودرو در بورس کالا چگونه است؟
اگر با مشاهده قیمتهای پایه و نهایی خودروها در بورس برای خرید خودرو به این روش وسوسه شدهاید، احتمالاً سؤال «چطور از بورس کالا خودرو بخریم؟» در ذهنتان شکل گرفته است. مراحل زیر، آموزش ثبت نام خودرو در بورس کالا بهصورت جامع و کامل است و با خواندن آن به نحوه خرید خودرو در بورس کالا پی میبرید:
قدم اول) ثبت نام و احراز هویت در سامانه سجام
پیشنیاز نحوه خرید خودرو در بورس کالا، ثبت نام و احراز هویت در سامانه سجام است که برای این کار، باید به وبسایت این سامانه به آدرس www.sejam.ir مراجعه کنید. ثبت نام و احراز هویت در سجام برای انجام معاملات در بورس کالا و اوراق بهادار اجباری است. برای ثبت نام در این سامانه باید مبلغی حدود 10 هزار تومان بپردازید و مدارک و اطلاعات زیر را ارائه دهید:
- اطلاعات حساب بانکی به نام خودتان (شمارهحساب، شماره شبا، نام بانک، نام شعبه و کد شعبه)
- شماره موبایل به نام خودتان
- آدرس دقیق محل سکونت و کار به همراه کد پستی
- تصویر کارت ملی و شناسنامه
پس از ثبت اطلاعات و مدارک بالا، کد 10 رقمی پیگیری سجام برای شما پیامک میشود که با استفاده از آن میتوانید فرایند احراز هویت سجام را انجام دهید. احراز هویت بهصورت حضوری و غیرحضوری امکانپذیر است.
برای احراز هویت حضوری باید با در دست داشتن مدارک بالا به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنید و مبلغ 11 هزار تومان نیز بپردازید. در روش غیرحضوری نیز باید یک ویدیو سلفی چندثانیهای از خود را در بخش احراز هویت الکترونیکی سامانه سجام آپلود کنید. در این ویدیو باید چند مورد از اطلاعات خود را ذکر کنید. پس از احراز هویت، کد 5 رقمی سجام برای شما پیامک میشود که داشتن آن نخستین مرحله از نحوه خرید خودرو در بورس کالا است.
قدم دوم) انتخاب کارگزاری و گرفتن کد بورسی
پس از دریافت کد سجامی، در نخستین مرحله از نحوه ثبت نام خودرو در بورس کالا باید در یکی از کارگزاریهای مورد تائید بورس ثبت نام کنید. کارگزاری، به عنوان نماینده شما در فرایند مزایده خودرو شرکت کرده و نحوه خرید ماشین از بورس کالا را برای شما آسان میکند. ثبت نام در کارگزاری و دریافت کد بورسی از آن، هم بهصورت حضوری و هم بهصورت آنلاین امکانپذیر است اما بیشتر کارگزاریها روش آنلاین را ترجیح میدهند.
برای انتخاب کارگزاری و ثبت نام آنلاین در آن، میتوانید به سایت ebgo.ir مراجعه و یکی از کارگزاریها را انتخاب کنید. پس از انتخاب کارگزاری، صفحه زیر برای شما باز میشود که باید در آن اخذ کد آنلاین در بورس کالا را انتخاب کنید.
پس از آن صفحهای باز میشود که در آن مدارک موردنیاز برای دریافت کد بورسی (یکی دیگر از پیشنیازهای نحوه ثبت نام خودرو در بورس کالا) به همراه شرایط کیفی تصاویر مدارک، در آن قید شده است. پس از فراهم کردن مدارک خواستهشده، باید در صفحه بعدی کد ملی و شماره موبایل خود را وارد کنید.
پس از آن، یک کد از طرف سامانه سجام برای شما پیامک میشود که باید آن را در صفحه بعدی وارد کنید:
پس از آن وارد صفحهای میشوید که باید در آن مشخصات فردی خود را وارد کنید. لازم به ذکر است که در این صفحه پر کردن فیلدهای ستارهدار الزامی است.
در مرحله بعدی ، باید اطلاعات نشانی محل کار و سکونت خود را بهصورت دقیق وارد کنید:
پس از آن باید اطلاعات شغلی خود را وارد کنید.
مرحله بعدی شامل واردکردن اطلاعات مالی (میزان درامد و …) میشود.
پس از آن، نوبت به یکی از مهمترین مراحل نحوه خرید ماشین از بورس کالا، یعنی دریافت معرفینامه برای افتتاح حساب وکالتی میرسد.
پس از دانلود و چاپ معرفینامه، باید مدارکی که در ابتدای فرایند نحوه خرید خودرو در بورس کالا خواستهشده بود را آپلود کنید.
در صفحه آخر نیز باید تیک بازار فیزیکی بورس کالا را بزنید و از زدن تیک بازارهای مالی بورس کالا خودداری کنید. زدن تیک تائید اطلاعات نیز ضروری است.
پس از آن پیامک ثبت درخواست برای شما ارسال میشود. اگر مشکلی در مورد اطلاعات یا مدارک وجود داشته باشد، به شما ابلاغ میشود تا برای رفع آن اقدام کنید. پس از باز کردن حساب وکالتی نیز باید مجدداً وارد صفحه اصلی کارگزار در سایت ebgo شوید و از طریق دکمه مربوطه، نسبت به ثبت شمارهحساب وکالتی خود اقدام کنید. پس از ارسال کد بورسی و نام کاربری و رمز عبور برای ورود به سامانه جامع مدیریت سفارشهای کارگزاری، میتوانید در مزایدههای خرید خودرو شرکت کنید.
قدم سوم) ثبت درخواست معامله و نحوه خرید خودرو در بورس کالا
پس از دریافت کد بورسی، نام کاربری و رمز عبور برای ورود به سامانه کارگزاری، میتوانید برای شروع فرایند خرید خودرو از بورس وارد حساب کاربری خود شوید. پس از ورود به حساب کاربری، از طریق نوار سمت راست صفحه و گزینه خرید از بورس، وارد قسمت خرید خودرو میشوید. لازم به ذکر است که این تصویر، مربوط به سامانه کارگزاری مفید است:
پس از کلیک روی این گزینه، وارد صفحهای میشوید که به آن تابلوی معاملات خودرو میگویند. در این صفحه، متوجه میشوید که چه ماشین هایی در بورس کالا هستند و میتوانید اطلاعات آنها مثل نام، مدل، قیمت پایه و … را ببینید. با کلیک روی علامت چشم یا همان اطلاعات بیشتر، صفحهای باز میشود که شامل تمامی اطلاعات مربوط به خودرو و نحوه عرضه و تحویل آن است.
پس از مشاهده مشخصات عرضه خودرو و فایلهای راهنما، میتوانید روی گزینه ثبت سفارش اولیه کلیک کنید. در صفحه مربوط به ثبت سفارش، باید قیمت پیشنهادی خود را وارد کنید. همچنین میتوانید گزینه ثبت سفارش باز را انتخاب کنید تا کارگزاری به جای شما در خصوص ثبت سفارش و پیشنهاد قیمت اقدام کند. مهمترین نکته در این مرحله این است که باید واریز مبلغ پیشپرداخت و ثبت سفارش را یک روز قبل از آغاز معاملات در بورس انجام دهید.
برای مشاهده ویدیوی آموزش ثبت نام خودرو در بورس کالا نیز میتوانید به سایت بورس کالا مراجعه کنید.
قدم چهارم) شرکت در مزایده و تحویل خودرو
شیرینترین مرحله در نحوه خرید خودرو در بورس کالا، انتظار برای پایان معاملات است. پس از ثبت سفارش در سامانه کارگزاری، باید منتظر بمانید تا معاملات در روز عرضه به اتمام برسد و کارگزاری از طرف شما در مزایده خودروی موردنظرتان شرکت کند. در صورت پذیرش قیمت پیشنهادی، معامله خودرو به نام شما انجام میشود و شما حداکثر 3 روز فرصت دارید تا مابقی مبلغ خودرو را تسویه کنید.
سپس اطلاعاتتان به خودروساز ارائه میشود و به شما اطلاع داده میشود که میتوانید برای نهایی کردن خرید، به سایت شرکت خودروساز مراجعه کنید. در این سایت باید هزینههای مربوط به مالیات را پرداخت کرده و شرکت بیمه و نزدیکترین نمایندگی به محل سکونتتان را برای تحویل خودرو انتخاب کنید. پس از آن نیز باید به سایت پلیس مراجعه کنید و صحت اطلاعات محل سکونت خود را با استفاده از تصویر سند، اجارهنامه، قبض تلفن و … اثبات کنید. پس از این مرحله، میتوانید در موعد تحویل به نمایندگی مراجعه کرده و خودرو را تحویل بگیرید.
زمان عرضه خودرو در بورس کالا چه روزی است؟
تاکنون برنامه مشخصی برای زمان عرضه خودرو در بورس کالا وجود نداشته و ممکن است عرضه خودرو در هر روزی از هفته صورت بگیرد. از اول دیماه برنامه زمانبندی عرضه خودرو در بورس نظم بیشتری گرفته و میتوانید از عرضه خودرو در روز یکشنبه مطمئن باشید. در صورت استقبال از عرضه خودرو در یک هفته، این امکان وجود دارد که در هفته بعد تعداد روزهای عرضه خودرو در بورس افزایش پیدا کند. به عنوان مثال در آذرماه عرضه خودرو در روزهای شنبه، دوشنبه، سهشنبه و چهارشنبه هم انجام شد.
دانستن زمان دقیق عرضه، بر نحوه خرید ماشین از بورس کالا تأثیر زیادی دارد، به همین دلیل همیشه گوشبهزنگ اخبار اقتصادی باشید تا بتوانید بهموقع مراحل خرید خودرو از بورس کالا را طی کنید. تاریخ و زمان عرضه خودرو در بورس کالا در سایت بورس کالا به نشانی www.ime.co.ir نیز اعلام میشود.
برای اطلاع سریع از عرضههای جدید خودرو در بورس کالا میتوانید در کانال تلگرام همراه مکانیک عضو شوید.
آیا خرید خودرو در بورس کالا به صرفه است؟
برای پاسخ به این سؤال که آیا نحوه خرید خودرو در بورس کالا بهصرفه است یا خیر، باید به مقایسه قیمت روز خودرو در بازار آزاد، درب کارخانه و قیمت آن در بورس کالا بپردازید. معمولاً قیمت پایه خودروهای تولید داخل در بورس کالا بهقدری تعیین میشود که با وجود درصد رقابت بالا و اضافه شدن هزینههای جانبی مربوط به لیست زیر، قیمت خودرو در بورس بازهم با قیمت بازار آزاد تفاوت معناداری خواهد داشت:
- مالیات و عوارض شمارهگذاری خودرو
- مالیات ارزشافزوده
- هوشمند سازی کارت خودرو
- خدمات حملونقل پستی
- تولید پلاک
- شمارهگذاری
- بیمه شخص ثالث
به عنوان مثال، قیمت روز خودرو 207 با دنده دستی در بازار آزاد در هفته دوم دی 1401 حدود 575 میلیون تومان بود و اگر این خودرو را از بورس کالا در تاریخ 11 دی 1401 تهیه میکردید، 121 میلیون تومان سود نصیبتان میشد!
حساب وکالتی بورس کالا برای خرید خودرو چیست؟
یکی از مراحل خرید خودرو از بورس کالا، باز کردن حساب وکالتی در یکی از بانکهای مورد تائید کارگزاریهای بورس است. حساب وکالتی بورس کالا برای خرید خودرو با حسابی که یک شخص با داشتن وکالتنامه برای شخص دیگری باز میکند، تفاوت دارد. باز کردن حساب وکالتی بورس کالا، با ارائه معرفینامه از کارگزاری امکانپذیر است.
در نحوه خرید خودرو در بورس کالا قید شده که بورس کالا میتواند مبلغ پیشپرداخت یا سایر هزینههای مربوط به ثبت نام ماشین در بورس کالا را در حساب مشتری مسدود کند. درصورتیکه مشتری موفق به معامله خودرو در بورس شود، این مبالغ مسدود شده به حساب اتاق پایاپای بورس منتقل میشود. در صورت انصراف مشتری نیز کسورات قانونی (جریمه لغو معامله) از این مبالغ کم و مابقی مبلغ آزاد میشود. در حقیقت با افتتاح حسابی وکالتی، شما به بورس کالا برای انجام این کارها وکالت میدهید و به همین دلیل به آن حساب وکالتی میگویند.
نکات خرید خودرو از بورس کالا و جریمه انصراف
با رعایت نکات خرید خودرو از بورس کالا و آشنایی کامل با نحوه ثبت نام خودرو در بورس کالا، در خرید خودرو به این روش ضرر نخواهید کرد. نکات زیر را در هنگام معامله در بورس کالا در نظر بگیرید:
- فروش خودرو در بورس کالا بهصورت مزایدهای است و به همین دلیل ثبت و ارسال سفارش به معنای برنده شدن در مزایده نیست. باید تا پایان معاملات روز عرضه، منتظر اعلام نتایج باشید.
- قیمت پیشنهادی شما باید از جمع مبلغ پایه خودرو با هزینههای جانبی و مالیات بر ارزشافزوده آن بیشتر یا مساوی باشد.
- درصورتیکه پس از پایان معاملات از تکمیل فرایند خرید منصرف شوید، باید 5 درصد ارزش کل معامله (و نه قیمت پایه) را به عنوان هزینه فسخ پرداخت کنید. به این مبلغ، 0.05 درصد ارزش کل معامله را نیز به عنوان هزینه کارمزد دو سر معامله اضافه کنید.
- همانطور که گفتیم، پس از پایان معاملات حداکثر تا 3 روز کاری فرصت دارید تا مابقی مبلغ معامله (باقیمانده پیشپرداخت، مالیات، هزینههای جانبی و …) را در حساب وکالتی شارژ کنید. پس از پایان روز سوم، معادل 0.025 درصد ارزش کل معامله به عنوان جریمه روزانه برای شما در نظر گرفته میشود.
- در صورت عدم واریز مابقی مبلغ تا 6 روز کاری، معامله فسخ میشود و باید معادل 5 درصد ارزش کل معامله را به عنوان جریمه بپردازید.
ثبت درخواست برای خرید قسطی خودرو صفر و کارکرده با تحویل فوری و بازپرداخت 36 ماهه
معایب و مزایای خرید خودرو از بورس کالا چیست؟
یکی از بزرگترین مزایای خرید خودرو از بورس کالا، پایینتر بودن قیمت خودرو در مقایسه با بازار آزاد است. این موضوع به شما این امکان را میدهد که پس از تحویل گرفتن خودرو، آن را در بازار آزاد بفروشید و سود ببرید یا خودرویی را سوار شوید که در مقایسه با دیگران، مبلغ بهمراتب کمتری را برای آن پرداخت کردهاید. در ادامه با مزایا و معایب خرید خودرو از بورس کالا آشنا میشوید:
مزایای خرید خودرو از بورس کالا
- کشف قیمت خودرو توسط مشتری (انتخاب قیمت خودرو با توجه به قیمت پایه و صلاحدید خود)
- قانونمند بودن فرایند عرضه، تحویل و قیمت گذاری خودرو
- توزیع مناسب خودروها با تعداد مناسب
- حذف واسطهگری و دلالی
- آسودگی خیال شما از طی شدن مراحل قانونی خرید خودرو
- بینیاز بودن شما از چانهزنی و شرکت مستقیم در مزایده و واگذار کردن این امور به کارگزاری
- تنظیم قیمت خودرو در بازار آزاد، هم به نفع خودروساز و هم به نفع مشتری
معایب خرید خودرو از بورس کالا
- پیچیدگی و زمانبر بودن نحوه ثبت نام خودرو در بورس کالا
- وابسته بودن نحوه خرید ماشین از بورس کالا به شانس و قطعی نبودن آن
- تحویل خودرو در بلندمدت (معمولاً تا چند ماه بعد از معامله)
- محدودیت مدل و رنگ خودروهای عرضهشده در بورس
- مسدود شدن پول در حساب وکالتی تا پایان معامله
- در اختیار گذاشتن حجم زیادی از اطلاعات شخصی در نحوه خرید خودرو در بورس کالا
- احتمال رسیدن قیمت درب کارخانه به قیمتهای نجومی بازار
- احتمال افزایش سرسامآور قیمت خودرو در بازار آزاد پس از توقف احتمالی عرضه در بورس
- خواب سپرده خریدار تا زمان تحویل خودرو بدون پرداخت سود
بالاخره از بورس خودرو بخریم یا نه؟
پیچیدگی و طولانی بودن نحوه ثبت نام خودرو در بورس کالا ممکن است بسیاری از افراد را منصرف کند. پیشنهاد ما به شما این است که اگر نیاز مبرم به خودرو ندارید و میتوانید برای تحویل خودرو صبر کنید، از بورس کالا خودرو بخرید. ضمن اینکه باید سرمایه نقدی قابل توجهی هم در حساب بورسیتان داشته باشید تا بتوانید درخواست خرید بدهید.
همچنین خرید خودرو از بورس برای افرادی مناسب است که به اندازه قیمت روز خودرو در بازار آزاد، نقدینگی ندارند. البته برای این افراد یک راه دیگر هم وجود دارد و آنها میتوانند بدون تحمل مشکلات نحوه خرید خودرو در بورس، اقدام به خرید اقساطی خودرو کنند و پس از تحویل زودهنگام خودرو، مابقی مبلغ آن در اقساط بلندمدت پرداخت کنند.
سوالات متداول
1. برای تحویل خودرو خریداریشده از بورس، به چه مدارکی نیاز است؟
با در دست داشتن مدارک شناسایی، مدارک احراز محل سکونت و شماره شبا، میتوانید برای تحویل خودرو اقدام کنید.
2. با کد بورسی خرید سهام (بازارهای مالی) یا کد بورسی آتی میتوان اقدام به خرید خودرو در بورس کرد؟
یکی از مهمترین شروط ذکرشده در نحوه خرید خودرو در بورس، دریافت کد بورسی برای بازارهای فیزیکی است و بدون آن نمیتوانید ثبت نام خودرو در بورس را انجام دهید.
3. تا چه زمانی میتوان ثبت سفارش برای خرید خودرو از بورس را انجام داد؟
در اطلاعیه نحوه خرید خودرو در بورس قید شده که ثبت سفارش خودرو باید تا ساعت 8:30 روز قبل از عرضه انجام شده باشد.
4. چگونه میتوان از زمان عرضه خودرو در بورس مطلع شد؟
با مراجعه به سایت بورس کالا و قسمت اطلاعیه عرضه، میتوانید از زمان و نحوه عرضه خرید خودرو از بورس مطلع شوید.
5. آیا موعد تحویل تمامی خودروهای معاملهشده در بورس کالا بلندمدت است؟
ممکن است موعد تحویل خودرویی که از بورس خریداری کردهاید چند ماه بعد از تاریخ معامله باشد. اما پیش آمده که خودروسازان در صورت فراهم شدن شرایط، موعد تحویل را جلو انداختهاند.
6. مهمترین شروط خرید خودرو از بورس کالا چیست؟
آنطور که در اطلاعیه نحوه خرید خودرو در بورس قید شده، کلیه شرکتکنندگان در معاملات خودروی بورس باید فاقد پلاک فعال باشند، از 48 ماه قبل تاز عرضه، خودرویی را از خودروسازان حاضر در عرضه خریداری نکرده باشند و از آخرین اقدام آنها برای خرید خودرو در بورس کالا حداقل یک سال گذشته باشد. همچنین داشتن گواهینامه و حداقل 18 سال سن، الزامی است.
اینطوری به چه درد میخوردکسانی هستن باچندروش بلدن ماشین درمیارن. حالا ملکه صدتومان نداریم چرا به اسم مادرنیاد ماهم میخواهیم سودکنیم.یه جوری شده همیشه اونی که پول داره همه چی به اسمش درمیارن. این قانون باید به کارگرهای فصلی که واقعا فقیرحساب میشن چرا نتونم استفاده کنند.اونی که داره یعنی مایه داره.پس چرا همه چی به نام پولدارها رقم بخوره.مایی که نداریم باید به آسمان دربیاید حداقل به سود ببریم ورنگ پول را بیشترمزمزه کنیم
کسی این پول تو حسابش نیست غیر از دلال
کاره خیلی سختیه به درد نمیخورد همشون به درد دلال میخوره