کدام بخش‌های بدنه خودرو در تصادفات بیشتر آسیب می‌بینند؟

فهرست مطالب


بدنه خودرو اولین جایی است که حتی در تصادف‌های جزئی نیز آسیب می‌بیند. این موضوع بسیار مهمی است که به‌خصوص در زمان خرید خودروی دست دوم باید مد نظر قرار دهید. اهمیت کارشناسی بدنه خودرو بسیار زیاد است. هر چه قیمت خودرو افزایش پیدا می‌کند، سهم آسیب دیدگی‌های بدنه در کاهش قیمت مدل دست دوم آن نیز بیشتر می‌شود.

سوال اساسی این است که بیشترین میزان تعویض یا رنگ شدگی بدنه خودرو مربوط به کدام بخش‌هاست؟ در گزارش سالانه همراه مکانیک از وضعیت بازار خودرو کشور، آمار جالبی در این باره وجود دارد. پیشنهاد می‌کنیم اگر کارشناس خودرو هستید یا قصد خرید ماشین دست دوم را دارید، این مطلب را تا پایان دنبال کنید.

 

آمار بیشترین میزان تعویض یا رنگ شدگی بدنه خودرو

در گزارش سالانه همراه مکانیک از وضعیت بازار خودرو ایران در سال 1401، آمار و ارقام جالبی از وضعیت آسیب دیدگی بدنه خودروهای دست دوم موجود در بازار وجود دارد. این آمار از نتایج کارشناسی خودرو توسط متخصصان همراه مکانیک به‌دست آمده است. پیش از هر توضیحی لازم است آمار بیشترین میزان تعویض یا رنگ شدگی بدنه خودرو را مشاهده کنید:

  1. سپر جلو: 44 درصد
  2. سپر عقب: 39 درصد
  3. گلگیر جلو: 30 درصد
  4. گلگیر عقب: 27 درصد
  5. درب‌های عقب و جلو: 22 درصد
  6. صندوق عقب: 20 درصد
  7. شاسی خودرو: 11 درصد
  8. سقف: 11 درصد
  9. ستون‌ها: 11 درصد

 

تحلیل آمار و ارقم تعویض یا رنگ شدگی بدنه خودرو

با نگاهی به آمار فوق می‌توان متوجه شد که نتیجه چندان خارج از انتظار نیست. اما بد نیست که در این قسمت کمی دقیق‌تر به تحلیل و بررسی اعداد و ارقامی که مشاهده کردید، بپردازیم.

 

سپر و گلگیر در صدر فهرست آسیب دیدگی بدنه خودرو

همان‌طور که مشاهده کردید، بیشترین میزان آسیب دیدگی بدنه خودرو مربوط به سپر و گلگیر عقب و جلوی خودرو است. برای صدمه وارد شدن به این قطعات از بدنه خودرو، حتما نباید تصادفات آن چنانی رخ دهد. حتی هنگام پارک کردن خودرو یا بیرون آمدن از پارکینگ نیز ممکن است که در برخوردهای جزئی خودرو، گلگیر و سپر آسیب ببینند.

 

آسیب دیدن سپر خودرو

 

جنس و کیفیت ساخت سپر در جلوگیری از آسیب دیدن آن نقش بسزایی دارد. همه ما سپرهای فلزی پیکان را به‌خاطر داریم. همین امروز هم نیسان‌های آبی با سپرهای فلزی‌شان در جاده‌ها یکه‌تازی می‌کنند. هر چند سپرهای فلزی در برابر آسیب دیدن به خصوص خط و خراش مقاومت بیشتری داشتند؛ اما به‌دلیل وزن سنگین، قیمت بالا و همچنین مشکلات شکل‌دهی، خودروسازان به‌مرور زمان تغییر رویه دادند و به‌سمت سپرها و گلگیرهای پلاستیکی در خودروها رفتند.

یکی از تدابیری که در خودروها برای جلوگیری از آسیب دیدن سپرها اندیشیده شده، استفاده از سنسور است. سنسورهایی که روی سپر جلو و عقب خودرو نصب می‌شوند تا هنگام پارک کردن، راننده را نسبت به فاصله با موانع آگاه کنند. این موضوع در جلوگیری از برخوردهای جزئی نیز خیلی به راننده کمک می‌کند.

هر چند سهم سپر و گلگیر در آسیب دیدگی بدنه خودرو بالاست؛ اما نباید فراموش کنید که این قطعات نقش پررنگی در افت قیمت خودروهای دست دوم ندارند. به‌همین دلیل معمولا خریداران هم خیلی روی آن‌ها حساسیت به‌خرج نمی‌دهند.

 

درب‌ها و صندوق عقب؛ سهم متوسط در آسیب و رنگ شدگی بدنه خودرو

صندوق عقب خودرو در تصادف‌های جزئی از عقب، خیلی آسیب نمی‌بیند؛ اما تصادف‌های با شدت متوسط به بالا صندوق عقب را تهدید می‌کنند. به‌همین دلیل است که شاهد سهم 20 درصدی صندوق عقب در آسیب دیدگی و رنگ شدگی بدنه خودرو خودرو هستیم. تنها در تصادفات شدید است که تعویض درب صندوق ضروری می‌شود. در غیر این صورت معمولا با صافکاری و نقاشی مشکل برطرف می‌شود.

از طرفی دیگر با آسیب دیدگی درب‌های خودرو مواجه هستیم. خط و خراش‌های جزئی روی بدنه را می‌توان ناشی از دو موضوع دانست. برخورد درب با موانع مختلف هنگان باز و بسته شدن و خط انداختن روی بدنه توسط دیگران دو عامل اصلی هستند که در این زمینه تاثیر دارند.

 

آسیب دیدن صندوق عقب خودرو

 

آسیب دیدگی‌های شدید درب‌های خودرو معمولا در اثر تصادف‌های سنگین رخ می‌دهند. صافکاری و نقاشی درب‌های آسیب دیده ماشین نیز معمولا بیشتری هزینه را در مقایسه با سایر بخش‌های بدنه دارد. خوشبختانه یا متاسفانه تجهیزات پیشرفته و روش‌های جدید برای صافکاری درب‌ها، باعث می‌شوند که تشخیص این موضوع برای افراد عادی تقریبا غیرممکن باشد.

این موضوع یکی از دلایل اهمیت کارشناسی خودرو توسط افراد متخصص است. تعمیر درب خودرو در کاهش هزینه آن نقش جدی دارد. ضمن اینکه در بسیاری از مواقع این موضوع می‌تواند مقدمه‌ای در تشخیص تصادف‌های سنگین باشد که سایر بخش‌های ماشین نظیر ستون و سقف‌ها را نیز در بر می‌گیرد.

 

اهمیت بالای تشخیص آسیب دیدگی شاسی، سقف و ستون خودرو

کمترین سهم در آسیب دیدگی و رنگ شدگی بدنه خودرو با 11 درصد مربوط به شاسی، ستون‌ها و سقف ماشین‌ها است. در عین حال باید توجه داشته باشید که مهم‌ترین موضوع در کارشناسی خودروهای دست دوم نیز اطمینان از سلامت شاسی، سقف و ستون‌ها است.

کوچک‌ترین آسیب دیدگی در این بخش‌ها نشان‌دهنده تصادف‌های خطرناکی است که منجربه واژگونی خودرو شده‌اند. خیلی از کارشناسان خودرو توصیه می‌کنند که از خرید خودروهای دست دوم چپی اجتناب کنید. چرا که امنیت این ماشین‌ها پس از تعمیر هم کاملا زیر سوال است. حتی اگر به‌هر دلیل قصد خرید این گونه ماشین‌ها را دارید، باید بدانید که قیمت خودرو با افت زیادی همراه می‌شود. البته باید توجه داشته باشید که گاهی اوقات مشکلات سقف خودرو به‌دلیل پوسیدگی و زنگ زدن است.

 

زنگ زدن سقف ماشین

 

ما در کشور با آمار وحشتناکی از مرگ و میر تصادفات رانندگی روبه‌رو هستیم. به‌طوری که آمارهای رسمی خبر از مرگ روزانه 50 ایرانی در تصادف‌های رانندگی می‌دهند. طبیعی است تلفات انسانی در تصادف‌های سنگین رخ می‌دهند. این موضوع نشان می‌دهد که سهم 11 درصدی آسیب دیدگی شاسی، ستون و سقف در خودروهای دست دوم، به‌هیچ عنوان عدد کمی را شامل نمی‌شود و نباید آن را دست کم بگیرید.

 

کلام پایانی

آمار و ارقام آسیب دیدگی، تعویض و رنگ شدگی بدنه خودرو در بخش‌های مختلف را بررسی کردیم. هدف ما از این مقاله گوشزد کردن یک نکته مهم بود. خرید ماشین دست دوم بدون کارشناسی، اشتباهی توجیه‌ناپذیر است. اشتباهی که نه‌تنها باعث ضرر و زیان مالی می‌شود؛ بلکه بعضا خسارت‌های جانی جبران‌ناپذیری را نیز به بار می‌آورد. کارشناسی خودرو را جدی بگیرید تا از گرفتاری‌های بعدی در امان بمانید.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
رستمی
1403-05-10 11:13
امتیاز دهی :
     

مقاله بسیار مفیدی بود و از این که نکات مهمی رو گفتید سپاسگزاریم. در صورت قر شدگی بدنه خودرو، امروزه وسایل زیادی هستند که میشه از اون ها برای صاف کردن استفاده کرد.