مزایا و معایب بی وای دی S6 را در این مقاله از سری مقالات مجله خودرو همراه مکانیک بررسی خواهیم کرد و تا اگر سوال ” بی وای دی S6 بخریم یا نه؟ ” برای شما مخاطبین عزیز پیش آمده بتوانید به کمک این مقاله بهتر برای خرید این خودرو تصمیم بگیرید.
داستان حضور برندهای معتبر خودروسازی در ایران همواره قصه غمانگیزی بوده است و ثابت میکند خودروسازان برتر جهان برای موفقیت در این بازار انحصاری کشور ما، به چیزی بیشتر از محصولات باکیفیت و نام تجاری معتبر نیاز دارند. از حضور کمرنگ محصولات سئات و سوبارو در سالهای دور تا شکست کمپانی هوندا در چند سال اخیر، همگی مؤید این مسئله بودهاند که بازار ایران مسلخ خودروسازان معتبر است. این سلسله ناکامیها، پس از بازگشت تحریمهای خودروسازی یک قربانی جدید گرفت که آنهم برند معتبر چینی یعنی بی وای دی (BYD) بود. در ادامه به بررسی مزایا و معایب بی وای دی S6 میپردازیم.
معرفی بی وای دی S6
در ابتدای مقاله مزایا و معایب بی وای دی S6 بهتر است کمی با این خودرو آشنا شوید. مصرفکنندگان ایرانی برای نخستین بار از طریق بی وای دی S6 با این خودروساز مطرح چینی آشنا شدند. بی وای دی یکی از بزرگترین و پیشروترین خودروسازان چین است و علاوهبر آن، یکی از تولیدکنندگان بزرگ خودروهای الکتریکی نیز به شمار میرود. چنین پیشینهای موجب شد تا بی وای دی در بازار ایران متفاوت از سایر خودروسازان چینی بهنظر برسد و مصرفکنندگان ایرانی برای آن احترام ویژهای قائل شوند.
در این مطلب قصد داریم به بررسی مزایا و معایب بی وای دی S6، یعنی نخستین نماینده بی وای دی در ایران بپردازیم. این خودرو با همکاری تویوتا و بی وای دی و بر اساس پلتفرم نسل قبلی لکسوس RX توسعه یافته است و یک کراساوور مقرونبهصرفه برای خانوادههای متوسط محسوب میشود. این خودرو در فاصله سالهای 1395 تا 1398 روی خط مونتاژ شرکت کارمانیا قرار داشت تا آنکه بهواسطه قطع همکاری خودروسازان جهانی بر اثر آغاز تحریمها، تولید آن متوقف شد.
برای خرید بی وای دی S6 بهصورت کارشناسیشده و با گارانتی وارد نمایشگاه آنلاین خودرو همراه مکانیک شوید.
برخلاف بسیاری از خودروهای چینی، مزایای بی وای دی S6 پرتعداد بودند که به این خودروی تازهوارد شانس رقابت با محصولاتی همچون چری تیگو 5 و جک S5 را اعطا میکردند. در نقطه مقابل، معایب بی وای دی S6 همان مواردی بودند که مدتی پیش خودروهای سوبارو را به ورطه شکست کشاندند؛ یعنی مسائلی همچون محدودیت خدمات پس از فروش و عدم گستردگی نمایندگیهای فروش که همواره پاشنه آشیل خودروسازان خصوصی در ایران محسوب میشوند.
با وجود تمام مزایا و معایب بی وای دی S6، این خودرو در حال حاضر یکی از کراساوورهای مطرح بازار محسوب میشود و همچنان گزینه خرید برخی از افراد است؛ از سوی دیگر بهواسطه حضور محدود بی وای دی S6 در بازار، میتوان این خودرو را با قیمتی معقولتر از سایر رقبا خریداری کرد. پس اگر در مورد مزایا و معایب بی وای دی S6 کنجکاو هستید یا قصد دارید نمونه چینی لکسوس RX نسل دوم را بهتر بشناسید، در ادامه با ما همراه شوید.
مزایای بی وای دی اس 6
مزیت اول کابین جادار
در مقدمه مقاله مزایا و معایب بی وای دی S6 ذکر شد که بی وای دی S6 پلتفرم مشترکی با نسل دوم لکسوس RX دارد. این مورد به یکی از مزایای بی وای دی S6 تبدیلشدهاست، زیرا شما پس از خرید این خودرو، کراساووری با فضای یک شاسیبلند را در اختیار دارید که کاملا مناسب سفرهای خانوادگی است.
یکی از مهمترین معایب اغلب خودروهای کراساوور به فضای داخلی آنها مربوط میشود. در حقیقت چنین خودروهایی بر اساس پلتفرم مشترک با خودروهای سواری یا هاچبک توسعه مییابند؛ به همین دلیل معمولا در قسمت فضای کابین یا فضای بار دچار نقص هستند. اما شرایط در مورد بی وای دی S6 متفاوت است و این خودرو بر روی یک پلتفرم بزرگ و مجهز توسعه یافته که توسط مهندسین شرکت تویوتا طراحی و تولید شدهاست؛ بنابراین درون کابین BYD S6 فضای کافی برای 5 سرنشین بزرگسال وجود دارد و از این نظر هیچ کمبودی در این خودرو مشاهده نمیشود.
مزیت دوم امکانات رفاهی رنگارنگ و ایمنی قابل قبول
از دیگر مزایایی که در مقاله مزایا و معایب بی وای دی S6 میتوان به آن اشاره کرد امکانات رفاهی متعدد این کراساوور است. خودروسازان چینی عادت دارند تا محصولات خود را به طیف وسیعی از امکانات و تجهیزات مجهز کنند که این مورد بهعنوان یکی از مزایای بی وای دی S6 نیز محسوب میشود. نکته مهم در خصوص تجهیزات بی وای دی S6، کامل بودن آنها است و اینکه شرکت کارمانیا هیچکدام از امکانات رفاهی بی وای دی S6 را حذف نکردهاست.
برخی از امکانات بی وای دی S6 در نوع خود بینظیر هستند و شرایط فوقالعادهای را برای این خودرو ایجاد کردهاند که از جمله آنها میتوان به دوربین زیر آینه سمت راست و قابلیت تنظیم پشتیهای صندلی عقب اشاره کرد. در کنار این آپشنها، سایر تجهیزات رفاهی معمول نظیر سانروف دوحالته، تنظیمات 8 جهته برقی صندلی راننده، کیلس استارتر، کروز کنترل و آینه الکتروکرومیک نیز در این خودرو قابل مشاهده است.
مزیت سوم تجهیزات ایمنی BYD S6
در ادامه مقاله مزایا و معایب بی وای دی S6 با ما همراه باشید تا به بررسی مشخصات ایمنی این خودرو که از مزیتهای آن محسوب میشود بپردازیم. بی وای دی S6 در سال 2012 توسط موسسه انکپ چین (CNCAP) مورد آزمون تصادف قرارگرفته و پنج ستاره ایمنی را ازآن خود کردهاست. بی وای دی S6 به شش کیسه هوا، ترمز هوشمند (BOS)، ABS، EBD و سنسور پارک جلو و عقب مجهز است که لیست نسبتا کاملی بهنظر میرسد، اما سیستمی همچون کنترل پایداری (ESP) در میان تجهیزات آن به چشم نمیخورد. این در حالی است که رقبای اصلی این خودرو یعنی جک S5 و چری تیگو 5 چنین سامانهای را در خود جای دادهاند.
معایب بی وای دی S6
عیب اول نمای ظاهری
به بخش معایب مقاله مزایا و معایب بی وای دی S6 رسیدیم؛ یکی از بارزترین نقاط ضعف S6، نمای ظاهری آن است. همانطور که در ابتدای این مطلب نیز اشاره شد، بی وای دی S6 بر روی پلتفرم لکسوس RX نسل دوم شکل گرفته است که با نام Toyota K platform شناخته میشود. برای کاهش هرچه بیشتر هزینههای تولید و همچنین افزایش اعتبار S6، مهندسین شرکت بی وای دی ترجیح دادند تا نمای ظاهری این خودرو تا حد ممکن به لکسوس RX شباهت داشته باشد.
در این میان نکته حائز اهمیت این است که نمای ظاهری RX نسل دوم در سالهای ابتدایی قرن بیست و یکم شکل گرفتهاست و با معیارهای طراحی حال حاضر بههیچوجه هماهنگی ندارد؛ از همینرو چهره این کراساوور چینی نسبت به سایر خودروهای همرده کمی بیشازحد ساده و قدیمی بهنظر میرسد و نمیتواند در جذب مخاطبین جوان، موفق عمل کند. همانند نمای بیرونی، در فضای داخلی BYD S6 نیز از همان سبک طراحی مشابه لکسوس RX350 استفاده شدهاست که برای خودرویی در این رنج قیمتی کمی زمخت و خستهکننده جلوه میکند.
عیب دوم قوای فنی ضعیف
یکی از نقایص مشترک خودروهای چینی که در مقاله مزایا و معایب بی وای دی S6 میتوان ذکر کرد به پیشرانههای ضعیف و کمتوان آنها مربوط میشود. با توجه به سلیقه مشتریان چینی که تمایل به خودروهای کممصرف دارد، خودروسازان این کشور از پیشرانههای کوچک و ضعیف در محصولات خود استفاده میکنند که این پیشرانهها معمولا با وزن خودرو همخوانی ندارند. در کمال تأسف باید گفت این مورد یکی از معایب بی وای دی S6 نیز به شمار میرود و شاید بتوان آن را یکی از دلایل عدم فروش گسترده این محصول در بازار ایران عنوان کرد.
در زیر کاپوت BYD S6 یک موتور 2.4 لیتری تنفس طبیعی قرار دارد که قادر است تا حداکثر 160 اسببخار قدرت و 229 نیوتنمتر گشتاور تولید کند. برای سیستم انتقال قدرت نیز، بی وای دی از گیربکس شش سرعته دوکلاچه استفاده کردهاست. مطابق رسم همیشگی کراساوورهای چینی، بی وای دی S6 تک دیفرانسیل بوده و قادر به انجام مانورهای آفرودی نیست.
با توجه به چنین مشخصاتی نمیتوان انتظار عملکرد جالبی را از بی وای دی S6 داشت. گیربکس دوکلاچه به همراه مواردی همچون مصرف سوخت ترکیبی 10 لیتر در هر صد کیلومتر، بی وای دی S6 را به خودرو نامناسبی برای استفادههای روزمره تبدیل کردهاست. از سوی دیگر نبود سیستم کنترل پایداری و همچنین فنربندی فوقالعاده نرم این خودرو، رانندگی با سرعتهای بالا را برای بی وای دی S6 تقریبا ناممکن کردهاست و حتی در جاده نیز نمیتوانید از تمام قدرت و کشش پیشرانه 2.4 لیتری این خودرو لذت ببرید.
عیب سوم عرضه محدود و کمبود خدمات پس از فروش
در ادامه مقاله مزایا و معایب بی وای دی S6 باید گفت که وجود رقبای قدرتمندی همچون چری تیگو 5 و جک S5 که از فروش گستردهای برخوردار بودند و به گستردگی شبکه فروش و خدمات پس از فروش خود افتخار میکردند، موجب شد تا بی وای دی S6 به سرعت حاشیهنشین بازار شود و حتی تبلیغات رسانههای مختلف نیز تأثیر چندانی بر فروش این خودرو نداشت. درنتیجه عرضه محدود امروزه یکی از معایب بی وای دی S6 است و شما بهسختی میتوانید این خودرو را در خیابان ببینید.
علاوهبر آن کارمانیا نیز شبکه گستردهای را در سراسر کشور ندارد و مراکز خدمات این شرکت محدود هستند؛ بنابراین بسیاری از مشتریان ایرانی قادر نخواهند بود از محصولات بی وای دی بهره بگیرند، چراکه برای انجام امور سادهای همچون سرویسهای دورهای به مشکل برخورد میکنند. چنین مواردی تأثیر منفی قابلتوجهی بر فروش یک خودرو میگذارد و متأسفانه یکی از مهمترین معایب بی وای دی S6 نیز محسوب میشود.
جمعبندی مزایا و معایب بی وای دی S6
به انتهای مقاله مزایا و معایب بی وای دی S6 رسیدیم؛ شکی نیست که محصولات بی وای دی خودروهایی باکیفیت و مقرونبهصرفه هستند که در صورت عرضه صحیح و بازاریابی مناسب، محصولاتی قابلاعتماد برای مصرفکنندگان قشر متوسط جامعه بهشمار میرفتند. با اینحال سرنوشت برندهایی همچون سوبارو و هوندا در خصوص بی وای دی نیز تکرار شد و این برند حضور کوتاهی در بازار ایران داشت.
در چنین شرایطی خرید خودرویی همچون بی وای دی S6 بههیچعنوان توصیه نمیشود و بهتر است تا به دنبال محصولات شناختهشده این رده همچون چری تیگو 5 یا جک S5 باشید. پیشبینی میشود بی وای دی S6 در کوتاهمدت دچار مشکل کمبود قطعات یدکی شده یا حتی انجام تعمیرات دورهای آن امکانپذیر نباشد.
علاوهبر آن مشتریان تمایل به خرید خودروهای مهجور ندارند و هنگام فروش بی وای دی S6 با دردسرهای فراوانی مواجه خواهید شد؛ بنابراین به مصرفکنندگان ایرانی پیشنهاد میکنیم در شرایطی که حتی خودروهای داخلی نیز دچار مشکل کمبود یا نبود قطعات یدکی هستند، به دنبال خودروهای پرتیراژ بازار و خریدهایی منطقی باشند.
بیشتر بخوانید:
ما چند ساله ماشین بی وایدی رو داریم…مسافرت داخل شهر حتا مسیرهای مال رو باهاش رفتیم و راضی بودیم…ماشین باشخصیتی هست و ابشنهای زیاد و جالبی داده.
کسایی که درباره ماشین چینی ضر مفت میزنن اول اخر یچی بگم و برم اصلا اقا قبول ماشین چینی بده ولی تو بگو پولشو داری همین اشغالو بخری الکی نظر میدی
من ۶ ماهه از این خودرو استفاده میکنم، واقعا از هر نظر عالیه، منی که چندین خودرو دیگه از جمله سانتافه داشتم میتونم بگم در مقایسه با قیمت و قدرت و جادار بودن و خیلی چیزای دیگه واقعا ماشین بسیار عالیه. چندین بار باهاش جاده رفتم بی نهایت راحت و نرمه، اصلا خسته نمیشی باهاش، ولی متاسفانه ایران زیاد شناخت ندارن از این خودرو، ولی مطمئن باشید هرکسی بخره ضرر نکرده و میتونه سالهای سال استفاده کنه، خیلی هم کم خرجه
بدون شک در محدوده قیمتی خودش درمقایسه با رقبایی مثل جک و تیگو و هایما یک سروگردن بالاتره.کافیه برند فروش بی وای دی و تعداد فروش اس6 رو در بازار چین مقایسه بفرمایید.قطعا نباید ازش توقع لکسوس یا پرادو داشت.هر محصولی رو باید در رنج خودش بررسی کرد.بسیار کم مصرف نرم جادار پرقدرت ایمن بی سروصدا و باوقاره و نقطه ضعفش تک دف بودن و هیکل درشتشه که برای این هیبت لازم بود 2دف باشه. خواهش میکنم مغرضانه قضاوت نفرمایید و بذارید مردم تو این بازار بی خودرویی و وانفسای گرونی و عدم امکان تست قبل از خرید, از بین… بیشتر »
نبود قطعات . صاحب اول و آخرش خودتی
بله فقط نمایندگی نداره ولی تو بازار آزاد پره . که البته هیچ نمایندگی قطعه نداره فقط مال این ماشین نیست.
سلام دوستانی که سواری از این خودرو ندارند اظهار نظر بی مطالعه نکنن لطفا این خودرو بسیار عالی در رنج خودش است کسانی که تجربه استفاده از این خودرو و سایر خودروهای دیگر را داشتهاند می توانند مقایسه عادلانه داشته باشند. نه اینکه خودروهای ایرانی تمام قطعاتش را شرکتهای بی نام نشون چینی تولید نمیکنند. بررسی کنید شرکت بی وای دی یکی از شرکتهای به نام چین و جهان است خیلی از خودروهای بیوایدی در کشورهای اروپایی مورد استفاده قرار میگیرد.
خدا وکیلی این دله کهنه های چینی چیه میارین تو بازار
خاک بر سرتون با این آشغالای چینی
ممنون بابت توضیحات کامل و عنوان بی پرده درخصوص نقاط ضعفs6.
اصولاً ماشینهای چینی به درد لایِ جرز دیوار میخوره!
از اولیشون تا آخرینشون
لیاقت شما ماشین ایرانی پراید هست