لکسوس LX 570 یکی از محصولات منحصربهفرد شرکت خودروسازی لکسوس است که نسل اول آن در سال ۱۹۹۵ رونمایی شد. از آن سال تاکنون سه نسل از لکسوس LX570 راهی بازارهای جهانی شده است و هر یک توانستهاند با مزایای فراوان خود مخاطبان خاصپسند و مرفه جامعه را بیشازپیش تحت تأثیر قرار دهند. سومین نسل از این شاسیبلند باابهت بین سالهای 2012 تا 2013 مهمان جادههای کشورمان شد و نظر خریداران بسیاری را بهسوی خود جلب کرد. از همین رو تصمیم گرفتیم تا در مقاله مزایا و معایب لکسوس LX 570 نگاهی به این خودروی محبوب بیاندازیم.
لکسوس LX 570 یکی از محبوبترین نسخههای سری LX است که از امکانات و تجهیزات متنوعی بهره میبرد. این خودروی لوکس با قابلیتهای آفرودی ویژه، در شرایط سخت و مسیرهای ناهموار حس دلپذیر رانندگی با یک خودروی قابلاعتماد، لوکس و قدرتمند را برای شما به ارمغان میآورد.
لکسوس LX570
خرید لکسوس LX570متأسفانه به دلیل قانون منع ورود خودروهای لوکس، مدلهای بهروز این خودرو در کشور ما در دسترس نبوده و نسخههای مربوط به سال 2013 آخرین مدلهای لکسوس ال ایکس 570 در بازار کشورمان محسوب میشوند. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی نقاط ضعف و قدرت این خودرو بپردازیم و شما مخاطبین گرامی را از آنها مطلع کنیم. لطفا در ادامه با بررسی مزایا و معایب لکسوس LX 570 با ما همراه باشید.
نگاه جامع به مشخصات کلی LX570
لکسوس LX 570 مدل 2013 را نمیتوان بهعنوان یک خودروی جدید و مدرن در بازار جهانی تصور کرد، چراکه فیسلیفتها و نسخههای متنوع دیگری پس از این خودرو به بازار عرضه شده است؛ اما به هر صورت این خودرو در بازار تحریم شده کشور ما نسبتا مدرن و بهروز تلقی میشود. این خودرو از پلتفرم مشترکی با تویوتا لندکروزر برخوردار است و از همینرو در بخش نمای ظاهری شباهتهای غیرقابلانکاری به این خودروی مشهور دارد.
در مقایسه این دو خودرو، میتوان تویوتا لندکروزر را نمونه اقتصادی لکسوس LX570 دانست؛ زیرا علاوهبر پیشرانه ضعیفتر از تجهیزات کمتری هم نسبت به لکسوس برخوردار است. وزن ال ایکس 570 برابر 2680 کیلوگرم بوده و عملکرد فوقالعاده سیستم تعلیق آن سبب میشود تا این خودرو در مسیرهای ناهموار سواری نرم و دلپذیری را فراهم آورد.
از جمله آپشنهای پرکاربرد لکسوس LX570 میتوان به سیستم کمکی حرکت در سربالایی (HAC)، مانیتور 8 اینچی لمسی، سیستم صوتی مارک لوینسون با 19 اسپیکر، دوربین 360، رادار نقطه کور، دیلایت و اتولایت، ایزی اکسس، سیستم تهویه اتوماتیک چهارگانه به همراه دریچه تهویه عقب، تنظیمات برقی 12 حالته صندلی راننده، سنسور پارک در جلو و عقب، ورود و استارت بدون کلید، آینه الکتروکرومیک و سانروف اشاره کرد.
مزایای لکسوس LX 570
بررسی تخصصی مزایا و معایب لکسوس LX 570 را با نگاهی به نکات مثبت LX 570 آغاز میکنیم.
1. پیشرانه قدرتمند تنفس طبیعی
در زیر کاپوت لکسوس LX570 یک موتور قدرتمند 5.7 لیتری 8 سیلندر قرار دارد که با کد L3UR-FE شناخته میشود. برخلاف اغلب خودروهای شاسیبلند این رده قیمتی که از موتورهای نسبتا کمحجمتر و مجهز به توربوشارژ برخوردار هستند، کمپانی لکسوس پیشرانه این شاسیبلند باابهت را بهصورت تنفس طبیعی طراحی و تولید کرده است. قلب تپنده این خودرو توانایی تولید 383 اسببخار قدرت و 545 نیوتنمتر گشتاور را دارد؛ چنین نیروی عظیمی از طریق یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک و 2 عدد دیفرانسیل هوشمند به هر چهارچرخ این خودرو منتقل میشود تا لکسوس ال ایکس 570 بتواند طی زمانی در حدود 7.5 ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت برسد.
عدم استفاده از سیستم پرخوران یا توربوشارژ در این خودرو باعث شده است تا LX570 در مقایسه با نمونههای مجهز به موتور توربوشارژ از حساسیت کمتری نسبت به بنزین مصرفی برخوردار باشد؛ علاوهبر این پیشرانههای تنفس طبیعی نسبت به نمونههای توربوشارژ از استهلاک کمتر، هزینه نگهداری کمتر و همینطور طول عمر بالاتری نیز برخوردار هستند.
2. شاسیبلند سختجان و آماده آفرود
یکی دیگر از مزایای لکسوس LX570 توانایی بالای این خودرو در عبور از مسیرهای آفرود است. شرکت تویوتا همواره در تولید خودروهای آفرود عملکرد موفقی داشته است؛ درواقع تمامی شاسیبلندهای این برند با کمترین تغییراتی آماده رانندگی در دل جنگل و کوهستان هستند. همانطور که پیشتر نیز به این موضوع اشاره کردیم، لکسوس ال ایکس 570 از پیشرانه V8 قدرتمند بهره میبرد که توانایی لازم برای عبور از انواع مسیرهای ناهموار را برای این خودرو فراهم میکند.
البته تمهیدات لکسوس LX570 برای تجربه یک سفر آفرودی بینظیر تنها به همینجا ختم نمیشود. بدنه این خودرو بر روی یک شاسی مستقل و قدرتمند ساخته شده است و با عایقبندی فوقالعاده کابین و امکانات ایمنی خود میتواند یک رانندگی هیجانانگیز را به شما هدیه دهد. امکانات آفرودی این مدل شامل سیستم تعلیق حرفهای KDSS، سیستم کرال کنترل (Crawl Control)، ترنسفر کیس (Transfer case)، کنترل پایداری با حالت مولتی ترین، تعلیق هوشمند (AVS)، تنظیم ارتفاع هوشمند (X-AHC)، قفل مرکزی و محدودکننده لغزش است که در جادههای ناهموار میتواند اطمینان و نظر مثبت شما را به همراه داشته باشد.
3. فضای جادار و لوکس کابین
از آنجایی که خودرو لکسوس LX 570 مدل 2013 در میان خودروهای گرانقیمت بازار کشور ما و حتی بازار جهانی قرار میگیرد، باید انتظار داشت که طراحی و کیفیت فضای کابین رضایتبخش و قابلقبولی داشته باشد. با وجود اینکه از زمان عرضه جهانی این اتومبیل بیش از 7 سال میگذرد، اما فضای داخلی آن کاملا لوکس و باکیفیت است. بر روی صندلیها و پنل دربها از روکش چرم مرغوب استفاده شده است و لمس دکمهها و ادوات کابین حس مرغوبیت و کیفیت بالای آن را به سرنشینان منتقل میکند.
لکسوس این خودرو 8 نفره را در سه ردیف صندلی طراحی کرده است که ردیف دوم صندلیها قابلیت حرکت به سمت جلو را داشته و ردیف سوم نیز به سمت کنارههای خودرو حرکت میکنند. فضای پایی که در اختیار سرنشینان ردیف اول و دوم قرار میگیرد، کاملا استاندارد و مناسب بوده اما ردیف سوم بیشتر مناسب کودکان است. حجم محفظه بار این خودرو در حالت استاندارد 439 لیتر است که با تغییر حالت صندلیهای ردیف دوم و سوم این رقم تا 2353 لیتر نیز افزایش پیدا میکند. تمامی این موارد دستبهدست هم دادهاند تا فضای لوکس کابین یکی دیگر از مزایای لکسوس LX570 باشد.
معایب خودرو لکسوس LX570
نکات مثبت لکسوس LX 570 را بررسی کردیم؛ در بخش بعدی از مقاله مزایا و معایب لکسوس LX 570 میخواهیم نگاهی به نقاط ضعف این غول ژاپنی بیاندازیم.
1. فضای کم صندلی ردیف سوم
لکسوس در این محصول خود از ردیف سوم صندلیها استفاده کرده است که میتوان در مواردی خاص از آنها استفاده کرد. متأسفانه برخلاف آنچه در صندلیهای ردیف اول و دوم شاهد هستیم، طراحان این خودرو برای سرنشینان ردیف سوم لکسوس LX 570 فضای کمی را در نظر گرفتهاند. چنین مسئلهای باعث شده است تا این صندلیها چندان کاربردی نبوده و تنها برای نشستن کودکان مناسب باشند.
البته باید توجه داشت که بخش انتهایی خودرو که به ردیف سوم صندلیهای تاشو مجهز شده است، درواقع مکانی برای حمل چمدانها و مواردی از این دست محسوب میشود؛ به همین دلیل است که صندلیهای ردیف سوم این خودرو برخلاف صندلیهای ردیف دوم به سمت جلو تا نشده و به سمت کنارهها جمع میشوند.
2. مصرف سوخت بالای موتور
این خودرو بهعنوان یک غول متحرک 2680 کیلوگرمی که از یک موتور 5.7 لیتری 8 سیلندر برخوردار است، مصرف سوخت بسیار بالایی دارد. لکسوس LX570 در یک سیکل ترکیبی بیش از ۱۵ لیتر بنزین در هر ۱۰۰ کیلومتر مصرف میکند و در فضای شهری نیز مصرف سوخت این خودرو به حدود 20 لیتر در هر صد کیلومتر میرسد که با توجه به قیمت حال حاضر سوخت در کشور عزیزمان، چنین مصرف بالایی حتی برای افراد متمول نیز چندان بهصرفه نخواهد بود.
این در حالی است که مصرف سوخت ترکیبی رقبایی همچون پورشه کاین و ولوو XC90 به ترتیب برابر با 10.5 و 7.7 لیتر در هر صد کیلومتر است!.
3. طراحی خستهکننده و قدیمی
این شاسیبلند لوکس و آفرود هرچند در زمان عرضه نظر بسیاری از هواداران را به خود جلب کرد، اما امروزه با توجه به آنکه لکسوس LX 570 مدل 2013 یک خودروی قدیمی و تولید هفت سال پیش محسوب میشود، ظاهر آن با معیارهای طراحی روز چندان همخوانی ندارد. از همینرو اغلب قشر جوان و افرادی که به خودروهای اسپرت و مدرن علاقهمند هستند، نمیتوانند با نمای ظاهری لکسوس LX570 کنار بیایند.
جمعبندی مزایا و معایب لکسوس LX 570
در پایان مقاله مزایا و معایب لکسوس LX 570 بهعنوان حسن ختام به شما توصیه میکنیم که اگر تصمیم دارید در این رنج قیمتی به سراغ خرید یک خودرو شاسیبلند و لوکس بروید، حتما به قیمت قطعات یدکی و بازار خریدوفروش آن نیز توجه کنید. در شرایط فعلی اقتصادی، خرید این خودرو حتی برای مشتریان ثروتمند نیز انتخاب چندان منطقی بهنظر نمیرسد، مگر آنکه جزو طرفداران پروپاقرص کمپانی لکسوس باشند.
البته بسیاری از مالکان لکسوس LX 570 مدل 2013، با در نظر گرفتن ممنوعیت واردات، این شاسیبلند فول سایز لوکس را تنها بهعنوان یک کالای سرمایهای خریداری میکنند و به دنبال استفاده از آن در جادههای کشور نیستند. در این رنج قیمتی اگر علاقه چندانی به این سامورایی قدرتمند ندارید، میتوانید به سراغ رقبای آلمانی آن یعنی پورشه کاین، پورشه ماکان، ب ام و X5 و مرسدس بنز ML بروید. برای اطلاع از قیمت لکسوس LX570 فول و کارشناسی خودرو کلیک کنید.
بیشتر بخوانید: