لیفان X50 یکی از محصولات کمپانی لیفان در بازار کشور است که در این مقاله از سری مقالات «مجله خودرو همراه مکانیک» به سراغ آن رفتهایم و قصد داریم شما مخاطبین گرامی را با مزایا و معایب لیفان X50 آشنا کنیم. اگر شما هم قصد خرید این خودرو را دارید یا میخواهید بیشازپیش با مزایا و معایب لیفان X50 آشنا شوید در ادامه با ما همراه باشید.
معرفی لیفان X50
محصولات لیفان از ابتدای دهه نود خورشیدی و توسط کرمانموتور به ایرانیان معرفی شدند و در سگمنتهای مختلف سدان و کراساوور پا به بازار داخلی گذاشتند. لیفان یکی از خودروسازان خصوصی چین است که در مقایسه با بزرگان این صنعت نظیر چری و فاو(FAW)، فعالیت محدودتری دارد. نخستین محصول این برند در ایران لیفان 520 بود که فروش موفقی نداشت، اما حضور موفق خودروهایی نظیر لیفان X50 و لیفان X60 تا حدودی توانست ارزش لیفان را احیا کند.
لیفان X50 یکی از نخستین کراساوورهای کوچک وارد شده به بازار ایران است و پس از آن خودروهایی همچون ام وی ام X22 و دانگ فنگ H30 کراس به مشتریان معرفی شدند. مزایای لیفان X50 در ابتدا زمینهساز فروش گسترده این خودرو شد، اما در ادامه به دلیل هجوم رقبای رنگارنگ و تازهنفس، معایب لیفان X50 یکی پس از دیگری برجسته شدند و این خودرو را به حاشیه بازار راندند.
این خودرو مدتها در بازه پرفروش خودروهای 50 الی 60 میلیون تومان قرار داشت و نهایتا تا سال 1397 به بازار داخلی عرضه شد. برای آشنایی هرچه بیشتر شما مخاطبین گرامی با این کراساوور کوچک، در ادامه این مطلب قصد داریم به بررسی مزایا و معایب لیفان X50 بپردازیم، لطفا تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
مزایای لیفان X50
طراحی زیبا
طراحی زیبا اولین گزینه از مزایا در مقاله مزایا و معایب لیفان X50 است؛ لیفان در ابتدا همانند دیگر خودروسازان چینی اقدام به کپیبرداری از خودروهای روز دنیا میکرد، اما در سالهای اخیر این شرکت نیز توانست به معنای واقعی خودروساز باشد و بهجای کپیبرداری، خودروها را طراحی کند. البته همچنان روند الگوبرداری از محصولات مشهور جهان در خودروهای این شرکت به چشم میخورد، اما روند الگوبرداری هوشمندانهتر از قبل بهنظر میرسد و اکنون میتوان نمای ظاهری زیبا را، یکی از مزایای محصولات این شرکت و همینطور لیفان X50 برشمرد.
چهره لیفان ایکس 50 در جلو از محصولات اوپل و در عقب از محصولات آلفارومئو وام گرفته شده که در کمالتعجب، ظاهری زیبا را برای این خودرو فراهم کردهاست. سقف خودرو شیبدار بوده و به روفرک مجهز است که حس ماجراجویی آن را تقویت میکند. رینگها نیز طراحی جالبی دارند، هرچند که برای این خودرو کمی کوچک بهنظر میرسند. درمجموع میتوان لیفان X50 را خودرویی زیبا و تا حدودی موزون دانست که از این نظر نسبت به برخی رقبا برتری دارد.
کابین زیبا و جادار
طراحان هاچبکهای کراس همواره با مشکل فضای اندک دستبهگریبان هستند؛ به همین دلیل در این سگمنت، خودرویی موفقتر است که بتواند از کمترین فضا، بیشترین استفاده را داشته باشد. خوشبختانه طراحان لیفان ایکس 50 قادر به انجام این کار بودند و از پلتفرمی با فاصله محوری 2550 میلیمتر، خودرویی جادار پدید آوردهاند که بهخوبی پاسخگوی یک خانواده کوچک خواهد بود.
از سوی دیگر این کابین طراحی قابلقبولی دارد و مانند ظاهر خارجی این خودرو راضیکننده بهنظر میرسد. حالت خاص طراحی داشبورد، غربیلک فرمان زیبا به همراه دکمههای کنترلی و طراحی نوآورانه صفحه کیلومتر از نکات مثبت کابین لیفان X50 هستند که برای خودرویی اقتصادی، مطلوب بهنظر میرسند.
امکانات قابلقبول
بهرهمندی از امکانات رفاهی رنگارنگ همواره جزو نقاط قوت خودروهای چینی قرار دارد. Lifan X50 نیز از این قاعده مستثنی نیست و باوجود آنکه یک خودروی اقتصادی بوده و کوچکترین عضو در سبد محصولات لیفان محسوب میشود، بازهم از تجهیزات مناسبی بهره میبرد و میتواند نظر مثبت خریداران را جلب کند.
ازجمله امکانات لیفان X50 میتوان به مواردی همچون سانروف، کیسههوای راننده و سرنشین جلو، کامپیوتر سفری، صندلی چرمی، رینگ آلومینیومی، دیلایت، سنسور دندهعقب، تنظیم الکترونیکی ارتفاع چراغهای جلو، ایزوفیکس، سیستم صوتی با خروجی AUX و USB، 4 اسپیکر و کنترل سیستم صوتی روی فرمان اشاره کرد.
معایب لیفان X50
قوای فنی ضعیف و شتاب نامطلوب
قوای فنی را میتوان اولین گزینه از معایب در مقاله مزایا و معایب لیفان X50خودروهای اقتصادی چینی بهطور معمول از پیشرانههای تنفس طبیعی کمحجم و گیربکسهای CVT استفاده میکنند؛ به همین دلیل از لحاظ توان خروجی و چالاکی در وضعیت قابلقبولی قرار ندارند. لیفان ایکس 50 نیز از یک پیشرانه 1.5 لیتری چهار سیلندر برخوردار است که توان تولید 102 اسب بخار قدرت و 133 نیوتنمتر گشتاور را دارد. این خروجی از طریق گیربکس CVT به دیفرانسیل جلو ارسال میشود تا این خودروی 1175 کیلوگرمی بتواند طی زمانی در حدود 13 ثانیه از حالت سکون بهسرعت صد کیلومتر بر ساعت دست یابد.
باتوجه به این پیشرانهی کمحجم و همچنین چالاکی ضعیف این خودرو، میتوان گفت لیفان ایکس 50 یک خودروی اتوماتیک شهری است که برای رفتوآمدهای روزمره انتخاب مناسبی خواهد بود، اما به دلیل کشش ضعیف پیشرانه در سفرهای خانوادگی و سبقتهای ناگهانی بهراحتی شما را ناامید خواهد کرد. درواقع کشش ضعیف، یکی از معایب لیفان X50 محسوب میشود و طی سالهای حضور این خودرو در بازار کشور، نقش پررنگی را در به حاشیه رانده شدن آن ایفا کردهاست.
بازار دستدوم کم رونق
لیفان X50 در ابتدای ورود به بازار، فروش موفقی را تجربه کرد. اما پس از مدتی به دلیل معایبی همچون ایرادهای مونتاژی، پیشرانه ضعیف، هجوم رقبا و… دچار افت شدید فروش شد و کرمان موتور بهتدریج آن را از سبد محصولات خود حذف کرد. این دلایل سبب شدهاند تا بازار خریدوفروش کمرونق، یکی از معایب لیفان X50 باشد و مصرفکنندگان ایرانی تمایلی به خرید این خودرو از خود نشان ندهند.
برای محاسبه عوارض خودرو کلیک کن |
بهنظر میرسد این مشکل بهتدریج در حال حادتر شدن است و در حال حاضر خریداران لیفان X50 بهسختی میتوانند این خودرو را به فروش برسانند. بنابراین اگر میخواهید یک کراساوور کوچک خریداری کنید، لیفان X50 را جزو آخرین انتخابهای خود قرار دهید!.
مشکل قطعات یدکی و خدمات فنی
حدود دو سال از زمان توقف تولید لیفان X50 میگذرد. محصولات برند لیفان در این دوره بین کرمان موتور و خودروسازان بم سردرگم ماندهاند و وضعیت تولید آنها مشخص نیست. مدتها است که هیچ خودرویی از برند لیفان در کشور به تولید نرسیدهاست و بهنظر میرسد پرونده حضور لیفان در ایران حداقل برای مدتی طولانی بسته شده باشد.
این مسئله موجب نگرانی مالکان خودروهای لیفان شدهاست، چراکه آنها در حال حاضر هم با مشکل دسترسی به قطعات یدکی و خدمات فنی خودروهای خود مواجه هستند. ازهمینرو مشکل دسترسی به قطعات یدکی و خدمات فنی یکی دیگر از معایب لیفان X50 محسوب میشود. برای دریافت کارشناسی سیار خودرو از همراه مکانیک کلیک کنید.
جمعبندی بررسی مزایا و معایب لیفان X50
به آخرین بخش از مقاله مزایا و معایب لیفان X50 رسیدیم؛ لیفان X50 را میتوان یکی از خودروهای ناکام در بازار ایران دانست که حتی در زمان تولید نیز نتوانست به میزان فروش برنامهریزیشده دست پیدا کند. لیفان X50 در رقابت با خودروهایی همچون ام وی ام X22 و دانگ فنگ H30 کراس، بازی را واگذار کرد و بهمرور حاشیهنشین بازار شد تا اینکه در سال 1397 برای همیشه از گردونه تولید خارج شد.
اکنون نیز که مدتها از توقف تولید خودروهای لیفان میگذرد، این محصولات به خودروهای ناخواسته بازار تبدیل شدهاند و کمتر کسی به دنبال خرید آنها است. علاوهبر این، مالکان ناچار هستند برای فروش خودرویی همچون لیفان X50، تخفیف فوقالعادهای برای خریدار در نظر بگیرند که چندان رضایتبخش نخواهد بود. درنتیجه با توجه به شرایط فعلی، با قطعیت میتوان گفت که خریداری و نگهداری لیفان X50 بههیچعنوان توصیه نمیشود و بهتر است خود را از ریسک مالکیت این خودرو و دردسرهای آن مصون بدارید! برای اطلاع از قیمت لیفان X50 و خرید اقساطی خودرو کلیک کنید.
مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید
مقایسه برلیانس کراس و لیفان X50
ایرادها درخودرو چینی بیشتر مربوط به لوازم یدکی میشود.چرا؟! چون تیراژ کمی دارد و قطعه سازان دنیا در اسیای شرقی نمیتوانند خود را هماهنگ کنند.ولی دور نیست که ای حرکت انجام شود.بعلت قطع تولید مدلها و بهره وری چهار ساله و سوخت پایین فعلا کشورهای خلیج هم استقبال نمیکنند. با همه این تفاسیر چین وارد خودروسازی شد. و این فاجعه برای دنیای رقبا صنعتی بوقوع پیوست. ما در سال ۱۹۸۴ هم خودرو هیوندا میتسوبیشی را نمیشناختیم و هیچ کس خریدار نبود چون اغلب کویتی هم بود.ولی سال نود دوو انقلاب کرد و هیوندا و کیا هم بعد او . اکنون… بیشتر »
ماشین خوبیه،نرم و راحت، بی دردسر و کم خرج، اگه میخواید بگیرید دیگه باید برید سراغ مدل دنده ای که نگران خرج گیربکس نباشید، به شدت با این قیمت ها در مقایسه با خودرو ایرانی ارزنده هست.(لااقل ۴چرخ دیسک هست و فرمان برقی و شاسی بسیار محکم و جونداری داره)
یعنی دارندگان لیفان بدبخت شدن رفت؟؟؟؟
من که از سال 94 دارم خیلی هم راضی هستم دنده ای این ماشین به شدت عالیه و لذت میبری از داشتنش
به نظر من گزینه توو شهری خوبه هست.کدوم ماشین اتوماتی میتونی با ۲۵۰ بخری.برا توو شهر شتاب و… نیاز نی.
این کامنتت رو سال ۱۴۰۱ نوشتی. الان اذر ۱۴۰۲ هس مینویسم یعنی تو عرض یکسال این خودرو از ۲۵۰ تومن که میگی شده ۴۰۰خورده ای میلیون. این عمق فاجعه اقتصاد ایران رو نشون میده که یک اقتصاد ورشکسته و به شدت تورم زده داره. انگار اصحاب کهف هستیم تو یکسال این همه اومده روش
داداش الانم تیر ماه سال ۱۴۰۳ هست و اولین روز بعد از انتخابات ریاست جمهوری هست، قیمت این خودرو تا مرز ۵۸۰ میلیون پیش رفته