راهنمای خرید تندر 90 دست دوم

فهرست مطالب


تندر 90 خودرویی که این‌ روزها در بازار داخلی طرفداران خود را دارد و به دلیل داشتن پیشرانه قوی در میان خودروهای داخلی یک سروگردن بالاتر است، ما را مجاب کرد تا امروز مقاله راهنمای خرید تندر 90 دستدوم را برای شما همراهان  همیشگی مجله خودرو همراه مکانیک ارائه دهیم. با ما همراه باشید.

نگاهی بر مقاله راهنمای خرید تندر 90 دست دوم

رنو تندر 90 یا رنو لوگان یکی از سدان‌های اقتصادی کمپانی رنو فرانسه است که اولین بار در سال 2004 و توسط برند داچیا که یکی از زیر مجموعه‌های کمپانی رنو محسوب می‌شود، تولید شده است. این خودرو با تکیه‌ بر قیمت مناسب، ابعاد جمع‌وجور، استهلاک کم پیشرانه و همچنین کیفیت بالای خود علاوه‌بر بازار کشور سازنده با نام‌هایی همچون لادا لارگوس، نیسان آپریو یا ماهیندرا وریتو در بازار سایر کشورهای جهان نیز بسیار خوش درخشید.

در میان کشورهای مختلف، کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در سال 1386 توانست میزبان این سدان پرآوازه باشد.تندر 90 یا ال 90 در ابتدا با 4 تیپ مختلف به بازار کشورمان عرضه شد که همگی آن‌ها به پیشرانه 4 سیلندر 1.6 لیتری(K4M) مجهز بودند، اما از لحاظ امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی با هم تفاوت داشتند.

تیپ‌های مختلف تندر 90

مقاله راهنمای خرید تندر 90 دست‌دوم را با نگاهی بر تیپ‌های رنو تندر90 آغاز می‌کنیم. از میان تمامی نمونه‌های تندر 90 که در سال‌های ابتدایی راهی بازار کشورمان شدند، E0 تیپ پایه محسوب می‌شد و حتی از امکاناتی همچون فرمان هیدرولیک یا ترمز ABS نیز بی بهره بود، اما تیپ E2 نمونه فول آپشن این خودرو به امکاناتی همچون سیستم صوتی، بالابر برقی تمامی شیشه‌ها و کیسه هوای سرنشینان جلو نیز مجهز شده بود. استقبال بسیار کم خریداران ایرانی از تیپ E0 باعث شد تا تولید این خودرو تنها تا سال 1390 ادامه داشته باشد و حتی تولید تیپ E1 تندر 90 که به نوعی نمونه میانی دو تیپ نام برده به حساب می‌آمد نیز تنها تا سال 1392 ادامه داشت.

تیپ E2 تندر 90 با وجود تمام ضعف‌ها و کمبودهایش همچنان بر روی خط تولید دو شرکت ایران خودرو و سایپا قرار دارد و از بازار خرید و فروش بسیار پر رونقی نیز برخوردار است.

راهنمای خرید تندر 90 دست دوم
راهنمای خرید تندر 90 دست دوم

نمای ظاهری تندر 90 دست دوم

تندر 90 از طراحی ساده‌ای برخوردار بوده و در نمای ظاهری آن از خطوط بسیار کمی استفاده شده است. این موضوع شاید چهره‌ کسل کننده‌ای را برای این خودرو به‌وجود آورده باشد، اما به لطف همین بدنه عاری از خطوط حجم دهنده و زاویه دار شما با کمی تجربه یا با استفاده از قلم‌های تشخیص به راحتی می‌توانید نقاط رنگ شده بدنه این خودرو را شناسایی کنید.

یکی از نکات مهمی که در مورد بدنه تندر 90 وجود دارد این است که بین تمامی ورق‌های بدنه تندر 90 از روغن استفاده شده و لبه‌های این ورق‌ها نیز با موم‌های مخصوص پر ‌شده است که به شما امکان می‌دهد با بررسی لبه درب‌ها، کاپوت و سایر نقاط یا به کمک یک کارشناس خبره به راحتی از اصل بودن قطعات بدنه خودرو مطلع شوید.

در راهنمای خرید تندر 90 دست دوم  باید بگوییم که اگر تندر 90 دست دوم مورد نظر شما فاقد تصادف باشد، رنگ خودرو باید در تمامی نواحی بدنه کاملا یکنواخت باشد و هیچ موجی روی آن دیده نشود. بهتر است از زوایای مختلف بدنه خودرو را بررسی کنید، اگر خطوط روی بدنه موازی نباشند یا در بخش‌های متعدد آن فرورفتگی باشد، ممکن است در چنین بخش‌هایی تصادف رخ داده و خودرو به یک کارشناسی دقیق نیاز دارد.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

تندر 90  یک خودروی خانوادگی محسوب نمی‌شود

تندر 90 یک سدان خانوادگی جمع‌وجور بوده که معمولا برای رفت و آمدهای روزانه مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما به هر حال نباید میزان کارکرد آن بیش از حد معمول باشد. یک خودرو سالم و کم کارکرد در طی یک سال باید کمتر از 20 الی 25 هزار کیلومتر کارکرد داشته باشد؛ بنابراین اگر تندر 90 انتخابی شما در سال 1396 تولید شده، اما کارکرد آن برابر با 100 هزار کیلومتر است، به‌ هیچ‌ وجه نمی‌تواند آن را یک خودرو خانوادگی و کم کارکرد دانست.

ابعاد کوچک بدنه تندر 90 باعث شده تا در بخش جلویی این خودرو مجموعه سینی جلو، فن‌ و دیاق بسیار به هم نزدیک باشند. از همین رو تندر 90 در تصادفاتی که از جلو رخ دهد، در نقاط نام برده شده دچار آسیب‌های شدید خواهد شد؛ بنابراین در صورتی که احتمال می‌دهید خودرو مورد نظر شما از بخش جلویی دچار تصادف شده باشد، نقاط گفته شده را به دقت بررسی کنید.

راهنمای خرید تندر 90 دست دوم
راهنمای خرید تندر 90 دست دوم

یکی از نکاتی که نباید فراموش کنید این است که قطعات و اجزای بدنه تندر 90 از قیمت نسبتا بالایی برخوردار هستند، بنابراین هنگام خرید به خوبی وضعیت ظاهری و سلامت سپرهای جلو و عقب، چراغ‌ها، آینه‌ها و حتی زاپاس خودرو را بررسی کنید. به عنوان مثال در حال حاضر هزینه نمونه اصلی سپر جلو ال 90 به همراه دستمزد تعویض در حدود هشتصد هزار تومان خواهد بود، بنابراین در صورت شکستگی یا آسیب قطعات نام برده شده بهتر است در هنگام معامله از فروشنده خودرو درخواست تخفیف کنید.

وضعیت فنی تندر 90 دست دوم

در راهنمای خرید تندر 90 دست دوم بحث فنی خودرو از اهمیت زیادی برخوردار است. قبل از اینکه تندر 90 مورد نظرتان را روشن کنید، حتما روغن آن را چک کرده و از فروشنده بخواهید تا زمان آخرین تعویض روغن را به شما اطلاع دهد، تا بتوانید رنگ و سطح روغن را به دقت بررسی کنید؛ در صورتی که مقدار روغن کم یا رنگ آن بیش از حد سیاه باشد، ممکن است خودرو روغن‌سوزی داشته باشد.

راهنمای خرید تندر 90 دست دوم
موتور تندر 90

پیشرانه K4M که تندر 90 به آن مجهز شده است، در مقایسه با موتورهایی همچون TU5 یا XU7، نسبت به سرویس‌های دوره‌ای از حساسیت بالاتری برخوردار است. به همین منظور آخرین تاریخ تعویض قطعاتی همچون تسمه تایم، شمع یا فیلتر بنزین را از فروشنده خودرو سوال کنید. مطمئنا در صورتی که مالک قبلی سرویس‌های دوره‌ای را به طور منظم انجام داده و از لوازم مصرفی مرغوبی استفاده کرده باشد، با خیال راحت می‌توانید تا زمان سرویس بعدی از رانندگی با این سدان جمع و جور لذت ببرید.

روغن سوزی

گرچه پیشرانه این خودرو به ندرت دچار روغن سوزی یا سوختگی واشر سرسیلندر خواهد شد، اما برای اطمینان بیشتر خودرو را حدود 5 دقیقه روشن بگذارید و پس از آن دور موتور خودرو را با فشار دادن پدال گاز بالا ببرید. در صورت سلامت کامل پیشرانه تندر 90 انتخابی شما، در دور موتور بالا هیچ نوع دود سیاه یا آبی رنگی نباید از اگزوز خارج شود.

یکی از تفاوت‌های عمده سیستم برق تندر 90 با اغلب سدان‌های همرده در وجود یک کوئل مستقل برای هر شمع است که به صورت مستقیم روی آن سوار شده است. این کوئل‌ها به شدت نسبت به آب حساس بوده و در اغلب موارد پس از شست و شوی موتور دچار آسیب دیدگی خواهند شد؛ بنابراین با مراجعه به نمایندگی معتبر از سلامت آن‌ها مطمئن شوید و دقت کنید هر چهار کوئل از نوع اصلی باشند.

ناگفته نماند که کوئل‌های این خودرو به طور استاندارد باید هر 70 هزار کیلومتر تعویض گردند، مطمئنا در صورتی که شمع‌های خودرو در زمان صحیح تعویض شوند(هر 40 هزار کیلومتر)، عمر مفید کوئل‌ها نیز افزایش خواهد یافت.

فراموش نکنید که بهترین راه برای اطمینان از سلامت قطعات برقی و سنسورهای تندر 90 دست دوم، مراجعه به نمایندگی رسمی پارس خودرو یا استفاده از دستگاه‌های دیاگ است؛ بنابراین در نهایت صحبت‌های فروشنده را ملاک کار خود قرار ندهید.

ترمزها

ترمزهای استفاده شده در تندر 90 از نوع دیسکی خنک‌شونده دو لایه بوده که مقاومت بالایی در برابر تابیدگی دارند، اما تا حدودی در مقابل گود‌افتادگی یا ساییدگی ضعیف هستند. به همین دلیل چنانچه هنگام فشردن پدال ترمز با صدای سوت چرخ‌ها یا لرزش کابین خودرو مواجه شدید، نشان دهنده زمان تعویض دیسک‌های ترمز خواهد بود.

گیربکس‌های استفاده شده روی تندر90 از عملکرد مناسبی برخوردار هستند و عمل تعویض دنده را به آرامی انجام می‌دهند، اما پیش از خرید تندر 90 دست دوم بهتر است هنگام رانندگی در سرعت‌‎های بالا دنده معکوس را امتحان کنید؛ با انجام این عمل تا حدی می‌توان از سلامت گیربکس این خودرو مطلع شد. مطمئنا اگر صدای خرخر به گوش برسد یا دنده‌ها به سختی جا بروند، گیربکس نیاز به تعمیر دارد. راهنمای خرید تندر 90 دست دوم را با شما پیش می‌بریم.

راهنمای خرید تندر 90 دست دوم
خرید تندر 90 دست دوم

یکی دیگر از مشکلات شایعی که در مورد گیربکس تندر 90 وجود دارد نشتی روغن از گردگیرهای پلوس‌ این خودرو است. بد نیست بدانید که ریشه این مشکل در عدم استفاده از کاسه نمد در مشعلی‌های پلوس بوده و شرکت سازنده تنها به استفاده از گردگیر پلوس در این بخش بسنده کرده است.

بنابراین اگر به هر دلیلی این گردگیرها دچار آسیب دیدگی شوند، روغن داخل گیربکس از داخل این منافذ خالی شده و گیربکس خودرو به سختی عمل تعویض دنده را انجام خواهد داد. چنانچه زمان خرید خودرو به نشتی یا خرابی گردگیرهای پلوس این خودرو توجه نکنید، ممکن است مجبور شوید هزینه‌های سرسام آوری را برای تعمیر یا تعویض گیربکس خودرو پرداخت کنید.

جمع بندی بررسی راهنمای خرید تندر 90 دست دوم

راهنمای خرید تندر 90 دست دوم یکی از مقالاتی است که خواندن آن به شما در امر خرید، اطلاعات جامعی می‌دهد تا بتوانید خرید بهتر و راحت‌تری داشته باشید. با ما همراه باشید و نظرات و پیشنهادهای خود را در رابطه با این مقاله در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

اگر قصد خرید تندر90 دارید مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

کدام تندر 90 را انتخاب کنیم

با معایب تندر 90 آشنا شوید

مقایسه تندر 90 و دنا

مقایسه رانا و دنا و تندر 90

مقایسه پژو 206 و تندر 90

مقایسه برلیانس H330 و تندر 90 پلاس

مقایسه تندر 90 پلاس با برلیانس H230

مقایسه پژو پارس و تندر 90

مقایسه پزو 207 صندوق دار و تندر 90 پلاس

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
امید
1400-06-31 10:24
امتیاز دهی :
     

عالی بود ممنون