تویوتا کمری را باید از موفقترین سدانهای تولیدی شرکت تویوتا در جهان دانست، که از گذشته تاکنون توانستهاست فروش چشمگیری را در بازارهای جهانی تجربه کند. تولید کمری از سال ۱۹۸۲ میلادی آغاز شد و در ابتدا تنها بهصورت یک سدان اقتصادی و جمعوجور به تولید میرسید. موفقیتهای چشمگیر تویوتا کمری را باید از سال ۱۹۹۱ دانست؛ یعنی زمانی که تویوتا با بزرگتر کردن ابعاد این خودرو، کمری را وارد کلاس سدانهای سایز متوسط کرد و بهاینترتیب مشتریان بیشتری بهسوی این خودرو جذب شدند. گرچه در دهه ۹۰ تعداد محدودی از نمونههای ابتدایی این سدان محبوب به بازار ایران راه پیدا کردند، اما در سال ۲۰۰۵ عرضه مدل گرند توسط ایرتویا، کمری را به خودرویی بسیار محبوب در بازار ایران بدل کرد.
تویوتا کمری خودرویی باکیفیت، کمهزینه، مطمئن و راحت است؛ اما متأسفانه در بازار ایران همهی اعضای این خانواده در سایه رقبای کرهای یعنی سوناتا و اپتیما قرار دارند. دلایل اصلی چنین وضعیتی را باید در طراحی ساده کمری و همچنین امکانات رفاهی کمتر این خودرو در مقایسه با سایر رقبا دانست. با اینوجود در سال ۲۰۱۵، ایرتویا نمونه فیسلیفت پنجمین نسل تویوتا کمری(XV50) را وارد بازار ایران کرد؛ خودرویی که هم از طراحی زیبایی برخوردار است و هم نسخه هیبریدی آن توانایی حرکتی فراتر از کلاس خود را به نمایش میگذارد. در ادامه با ما همراه باشید تا معایب و مزایای تویوتا کمری ۲۰۱۵ را با هم بررسی کنیم.
تویوتا کمری در یک نگاه
مقاله معایب و مزایای تویوتا کمری را با نگاهی کلی به این خودروی جذاب شروع میکنیم؛ تویوتا کمری XV50 ابتدا در سال ۲۰۱۲ وارد بازار ایران شد، ولی چندان مورد توجه خریداران قرار نگرفت؛ زیرا هم از امکانات رفاهی محدودی برخوردار بود و هم ظاهر آن در برابر رقبایی چون سوناتا YF و کیا اپتیما حرف چندانی برای گفتن نداشت. از همین رو تویوتا در سال ۲۰۱۵ یک فیسلیفت اساسی را روی کمری انجام داد. نتیجه کار خودرویی از آب درآمد که بسیار زیبا و چشمنواز بهنظر میرسد و بسیاری آن را زیباترین مدل تویوتا کمری میدانند.
ایرتویا نیز در حرکتی حسابشده اقدام به عرضه این خودرو در بازار ایران کرد که البته این عرضه دوام چندانی نداشت و کمی بعدتر با ممنوعیت واردات خودروهای ساخت آمریکا به بازار داخلی، واردات این خودرو نیز بهطور کامل متوقف شد. بااینوجود تویوتا کمری سفارش آمریکا آنقدر زیبا و محبوب است که هنوز هم با قیمتهای نجومی در بازار دستبهدست میشوند.
سلاح دوم کمری در بازار داخلی، عرضه این خودرو در نسخههای هیبریدی است؛ این خودروها با شتاب خوب و مصرف کم خود در این بخش نیز حسابی از خجالت رقبایشان درمیآیند. گرچه هر دو مدل بنزینی و هیبریدی تویوتا کمری نیوفیس در بازار عرضه شدهاند، ولی اکثر مدلهای موجود در خیابان از نوع هیبریدی هستند. از نظر ظاهری تفاوتی بین مدل هیبریدی و بنزینی تویوتا کمری نسل پنجم وجود ندارد و تنها میتوان به نشان آبیرنگ تویوتا و نوشته هیبریدی روی صندوقعقب اشاره کرد.
نسخه بنزینی تویوتا کمری با تکیهبر موتور ۲.۵ لیتری ۴ سیلندر خود از قدرت ۱۸۱ اسب بخار و گشتاور ۲۳۵ نیوتنمتر برخوردار است که این نیرو با استفاده از یک گیربکس ۶ دنده خودکار به چرخهای جلو منتقل میشود. مدل هیبریدی این خودرو نیز از موتور ۲.۵ لیتری در کنار دو موتور برقی استفاده میکند که مجموع قدرت این سیستم هیبریدی به ۲۰۰ اسب بخار و گشتاور آن به ۲۳۰ نیوتنمتر میرسد.
مزایای تویوتا کمری نیوفیس نسل پنجم
مزیت اول، قوای فنی قابلتوجه
اولین مزیتی که از خودروی کمری در مقاله معایب و مزایای تویوتا کمری به آن خواهیم پرداخت، موتور قدرتمند است. مدل هیبریدی تویوتا کمری سفارش آمریکا، یکی از پیشرفتهترین سیستمهای هیبریدی موجود در جهان است. این مجموعه هیبریدی از یک موتور بنزینی کممصرف ۲.۵ لیتری در کنار دو الکتروموتور بهره میبرد. انتقال نیرو در این خودرو با استفاده از گیربکس الکترونیکی CVT به چرخهای جلو انجام میشود و میتواند تویوتا کمری را در ۷.۸ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برساند. چنین شتابی، تویوتا کمری هیبریدی نیوفیس را تبدیل به سریعترین خودروی سگمنت خود در بازار کشور کردهاست، زیرا نزدیکترین رقبای آن یعنی هیوندای سوناتا هیبریدی و کیا اپتیما هیبرید دارای شتاب صفر تا صد بالای ۸ ثانیه هستند.
تویوتا کمری در مدلهای غیرهیبریدی نیز خودروی دستوپا بستهای نیست و موتور ۲.۵ لیتری 4 سیلندر آن میتواند در عرض ۹.۳ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد.
مزیت دوم، مصرف سوخت و استهلاک پایین
محصولات تویوتا همیشه بهعنوان خودروهای کمهزینه و کماستهلاک شناخته میشوند و آمارهای مربوط به بازخوردهای مشتریان(Consumer Reports) نیز گواهی میدهند که محصولات این خودروساز ژاپنی بهندرت مالک خود را به تعمیرگاه میکشاند. مدل بنزینی تویوتا کمری از موتور 2AR-FE استفاده میکند که یکی از کماستهلاکترین و مطمئنترین موتورهای ۴ سیلندر در این کلاس خودرویی محسوب میشود. در این موتور از فناوریهایی استفاده شدهاست که همگی در عمر بالای موتور موثر هستند؛ برای مثال میتوان به کوتینگ مخصوص پیستونها اشاره کرد.
در مدلهای هیبریدی، استهلاک خودرو بسیار کمتر از نمونههای بنزینی است؛ چون در سرعتهای پایین خودرو تنها با موتور الکتریکی حرکت میکند و موتور احتراقی نقش ژنراتور باتری را ایفا میکند. چنین قابلیتی سبب میشود که فشار کمتری به موتور وارد شود و عمر مفید آن افزایش یابد. از سوی دیگر در هنگام شارژ بودن باتری خودرو، تنها موتور برقی به چرخها نیرو میدهد و موتور بنزینی خاموش میماند. بهاینترتیب موتور احتراق داخلی در یک خودروی هیبریدی نسبت به خودروی غیرهیبریدی، ساعات کمتری فعال خواهد بود. به این موارد کیفیت مثالزدنی تویوتا در ساخت پیشرانههایش را هم اضافه کنید تا دیگر خیالتان از بابت استهلاک کم کمری نیوفیس کاملا راحت شود.
مصرف سوخت تویوتا کمری بنزینی بهطور میانگین ۷.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است که برای سدانی با این ابعاد خیلی خوب بهنظر میرسد؛ در مدل هیبریدی نیز ۵.۷ لیتر بنزین در هر ۱۰۰ کیلومتر سوزانده میشود. با این حساب تویوتا کمری نهتنها بهندرت صاحب خود را به تعمیرگاه میبرد، بلکه تعداد مراجعه این خودرو به پمپبنزین نیز کمتر از سایر رقبا خواهد بود.
مزیت سوم، ایمنی بالا
از تجهیزات ایمنی تویوتا کمری باید به سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل لغزش، دوربین دندهعقب، سنسورهای پارک جلو و عقب، سنسور فشار باد تایرها، ترمز ضد قفل، سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز، سیستم کمکی ترمز و ۱۰ عدد ایربگ شامل ایربگ زانویی برای راننده اشاره کرد.
این خودرو بهواسطه بدنه مستحکم و چنین لیستی از تجهیزات ایمنی، در سال 2015 موفق به دریافت ۵ ستاره ایمنی کامل از موسسه NHTSA آمریکا شدهاست. موسسه IIHS آمریکا نیز در تست تصادف کمری ۲۰۱۵ رتبهTop Safety Pick Plus را به این خودرو دادهاست. این رتبه بالاترین امتیاز ایمنی IIHS است که تنها به خودروهای بسیار امن اهدا میشود.
معایب تویوتا کمری
عیب نخست، امکانات رفاهی پایین
امکانات رفاهی پائین، اولین عیب از کمری است که در مقاله معایب و مزایای تویوتا کمری به آن خواهیم پرداخت. هرقدر که کمپانی تویوتا در بخش ایمنی کمری سنگ تمام گذاشته است، این سدان جذاب و باکیفیت در بخش امکانات رفاهی حرف چندانی برای گفتن ندارد و در مقابل رقبای پرآپشن کرهای خود در ردهی پایینتری قرار میگیرد. این درحالی است که رقبای تویوتا کمری مانند کیا اپتیما میتوانند در بخش امکانات رفاهی با محصولات گرانقیمت آلمانی رقابت کنند، ولی کمری از لحاظ تنوع امکانات رفاهی حتی بهپای نسل قبلی این خودروهای کرهای هم نمیرسد. البته چنین مشکلی را باید به سیاست تویوتا نیز ربط داد، چون این خودروساز ژاپنی محصولات مجهز و لوکس خود را با برند لکسوس به بازار عرضه میکند و محصولات تویوتا عمدتا خودروهایی اقتصادی و ارزانقیمت هستند.
در لیست امکانات کمری مواردی همچون صندلی برقی برای راننده، آینه وسط الکتروکرومیک، سیستم تهویه خودکار دوگانه، مانیتور 6.1 اینچی، سیستم رهیاب ماهوارهای، سیستم صوتی با ۶ بلندگو، سانروف برقی، پرده عقب برقی، شیشههای برقی و گرمکن صندلیهای جلو مشاهده میشوند. جالب است بدانید که این لیست به تیپ فول تویوتا کمری مربوط میشود و در مدلهای پایه حتی برخی موارد همین لیست نیز به چشم نمیخورند!.
عیب دوم، هندلینگ و سواری معمولی
هیچیک از نسلهای تویوتا کمری بهعنوان خودروهای اسپرت شناخته نمیشوند و مدل ۲۰۱۵ نیز از این قاعده مستثنی نیست. کمری را باید مانند نیسان تینا خودرویی دانست که هندلینگ را فدای راحتی کردهاند و به همین دلیل پایداری خودرو در پیچها کاملا معمولی است، و چنین چیزی کمری را در نقطه مقابل سدانهای پرطرفداری همچون مزدا ۳ قرار میدهد.
بدترین قسمت این موضوع اینجا است که هندلینگ متوسط تویوتا کمری سبب نشدهاست تا این سدان خانوادگی، راحتترین خودروی کلاس خود باشد؛ زیرا رقبایی مانند هوندا آکورد و نیسان تینا با اینکه قدیمیتر از کمری محسوب میشوند، اما راحتی بهمراتب بیشتری دارند.
عیب سوم، تأمین قطعات و خدمات
گرچه تویوتا خودرویی مطمئن است و بهندرت مشکلی پیدا میکند، ولی نمیتوان پیچیدگی بالای فنی یک خودروی هیبریدی را انکار کرد؛ از همین رو تعمیرات چنین خودرویی نیاز به تخصص بالایی دارد و کار هر مکانیکی نیست!.
علاوهبر این، باتری خودروهای هیبریدی عمر زیادی دارند و معمولا زودتر از ۱۰ سال خراب نمیشود، ولی اگر نیاز به تعویض پیدا کند میتواند بسیار گرانقیمت باشد و تأمین آن نیز در شهرستانها به سادگی امکانپذیر نیست.
عیب چهارم، کابین
آخرین عیبی که از کمری در مقاله معایب و مزایای تویوتا کمری به آن خواهیم پرداخت، کابین این خودرو است؛ تویوتا کمری نسل پنجم فیسلیفت برخلاف بدنه زیبای خود، کابین چندان جذابی ندارد و طراحی آن بسیار ساده بهنظر میرسد. درون کابین تقریبا هیچ هیجانی وجود ندارد و این موضوع کمری را درست در نقطه مقابل رقبایی چون کیااپتیما قرار میدهد. کیفیت کابین نیز با اینکه نسبت به مدل ۲۰۱۲ بهتر بهنظر میرسد، ولی همچنان نمیتوان آن را بهترین در بین رقبا دانست.
تویوتا در بالای داشبورد سعی کرده است تا با استفاده از مواد مصنوعی نمای لوکسی را ایجاد کند و این تلاش قابلتقدیر است، اما قطعات بهکار رفته در تودوریها، ظاهری کاملا ارزانقیمت دارد و نشان میدهند که با یک خودروی اقتصادی طرف هستیم.
جمعبندی معایب و مزایای تویوتا کمری
به انتهای مقاله معایب و مزایای تویوتا کمری رسیدیم؛ تویوتا کمری در کلاس خود رقبای قدرتمندی دارد. از نظر آپشن، طراحی و فراوانی قطعات، کرهایها در این بازار حرف اول را میزنند. همچنین تویوتا خوششانس است که رقبای قدری مانند نیسان آلتیما یا مزدا ۶ در بازار ایران حضور ندارند و نزدیکترین رقیب ژاپنی یعنی هوندا آکورد نیز با وجود همه شایستگیهایی که دارد، از مشکل بازار دستدوم و نبود خدمات رنج میبرد. تویوتا کمری دراینبین یک نقطه تعادل حساب میشود و خرید آن برای استفاده طولانیمدت کاملا عقلانی است. با خرید تویوتا کمری 2016، یک سدان خانوادگی، باکیفیت، کممصرف و پرشتاب خواهید داشت که البته آپشنهای چندانی ندارد!.
متأسفانه تویوتا کمری هیبریدی به دلیل اینکه آخرین مدل کمری در بازار ایران محسوب میشود، دارای قیمت بسیار بالایی است. همین قیمت بالا باعث میشود در این رنج قیمت بتوان به خرید خودروهای آلمانی دستدوم و حتی خودروهای بزرگتری نیز فکر کرد و این مسئله بازار کمری را تحت شعاع خود قرار دادهاست.
مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید
مقایسه هیوندای آزرا و تویوتا کمری