معرفی انواع فیلتر هوای کابین خودرو+ اجرت تعویض سال 1401

فهرست مطالب


رسیدن هوای کافی و تصفیه شده به موتورهای احتراقی موجب کارکرد صحیح آنها خواهد شد. اکسیژن و هوای کافی شرایط لازم برای سوزانده شدن سوخت را فراهم می‌آورد و درنتیجه موتور اتومبیل شروع به فعالیت می‌کند. فیلتر هوا به واسطه تصفیه هوای مورد نیاز موتور، شرایط لازم برای رسیدن هوای پاک و عاری از آلودگی به درون موتور را فراهم می‌آورد. اگر این فیلتر کار خود را به درستی انجام دهد، ذرات ناخالصی موجود در هوا وارد موتور شده و موجب آسیب رسیدن به این بخش بسیار مهم خودرو می‌شوند. بنابراین وجود فیلتر هوا یکی از ملزومات اساسی موتور خودروهای احتراقی به شمار می‌رود. این فیلتر بسته به شرایط در بازه‌های زمانی متفاوت نیاز به تعویض پیدا می‌کند که هزینه آن برای خودروهای مختلف می‌تواند متفاوت باشد. 

هزینه تعویض فیلتر هوای خودروهای پرفروش داخلی

نوع کالا

محدوده هزینه یا قیمت (تومان)

فیلتر هوای پراید برند سرکان

49,000

فیلتر هوای پراید برند متفرقه

18,000

فیلتر هوای پراید برند کاسپین

45,000

فیلتر هوای 206 (TU5) برند رونده

38,000

فیلتر هوای اسپرت SSH200000 مناسب اکثر خودروها

1,250,000

فیلتر هوای رنو ال ۹۰ ، رنو ساندرو و… برند رونده

55,200

فیلتر هوای رنو ال ۹۰ ، رنو ساندرو و… برند فیار فیلتر

48,000

فیلتر هوای تیبا برند رونده

50,000

فیلتر هوای پژو 405 ، سمند، پارس 1800 برندهای پرفروش

30,000-100,000

فیلتر هوای اسپرت مدل G15 مناسب اکثر خودروها

80,000

اجرت تعویض فیلتر هوای خودروهای داخلی

20,000-30,000

انواع فیلتر هوا

فیلتر هوای کاغذی یا سلولزی

فیلتر هوا

این نوع از فیلتر هوا در بسیاری از خودروهای داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در فیلتر هوای سلولزی از کاغذ پلیسه دار به شکل آکاردئونی و تابه‌تا شده استفاده می‌شود. به منظور پیکربندی این فیلتر نیز از قالب پلاستیکی نرم بهره برده شده تا کاغذهای فیلتر به صورت منسجم کنار یکدیگر قرار گیرند و درون قاب هواکش موتور خودرو قابل نصب باشند. این نوع از فیلترها قیمت پایینی دارند اما در فواصل زمانی نسبتا کوتاه حدود پنج تا شش هزار کیلومتر نیاز به تعویض دارند. در مناطقی که آب‌وهوای آنجا با ریزگردهای بیشتر و آلودگی مداوم‌تر مواجه است، فیلتر هوای خودرو در بازه‌های زمانی کوتاه‌تر نیازمند تعویض خواهد بود.

فیلتر هوای اسفنجی

فیلتر هوای اسفنجی

فیلترهای هوا بیشتر در خودروهای دیزلی و سنگین مورد استفاده قرار می‌گیرند. این فیلترها از لایه‌های اسفنجی پلی اورتان به منظور جذب ذرات ناخالصی موجود در هوا استفاده می‌شود. فریم‌های توری و فلزی نیز به منظور شکل‌دهی به فیلتر و قالب‌بندی آن به کار گرفته می‌شوند. بسیاری از خودروهای مسابقه امروزه از این فیلترها جهت بالا بردن راندمان پیشرانه مطابق با شرایط خاص خودروها بهره می‌برند. این نوع از فیلتر عمر بالاتری نسبت به فیلتر هوای سلولزی دارد اما قیمت آن نیز بالاتر است. فیلترهای اسفنجی عموما قابلیت شستشو و استفاده چندین باره را دارند.

فیلتر هوای کتان

در این نوع از فیلترهای هوا از پارچه‌های مخصوص روغنی جهت تصفیه هوا استفاده می‌شود. فریم این فیلترها معمولا از جنس فلز است و به دلیل طول عمر بالا و کیفیت مناسب در خودروهای گران‌قیمت قابل استفاده هستند. فیلتر هوای کتان معمولاً از ۶ لایه پارچه مخصوص تشکیل شده که هم سرعت مکش هوا را حفظ می‌کند و هم ذرات ناخالصی را به خوبی در خود نگه می‌دارد. فیلتر هوای کتان عمر بالایی دارد و گرانترین نوع صافی هوای ورودی به موتور خودرو به حساب می‌آید.

 مزایای تعویض فیلتر هوا

عوض کردن فیلتر هوای خودرو مزیت‌های متعددی دارد از جمله:

1.       کاهش مصرف سوخت خودرو: بر اساس یافته‌های علمی ثابت شده است که با تعویض فیلتر خودرو و استفاده از فیلترهای نو و تمیز می‌توان میزان مصرف سوخت را تا 30 درصد کاهش داد.

2.       ممانعت از ورود آلاینده‌ها و گرد و غبار به داخل موتور که مانع از آسیب رسیدن به بخش‌های مختلف موتور خواهد شد.

3.       جلوگیری از آلودگی هوا: با کاهش مصرف سوخت می‌توان، میزان ورود آلاینده‌ها به هوا کاهش یافته و محیط زیستی سالم‌تر را به ارمغان خواهد داشت.

عمر مفید فیلتر هوای خودرو

عمر مفید فیلتر هوای خودرو

عمر مفید هر فیلتر هوا تا زمانی است که آلوده شده و مانع از ورود هوای پاک و اکسیژن به داخل موتور بشود. بهترین راه بررسی فیلتر هوا این است که آن را به صورت بصری کنترل نمایید. رنگ تیره فیلتر به معنای اتمام عمر آن بوده و باید نسبت به تعویض آن اقدام شود.

اما این تنها راه تشخیص اتمام عمر فیلتر هوا نیست بلکه ساده‌ترین راه ممکن است، راه دیگر مراجعه به دفترچه راهنما خودرو است که در آن زمان تعویض فیلتر هوا ذکر شده است. البته این زمان با توجه به شرایط آب و هوایی و مقدار استفاده از خودرو تغییر خواهد کرد به طور مثال در مکان‌هایی که جاده‌ها خاکی هستند و یا در شهرهایی که آلوده‌تر هستند فیلتر هوای خودرو زودتر از زمان موعد مقرر در دفترچه باید تعویض گردد. برخی توصیه می‌کنند که می‌توانید هم زمان با تعویض روغن موتور مخصوصاً در شهرهای آلوده اقدام به تعویض فیلتر هوای خودرو هم بکنید. در مناطق آلوده‌تر و شرجی بدون توجه به تاریخ مصرف فیلتر می‌توانید پس از هر 5000 کیلومتر اقدام به تعویض فیلتر هوای خودرو نمایید و در مناطقی که هوای آن تمیزتر است پس از هر 10000 کیلومتر باید فیلتر هوای خودرو را تعویض کنید. برای آنکه اطمینان حاصل کنید، پیشنهاد می‌گردد که هر 5000 کیلومتر، فیلتر هوای خودرو را تعویض نمایید.

علائم کثیف شدن فیلتر هوا خودرو

با کثیف شدن فیلتر هوا خودرو، علائمی ظاهر می‌شود که می‌تواند هشداری برای فرارسیدن زمان تعویض  فیلتر هوا باشد. از جمله خوب روشن نشدن خودرو، افزایش مصرف سوخت خودرو، خوب کار نکردن موتور، روشن شدن چراغ سرویس خودرو، خراب شدن شمع‌های خودرو (که موجب روشن نشدن خودرو خواهند شد و باید اقدام به تعویض شمع‌ها و فیلتر کنید). با مشاهده این علائم بهتر است فیلتر هوای خودرو را چک کرده و در صورت آلوده بودن، در اسرع وقت اقدام به تعویض آن کنید.

چگونه فیلتر هوا را تعویض کنیم؟

چگونه فیلتر هوا را تعویض کنیم؟

فیلتر هوا خودرو در نزدیکی موتور خودرو در یک جعبه‌ مشکی رنگ قرار دارد که در بعضی از خودروها این جعبه به شکل مربع یا مستطیل است. دسترسی به این جعبه بسیار آسان است و شما می‌توانید تنها با باز کردن یک یا چند بست یا پیچ (با توجه به مدل خودرو و مدل فیلتر هوا) به فیلتر هوا دسترسی داشته باشید. زمانی که می‌خواهید فیلتر را عوض کنید بسیار مراقب باشید تا به دیگر قطعات خودرو آسیب نرسانید. سپس فیلتر هوا را از محفظه خود خارج کرده، خود محفظه را نیز تمیز نموده و سپس فیلتر هوای نو را به جای فیلتر قبلی در محفظه قرار دهید. دقت کنید که فیلتر به درستی در جای خود قرار بگیرد چراکه در غیر اینصورت ممکن است از درزهای کناری آن خاک و آلاینده و گرد و غبار وارد موتور خودرو شده و به آن آسیب برساند؛ همچنین امکان آسیب دیدن سایر بخش‌های موتور نیز وجود دارد. خود محفظه فیلتر را نیز از نظر ظاهری چک کنید تا شکستگی و ترک نداشته باشد، پس از تعویض فیلتر هوا درب محفظه  نگهدارنده فیلتر را بسته و پیچ‌ها و بست‌های آن را با دقت محکم کنید. به همین سادگی و بدون آنکه نیازی به مکانیک باشد می‌توانید فیلتر هوا را خودتان تعویض نمایید.  

آیا می‌توان فیلتر هوا را تمیز کرد؟

آیا می‌توان فیلتر هوا را تمیز کرد؟

گاهی می‌توان به وسیله باد مقداری از گرد و غباری که روی فیلتر نشسته را زدود و تا حدودی باعث افزایش عمر فیلتر هوا شد. ولی باید دقت داشت که با تمیز کردن فیلتر، گرد و غبار و آلاینده‌هایی که با فیلتر هوا ترکیب شده‌اند تمیز نمی‌شوند و تنها گرد و غباری که روی فیلتر نشسته پاک خواهد شد و مواد باقیمانده کماکان اثرات مخرب خود را حفظ می‌کنند.

هیچ زمانی شستن فیلتر هوا توصیه نمی‌شود. هر چند در برخی مدل‌ها می‌توان فیلتر را شست اما در مدل‌های کاغذی فیلتر هوا کلا از بین خواهد رفت در نتیجه، شستن آن بی‌ثمر است. این نکته قابل ذکر است که وجود آلودگی‌های متعدد روی فیلتر باعث ایجاد و تشدید آسم و آلرژی و بیماری‌های تنفسی و پوستی خواهد شد، پس بهتر است به جای شستن و تمیز کردن فیلتر هوا نسبت به تعویض آن اقدام کنید. لذا با توجه به ارزان بودن و راحتی تعویض فیلتر، تعویض آن به‌صرفه‌تر و راحت‌تر خواهد بود.

با تعویض به‌موقع فیلتر هوا می‌توانید تا 30 درصد مصرف سوخت خود را کاهش داده و راندمان موتور خودرو را بالاتر ببرید و از آسیب موتور خودرو جلوگیری کنید. فیلتر هوای خودرو هرچند قطعه بسیار ساده‌ای است اما کار بسیار مهمی را انجام داده و بی‌اعتنایی به آن می‌تواند پیامدهای منفی بسیاری همراه داشته باشد.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها