واردات خودرو بعد از مدتها بالأخره جان گرفته است و تنوع نسبتاً بالایی را در فهرست خودروهای وارداتی شاهد هستیم. البته که این تنوع با دوره قبلی واردات قابل مقایسه نیست و اکثر خودروهای وارداتی جدید هم تولید چین هستند. اما با این وجود بسیاری از افراد خرید این وارداتیهای صفرکیلومتر را به خودروهای کارکرده دور قبلی واردات ترجیح میدهند.
به همین بهانه امروز به سراغ بررسی بهترین خودروهای وارداتی رفتهایم و قصد داریم 7 خودرو وارداتی جدید که ارزش خرید معقولی دارند را معرفی کنیم. اگر شما هم قصد خرید خودرو خارجی را دارید، در ادامه همراه ما باشید.
بهترین خودروهای وارداتی
قبل از رسیدن به فهرست بهترین خودروهای وارداتی جدید ذکر چند نکته ضروری است. اول اینکه در فهرست مذکور تنها به خودروهایی پرداختهایم که یا در بازار موجود هستند و یا حداقل یک مرتبه در سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی عرضه شدهاند.
دوم اینکه لیست بهترین خودروهای وارداتی حالت رتبه بندی ندارد و بالاتر قرارگرفتن خودرویی در این لیست به معنای بهتر بودن آن نسبت به گزینههای بعدی نیست.
1- تویوتا کرولا / لوین
پرتیراژترین خودروهای وارداتی غیرچینی در دور جدید واردات، تویوتا کرولا و تویوتا لوین هستند که در واقع یک روح در دو بدن محسوب میشوند و به همین دلیل آنها را در قالب یک خودرو بررسی میکنیم.
تویوتا کرولا و تویوتا لوین در حال حاضر توسط چند شرکت مختلف و در نسخههای 1.2 لیتری توربو و 1.8 لیتری هیبرید عرضه میشوند. البته در ابتدای دور جدید واردات، تعداد محدودی تویوتا کرولا 2022 با پیشرانه 1.5 لیتری تنفس طبیعی هم در بازار کشورمان عرضه شدند.
پیشرانه نسخههای توربو تویوتا کرولا و لوین یک نمونه 4 سیلندر 1.2 لیتری توربو با حداکثر قدرت 116 اسب بخار و حداکثر گشتاور 285 نیوتن متر است که نیروی خود را از طریق یک گیربکس اتوماتیک CVT با قابلیت شبیه سازی 10 دنده به محور جلو منتقل میکند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد این نسخهها هم به ترتیب برابر با 5.6 لیتر در صد کیلومتر و 10.2 ثانیه است.
در نسخههای هیبریدی تویوتا کرولا و لوین یک پیشرانه 1.8 لیتری تنفس طبیعی و یک پیشرانه برقی را داریم که در مجموع حداکثر قدرت 136 اسب بخار و حداکثر گشتاور 185 نیوتن متر را تولید میکنند. نیروی این پیشرانه ها هم از طریق یک گیربکس اتوماتیک مخصوص خودروهای هیبریدی (E-CVT) به محور جلو منتقل میشود. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد این نسخهها هم به ترتیب برابر با 4 لیتر در صد کیلومتر و 9.5 ثانیه است.
پیشرانه نسخه 1.5 لیتری تویوتا کرولا که در تعداد محدود عرضه شده، یک نمونه 3 سیلندر تنفس طبیعی 1.5 لیتری با حداکثر قدرت 120 اسب بخار و حداکثر گشتاور 149 نیوتن متر است که نیروی خود را از طریق گیربکس CVT مشابه دیگر تیپها به محور جلو منتقل میکند.
از جمله آپشنهای مشترک بین نسخههای هیبریدی و بنزینی فول آپشن کرولا و لوین باید به مواردی مثل کیلس استارتر، کروز کنترل تطبیقی، سانروف، مالتی مدیا، دوربین دید عقب، تهویه مطبوع الکتریکی، ترمز پارک برقی با اتوهلد، نوربالا اتوماتیک، کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، هشداردهنده خروج از خط (LDA)، ایربگ راننده و سرنشین جلو، ایربگ جانبی سرنشینان جلو، ایربگ پردهای و… اشاره کنیم.
در این میان نسخه 1.2 لیتری بنزینی از ایربگ زانویی راننده هم بهره میبرد اما در عوض نسخههای هیبریدی آپشنهایی مثل تهویه مطبوع اتوماتیک، نگهدارنده اتوماتیک بین خطوط (LTA)، هشداردهنده برخورد از جلو (PCS)، ترمز اضطراری اتوماتیک (EDSS)، تابلوخوان (RSA) و صفحه نشان دهندههای تمام دیجیتال دارند.
خرید تویوتا کرولا و لوین به دلایلی مثل سواری نرم، آپشنهای نسبتاً کامل، کیفیت ساخت خوب، قیمت منطقی و بازار خرید و فروش مناسب، جزو بهترین گزینهها در بین خودروهای وارداتی حال حاضر محسوب میشود. در ضمن به دلیل تعداد بالای عرضه در هر دوره ثبت نام، شانس تخصیص این خودروها به خریداران در سامانه یکپارچه هم بالا است و در واقع میتوانیم کرولا و لوین را جزو بهترین خودروهای وارداتی برای ثبت نام بدانیم.
2- کیا K5 توربو
نسل جدید کیا اپتیما که حالا با نام K5 شناخته میشود، ابتدا با نسخه تنفس طبیعی به بازار کشورمان وارد شد اما بعد از مدتی شرکت کوشا خودرو نسخه توربو کیا K5 را عرضه کرد که با توجه به تواناییهای حرکتی بهتر و همچنین آپشنهای بیشتر نسبت به نسخه تنفس طبیعی، گزینه جذابتری است.
این نسخه از کیا K5 به یک پیشرانه 1.5 لیتری توربو GDI با حداکثر قدرت 170 اسب بخار و حداکثر گشتاور 253 نیوتن متر مجهز است که نیروی این پیشرانه از طریق یک گیربکس 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه خشک به محور جلو این سدان کرهای منتقل میشود. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد کیا K5 توربو هم به ترتیب برابر با 5.9 لیتر در صد کیلومتر و 8.8 ثانیه است.
از آپشنهای کیا K5 توربو میتوانیم به مواردی مثل کیلس استارتر، کروز کنترل تطبیقی، سقف پانوراما، دوربین 360 درجه، سیستم صوتی JBL، تهویه مطبوع اتوماتیک دوکاناله، مهشکن جلو و عقب، سنسور نور، شارژر وایرلس تلفن همراه، تنظیم برقی صندلیهای جلو، درایو مد 5 حالته، استارت استاپ اتوماتیک، ترمز پارک برقی با اتوهلد، هشداردهنده خطر برخورد از جلو (FCA)، هشداردهنده نقاط کور، ترمز اضطراری اتوماتیک (AEB)، نوربالا اتوماتیک، دستیار رانندگی اتوماتیک بین خودرو (LKA)، 6 ایربگ و… اشاره کنیم.
کیا K5 توربو به دلیل پیشرانه TGDI و گیربکس دوکلاچه خشک، خودرو چندان کم استهلاکی نیست. اما دلایلی مثل ظاهر جذاب، تواناییهایی حرکتی مناسب، لیست منطقی آپشنها و سواری نرم باعث میشود تا این سدان کٌرهای در فهرست بهترین خودروهای وارداتی جدید جای بگیرد.
3- کیا اسپورتیج
در ادامه فهرست بهترین خودروهای وارداتی جدید بازهم به محصولی از کیا میرسیم. کیا اسپورتیج که در نسلهای قبلی خود همیشه جزو محبوبترین کراساوورهای وارداتی بازار ایران بوده، به تازگی در نسل پنجم خود و توسط شرکتهای کوشا خودرو و هرمس خودرو در بازار کشورمان عرضه شده است.
نسخهای از کیا اسپورتیج نسل پنجم که به بازار کشورمان راه پیدا کرده، از نوع L (با فاصله محوری بیشتر نسبت به نسخه استاندارد) است و در چین مونتاژ میشود. قوای محرکه این نسخه یک پیشرانه 1.5 لیتری توربو GDI با حداکثر قدرت 198 اسب بخار و حداکثر گشتاور 253 نیوتن متر است که نیروی خود را از طریق یک گیربکس 8 سرعته اتوماتیک به محور جلو این کُرهای محبوب منتقل میکند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد کیا اسپورتیج نسل پنجم هم به ترتیب برابر با 5.8 لیتر در صد کیلومتر و 8.5 ثانیه است.
از جمله آپشنهای کیا اسپورتیج نسل پنجم میتوانیم به مواردی مثل کیلس استارتر، کروز کنترل تطبیقی، سقف پانوراما، دوربین دید عقب، سیستم مالتی مدیا، تهویه مطبوع الکتریکی، سنسور نور، شارژر وایرلس تلفن همراه، تنظیم برقی صندلی راننده، حالتهای مختلف رانندگی، ترمز پارک برقی با اتوهلد، سیستم مدیریت پایداری (VSM)، هشداردهنده خطر برخورد از جلو (FCA)، ترمز اضطراری اتوماتیک (AEB)، نوربالا اتوماتیک، دستیار رانندگی اتوماتیک بین خودرو (LKA)، 6 ایربگ و… اشاره کنیم.
کیا اسپورتیج به دلیل ظاهر بهروز، تواناییهای حرکتی خوب و آپشنهای قابل قبول لایق قرارگرفتن در فهرست بهترین خودروهای وارداتی بازار کشورمان است و در صورت عرضه منظم و با تیراژ بالا میتواند موفقیت نسلهای قبلی خود در ایران را تکرار کند. در کل خرید کیا اسپورتیج یک گزینه جذاب در این رنج قیمتی خواهد بود.
4- نیسان سیلفی
نیسان سیلفی از جمله خودروهایی است که به دلیل سطح بالای تکنولوژی فنی، یکی از گزینههای جذاب و با ارزش خرید بالا در دور جدید واردات محسوب میشود.
نسخهای از نیسان سیلفی که وارد بازار کشورمان شده یک خودرو هیبرید سری محسوب میشود. به این معنی که پیشرانه بنزینی هیچ اتصالی با چرخها ندارد و فقط در نقش ژنراتور برای شارژ باتریها به کار میرود.
مشخصات فنی نیسان سیلفی E-POWER شامل یک پیشرانه 3 سیلندر 1.2 لیتری تنفس طبیعی و یک پیشرانه برقی است که حداکثر قدرت 136 اسب بخار و حداکثر گشتاور 300 نیوتن متر را تولید و از طریق یک گیربکس تک سرعته اتوماتیک به محور جلو منتقل میکند.
نیسان سیلفی از نظر آپشن دو تیپ متفاوت دارد که تیپ کم آپشن (پلاس) توسط شرکت آمیتیس گستر و تیپ فول (مکس ادیشن) توسط نامی خودرو وارد میشود. از جمله آپشنهای مشترک بین این دو تیپ میتوانیم به مواردی مثل کیلس استارتر، تهویه مطبوع اتوماتیک دوکاناله، مالتی مدیا با مانیتور 12 اینچی لمسی، دوربین دید عقب، دوربین ثبت وقایع، سنسور نور، چراغهای جلو و عقب LED، سانروف، ترمز با قابلیت بازیافت انرژی (E-PEDAL)، کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، کنترل کشش (TCS)، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HSA)، 6 ایربگ و… اشاره کنیم.
اما کروز کنترل تطبیقی، استارت استاپ اتوماتیک، تنظیم برقی صندلی راننده، شارژ وایرلس تلفن همراه، هشدار صوتی به عابر پیاده (VPS)، هشداردهنده خطر برخورد از جلو (IFCW)، هشداردهنده خروج از خط (LDW)، نگهدارنده هوشمند خودرو بین خطوط (LKA) و هشداردهنده نقاط کور (BSD) تنها در تیپ مکس ادیشن وجود دارند.
نیسان سیلفی به دلایلی مثل ظاهر منطقی، سطح قابل قبول آپشنها، تکنولوژی فنی بالا، عرضه منظم و مصرف سوخت اندک (4.5 لیتر در صد کیلومتر) جزو بهترین خودروهای وارداتی سامانه یکپارچه محسوب میشود.
5- مزدا 3
مزدا 3 یکی از سدانهای محبوب بازار کشور ما است که نسلهای اول و دوم آن در بهمن موتور مونتاژ و به بازار ایران عرضه شدند. اما به تازگی نسل چهارم مزدا 3 به صورت وارداتی و با شرکت آفتاب خودرو به ایران آمده است.
این نسخه از مزدا 3 به یک پیشرانه 2 لیتری تنفس طبیعی با حداکثر قدرت 155 اسب بخار و حداکثر گشتاور 202 نیوتن متر مجهز است. این پیشرانه که فناوری خاص پیشرانههای مزدا موسوم به sky active را دارد، نیروی خود را از طریق یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک به محور جلو این سامورایی پرطرفدار منتقل میکند.
از آپشنهای مزدا 3 وارداتی میتوانیم به مواردی مثل کیلس استارتر، کروز کنترل تطبیقی، سانروف، مالتی مدیا با ماوس کنترلی، شیفترهای تعویض دنده پشت فرمان، تنظیم برقی صندلی راننده، تهویه مطبوع اتوماتیک دوکاناله، حافظه صندلی راننده و آینههای جانبی، سنسور نور، سنسور باران، دوربین دید عقب، سیستم تشخیص خستگی راننده (DAA)، هشداردهنده نقاط کور، هشداردهنده خطر برخورد از جلو (FCTA)، هشداردهنده عدم رانندگی بین خطوط (LDWS)، ترمز اضطراری اتوماتیک، 7 ایربگ و… اشاره کنیم.
مزدا 3 جدید مثل نسخههای قبلی خود لذت رانندگی و پایداری بسیار خوبی را به همراه استهلاک فنی پایین عرضه میکند. این موضوع در کنار ظاهر جذاب و لیست آپشن قابل قبول باعث میشود تا این سدان ژاپنی یکی از بهترین خودروهای وارداتی برای ثبت نام باشد و تقاضای بسیار بالایی را در سامانه یکپارچه به خود اختصاص دهد.
6- فولکس واگن تی راک
هرچند خودروهای آلمانی به دلیل محدودیتهای قیمتی در دور جدید واردات، کم فروغ ظاهر شدهاند اما رفته رفته شاهد بازشدن پای نمایندگان ژرمنها به بازار کشورمان هستیم. یکی از آلمانیهای دور جدید واردات، فولکس واگن T-ROC است که با ماموت خودرو به ایران آمده است و میتوانیم آن را جزو بهترین خودروهای وارداتی جدید بدانیم.
پیشرانه فولکس واگن تی راک یک نمونه 1.5 لیتری توربو GDI است که حداکثر قدرت 158 اسب بخار و حداکثر گشتاور 250 نیوتن متر را تولید و نیروی خود را از طریق یک گیربکس 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه خشک به محور جلوی این کراساوور ساب کامپکت آلمانی منتقل میکند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد فولکس واگن تی راک هم به ترتیب برابر با 6.1 لیتر در صد کیلومتر و 9.4 ثانیه است.
از آپشنهای فولکس واگن تی راک میتوانیم به مواردی مثل کیلس استارتر، کروز کنترل تطبیقی، سقف پانوراما، اتو پارک، دوربین 360 درجه، چراغهای جلو LED ماتریسی، سنسور نور، سنسور باران، تنظیم برقی صندلی راننده، گرمکن صندلیهای جلو، گرمکن غربیلک فرمان، سیستم صوتی حرفهای beats، شیفترهای تعویض دنده پشت فرمان، نورپردازی داخلی، شارژر وایرلس تلفن همراه، درب صندوق بار برقی، تهویه مطبوع اتوماتیک دوکاناله، هشداردهنده نقاط کور، هشداردهنده عدم رانندگی بین خطوط، نگهدارنده اتوماتیک خودرو بین خطوط، رادار تابلوخوان، ترمز اضطراری اتوماتیک، 6 ایربگ و… اشاره کنیم.
فولکس واگن تی راک با توجه به نقاط قوتی مثل برند معتبر، تواناییهای حرکتی خوب و آپشنهای کامل، در حال حاضر جزو بهترین خودروهای وارداتی سامانه یکپارچه است.
7- هوندا وزل / HR-V
در انتهای فهرست بهترین خودروهای وارداتی بازهم به دو خودرو ژاپنی میرسیم که یک روح در دو بدن هستند! در مورد کراساوور کامپکت هوندا صحبت میکنیم که نسخه بنزینی آن با نام هوندا وزل توسط معین خودرو ایرانیان و نسخه هیبریدی آن با نام هوندا HR-V توسط آذر یورد سال به بازار کشورمان عرضه میشود.
پیشرانه هوندا وزل یک نمونه 1.5 لیتری تنفس طبیعی با حداکثر قدرت 124 اسب بخار و حداکثر گشتاور 145 نیوتن متر است که نیروی خود را از طریق یک گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر (CVT) به محور جلو منتقل میکند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد هوندا وزل هم به ترتیب برابر با 6.3 لیتر در صد کیلومتر و 11.5 ثانیه است.
در هوندا HR-V یک پیشرانه 1.5 لیتری تنفس طبیعی را داریم که با یک پیشرانه برقی همراه شده است. این مجموعه فنی حداکثر قدرت 129 اسب بخار و حداکثر گشتاور 253 نیوتن متر را تولید و از طریق یک گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر مخصوص خودروهای هیبریدی (E-CVT) به محور جلو منتقل میکند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد هوندا HR-V هم به ترتیب برابر با 5.4 لیتر در صد کیلومتر و 10.7 ثانیه است.
از جمله آپشنهای مشترک هوندا وزل و HR-V میتوانیم به مواردی مثل کیلس استارتر، کروز کنترل تطبیقی، تهویه مطبوع اتوماتیک، سنسور نور، نوربالا اتوماتیک، مالتی مدیا، حالت رانندگی اقتصادی (ECON)، ترمز پارک برقی با اتوهلد، دوربین دید عقب، تابلوخوان، هشداردهنده عدم رانندگی بین خطوط (LDWS)، نگهدارنده اتوماتیک خودرو بین خطوط، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، کنترل حرکت در سراشیبی (HDC)، ترمز اضطراری اتوماتیک (AEB)، ایربگ راننده و سرنشین جلو، ایربگ جانبی سرنشینان جلو، ایربگ پردهای سرتاسری و… اشاره کنیم.
در این میان هوندا وزل از سقف پانوراما ثابت و ایربگ محافظ زانو راننده بهرهمند است که در هوندا HR-V دیده نمیشوند. اما در عوض هوندا HR-V آپشنهایی مثل گرمکن صندلیهای جلو، گرمکن غربیلک فرمان، هشداردهنده نقاط کور، سنسور باران، گرمکن تیغههای برف پاککن، تهویه مطبوع دوکاناله، درب صندوق بار برقی، آینه میانی الکتروکرومیک، حالتهای رانندگی نرمال و اسپرت، مهشکن جلو، سنسور پارک جلو، ایربگ جانبی سرنشینان عقب و… را دارد تا در مقابل برادر بنزینی خود کم نیاورد.
هوندا وزل و هوندا HR-V به دلایلی مثل برند معتبر، کیفیت ساخت بالا، استهلاک پایین و آپشنهای قابل قبول، لایق قرارگیری در فهرست بهترین خودروهای وارداتی جدید هستند.