موفقیت چشمگیر پژو 206 صندوقدار در بازار داخلی، باعث شد شرکت تا ایران خودرو با این بار به سراغ پژو 207 رفته و این هاچبک پرطرفدار را تبدیل به یک سدان شهری جمع و جور کنند. اولین سری از این خودرو در سال 97 تحویل خریدارن شد و پس از دو سال تولید، در سال 99 نیز تولید 207 SD متوقف شد. در ادامه این مطلب قصد داریم بi بررسی نقاط ضعف و قدرت این خودرو بپردازیم پس اگر تصمیم به خرید 207 صندوقدار دارید، در ادامه همراه ما باشید.
بر اساس اطلاعات مندرج، پژو 207 صندوقدار از لحاظ فنی هیچ تفاوتی با پژو 206 تیپ 6 یا پژو 207 اتوماتیک ندارد و در واقع این خودرو نیز از یک پیشرانه 4 سیلندر 1587 سیسی و گیربکس اتوماتیک 4 سرعته بهره میبرد که توان تولید 105 اسب بخار قدرت و 142 نیوتنمتر گشتاور را داراست.
از نظر امکانات رفاهی هم پژو 207 صندوقدار علاوهبر تمامی آپشنهایی که در 207 هاچبک به کار رفته، از فرمان برقی و آینه تاشو برقی نیز برخوردار است. در این مقاله قصد داریم تمامی مزایا، معایب و همینطور ارزش خرید پژو 207 صندوقدار را بررسی کنیم تا بتوانیم شما همراهان گرامی را از تمام جزییات این شاهکار ایران خودرو آگاه کنیم.
مزایای پژو 207 صندوقدار
1. طراحی مناسب
گرچه نمای ظاهری پژو 207 صندوقدار از نظر برخی افراد کمی نامتقارن به نظر میرسد، اما باید قبول کرد تغییراتی که در این خودرو صورت گرفته باعث شده تا در مقایسه با پژو 206 صندوقدار از طراحی ظاهری جذاب و مدرنتری برخوردار باشد؛ مخصوصا طراحی خاص چراغهای زاویهدار و خشن بخش جلویی خودرو، چهره جسورانهای را برای 207 صندوقدار خلق کرده است. طراحی فضای کابین پژو 207 صندوقدار نیز در مقایسه با پژو 206 صندوقدار در سطح کاملا بالاتری قرار دارد. شاید کیفیت مواد به کار رفته در ساخت این فضا تغییر چندانی نداشته باشد، اما فرم جدید داشبورد، فرمان و همچنین رویه دربها بسیار جذابتر از SD 206 به نظر میرسد.
2. ترمزهای قدرتمند
با نگاهی کوتاه به خودروهایی که از قیمت تقریبا یکسانی با پژو SD 207 برخوردارند، بهراحتی میتوان دریافت که اغلب این خودروها از ترمزهای عقب کاسهای بهره میبرند که یک سیستم ترمز بسیار قدیمی و منسوخ شده محسوب میشود، اما ترمزهای به کار رفته در پژو 207 صندوقدار در جلو از نوع دیسکی خنک شونده و در عقب نیز از نوع دیسکی است. علاوه بر این ترمزهای دیسکی این خودرو به سیستمهایی همچون ترمز ضد قفل (ABS)، توزیع نیروی ترمز الکترونیکی (EBD) و ترمز اضطراری خودکار (EBA) مجهز شده که باعث میشود SD 207 از این نظر یکی از بهترینها در کلاس و رنج قیمتی خود باشد.
3. تجهیزات متنوع
یکی از اصلیترین نقاط قوت پژو 207 صندوقدار لیست بسیار کامل امکانات رفاهی و تجهیزات این خودرو است. پس از حضور گسترده خودروهای چینی پرآپشن در بازار ایران، برخی از خودروسازان داخلی سعی کردند خودروهای پرطرفدار خود را به امکانات و تجهیزات مدرن مجهز کنند. پژو 207، خانواده دنا و H30 کراس جزو خودروهایی هستند که در میان محصولات ایران خودرو به سطح قابل قبولی از امکانات و تجهیزات مجهز شدهاند. 207 صندوقدار نیز همچون نمونه هاچبک خود از امکانات متنوعی بهره میبرد و حتی به مراتب خودرو کاملتری نیز محسوب میشود.
از جمله امکانات و تجهیزات پژو 207 صندوقدار میتوان به مانیتور 7 اینچی لمسی به همراه 4 بلندگو و 2 توییتر، فرمان برقی، کلیدهای کنترل روی فرمان (MFC)، تهویه مطبوع اتوماتیک، آینههای جانبی برقی تاشونده گرمکن دار، شیشه بالابر برقی جلو و عقب، قابلیت تنظیم ارتفاع نور چراغ جلو از داخل خودرو، دیلایت، سیستم روشنایی Follow Me Home، سنسور دنده عقب، دوربین دید عقب، کروز کنترل، اسپویلر عقب، کلید قفل کن و باز کن درب صندوق عقب و… اشاره کرد. ناگفته نماند که نمونههای اولیه این خودرو از رینگهای آلومینیومی نیز برخوردار بودند، اما از ابتدای سال 98 رینگهای آلومینیومی این خودرو از لیست تجهیزات آن حذف شدند!
4. خدمات پس از فروش
در شرایط فعلی بازار کشور ما کمی سخت میتوان به قطعات و خدمات خودروهای تازه وارد بازار دسترسی داشت و این مشکل در مواردی که خودروهای مذکور دچار خرابیهای اساسی یا تصادف شوند دو چندان نیز خواهد شد.
اشتراکات ظاهری و فنی 207 صندوقدار در کنار حضور طولانی مدت خودروهایی همچون پژو 206 و پژو 207 هاچبک باعث شده است خریدار این خودرو تقریبا با هیچ مشکلی از جهت دریافت خدمات یا تهیه قطعات مواجه نشود؛ مخصوصا اینکه شرکت ایران خودرو به واسطه شبکه گسترده نمایندگیها میتواند بهراحتی کلیه قطعات یدکی و مصرفی مورد نیاز مشتریان را در دسترس آنها قرار بدهد.
5. پیشرانه کم استهلاک
همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم 207 صندوقدار همچون سایر برادران خود به موتور TU5 مجهز شده است؛ در طی سالهای گذشته این پیشرانه به خوبی ثابت کرده که در مقایسه با موتورهای XUM یا XU7 از استهلاک کمتر، مصرف سوخت اقتصادی و خرابی به نسبت کمتری برخوردار است. از همینرو در حال حاضر شرکت ایران خودرو از این موتور در طیف گستردهای از محصولات خود استفاده کرده است که از جمله آنها میتوان به دانگ فنگ H30 کراس، پژو پارس LX و پژو 405 SLX اشاره کرد. حتی جدیدترین محصول این شرکت یعنی تارا نیز به نمونه ارتقا یافته همین پیشرانه یعنی TU5 پلاس مجهز شده است.
معایب پژو 207 صندوقدار
پس از بررسی کامل مزایای پژو 207 زمان آن رسیده تا نگاهی هم به معایب این خودرو داشته باشیم:
1. عملکرد نامطلوب جعبه دنده
پژو 207 صندوقدار همچون نمونه هاچبک خود به یک گیربکس 4 سرعته اتوماتیک مجهز شده که علاوه بر قابلیت تیپ ترونیک از دو حالت برفی و اسپرت نیز پشتیبانی میکند. تا این جای کار همه چیز خوب به نظر میرسد، اما متاسفانه گیربکس AL4 بهکاررفته در پژو 207 صندوقدار همچون نمونه هاچبک آن پس از مدت کوتاهی دقت عملکرد اولیه خود را از دست داده و هنگام تعویض دندهها ضربه و در مواردی صداهای آزاردهنده از خود تولید میکند. یکی دیگر از مشکلات گیربکس پژو 207 صندوقدار، عملکرد کند آن در زمان استفاده از حالت تیپ ترونیک است، به طوری که در زمان استفاده از این قابلیت (مخصوصا در دندههای سنگین و معکوسها)، با کندی آزار دهندهای مواجه خواهید شد.
2. کیفیت پایین متریال داخلی
یکی از معایب پژو 207 صندوقدار که کمی سخت میتوان با آن کنار آمد کیفیت پایین متریال به کار رفته در کابین این خودرو است. متاسفانه با وجود تمامی امکانات متنوعی که در کابین این خودرو شاهد هستیم و همچنین قیمت بسیار بالایی که شرکت سازنده برای این خودرو تعیین کرده، تقریبا تمامی اجزا و قطعات به کار رفته در کابین 207 صندوقدار از جنس پلاستیک خشک بوده و نمیتوان کابین این خودرو را چندان با کیفیت و رضایتبخش دانست.
3. فضای کم سرنشینان
پژو SD 207 برای اینکه بتواند یک سدان جادار خانوادگی باشد به چیزهایی بیشتر از یک صندوق بزرگ احتیاج دارد که یکی از اصلیترین آنها فضای کافی برای سرنشینان خودرو است. مطمئنا سرنشینان ردیف جلویی این خودرو مشکل چندانی با فضای سر و پای خود نخواهند داشت، اما مانند آنچه در پژو 206 صندوقدار و هاچبک نیز شاهد آن هستیم، سرنشینان عقب این خودرو از این نظر با محدودیت فراوانی مواجه هستند؛ به طوری که اگر سرنشینان جلو از قد نسبتا بلندی برخوردار باشند، تنها کودکان خردسال میتوانند در صندلیهای عقب احساس راحتی داشته باشند.
جمعبندی نهایی؛ 207 صندوقدار بخریم یا نه؟
با نگاهی کوتاه به موارد مطرح شده و در یک جمعبندی کلی میتوان گفت که پژو 207 صندوقدار یک سدان نسبتا جذاب با امکانات متنوع است که میتواند اغلب نیازهای یک خانواده کم جمعیت را برطرف کند. این خودرو در کنار بهرهمندی از امکانات رفاهی متنوع و تجهیزات ایمنی قابل قبول از طراحی و توان فنی مناسبی برخوردار است.
اما در این میان توقف تولید این خودرو در کنار مواردی همچون قیمت پژو 207 صندوقدار که در بازار با قیمت نسبتا بالا معامله میشود و حضور محدود آن در بازار کشورمان باعث شده تا اغلب خریداران در این رنج قیمتی ترجیح دهند که به سراغ گزینههای متداولتر و محبوبتری نظیر دنا پلاس و تندر 90 پلاس بروند. در مجموع این خودرو میتواند برای خاص پسندانی که دید طولانی مدت و مصرفی نسبت به خرید خودرو دارند و در این رنج قیمتی به دنبال یک سدان جذاب و مجهز به گیریکس اتوماتیک هستند انتخاب مناسبی باشد. برای اطلاع از خرید اقساطی پژو 207 و کارشناسی خودرو کلیک کنید.