علت پلاک نشدن خودرو و نحوه حل مشکل

فهرست مطالب


 پلاک نشدن خودرو اتفاقی است که می‌تواند تمامی شیرینی خرید خودروی جدید را از بین ببرد یا انتظار برای تحویل خودروی صفر از کارخانه را طولانی و شما را مجبور به پیگیری و دوندگی کند. علت پلاک نشدن خودرو می‌تواند عدم هماهنگی بین خودروساز و پلیس، مشکلات ایمنی خودرو و … باشد و استفاده از خودرویی که پلاک ندارد هم عملاً غیرممکن است؛ چون چنین خودرویی در صورت مشاهده پلیس درجا به پارکینگ منتقل می‌شود و برخی از خدمات مثل معاینه فنی هم شامل حال آن نخواهد شد.

در این مقاله قرار است به 8 دلیل پلاک نشدن خودرو و نحوه رفع ایراد عدم تخصیص پلاک خودرو بپردازیم تا اگر خدای ناکرده با این مشکل مواجه شدید، علت و نحوه رفع آن را بدانید.

 

مهم‌ترین علل پلاک نشدن خودرو

 

با 8 علت پلاک نشدن خودرو آشنا شوید

پلاک نشدن خودرو می‌تواند دلیل فنی، حقوقی، لجستیک و … داشته باشد که در ادامه با تمامی دلایل این اتفاق آشنا می‌شوید.

1- مشکلات ایمنی و 2 تکه بودن خودرو

خرید خودرویی که بدنه 2 تکه دارد یکی از از دلایلی است که می‌تواند شما را با مشکل پلاک نشدن خودرو روبرو کند. این خودروها تصادفات شدیدی داشته اند که روی ایمنی آن‌ها تاثیر جدی گذاشته و از طرف دیگر هزینه‌های تعمیر آن‌ها را نیز بالا برده است. دلالان خودرو اغلب برای کاهش هزینه‌های تعمیر این خودروها بخش آسیب دیده را با بخش مشابه از یک خودروی سالم و اغلب سرقتی جایگزین می‌کنند.

معمولاً تکه دوم خودرو در قسمت چرخ عقب به جلو، شش ستون یا سقف جایگزین می‌شود و علت پلاک نشدن خودرو 2 تکه این است که این خودروها ایمنی ضعیفی دارند و ناجا هم آن‌ها را پای ثابت خودروهای سرقتی می‌داند. درصورتی‌که در تعویض پلاک کارشناس ناجا این موضوع را تشخیص دهد، دستور توقیف خودرو را صادر می‌کند.

 

2- داشتن بدهی، در رهن بودن یا توقیفی بودن خودرو

این موضوع هم یکی از دلایل تعویض پلاک نشدن خودرو محسوب می‌شود و در صورت تشخیص کارشناس ناجا، می‌تواند منجر به توقیف خودرو شود. درصورتی‌که خودرویی بدهی مالیاتی و خلافی سنگین داشته باشد و فروشنده مالیات نقل‌وانتقال خودرو را پرداخت نکرده باشد، شما به عنوان خریدار باید این بدهی‌ها را پرداخت کنید. در غیر این صورت شاهد انتقال خودرو به پارکینگ خواهید بود. به همین دلیل پیش از ثبت سند و گرفتن وکالت تعویض پلاک حتماً از فروشنده مفاصاحساب خلافی و مالیات را بخواهید.

همچنین اگر فروشنده خودرو را به‌صورت لیزینگی خریده باشد و سند آن را جعل کند یا به شما نگوید که به دلیل بدهی (مهریه و …) برای خودرو حکم توقیف صادر شده است، خودرو در مراکز تعویض پلاک توقیف می‌شود.

 

3- مزایده‌ای بودن خودرو

خرید از طریق مزایده علت پلاک نشدن خودرو نیست، بلکه اگر خودروی مزایده‌ای شرایط زیر را داشته باشد پلاک نمی‌شود:

  • از طریق مزایدات غیرقانونی و غیررسمی خریداری شده باشد.
  • موتور آن تعویضی باشد.
  • در سن فرسودگی باشد و سابقه پلاک شدن نداشته باشد.
  • سند کمپانی (برای خودروهای داخلی) و اسناد واردات گمرکی (برای خودروهای خارجی) نداشته باشد.
  • کارتکس تنظیم شده توسط مرجع مزایده‌گذار موجود نباشد.

 

4- وجود علائم، تزیینات و طراحی‌های خاص روی بدنه

این موضوع مهم‌ترین دلیل پلاک نشدن خودرو سنگین است. برخی از خودروهای سنگین طراحی‌های خاص یا غیراخلاقی دارند یا آپشن‌هایی به بدنه آن‌ها اضافه شده که مشخصات درج شده در برگ سبز را از بین برده است. در صورت وجود این مشکلات، خودرو تعویض پلاک نمی‌شود و هنگام بازدید کارشناس ناجا باید این تزیینات و آپشن‌ها را حذف کرد.

 

5- عدم هماهنگی میان خودروساز و پلیس

این موضوع یکی از چند علت پلاک نشدن خودروهای ایران خودرو و پلاک نشدن خودروهای سایپا محسوب می‌شود. گاهی اوقات تولیدکننده از برنامه تولید عقب است و نمی‌تواند تعداد خودروهای موردنیاز برای بازدید پلیس را در موعد مقرر تولید کند. ازآنجایی‌که پس از تایید کارشناس ناجا مجوز پلاک شدن خودروهای صفر صادر می‌شود، برخی خودروها تا تکمیل شدن برنامه تولید در صف انتظار برای پلاک شدن باقی می‌مانند.

 

6- عدم انطباق خودرو با استاندارد 85 گانه (یورو 5)

شایع‌ترین دلیل پلاک نشدن خودروهای صفر و تأخیر در تحویل آن‌ها همین عدم انطباق با استانداردهای جدید محیط‌زیست یا همان استانداردهای 85 گانه است که به عدم هماهنگی خودروسازان با سازمان محیط‌زیست و ناجا برمی‌گردد. البته خودروسازان با افزودن چند آپشن و هماهنگ کردن تولیدات خود با این استاندارد و دریافت مبلغ اضافی از خریداران این مشکل را حل کرده‌اند.

 

7- نقص مدارک

گاهی اوقات هم علت تأخیر در پلاک خودرو به نقص مدارک مشتری برمی‌گردد. نبودن مدارک گمرکی (برای خودروهای وارداتی) و درج اطلاعات اشتباه هنگام ثبت‌نام در طرح یکپارچه و سایر قرعه‌کشی‌های خودرو نیز یکی از دلایل پلاک نشدن و تأخیر در این مرحله از تحویل خودرو است.

 

8- خودروهای بسیار لوکس

رئیس پلیس راهور اعلام کرده است که لوکس بودن بیش از حد هم می‌تواند علت پلاک نشدن خودرو باشد. به عنوان مثال خودروهای وارداتی بازیکنان تیم ملی فوتبال به همین دلیل تا مدت‌ها پلاک نمی‌شدند و ناجا آن‌ها را جزء خودروهایی می‌دانست که عامل تفاخر محسوب می‌شوند.

 

رفع مشکل پلاک نشدن خودرو

 

 چگونه مشکل پلاک نشدن خودرو را برطرف کنید؟

بعد از دانستن علت پلاک نشدن خودرو صفر و کارکرده، باید با روش‌های رفع ایراد عدم تخصیص پلاک خودرو هم آشنا شوید. به جز مسائل حقوقی و بدهی که باید توسط فروشنده رفع شوند، خودتان می‌توانید اقدامات زیر را برای رفع علت پلاک نشدن خودرو انجام دهید:

  • درصورتی‌که خودروی صفر را از کارخانه خریده‌اید، تا زمان تحویل مدام سایت سازنده و پروفایل خود را چک کنید تا اگر پیامی مبنی بر تکمیل مدارک داشتید، بتوانید در اسرع وقت اقدام کنید.
  • پیش از خرید حتماً مدارک فروشنده را بررسی کنید و هنگام عقد قرارداد از او مفاصاحساب خلافی و مالیات بخواهید. برای تشخیص اصالت وکالت‌نامه یا سند خودرو حتماً به دفترخانه مراجعه کنید یا از روش‌های مرسوم استعلام سند خودرو کمک بگیرید.
  • برای برخورد نکردن با مشکل خودروهای 2 تکه، حتماً از کارشناس خودروی باسابقه کمک بگیرید و خودروی کارشناسی نشده نخرید. سرویس کارشناسی همراه مکانیک می‌تواند در تشخیص این مورد به شما کمک کند.
  • از خرید خودروهایی که ناجا اعلام کرده پلاک ملی نمی‌شوند خودداری کنید.
  • هنگام شرکت در مزایده خودرو به جزئیات آن توجه کنید و اگر به عبارت پلاک نشدن خودرو برخورد کردید، قید شرکت در مزایده را بزنید.

 

همراه مکانیک؛ همراه شما تا تعویض پلاک

در این مقاله به مهم‌ترین دلایل پلاک نشدن خودرو پرداختیم و به شما گفتیم که چگونه می‌توانید این مشکل را برطرف کنید. همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، می‌توانید از خدمات سرویس کارشناسی همراه مکانیک برای تشخیص 2 تکه بودن خودرو استفاده کنید که یکی از 8 علت پلاک نشدن خودرو محسوب می‌شود.

همچنین با خرید خودروی کارشناسی شده از همراه مکانیک خیالتان راحت است که کارشناسان این پلتفرم از زمان هماهنگی برای بازدید تا تعویض پلاک همراه شما هستند و بر مسائل حقوقی و فنی قرار داد نظارت می‌کنند تا مشکلاتی مثل پلاک نشدن خودرو پیش نیاید.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها