هیوندای سانتافه و رنو کولیوس از محبوبترین کراساوورهای نیمه لوکس بازار کشور ما هستند که علیرغم گذشت چند سال از توقف عرضه و افزایش قیمت غیرمنطقی، کماکان تقاضا بالایی برایشان وجود دارد. سانتافه و کولیوس از نظر ابعاد بدنه و آپشن تا حدود زیادی شبیه بههم هستند و تفاوت آنها، بیشتر به برخی جزئیات فنی برمیگردد. اما همین تفاوتها باعث میشود تا بسیاری از افراد برای خرید یکی از این دو خودرو بر سر دوراهی قرار بگیرند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم امروز به سراغ مقایسه سانتافه با کولیوس برویم و شباهتها و تفاوتهای این دو رقیب را بهتر بشناسیم. اگر شما هم تصمیم به خرید یک کراساوور بزرگ و لوکس دارید، تا پایان همراه ما باشید.
معرفی سانتافه و کولیوس
هیوندای سانتافه نخستین بار در سال 2000 معرفی شد و با مدل 2001 به بازار آمد. این کراساوور متوسط کُرهای تاکنون در 4 نسل تولید شده است که نسلهای اول و چهارم آن به دلیل ممنوعیت واردات خودرو در زمان عرضه، وارد بازار کشور ما نشدند. اما نسلهای دوم و سوم هیوندای سانتافه در تعداد بسیار بالایی به ایران آمدند و کماکان در بازار محبوب هستند.
ما امروز در مقایسه سانتافه با کولیوس نسخه فیسلیفت نسل سوم هیوندای سانتافه را در نظر داریم که در مدلهای 2016 تا 2018 در بازار کشورمان عرضه شده است.
در طرف دیگر مقایسه، رنو کولیوس (یا به عبارت دیگر، کولئوس) ایستاده است که در مقایسه با رقیب خود قدمت کمتری دارد و نخستین بار در سال 2007 به بازار آمده است. نسل اول رنو کولیوس (2007 – 2017) در نسخههای مختلف توسط شرکتهای نگین خودرو و پارس خودرو وارد بازار کشور ما شد اما نتوانست توفیق چندانی در برابر رقبای کُرهای و ژاپنی خود پیدا کند.
اما با معرفی و عرضه نسل دوم رنو کولیوس در سال 2017، ورق برگشت و این خودرو به لطف چهره متحول شده خود توانست به خوبی مقابل رقبایی مثل هیوندای سانتافه قد عَلَم کند. ما هم امروز همین نسل دوم از رنو کولیوس را در نظر داریم که در مدلهای 2017 و 2018 در بازار کشورمان موجود است.
جالب است بدانید که رنو کولیوسهای موجود در بازار کشور ما، تولید سایت رنو سامسونگ در شهر بوسان کره جنوبی هستند و این خودرو علیرغم برند اروپایی، به نوعی هموطن هیوندای سانتافه محسوب میشود.
مقایسه سانتافه با کولیوس از نظر طراحی
چند سال از طراحی اولیه هیوندای سانتافه و رنو کولیوس میگذرد و طبیعی است که ظاهر آنها نسبت به خودروهای روز دنیا، کمی قدیمی به نظر برسد. اما رعایت بسیار خوب تناسب در چهره این دو خودرو از یک طرف و بازار محدود و تشنه کشور ما از طرف دیگر، باعث شده است تا سانتافه و کولیوس کماکان جذاب به نظر برسند.
با توجه به این که رنو کولیوس چند سالی جوانتر از نسل سوم هیوندای سانتافه است، در چهره آن المانهای بهروزتری مثل دیلایتهای ادغام شده در چراغهای اصلی و چراغهای عقب با گرافیک نئونی را میبینیم. ضمن اینکه محصول رنو به طور کلی عضلانیتر طراحی شده است.
اما در هیوندای سانتافه تناسب بهتری را شاهد هستیم. چرا که رنو کولئوس برخلاف نمای جلو و عقب بهروز خود، در نمای جانبی بیش از حد ساده است. در حالی که نمای جانبی سانتافه با ظرافت و تناسب بهتری طراحی شده است.
درون کابین دو خودرو همین اختلاف سن چند ساله خود را بهتر نشان میدهد. چرا که داشبورد رنو کولیوس مشابه بسیاری از خودروهای روز دنیا با سبک مینیمال طراحی شده است و المانهای بهروزتری مثل صفحه نشان دهندههای دیجیتالی و مانیتور عمودی سایز بزرگ دارد. اما داشبورد هیوندای سانتافه طرح کلاسیکتری دارد و تقریباً همه آپشنهای آن با دکمههای فیزیکی کنترل میشوند.
در مجموع برای مقایسه کولیوس و سانتافه از نظر ظاهری میتوانیم بگوییم که هر دو خودرو چهره نسبتاً جذاب و عامهپسندی دارند. با این تفاوت که رنو کولئوس بیشتر مورد پسند خریداران جوانتر و پیرو مد روز قرار میگیرد اما هیوندای سانتافه باب میل افراد محافظهکارتر خواهد بود.
مقایسه سانتافه با کولیوس از نظر امکانات رفاهی
هیوندای سانتافه و رنو کولیوس در چند تیپ مختلف به کشورمان وارد شدهاند که نسخههای فول آنها لیست کاملی از آپشن را به همراه دارند و کماکان میتوانند با بسیاری از خودروهای روز رقابت کنند.
با این حال اگر فولترین تیپهای هر دو خودرو را مد نظر داشته باشیم، هیوندای سانتافه دست برتر را خواهد داشت. چرا که در نسخههای فول این خودرو شاهد امکاناتی مثل گرمکن صندلیهای عقب، گرمکن فرمان، کروز کنترل هوشمند، اتوهلد، نور بالا اتوماتیک، چراغشور جلو، دوربین 360 درجه، شیفترهای تعویض دنده پشت فرمان و… هستیم که در رنو کولیوس فول آپشن وجود ندارند.
برای اطلاع از لیست کامل آپشنهای هیوندای سانتافه و رنو کولیوس و مقایسه دقیقتر آنها از این نظر میتوانید به جدول زیر مراجعه کنید:
تجهیزات |
هیوندای سانتافه فول آپشن فیسلیفت نسل سوم (2016 – 2018) |
رنو کولئوس فول آپشن نسل دوم (2017 – 2018) |
چراغ |
چراغهای جلو زنون و عقب LED، مهشکن جلو و عقب، چراغشور، تنظیم اتوماتیک ارتفاع چراغهای جلو،، نوربالا اتوماتیک، سنسور نور، دیلایت |
چراغهای جلو زنون با قابلیت چرخش لنز هماهنگ با فرمان (AFS)، مهشکن جلو وعقب، تنظیم ارتفاع اتوماتیک چراغهای جلو، دیلایت، سنسور نور |
سیستمهای مالتی مدیا |
سیستم صوتی حرفهای اینفینیتی با 10 بلندگو، DVD، USB، AUX، بلوتوث، مانیتور 8 اینچی لمسی |
سیستم صوتی حرفهای Bose با 13 بلندگو، USB، AUX، بلوتوث، پشتیبانی از فرامین صوتی، مانیتور 8.7 اینچی لمسی |
رینگها |
19 اینچی آلومینیومی |
18 اینچی آلومینیومی |
شیشه و آینه |
شیشه بالابرهای اتوماتیک با قابلیت ضدمانع(آنتیترپ)، شیشههای دودی عقب، آینههای جانبی تاشو برقی با گرمکن، آینه میانی الکتروکرومیک |
شیشههای برقی (سمت راننده اتوماتیک)، شیشههای دودی عقب، آینههای جانبی تاشو برقی با گرمکن، آینه میانی الکتروکرومیک |
تهویه مطبوع |
اتوماتیک دوکاناله، دریچه برای سرنشینان عقب |
اتوماتیک دوکاناله، دریچه برای سرنشینان عقب |
صندلی |
روکش چرمی صندلیها، تنظیم برقی صندلیهای جلو، حافظه صندلی راننده،گرمکن صندلیهای جلو و عقب، سردکن صندلیهای جلو |
روکش چرمی صندلیها، تنظیم برقی صندلیهای جلو، گرمکن و سردکن صندلیهای جلو |
سایر امکانات |
کیلس استارتر، کروز کنترل هوشمند، سقف پانوراما، دوربین 360 درجه، اتوپارک، درب صندوقبار برقی، سنسور باران، درایومد سه حالته، ترمز پارک برقی با اتوهلد، شیفتر تعویض دنده پشت فرمان، گرمکن غربیلک فرمان، سنسور پارک جلو و عقب، سنسور فشار باد لاستیک (TPMS) |
کیلس استارتر، کروز کنترل، سقف پانوراما، دوربین دید عقب، اتوپارک، درب صندوقبار برقی و هوشمند، درایو مد تک حالته (Eco)، کول باکس، ترمز پارک برقی، سنسور پارک جلو و عقب، سنسور باران، سنسور فشار باد لاستیک (TPMS) |
مقایسه کولیوس و سانتافه از نظر ایمنی
رنو کولیوس و هیوندای سانتافه از نظر ایمنی در وضعیت مناسبی هستند و روی نسخههای فول آنها علاوه بر 6 ایربگ 10 نقطهای، سیستمهای کنترل پایداری الکترونیکی، کنترل کشش، کنترل شروع حرکت در سربالایی و هشداردهنده نقاط کور هم نصب شده است.
اما فولترین نسخههای سانتافه علاوه بر امکانات یادشده، به هشداردهنده تصادف از جلو و عقب، هشداردهنده خروج از خط، ترمز اضطراری اتوماتیک و ایربگ زانویی راننده هم مجهز هستند و برتر از کولیوس ظاهر میشوند.
خوشبختانه هر دو خودرو هم در تستهای تصادف مؤسسه معتبر Euro Ncap امتیاز 5 ستاره را کسب کردهاند که خیالمان را از بابت استحکام کلی بدنه راحت میکند. البته میانگین امتیازهای هیوندای سانتافه در این تستها کمی بالاتر از رنو کولیوس بوده است. اما با توجه به اینکه تست رنو کولیوس 5 سال بعد از سانتافه انجام شده و طبیعتاً با استانداردهای سختگیرانهتری همراه بوده است؛ میتوانیم این اختلاف را نادیده بگیریم.
لیست کامل آپشنهای ایمنی هیوندای سانتافه و رنو کولیوس را میتوانید در قالب جدول زیر ببینید:
تجهیزات |
هیوندای سانتافه فول آپشن فیسلیفت نسل سوم (2016 – 2018) |
رنو کولئوس فول آپشن نسل دوم (2017 – 2018) |
تجهیزات ایمنی و حفاظتی |
هشداردهنده تصادف جلو و عقب، هشداردهنده نقاط کور (BSW)، هشداردهنده عدم رانندگی بین خطوط (LDW) |
هشداردهنده نقاط کور (BSW) |
کیسه هوا |
راننده و سرنشین جلو، جانبی ردیف جلو، پردهای سرتاسری، محافظ زانوی راننده (در مجموع 7 عدد در 11 نقطه) |
راننده و سرنشین جلو، جانبی ردیف جلو، پردهای سرتاسری (درمجموع 6 عدد در 10 نقطه) |
سیستم ترمز و پایداری |
ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (BA)، ترمز اضطراری، کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، کنترل کشش (TCS)، مدیریت پایداری خودرو (VSM)، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، کنترل سرعت در شیب (DAC) |
ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (BA)، کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، کنترل کشش (TCS)، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC) |
مقایسه سانتافه با کولیوس از نظر فنی
بخش فنی مقایسه سانتافه با کولیوس نسبت به دیگر مقایسههایی که در چند وقت اخیر داشتهایم، کمی متفاوت است. چرا که درون کاپوت این دو خودرو برخلاف کراساوورهای جدیدتر بازار خبری از پیشرانههای کوچک توربو نیست و با دو قلب تپنده تنفس طبیعی نسبتاً حجیم طرف هستیم.
هیوندای سانتافه نسل سوم نیروی خود را از یک پیشرانه 2.4 لیتری تنفس طبیعی میگیرد که در نسخههای فیسلیفت به سیستم پاشش مستقیم سوخت (GDI) مجهز است و حداکثر قدرت 188 اسب بخار را با حداکثر گشتاور 241 نیوتن متر تولید میکند. نیروی این پیشرانه هم از طریق یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک و سیستم AWD به هر دو محور این کُرهای پرطرفدار منتقل میشود.
مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد رسمی هیوندای سانتافه GDI هم به ترتیب برابر با 10.7 لیتر در صد کیلومتر و 11.6 ثانیه است.
رنو هم برای کولیوس دست به دامان شریک آسیایی خود شده و از یک پیشرانه 2.5 لیتری تنفس طبیعی ساخت نیسان در این خودرو استفاده کرده است. این پیشرانه که در نیسان ایکس تریلهای موجود در بازار کشورمان هم نصب شده است؛ حداکثر قدرت 170 اسب بخار و حداکثر گشتاور 233 نیوتن متر را تولید و از طریق یک گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر (CVT-Xtronic) به هر دو محور این فرانسوی خوشتیپ منتقل میکند.
مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد رسمی رنو کولیوس هم به ترتیب برابر با 8.3 لیتر در صد کیلومتر و 9.8 ثانیه است.
اما بهتر است به جنبههای عملیتر مقایسه سانتافه با کولیوس بپردازیم. از نظر فضای کابین و کیفیت سواری تفاوت چندانی بین سانتافه و کولیوس وجود ندارد و در هر دو فضای مناسبی برای 5 سرنشین را شاهد هستیم. این فضای مناسب در کنار عملکرد نسبتاً نرم سیستم تعلیق، سانتافه و کولیوس را به کراساوورهایی مطلوب برای استفادههای خانوادگی تبدیل کرده است.
ناگفته نماند که هیوندای سانتافه در بازار نسخههای 7 نفره هم دارد که البته فضای ردیف سوم آنها تنها برای کودکان مناسب است. اما رنو کولئوس فقط در نسخه 5 نفره تولید شده است.
در زمینه عملکرد فنی در ابتدا به نظر میرسد که هیوندای سانتافه بتواند به لطف قدرت بیشتر پیشرانه و بهرهگیری از گیربکس AT، دست بالاتر را داشته باشد. اما در عمل نتیجه کمی متفاوت است و هرچند سانتافه در شروع حرکت به میزان جزئی چابکتر از کولیوس ظاهر میشود اما با دور گرفتن خودروها، اوضاع پایاپای و حتی اندکی به نفع محصول رنو پیش میرود.
در واقع گیربکس دو خودرو بیشتر از موتور در نتیجه رقابت تأثیرگذار است. هرچند نمیتوانیم منکر حس لذت بیشتر گیربکس AT هیوندای سانتافه شویم اما گیربکس CVT رنو کولیوس (که مثل موتور این خودرو، دست پرورده نیسان است) عملکرد بهینهتر و اتلاف انرژی کمتری دارد.
در بحث تواناییهای آفرودی هم واضح است که وقتی با دو کراساوور سروکار داریم، نباید توقع چندانی داشته باشیم و به بیراهه نوردیهای خیلی سبک قناعت کنیم. اگر با این سبک بخواهیم به آفرود برویم؛ هر دو خودرو راضیکننده ظاهر میشوند اما کولئوس به دلیل بهرهگیری از پلت فرم و قوای محرکه نیسان ایکس تریل، در خارج از جاده تا حدودی مطمئنتر از سانتافه عمل میکند.
بالأخره سانتافه بخریم یا کولیوس؟
کمکم به انتهای مقایسه سانتافه با کولیوس نزدیک میشویم و نوبت جمع بندی مطالب گفته شده در خصوص این کراساوورهای پرفروش است. البته قبل از آن بهتر است بدانید که علیرغم شباهتهای نسبتاً زیاد بین این دو خودرو، قیمت سانتافه به میزان قابل توجهی در بازار بالاتر از قیمت کولیوس است.
هیوندای سانتافه نسبت به رنو کولیوس از مزایایی مثل آپشنهای بیشتر، قطعات یدکی فراوانتر و بازار خرید و فروش داغتر برخوردار است. بنابراین اگر دید سنتیتری دارید و خواهان خودرویی هستید که در نگهداری از آن متحمل دردسر خاصی نشوید، هیوندای سانتافه بخرید.
اما رنو کولیوس هم چندان در برابر رقیب کُرهای خود دست و پا بسته نیست و برگهای برندهای مثل چهره بهروزتر، استهلاک پایینتر مجموعه فنی، مصرف سوخت کمتر و قیمت ارزانتر را رو میکند. از این رو اگر دید بلندمدتتری دارید و نبود برخی آپشنهای خاص، اذیتتان نمیکند؛ رنو کولیوس انتخاب منطقیتری خواهد بود. در ضمن با انتخاب کولیوس به جای سانتافه، آنقدری پول در حساب بانکیتان باقی میماند که یک خودرو اقتصادی برای استفادههای روزمره هم در کنار آن خریداری کنید.
مقایسه سریعالسیر سانتافه با کولیوس
به عنوان حسن ختام مقایسه سانتافه با کولیوس نظر شما را به جدول مقایسه سریعالسیر این دو خودرو جلب میکنیم.
ویژگیها |
هیوندای سانتافه فیسلیفت نسل سوم (2016 – 2018) |
رنو کولئوس نسل دوم (2017 – 2018) |
|
حجم موتور (cc) |
2359 |
2488 |
|
تنفس موتور |
طبیعی |
طبیعی |
|
تعداد سیلندر |
4 |
4 |
|
قدرت موتور (اسب بخار) |
188 اسب بخار در 6000 دور |
170 اسب بخار در 6000 دور |
|
گشتاور |
241 نیوتن متر در 4000 دور |
233 نیوتن متر در 4400 دور |
|
گیربکس |
6 سرعته اتوماتیک با قابلیت تیپترونیک |
اتوماتیک ضریب متغیر (CVT-Xtronic) با قابلیت تیپ ترونیک 7 سرعته مجازی |
|
شتاب صفر تا صد (S) |
11.6 |
9.8 |
|
مصرف سوخت ترکیبی |
10.7 لیتر در صد کیلومتر |
8.3 لیتر در صد کیلومتر |
|
فضای صندوق (L) |
586 (حالت 5 نفره) |
565 |
|
وزن (Kg) |
1721 |
1638 |
|
برتریهای هیوندای سانتافه:
|
برتریهای رنو کولیوس :
|
من خودم رنو کولیوس رو بیشتر دوست دارم
سانتافه بهتره
سانتافه خرجش کمتر و آپشن های بیشتری داره مخصوصا 64 آپشن که فوله
با درود بسیار متشکرم از راهنمایی شما
مطالب عالى و مقايسه اين در خودرى محبوب خوب توضيح داده سده است. من گرايش بيشترى به رنو كوليوس دارم . درود