با مزایا و معایب سانگ یانگ کوراندو آشنا شوید

فهرست مطالب


در این مقاله از سری مقالات مجله خودرو همراه مکانیک قصد داریم به بررسی مزایا و معایب سانگ یانگ کوراندو بپردازیم؛ بنابراین اگر شما هم جزو کسانی هستید که می‌خواهید این کراس‌اوور کره‌ای را خریداری کنید در ادامه با ما همراه باشید.

بسیاری از ایرانیان برند کره‌ای سانگ یانگ (SsangYong) را با دو خودروی کوراندو و چیرمن در دهه هشتاد خورشیدی شناختند. در آن سال‌ها کوراندو لقب جیپ کره‌ای و چیرمن لقب بنز کره‌ای را از مصرف‌کنندگان ایرانی دریافت کرده بود. به‌واسطه خاص بودن این خودروها، مزایا و معایب سانگ یانگ کوراندو در ابتدا چندان برای مشتریان اهمیت نداشتند، اما به‌تدریج و با ورود سایر خودروهای زیبا و مجهز کره‌ای، نظر ایرانیان در خصوص محصولات نه‌چندان زیبای سانگ یانگ تغییر کرد.

معرفی سانگ یانگ کوراندو

قبل از بررسی مزایا و معایب سانگ یانگ کوراندو ابتدا نگاهی به تاریخچه این خودرو داشته باشیم؛ از سال 1385 تاکنون دو نسل از خاندان سانگ یانگ کوراندو به بازار کشورمان راه پیدا کرده‌است که نسل سوم (C200) آن در فاصله سال‌های 2015 الی 2017 توسط رامک خودرو و با نام «نیوکوراندو» به بازار عرضه شد؛ علاوه‌بر آن تعداد محدودی از نمونه‌های فیس‌لیفت نسل سوم با مدل 2018 هم در بازار کشورمان به چشم می‌خورند. سانگ یانگ کوراندو در بازار کشورمان با خودروهای هم‌وطن خود یعنی هیوندای توسان و کیا اسپورتیج و برخی کراس‌اوورهای چینی لوکس رقابت می‌کند.

معرفی سانگ یانگ کوراندو

مزایای سانگ یانگ کوراندو نسبت به دو رقیب کره‌ای خود قابل‌توجه هستند و درصورتی‌که این خودرو با تبلیغات مناسبی به بازار عرضه می‌شد و مشتریان شناخت کافی در مورد آن داشتند، قادر بود محصولی پرفروش باشد. با این وجود عرضه محدود کوراندو و فعالیت ضعیف شرکت عرضه کننده سبب شد تا معایب سانگ یانگ کوراندو بر مزیت‌های آن غلبه کرده و این خودرو نتواند فروش موفقی را در بازار کشور تجربه کند.

رامک خودرو سانگ یانگ کوراندو را در سه تیپ اپتیموم، پرمیوم و پرمیوم پلاس به بازار ایران عرضه کرد که نسخه اپتیموم کم‌ترین سطح امکانات و نسخه پرمیوم پلاس بالاترین میزان تجهیزات را در خود جای داده است. نسل سوم سانگ یانگ کوراندو حاصل زبان طراحی جدید شرکت سانگ یانگ به‌حساب می‌آید و برخلاف پیشینیان خود از ظاهری زیبا و دلچسب بهره می‌برد، هرچند از شواهد امر این‌گونه به‌نظر می‌رسد که سانگ یانگ هنوز تا رسیدن به پختگی طراحی ظاهری کیا و هیوندای راهی طولانی در پیش دارد.

مزایای سانگ یانگ کوراندو

مزیت اول قیمت پایین‌تر نسبت به رقبا

اولین گزینه‌ای که در مقاله مزایا و معایب سانگ یانگ کوراندو آن را بررسی می‌کنیم، قیمت مناسب این خودرو است. یکی از بزرگ‌ترین مزایای سانگ یانگ کوراندو نسبت به دیگر خودروهای کره‌ای هم‌رده، قیمت پایین‌تر آن است که موجب شد تا سیل عظیمی از مشتریان به دنبال خرید این کراس‌اوور باکیفیت کره‌ای باشند، هرچند که این استقبال هیچ‌گاه به‌اندازه خودرویی همچون سانگ یانگ تیوولی نبوده است. متأسفانه رامک خودرو نتوانست از این مزیت به نحو احسن استفاده کند و برنامه‌های تحویل سانگ یانگ کوراندو را مطابق وعده‌هایش به انجام برساند.

در مجموع به نظر می‌رسد با وجود افزایش شدید قیمت‌ها در بازار، هنوز هم سانگ یانگ کوراندو از ارزش خرید بالایی برخوردار است و در جدال با سایر گزینه‌های ژاپنی و کره‌ای کارکرده می‌تواند حرف‌های بسیاری برای گفتن داشته باشد.

مزیت دوم توانایی‌های خارج جاده‌ای مناسب

توانایی‌های خارج جاده‌ای مناسب

معمولا نباید از کراس‌اوورها انتظار داشت که توانایی آفرود خارق‌العاده‌ای را از خود به نمایش بگذارند، با این‌حال استثناهایی نیز در دنیای خودرو وجود دارد که می‌توان بر اساس آن‌ها توانایی آفرود مناسب را یکی از مزایای سانگ یانگ کوراندو برشمرد. حتی نسخه پایه سانگ یانگ کوراندو ملقب به اپتیموم نیز که از سیستم انتقال قدرت تک دیفرانسیل برخوردار است، قابلیت مانور خوبی را در جاده‌های غیر آسفالت از خود نشان می‌دهد. این مسئله در خصوص نسخه‌های نیمه‌فول و فول که از سیستم انتقال قدرت دو دیفرانسیل برخوردار هستند، بیشتر حس می‌شود و بیش‌ازپیش می‌توانید روی توانایی‌های آفرود این مدل‌ها حساب باز کنید.

مزیت سوم امکانات رفاهی و ایمنی مناسب

امکانات رفاهی و ایمنی مناسب

از دیگر مزایای سانگ یانگ کوراندو می‌توان به امکانات رفاهی متنوع این خودرو اشاره کرد. به‌جز تیپ پایه سانگ یانگ کوراندو که از امکانات کمی برخوردار است، در سایر تیپ‌های این خودرو شاهد انبوهی از امکانات رفاهی و ایمنی هستیم که برای یک کراس‌اوور کمتر شناخته‌شده کره‌ای با قیمت مقرون‌به‌صرفه، مناسب به‌نظر می‌رسد. از جمله امکانات سانگ یانگ کوراندو می‌توان به اتولایت، سنسور باران، کنترل حرکت در سربالایی، فرمان برقی 2 حالته به همراه گرمکن، گرمکن صندلی‌های جلو و عقب، سردکن صندلی راننده، سیستم مالتی مدیا و تهویه اتوماتیک اشاره کرد.

از سوی دیگر این خودرو از تجهیزات ایمنی بسیار کاملی نیز برخوردار است و از نظر استحکام بدنه نیز در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد. کوراندو نسل سوم در سال 2016 مورد آزمون موسسه ایمنی یوروانکپ قرار گرفت و موفق شد چهار ستاره ایمنی را به‌دست آورد؛ بنابراین می‌توان از ایمنی کوراندو در مقایسه با کراس‌اوورهای مشابه چینی اطمینان حاصل کرد.

معایب سانگ یانگ کوراندو

عیب اول، واردات محدود

در بخش‌های قبلی مقاله مزایا و معایب سانگ یانگ کوراندو ، مزایای این خودرو را بررسی کردیم و حال در این بخش معایب کوراندو را زیر ذره‌بین همراه مکانیک می‌بریم؛ نخستین و بزرگ‌ترین مورد از معایب سانگ یانگ کوراندو را می‌توان واردات محدود این خودرو به بازار کشورمان دانست که سبب شده تا کوراندو نتواند در مقابل کراس‌اوورهای لوکس چینی قد علم کند و به حاشیه‌نشین بازار تبدیل شده‌است.

عرضه محدود این خودرو در مقایسه حضور همه‌جانبه خودروهایی همچون کیا اسپورتیج و هیوندای توسان نمود بیشتری پیدا می‌کند، چرا که سانگ یانگ کوراندو یک خودرو وارداتی است و می‌بایست با چنین محصولاتی به رقابت بپردازد، اما درنهایت به دلیل عرضه محدود و فعالیت‌های ضعیف شرکت واردکننده به محصولی شکست‌خورده تبدیل شد.

 عرضه قطره‌چکانی این خودرو در بازار کشور، تأثیر مخربی بر رونق خریدوفروش سانگ یانگ کوراندو گذاشته است و امروزه کمتر کسی تمایل به خرید کوراندو دارد؛ بنابراین دور از انتظار نیست که بگوییم در آینده نزدیک اگر یک سانگ یانگ کوراندو خریداری کنید، مالک اول و آخر این کراس‌اوور خودتان خواهید بود!.

عیب دوم طراحی قدیمی کابین

طراحی قدیمی کابین

سانگ یانگ در طراحی محصولات اخیر خود سعی کرده‌است از رویه سابق خود فاصله بگیرد و نهایت سعی خود را به خرج دهد تا خودروهایی زیبا خلق کند. با این حال سانگ یانگ هنوز مسیری طولانی برای رسیدن به پختگی طراحی نیاز دارد.

مدرک این طراحی ناپخته را می‌توان در طراحی نه‌چندان عامه‌پسند فضای کابین و همچنین استفاده از دکمه‌های متعدد و گیج‌کننده بر روی داشبورد، به‌خوبی مشاهده کرد. این سبک طراحی با توجه به حاکم بودن جو طراحی مینیمال بر دنیای خودرو قابل‌پذیرش نیست؛ لذا سبک قدیمی طراحی کابین را می‌توان یکی از معایب سانگ یانگ کوراندو برشمرد.

شتاب‌گیری ضعیف

معایب سانگ یانگ کوراندو

آخرین بخشی که در مقاله مزایا و معایب سانگ یانگ کوراندو به آن خواهیم پرداخت، عیب شتاب این خودرو است. یکی از رقبای سانگ یانگ کوراندو در بازار ایران سوزوکی ویتارا است و هر دو خودرو مدت‌زمان زیادی را به دست‌وپنجه نرم کردن با یکدیگر سپری کرده‌اند. در این بین سوزوکی ویتارا روزبه‌روز قوی‌تر می‌شد و پیشرانه‌های قوی‌تر 2.4 لیتری جایگزین موتورهای کم‌توان دولیتری در این خودرو شدند.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

در سوی مقابل، قدرت سانگ یانگ کوراندو به‌مرور تحلیل رفت تا جایی ‌که موتورهای شش سیلندر 3.2 لیتری این خودرو در نسل دوم، جای خود را به نمونه‌های چهار سیلندر دو لیتری دادند. این پیشرانه قادر است تا حداکثر 150 اسب‌بخار قدرت و 197 نیوتن‌متر گشتاور تولید کند؛ چنین نیرویی از طریق گیربکس شش سرعته اتوماتیک به چرخ‌های این خودرو منتقل می‌شود تا سانگ یانگ کوراندو طی زمانی در حدود 14 از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست یابد.

گیربکس کوراندو

توان خروجی پیشرانه کوراندو در کنار عملکرد نرم و دقیق گیربکس ساخته شده توسط شرکت آیسین ژاپن، باعث شده‌است تا این کراس‌اوور جمع‌وجور برای استفاده‌های روزمره مطلوب به‌نظر برسد، اما شتاب و کشش آن چندان جالب‌توجه نیست و به‌خصوص با حضور چینی‌های مجهز به موتور توربوشارژر در بازار کشور، در حال حاضر این ضعف بیشتر از گذشته قابل مشاهده است.

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری بررسی مزایا و معایب سانگ یانگ کوراندو

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری بررسی مزایا و معایب سانگ یانگ کوراندو

کوراندو را می‌توان یکی از بازندگان بازار خودرو ایران دانست که با وجود همه شایستگی‌های خود، تسلیم رقبای قدرتمند کره‌ای و چینی‌های مونتاژ داخل شد. عمده‌ترین دلیل شکست کوراندو را نیز می‌توان فعالیت ضعیف شرکت رامک خودرو دانست که موجب شد تا این کراس‌اوور باکیفیت و ایمن، نتواند در بازار پرتقاضای کشور ما وضعیت مناسبی داشته باشد.

در شرایط فعلی معایب معدود کوراندو، بر انبوه مزایای این خودرو فائق آمده‌اند و با توجه به محدودیت وضع‌شده برای واردات خودرو، به‌نظر می‌رسد کار نسل سوم کوراندو در ایران را باید تمام شده بدانیم و امیدوار باشیم محصولات آتی سانگ یانگ در بازار ایران به سرنوشت کوراندو دچار نشوند.

بیشتر بخوانید:

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
3 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
مصطفی مطلبی
1401-06-29 23:22
امتیاز دهی :
     

اطلاعات نسبتا خوب بود

پژمان کاوشی
1400-03-20 18:05

سلام من یه ۲۰۱۷ دارم
تو سر بالای اصلا نمیشه باهاش اروم رفت
حتما باید پر گاز حرکت کنی و باید خاموشروشن کنی تا حرکت کنه
اگه کسی دلیل اینو میدونه لطفا بگه

مهدی
1403-04-01 10:01
پاسخ به  پژمان کاوشی

گیربکس فقط و فقط