به نقل از دنیای خودرو، پایین بودن قیمت خودروها در بازار باعث شده تا بیش از ۸۰ درصد از تولیدات این شرکت با زیان مواجه شوند. مدیر عامل گروه صنعتی ایرانخودرو در ادامه توضیح داد که یکی از اصلیترین دلایل این زیان، تفاوت زیاد بین قیمت تمامشده تولید خودرو و قیمت فروش آن است که به دلیل تثبیت مصنوعی قیمتها توسط نهادهای نظارتی ایجاد شده است. عظیمی اظهار داشت که این اختلاف قیمت در برخی موارد به ۲۸۰ میلیون تومان نیز میرسد و باعث زیاندهی شدید این صنعت شده است.
عظیمی در خصوص افزایش هزینههای تولید گفت: «طبق آمار رسمی، شاخص تورم در بخش صنعت از سال ۱۳۹۶ تاکنون ۱۳۱۵ درصد رشد داشته است، در حالی که افزایش قیمت خودرو تنها ۵۸۱ درصد بوده است. این تفاوت نشاندهنده فشار شدیدی است که به صنعت خودروسازی وارد میشود. ما از همان مواد اولیهای استفاده میکنیم که سایر صنایع از آن بهره میبرند، اما قیمت فروش محصولات ما بر اساس نرخ رشد بسیار کمتری تنظیم میشود.» به گفته وی، یکی از مشکلات اصلی در این زمینه، عدم مدیریت صحیح در قیمتگذاری مواد اولیه و قطعات است که به افزایش بهای تمامشده محصولات منجر میشود.
مدیرعامل ایرانخودرو همچنین به مشکلات موجود در تأمین مواد اولیه اشاره کرد و گفت: «۳۰ درصد از ورق فولادی که ما نیاز داریم از طریق بورس و بهصورت رقابتی خریداری میشود، اما این رقابت به نفع خودروسازها نیست. در بسیاری از موارد، قیمت خرید ورق فولادی حتی از نرخ اعلامشده در بورس هم بیشتر است، که این موضوع به دلیل اضافه شدن هزینههای جانبی توسط عرضهکنندگان رخ میدهد.»
وی در ادامه تاکید کرد که راهکار این مشکل، تنظیم درست بازار و ایجاد تعادل بین قیمت فروش خودرو و قیمت مواد اولیه است. عظیمی اظهار داشت که اگر خودروسازان موظف به فروش محصولات با قیمت دستوری هستند، مواد اولیه نیز باید با همان شرایط و به قیمتهای مناسبتری تامین شود. وی در همین راستا پیشنهاد کرد که خودرو نیز مانند مواد اولیه در بورس عرضه شود تا رقابت منصفانهتری در بازار ایجاد گردد.
عظیمی همچنین به مسئله تضییع حقوق سهامداران شرکتهای خودروساز اشاره کرد و گفت: «بیش از ۱۹ میلیون نفر از مردم سهامدار خودروسازها هستند و نباید به گونهای عمل شود که تنها سهامداران صنایع دیگر مانند پتروشیمیها سود ببرند، در حالی که خودروسازان و سهامداران آنها با زیان مواجه شوند.»
وی در پایان، از سیاستهای جدید دولت در خصوص واردات خودرو استقبال کرد و اعلام داشت که واردات خودرو میتواند به رقابت سالمتر در بازار منجر شود. عظیمی همچنین ابراز امیدواری کرد که با اصلاح قیمت محصولات، تعادل در بازار خودرو برقرار شود و مصرفکنندگان بتوانند به راحتی به خودروهای مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند.
ماشالله هر سال دو برابر میکنید باز ضرر!؟ خب چرا تولید میکنید بخدا ما راضی نیستیم ضرر کنید. ببندید
مدیر عامل عزیز اکثر مردم معیشت خوبی ندارند وهنوز علیرغم پس انداز نتونستن ماشین بخرن چون قیمتهاتون غیر معقوله حتی باید کلی قیمتهارو کم کنین اکثرا کارمندان و اقشار مختلف جامعه مستضعفین نتونستن هنوز یک وسیله زیر پاشون داشته باشن دیگه اینو تکرار نکنین و رحم داشته باشین
آقای مدیر عامل مثل اینکه شما از وضعیت امثر مردم خبر ندارین از تورم خبر ندارین کحا قیمت ماشین پایینه ماداریم چهارساله پول پس انداز میکنیم هی قیمتها سربه فلک کشیده میشه آحاد مردم مثل ماودر سطح ما هستندلطفا بهونه گیری نکن شما هااصلا ضرر نکردین ماییم که تونستیم هشتادمیلیون پس انداز کنیم باهاش دوچرخه هم نمیدن پس لطفا دیگه این حرفتو نزن
ازطرف کل مردم متوسط و کارمندان واقشار آسیب پذیر