- صنعت خودروسازی ایران در دهه هشتاد خورشیدی روزهای درخشانی را سپری میکرد و خودروسازان داخلی با شرکتهای معتبر بینالمللی همکاری داشتند. سهم پارس خودرو از این دوره طلایی، همکاری با خودروساز معروف ژاپنی یعنی نیسان بود.
همکاری پارس خودرو و نیسان سابقهای طولانی دارد. پارس خودرو طی دهههای شصت و هفتاد خورشیدی بهواسطه همکاری با نیسان، اقدام به مونتاژ و عرضه نیسان پاترول کرد که بهشدت در بازار محبوب شد. همکاریهای نیسان و پارس خودرو در قالب عرضه نیسان رونیز و نیسان ماکسیما در سالهای ابتدایی دهه هشتاد ادامه داشت و در سالهای پایانی دهه هشتاد خورشیدی نیز محصولات جدیدتر نیسان همچون نیسان قشقایی و نیسان مورانو به بازار ایران آمدند.
تولید نسل اول نیسان قشقایی در پارس خودرو در فاصله سالهای 2009 الی 2010 صورت گرفت. این خودرو ابتدا بهصورت وارداتی و در تعداد محدود وارد بازار شد و سپس پارس خودرو مونتاژ آن را برعهده گرفت. نیسان قشقایی در ایران، در دو تیپ تکدیفرانسیل و دودیفرانسیل موجود است که تیپ دودیفرانسیل، علاوه بر قابلیت آفرود، امکانات بیشتری را نیز ارائه میدهد.
نیسان قشقایی این روزها یکی از گزینههای پیش روی خریداران در بازار خودروهای کارکرده محسوب میشود و بهواسطه ذات ژاپنی آن، ممکن است مشتریان بسیاری نسبت به خرید این خودرو متمایل شوند. بنابراین، شناخت کامل مزایا و معایب نیسان قشقایی برای مشتریان بازار خودرو در ایران اهمیت دارد. آنچه در ادامه خواهید خواند، بررسی کامل برتریها و کاستیهای نیسان قشقایی به عنوان یک کراساوور ژاپنی دست دوم در بازار خودرو ایران است.
مزایای نیسان قشقایی
ابتدا به بررسی مزایای این خودرو میپردازیم:
مزیت اول: کیفیت ساخت بالا
کیفیت ساخت و دوام فنی خودروهای ژاپنی، از گذشتههای دور تا به امروز، از نقاط قوت این خودروها محسوب میشد. دوام بالا و کیفیت ساخت قابلقبول، یکی از مزایای نیسان قشقایی محسوب میشود و همین مساله سبب شده است تا پس از ده سال، این خودرو همچنان در بین گزینههای مناسب برای خرید قرار گیرد.
علاوه بر ذات ژاپنی، باید توجه کرد که مونتاژ نیسان قشقایی در ایران توسط پارس خودرو صورت گرفته است. این خودروساز مشهور که سابقه آن به بیش از نیم قرن پیش بازمیگردد، با تولید خودروهای آمریکایی و تحت نام جنرال موتورز ایران به شهرت رسید. تولید خودروهای دوستداشتنی از برندهای معتبری همچون کادیلاک و نیسان، سبب شده است تا استانداردهای کیفی پارس خودرو نسبت به دیگر خودروسازان بالاتر باشد و از این رو، مشتریان به ساختههای این شرکت اعتماد بیشتری دارند.
نیسان قشقایی نیز در دورهای به تولید رسید که هنوز تحریمها صنعت خودروسازی ایران را از پای درنیاورده بودند و همکاری نزدیکی بین پارس خودرو و نیسان در جریان بود. از این رو، حتی امروزه نیز میتوان به این کراساوور ژاپنی سالخورده بهعنوان خودرویی کارآمد و کمدردسر نگاه کرد. برای افرادی که به دنبال خرید خودرویی برای مصارف معمولی در بازه طولانی هستند، نیسان قشقایی یکی از بهترین گزینهها خواهد بود.
مزیت دوم: قابلیت آفرود سبک
نیسان قشقایی یک شاسیبلند شهری کوچک یا کراساوور است. این خودروها درحقیقت نسخههای بلندقامت هاچبکها هستند و از شاسی یکپارچه بهره میبرند. به همین دلیل، اکثر خودروهای این سگمنت فاقد توانایی آفرود هستند؛ چراکه وجود شاسی نردبانی و پیشرانه قدرتمند برای عبور از مسیرهای خارججادهای، ضروری به نظر میرسد. با این حال، برخی خودروسازان به دلیل ارتقا سطح عملکردی محصولات خود، کراساوورها را به قابلیت چهارچرخ محرک مجهز میکنند.
برخورداری از دو دیفرانسیل 2 حالته با قفل الکترونیکی، یکی دیگر از مزایای نیسان قشقایی است که البته فقط در تیپ LE به آن دسترسی خواهید داشت. نباید تصور کرد که قابلیت چهارچرخ محرک، نیسان قشقایی را به آفرودرهای شاسی مستقل و قدرتمندی همچون تویوتا اف جی کروزر یا میتسوبیشی پاجرو تبدیل میکند؛ با این حال، ارائه چنین قابلیتی در کراساوور کوچکی همچون نیسان قشقایی، موجب خواهد شد تا برای عبور از جادههای شوسه و خیابانهای برفگیر به مشکل برخورد نکنید. توجه به این نکته ضروری است که اکثر رقبای نیسان قشقایی در این بازه قیمتی، یعنی کراساوورهای چینی، فاقد چنین قابلیت مهمی هستند که به نظر میرسد برای مشتریان ایرانی فاکتور مهمی تلقی شود.
مزیت سوم: سهولت رانندگی برای استفاده روزمره
نیسان قشقایی خودرویی است که برای استفاده روزمره و رانندگیهای معمول ساخته شده است؛ از این رو، بهترین تجربه ممکن از سواری را در این کلاس با نیسان قشقایی تجربه خواهید کرد. پیشرانه دولیتری تنفس طبیعی به همراه گیربکس اتوماتیک CVT ایکس ترونیک، بهترین گزینه برای چنین خودرویی هستند تا تجربه رانندگی لذتبخشی را نصیب مالکان خود کند.
نیسان قشقایی ابعاد و اندازه چندان بزرگی ندارد؛ از این رو، استفاده از آن برای رانندگی در معابر شهری کاملا آسان خواهد بود. از سوی دیگر، به دلیل تنظیم دقیق سیستم تعلیق و استفاده از پدالهای نرم، مشکلات معمول رانندگی با کراساوورها را در نیسان قشقایی تجربه نخواهید کرد. به همین دلیل، سهولت رانندگی نیز یکی از مزایای نیسان قشقایی محسوب میشود.
معایب نیسان قشقایی
نوبت به بررسی معایب این خودرو میرسد:
عیب اول: کمبود امکانات رفاهی
نیسان قشقایی خودرویی متعلق به یک دهه پیش است و از این رو، بسیاری از امکانات رفاهی مرسوم را در این خودرو نمیتوان مشاهده کرد. این مساله هنگامی که تیپ تکدیفرانسیل یا SE از نیسان قشقایی را با کراساوورهای جدید چینی مقایسه کنید، شدت بیشتری پیدا میکند. بنابراین،ض باید گفت که کمبود امکانات رفاهی یکی از معایب نیسان قشقایی است.
حتی با خرید تیپ LE یا دودیفرانسیل نیسان قشقایی، امکانات رفاهی چندانی در انتظار شما نخواهد بود. تجهیزات رفاهی این خودرو شامل مواردی همچون سنسور نور و سنسور باران، روکش چرمی صندلیها، گرمکن صندلیهای جلو، کولباکس، تهویه مطبوع اتوماتیک، سیستم ورود و استارت بدون کلید و کروزکنترل میشوند که در مقایسه با کراساوورهای خوشرنگولعاب چینی همچون چری تیگو 5، ناکافی به نظر میرسند.
عیب دوم: خدمات پسازفروش ضعیف
مونتاژ و عرضه نیسان قشقایی توسط پارس خودرو، در بازه زمانی کوتاهی صورت گرفت و این خودرو برخلاف نیسان رونیز و نیسان ماکسیما، چندان در بازار مشاهده نمیشود. همین مساله سبب شده است تا دسترسی به قطعات یدکی و خدمات فنی این خودرو بهسادگی امکانپذیر نباشد و مالکان نیسان قشقایی برای تهیه بسیاری از لوازم یدکی همانند قطعات ظاهری بدنه، به مشکل برخورد کنند. بنابراین،ش باید گفت که کمبود قطعات یدکی نیز یکی دیگر از معایب نیسان قشقایی محسوب میشود.
متاسفانه در طی این سالها، پارس خودرو نیز حمایت خوبی را از این محصول نشان نداده است و مالکان نیسان قشقایی مجبور هستند تا برای انجام خدمات اتومبیل خود، به مراکزی غیر از نمایندگیهای رسمی مراجعه کنند. دسترسی آسان به قطعات یدکی و خدمات فنی، یکی از مهمترین فاکتورهای مشتریان هنگام خرید خودرو بهخصوص خودروهای کارکرده محسوب میشود.
عیب سوم: بازار خریدوفروش نهچندان پررونق
همانطورکه در قسمت قبل به آن اشاره شد، نیسان قشقایی خودرویی نیست که بهراحتی در هر کوچه و خیابانی مشاهده شود. عرضه این خودرو به بازار در زمان تولید، چندان پرتعداد نبود و به دلیل قیمت بالا در زمان عرضه، افراد زیادی قادر به خرید نیسان قشقایی نبودند. از سوی دیگر، ظاهر ساده و کمآلایش نیسان قشقایی نیز برای جلب توجه مخاطبین چندان جذاب به نظر نمیرسد.
همین مسائل سبب شده است تا بازار خریدوفروش کمرونق، امروزه به یکی از معایب نیسان قشقایی تبدیل شود. نسخههای موجود از نیسان قشقایی در بازار ایران با وجود عمر بالا، قیمت بالایی دارند و مشتریان تمایلی برای خرید یک خودروی کارکرده با سن بالا و قیمت گزاف از خود نشان نمیدهند. توجه به این نکته نیز ضروری است که نیسان قشقایی از نظر خدمات پسازفروش نیز در جایگاه مطلوبی قرار ندارد و همین مساله، خرید قشقایی را به انتخابی پرمخاطره برای مشتریان تبدیل کرده است.
جمعبندی، تفنگچی تنها!
حتما میدانید که نام نیسان قشقایی از ایل قشقایی ایران برداشته شده است و نیسان این نام را به دلیل سرسختی ایل قشقایی برای محصول خود انتخاب کرده است. درحقیقت، نیسان قشقایی یک جنگجوی تمامعیار است که با وجود ابعاد و اندازه نهچندان بزرگ، بهخوبی در برابر رقبا قد علم میکند. دوام بالا و کیفیت ساخت مثالزدنی این خودرو در کنار قابلیتهای حرکتی مختلفی که ارائه میدهد، نیسان قشقایی را برای نسلها به یکی از بهترین کراساوورهای شهری بازار جهانی تبدیل کرده است.
با این حال، داستان نیسان قشقایی در ایران متفاوت است و این خودرو در کشورمان به حاشیه رانده شده است. تولید و عرضه محدود بههمراه عدم ارائه خدمات پسازفروش رضایتبخش، موجب شده است تا نیسان قشقایی جایگاه مطلوب خود را در بازار کشورمان پیدا نکند و این وضعیت تا زمانی که ممنوعیت واردات رفع
و نسل جدید این خودرو وارد بازار کشورمان شود، ادامه خواهد داشت. برای اطلاع از قیمت نیسان قشقایی و دریافت کارشناسی خودرو کلیک کنید.بیشتر بخوانید
- با تجهیزات آفرود نیسان رونیز آشنا شوید
- چرا نیسان رونیز بخریم؟
- با مشخصات فنی نیسان ایکس تریل آشنا شوید
- مقایسه نیسان ایکس تریل و تویوتا راو 4
- چرا نیسان ایکس تریل بخریم؟
- با آپشن های نیسان جوک آشنا شوید