لکسوس NX300، شاسیبلند کوچک شرکت خودروسازی لکسوس که مدت زیادی از حضور آن در بازارهای جهانی و ایران نمیگذرد، با طراحی خاص و لوکس خود به یکی از پرطرفدارترین کراساوورهای کشور تبدیل شده است. در این مقاله از مجله همراه مکانیک قصد داریم به این کراس اوور کامپکت سری بزنیم و مزایا و معایب لکسوس nx را برای شما بازگو کنیم تا برای انتخاب آن دید بازتری داشته باشید.
دلت میخواد لکسوس Nx رو کارشناسی شده و با ضمانت بخری روی لینک زیر کلیک کن |
معرفی لکسوس nx300
نمایش اولین لکسوس NX که یک کراساوور کامپکت محسوب میشود، مربوط به نمایشگاه بینالمللی اتومبیل پکن در سال ۲۰۱۴ است که به عنوان مدل ۲۰۱۵ روانهی بازار شد. پلتفرم استفاده شده در لکسوس NX، همان پلتفرم تویوتا RAV4 است و در دو نمونه، NX200t (البته از سال ۲۰۱۸ با نام لکسوس nx300 عرضه میشود) مدل توربوشارژ و NX300h مدل هیبریدی تولید میشود.
اما خودروی مورد بحث ما لکسوس NX300 هیبریدی است که مانند مدل قبلی خود یعنی NX200t در دو تیپ اسپرت و معمولی وارد بازار کشورمان شده است که هردو دارای مشخصات فنی یکسانی هستند و اندک تفاوت آنها مربوط به فرم صندلیها و ظاهر این دو خودرو است. مشخصات فنی لکسوس NX300 هیبریدی از این قرار است: موتور۲.۵ لیتری ۴ سیلندر تنفس طبیعی که در کنار آن یک جفت موتور الکتریکی نیز وجود دارد و توان تولیدی ۱۹۷ اسب بخاری و گشتاور ۲۱۰ نیوتن بر متر آن هم توسط گیربکس ۶ دندهی اتوماتیک CVT به چرخها منتقل میشود.
بیشترین سرعت لکسوس NX300، ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت است و صفر تا ۱۰۰ را در ۹.۲ ثانیه طی میکند. این کراساوور کامپکت در مصرف سوخت نیز خوب عمل میکند و مصرف ترکیبی آن ۵.۱ لیتر است. اما در مقاله مزایا و معایب لکسوس nx مدل هیبریدی بیشتر تمرکز ما روی آخرین مدلهای موجود از آن در بازار کشورمان است یعنی سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ در هردو تیپ Fsport و معمولی.
مزایای لکسوس NX300
کم مصرف بودن
مقاله مزایا و معایب لکسوس nx را در بخش مزایا با موضوع کممصرف بودن این خودرو آغاز میکنیم؛ یکی از مزیتهای بسیارمهم لکسوس NX300 مدل هیبریدی، با توجه به قیمت سوخت در کشورمان بدون شک همین کم مصرف بودن این خودرو است، که در مقایسه با دیگر رقبای قدرتمند خود مانند آکورا RDX و MKC لینکن که آنها نیز از حالت رانندگی چهارچرخ استفاده میکنند بهتر عمل کرده است. مصرف سوخت ترکیبی لکسوس NX300 هیبریدی ۵.۱ لیتر است که سبب میشود از آن به عنوان یک خودروی کم مصرف خصوصا در استفادههای روزمره و در خیابانهای شلوغ نام ببریم.
ایمنی بالا
یکی دیگر از مزایای قابل ذکر برای لکسوس NX300 هیبریدی قطعا ایمنی قابل اتکای این کراساوور است. لکسوس NX300 در تستهای تصادف موسسهی معتبر IIHS موفق شده است که نمرات بسیار بالایی را چه در برخورد از جلو و چه در رول اور کسب کند، البته این تنها موسسهی بین المللی نیست که ایمنی بالای این خودرو را تایید کرده است، بلکه لکسوس NX300 از آزمونهای ایمنی موسسات NCAP و NHTSA نیز سربلند بیرون آمده است. بدون شک برای کسب این نمرات خوب، شرکت ژاپنی لکسوس تجهیزات ایمنی خوبی نیز برای این کراساوور در نظرگرفته است که از بین آنها میتوان به دوربین ۳۶۰ درجه، سیستم هشدار نقاط کور، سیستم هشدار ترافیک در عقب، ۸ کیسهی هوا، سیستم ترمزABS و EBD، سیستم HAC کنترل در سراشیبی و البته امکانات تکمیلی مانند سیستم هشدار برخورد از روبهرو و ترمز اضظراری اتوماتیک در مدلهای فول آپشن اشاره کرد.
طراحی منحصربه فرد در داخل و خارج
کمپانی لکسوس در مدلهای اخیر خود مانند لکسوسNX300 مدل ۲۰۱۷ تلاش کرده است با طراحیهای جدید به این بدنهی محکم، ظاهری خشنتر و لبههای تیزتری بدهد تا بر جذابیتهای بصری این کراس اوور بیافزاید. البته جذابیت لکسوس NX300 هیبریدی به همین ظاهر خشن ختم نمیشود؛ بلکه جلوپنجرهی بزرگ و طراحی خاص چراغهای جلوی آن و برآمدگیهای کناری خودرو در زیبایی آن نقش زیادی را ایفا میکنند. اما شرکت خودروسازی لکسوس در مورد NX300 تنها به زیبایی ظاهر و نمای بیرونی آن اکتفا نکرده است، بلکه طراحان خلاق و قدرتمند آن در قسمت کابین نیز بسیار خوب عمل کردهاند.
مواد بسیار باکیفیت در ساخت کابین، درکنار صندلیهای چرمی بسیار راحت برای راننده و سرنشینان که در مقایسه با دیگر رقبا مانند بی ام وx1 و بنزGLA250 بهتر عمل کرده است، فضای مناسب در جلوی پای سرنشینان، دسترسی آسان به تمامی آپشنها و امکانات و نورپردازی درون خودرو، از نکات مثبت در طراحی داخلی لکسوس NX300 هستند.
دوستدار محیط زیست
با توجه به اینکه این مدل از لکسوس NX300 هیبریدی است، میزان گازهای گلخانهای تولیدی توسط آن آنقدر ناچیز است که سبب شده است از آن به عنوان خودرویی سبز یاد شود. البته به این مزیت، کم مصرف بودن سوخت را نیز اضافه کنید که دلیل دیگری برای اثبات دوستدار طبیعت بودن لکسوس NX300 است.
تجربهی رانندگی مثال زدنی
به تمامی مزایایی که برای لکسوس NX300 برشمردیم تجربهی رانندگی فوقالعاده را نیز اضافه کنید. این خودرو چه زمانیکه از برق استفاده میکند و چه زمانیکه موتور بنزینی به کمک موتور برقی میآید، شتاب مناسبی را خصوصا در هنگام رانندگی در شهر و در سرعتهای پایینتر به شما هدیه میدهد. قابلذکر است که فرمان نرم با کیفیت بالای ساخت نیز در راحتی و تسلط بیشتر راننده بیتاثیر نیستند. تنها نکتهی قابل ذکر این است که کمی در پیچها هندلینگ خوبی ندارد و در برخی موارد هم دوستداران خودروهای اسپرت را راضی نمیکند.
معایب لکسوس NX300
در بخش قبلی مقاله مزایا و معایب لکسوس nx با ما همراه بودید تا به مزایای این خودرو پرداختیم؛ حال وقتش رسیدهاست تا نگاهی به معایب لکسوس NX300 داشتهباشیم.
فضای ناامیدکنندهی صندوق عقب
فضای در نظرگرفته شده برای این کراساوور تنها ۴۷۵ لیتر در نظر گرفته شده است، که نه تنها نسبت به مدل قبلی آن یعنی NX200t بلکه در مقایسه با دیگر رقبا نیز در این قسمت ضعیف عمل کرده است.
نفوذ صدا به درون کابین
درست است که این عیب در استفادههای روزمره و درون شهر یا در سرعتهای پایین مشهود نخواهد بود، اما در شتابهای بالاتر، صدای موتور و جاده به درون کابین نفوذ خواهد کرد که قطعا برای خودرویی در این کلاس یک عیب محسوب میشود.
پیشرانه تحت فشار
یکی دیگر از معایب قابل ذکر برای لکسوس nx300 هیبریدی وزن بالای خودرو است، که در واقع سبب شده است که توان تولیدی ۱۹۴ اسب بخار برای تحمل وزن خودرو و سرنشینان کمتر از حد انتظار باشد که این مورد در سرعتهای بالا مشهودتر خواهد بود.
جمعبندی بررسی مزایا و معایب لکسوس nx
در پایان بررسی مزایا و معایب لکسوس nx باید بگوییم که به طور حتم شما با یک کراساوور بسیار باکیفیت طرف هستید که برای قانع کردن خریداران، فاکتورهای بسیار زیادی دارد. المانهایی مانند کیفیت بالای ساخت، کم مصرف بودن، ایمنی بالا و البته هزینه نگهداری پایین که همگی برای انتخاب یک خودرو فاکتورهای مهمی هستند. اما در مقابل معایبی مانند نفوذ صدا به درون کابین در سرعتهای بالا یا رانندگی نه چندان مهیج و اسپرت را نیز دارد که ممکن است عدهای را از خرید لکسوسNX300 هیبریدی منصرف کند. پس در نهایت شما هستید که با توجه به انتظاراتتان از یک خودرو میتوانید تصمیم بگیرید که این کراساوور مناسب شما است یا خیر. برای اطلاع از قیمت لکسوس NX هیبرید 300H و کارشناسی خودرو کلیک کنید.
بیشتر بخوانید:
مقایسه لکسوس nx200 و بی ام و x1