تنوع نسبتاً پایین بازار خودرو کشور در کنار محدودیت بودجه اکثر خریداران باعث شده است تا خودروهای ساخت داخل کماکان آمار فروش بسیار خوبی را ثبت کنند. تا جایی که 82 درصد معاملات همراه مکانیک در سال 1402 مربوط خودروهای داخلی بود. به همین بهانه در ادامه نگاهی به پرفروش ترین خودروهای داخلی نمایشگاه همراه مکانیک در سال 1402 انداختهایم تا با خودروهای پرفروش ایرانی در سال گذشته و دلایل موفقیت آنها بیشتر آشنا شویم.
ناگفته نماند که دادههای ما براساس گزارش سالانه 1402 همراه مکانیک از بازار خودرو ایران در سال 1402 است که آمار و اطلاعات جذاب و جامعی را از وضعیت بازار خودرو کشور در سال گذشته ارائه میدهد.
پرفروش ترین خودروهای داخلی سال 1402
در ادامه به سراغ فهرست 5 تایی خودروهای پرفروش داخلی میرویم تا ببینیم مشتریان نمایشگاههای آنلاین و فیزیکی همراه مکانیک در سال 1402 بیشتر چه محصولات ساخت داخلی را پسندیدهاند. جالب است بدانید که سال گذشته 54 درصد از حجم معاملات خودروهای داخلی همراه مکانیک مربوط به همین 5 خودرو بوده است.
رتبه پنجم: دنا پلاس
دنا پلاس که از سال 1396 تاکنون در نسخههای مختلفی از سوی ایران خودرو به بازار عرضه شده، در یکی دو سال اخیر بیشتر از قبل مورد توجه خریداران قرار گرفته است و نامش در بین پرفروش ترین خودروهای داخلی دیده میشود.
این خودرو در حال حاضر تنها در سه نسخه تولید میشود که شامل دنا پلاس ساده EF7p، دنا پلاس توربو دندهای و دنا پلاس توربو اتوماتیک میشود. دنا پلاس ساده از پیشرانه 1.7 لیتری تنفس طبیعی EF7p با حداکثر قدرت 113 اسب بخار و حداکثر گشتاور 155 نیوتن متر بهرهمند است که نیروی این پیشرانه از طریق یک گیربکس 6 سرعته دستی به محور جلو میرسد.
اما نسخههای توربو دنا پلاس از پیشرانه EF7 TC بهره میبرند. این پیشرانه 1.7 لیتری توربو حداکثر قدرت 150 اسب بخار و حداکثر گشتاور 215 نیوتن متر را تولید و نیروی خود را از طریق گیربکس 6 سرعته دستی یا 6 سرعته اتوماتیک به محور جلو منتقل میکند.
دلایلی مثل ظاهر نسبتاً جذاب، تواناییهای حرکتی مناسب و لیست آپشنهای قابل قبول باعث شدهاند تا آمار خرید دنا پلاس در سال 1402 بالا باشد و 6 درصد از حجم معاملات خودروهای داخلی در همراه مکانیک را به نام خود ثبت کند.
رتبه چهارم: پژو پارس
کهنه سرباز لیست خودروهای پرفروش داخلی در سال 1402 را بایستی پژو پارس بدانیم. چراکه این خودرو از سال 1379 تاکنون روی خط تولید قرار دارد و کماکان آمار فروش بسیار بالایی را ثبت میکند.
این فرزند موفق ایران خودرو در حال حاضر از نظر فنی در دو نسخه پژو پارس سال و پژو پارس LX تولید میشود که البته هرکدام از این نسخهها چند تیپ آپشنی متفاوت دارند. پژو پارس سال از پیشرانه 1.8 لیتری تنفس طبیعی 8 سوپاپ XU7p با حداکثر قدرت 97 اسب بخار و حداکثر گشتاور 146 نیوتن متر، در کنار یک گیربکس 5 سرعته دستی بهره میبرد.
اما پژو پارس LX که در بازار به پژو پارس TU5 معروف است، نسخه محبوبتر این خودرو محسوب میشود. این نسخه از پیشرانه 1.6 لیتری تنفس طبیعی 16 سوپاپ TU5 با حداکثر قدرت 105 اسب بخار و حداکثر گشتاور 142 نیوتن متر بهره میبرد. نیروی این پیشرانه هم از طریق یک گیربکس 5 سرعته دستی به محور جلو منتقل میشود.
پژو پارس از نظر آپشن، ایمنی و حتی کیفیت ساخت بهترین خودرو رده قیمتی خود نیست اما مواردی مثل کابین و صندوق بار جادار، سواری نرم، سادگی فنی و خاطرات خوشی که مشتریان از نسخههای اولیه آن در دهه 70 و 80 شمسی دارند؛ باعث شده است تا کماکان جزو خودروهای پرفروش ایرانی باشد.
پژو پارس در سال 1402 موفق شد 7 درصد از معاملات خودروهای داخلی همراه مکانیک را به نام خود بزند و در رتبه چهارم پرفروش ترین خودروهای داخلی قرار بگیرد. جالب است بدانید که آمار خرید پژو پارس در معاملات سال 1401 همراه مکانیک هم دقیقاً همین رتبه را داشته است.
رتبه سوم: پژو 206
پژو 206 که یکی از موفقترین محصولات تاریخ این خودروساز فرانسوی محسوب میشود؛ از سال 1380 به بازار کشورمان آمد و در طی بیش از 2 دهه حضور، همیشه جزو پرفروش ترین خودروهای داخلی بوده است. با توجه به توقف تولید پژو 206 در سال 1402، نسخههای صفرکیلومتر آن هم در بازار کمیاب شدند اما این موضوع خلل چندانی به آمار فروش این هاچبک محبوب وارد نکرد.
پژو 206 با دو پیشرانه در ایران خودرو تولید شده است. پیشرانه اول یک نسخه 1.4 لیتری تنفس طبیعی 8 سوپاپ موسوم به TU3 است که حداکثر قدرت 75 اسب بخار و حداکثر گشتاور 118 نیوتن متر را تولید میکند. نیروی این پیشرانه هم از طریق یک گیربکس 5 سرعته دستی به محور جلو پژو 206 منتقل میشود.
پیشرانه دوم پژو 206 همان موتور معروف TU5 است. این پیشرانه 1.6 لیتری تنفس طبیعی 16 سوپاپ، حداکثر قدرت 105 اسب بخار و حداکثر گشتاور 142 نیوتن متر را تولید و از طریق یک گیربکس 5 سرعته دستی یا 4 سرعته اتوماتیک به محور جلو پژو 206 منتقل میکند.
عواملی مثل ابعاد مناسب برای استفادههای روزمره درون شهری، استهلاک و مصرف سوخت پایین، هندلینگ خوب و وجهه مطلوب نسبت به قیمت باعث شدهاند تا پژو 206 کماکان در بازار محبوب باشد. تا جایی که 9 درصد از معاملات خودروهای داخلی همراه مکانیک در سال 1402 به خرید پژو 206 در نسخههای مختلف اختصاص داشت.
جالب است بدانید که پژو 206 با 1425 آگهی فروش در سال 1402، رکورددار آگهی در نمایشگاه همراه مکانیک هم بود.
رتبه دوم: پژو 207
در رتبه دوم فهرست خودروهای پرفروش داخلی همراه مکانیک در سال 1402، به فیسلیفت موفق پژو 206 یعنی پژو 206 پلاس میرسیم که در بازار کشور ما با نام پژو 207 شناخته میشود. سری جدید پژو 207 که از سال 1395 تاکنون روی خط تولید ایران خودرو است، از ابتدا مورد توجه خریداران قرار گرفت و در یکی دو سال اخیر به لطف کاهش تولید پژو 206، محبوبیت آن بیشتر هم شده است.
پژو 207 یکی از متنوعترین خودروهای داخلی حال حاضر بازار است و در تیپهای مختلف فنی و آپشنی تولید میشود. ضعیفترین نسخه این خودرو از پیشرانه 1.4 لیتری تنفس طبیعی TU3 با حداکثر قدرت 75 اسب بخار و حداکثر گشتاور 118 نیوتن متر، در کنار گیربکس 5 سرعته دستی بهره میبرد.
اما عمده نسخههای پژو 207 از پیشرانه 1.6 لیتری تنفس طبیعی TU5 با حداکثر قدرت 105 اسب بخار و حداکثر گشتاور 142 نیوتن متر بهره میبرند. این پیشرانه نیروی خود را از طریق گیربکس 5 سرعته دستی یا 4 سرعته اتوماتیک به محور جلو این هاچبک جوانپسند منتقل میکند.
از سال 1401 به بعد هم پیشرانه TU5 پلاس روی نسخههای اتوماتیک پژو 207 نصب میشود. این پیشرانه 1.6 لیتری تنفس طبیعی حداکثر قدرت 113 اسب بخار و حداکثر گشتاور 144 نیوتن متر را تولید و نیروی خود را از طریق یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک به محور جلو پژو 207 منتقل میکند.
البته در آینده نزدیک نسخهای از پژو 207 عرضه خواهد شد که به پیشرانه TU5 پلاس و گیربکس 6 سرعته دستی مجهز است.
پژو 207 به دلیل استهلاک و مصرف سوخت منطقی، ظاهر نسبتاً جذاب، آپشنهای قابل قبول و ابعاد مناسب برای استفادههای درون شهری، به شدت مورد توجه بازار قرار دارد. خرید پژو 207 در سال گذشته، 12 درصد از معاملات خودروهای داخلی همراه مکانیک را به خود اختصاص داد.
تنوع نسخههای پژو 207 هم در خوش فروش بودن آن بیتأثیر نیست. چرا که افراد میتوانند با بودجهها و سلایق مختلف به سراغ این خودرو بروند.
رتبه اول: کوییک
اما به رتبه اول پرفروش ترین خودروهای داخلی در سال 1402 میرسیم که تنها نماینده سایپا در این فهرست نیز هست. کوییک که بعد از توقف تولید پراید کم کم به گاو شیرده سایپا تبدیل شد؛ در سال 1402 هم مثل سال 1401 به جایگاه پرفروش ترین خودروی داخلی رسید.
کوییک که از سال 1397 تاکنون در نسخههای مختلفی از سوی سایپا عرضه میشود، از یک پیشرانه 1.5 لیتری تنفس طبیعی 8 سوپاپ موسوم به M15 بهرهمند است. پیشرانه مذکور حداکثر قدرت 87 اسب بخار و حداکثر گشتاور 128 نیوتن متر را تولید و نیروی خود را از طریق یک گیربکس 5 سرعته دستی یا اتوماتیک ضریب متغیر (CVT) به محور جلو این هاچبک اقتصادی منتقل میکند.
البته پیشرانه مذکور در کوییکهای موسوم به GX ارتقاهایی را تجربه کرده و حداکثر قدرت و گشتاور آن به ترتیب به 91 اسب بخار و 137 نیوتن متر رسیده است.
کوییک از نظر فناوری پیشرانه و کیفیت ساخت نمره چندان بالایی نمیگیرد و در نسخههای دندهای، آپشنهای چندانی هم ندارد. اما ظاهر قابل قبول، فضای معقول کابین نسبت به ابعاد بدنه و از همه مهمتر، قیمت اقتصادی و هزینههای نگهداری مناسب، باعث شدهاند تا این محصول سایپا با اختلاف در رتبه نخست پرفروش ترین خودروهای داخلی سال 1402 قرار بگیرد.
خرید کوییک در سال 1402 به تنهایی 20 درصد از آمار معاملات خودروهای داخلی در همراه مکانیک را به خود اختصاص داد. به علاوه، سکوهای نخست «بالاترین درصد رشد خرید نسبت به سال 1401» و «پرفروش ترین خودرو در طرح اقساطی همراه مکانیک» هم در اختیار این فرزند محبوب سایپا هستند.
کلام پایانی
فهرست پرفروش ترین خودروهای داخلی نمایشگاه همراه مکانیک در سال 1402 نشان میدهد که مردم طبقه متوسط جامعه طرفدار خودروهای اقتصادی و با هزینههای نگهداری پایین هستند. هرچند که در سالهای اخیر و با افزایش شدید قیمت خودرو همین گزینههای اقتصادی هم از دسترس بسیاری از اقشار جامعه دور شدهاند.
در این میان، طرح فروش اقساطی همراه مکانیک تاحدود زیادی امیدها را برای دسترسی افراد به خودرو مدنظرشان زنده نگه داشته است. به علاوه، تمامی خودروهای موجود در نمایشگاه آنلاین و فیزیکی همراه مکانیک، کارشناسی شده هستند و با ضمانت فروخته میشوند.
به نظرم سورن پلاس خیلی ماشین خوبیه مخصوصا f7
سلام
بنظرم تیبا و پراید همیشه حرف اول رو میزنه.