انواع سیستم مالتی مدیا خودرو و مزایای هرکدام

فهرست مطالب


سیستم مالتی مدیا خودرو آپشنی است که در گذشته منحصر به ماشین‌های با قیمت متوسط به بالا بود اما در چند سال اخیر بسیار فراگیر شده و حتی روی برخی خودروهای اقتصادی داخلی هم نصب می‌شود. محبوبیت مالتی مدیا خودرو تا جایی است که علاوه بر نمونه‌های اصطلاحاً فابریک، نسخه‌های افترمارکت متنوعی هم از این آپشن در بازار موجود است که هرکدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. به همین بهانه، امروز به سراغ معرفی و بررسی انواع سیستم مولتی مدیا خودرو رفته‌ایم. با ما همراه باشید تا بتوانید مطابق با نیاز خود، بهترین سیستم مالتی مدیا را انتخاب کنید.

 

سیستم مالتی مدیا خودرو چیست؟

تصور کنید که مجبور هستید تنهایی با خودرو به یک مسافرت طولانی بروید. بدون شک چندین ساعت رانندگی در سکوت با چاشنی صدای باد و موتور خودرو، اصلاً خوشایند نیست. خودروسازان مطرح دنیا هم خیلی زود به این مسئله پی بردند و از اوایل قرن بیستم میلادی، بسیاری از محصولات خود را با سیستم صوتی روانه بازار کردند.

نصب سیستم صوتی در خودروها از دهه 30 میلادی و با رادیو شروع و در طول زمان با پیشرفت تکنولوژی، قابلیت‌هایی مثل پخش کاست، CD، USB و بلوتوث هم به سیستم‌های سرگرمی خودروها اضافه شد. اما سیستمی که آن را با نام مالتی مدیا خودرو می‌شناسیم، نخستین بار در سال‌های ابتدایی هزاره سوم میلادی روی برخی خودروهای لوکس نصب شد.

 

رادیو خودرو قدیمی

 

 عبارت Multi Media در زبان فارسی «چند رسانه‌ای» معنی می‌شود و مالتی مدیا خودرو سیستمی است که قابلیت پخش فایل‌های چند رسانه‌ای (ترکیب صوت و تصویر) را دارد. به زبان ساده‌تر، هر خودرویی که به مانیتور رنگی با قابلیت پخش فایل‌های ویدیویی مجهز است؛ از سیستم مالتی مدیا بهره می‌برد.

امروز اکثر خودروهای مجهز به مالتی مدیا، به دوربین دید عقب یا دوربین 360 درجه هم مجهز هستند و مانیتور سیستم مذکور علاوه بر پخش فایل‌های چندرسانه‌ای، در مواقع لازم تصویر دوربین‌های خودرو را هم به راننده نمایش می‌دهد.

انواع سیستم مالتی مدیا خودرو

در ادامه به معرفی مختصر انواع سیستم مولتی مدیا خودرو و مشخصات هرکدام خواهیم پرداخت.

 

مالتی مدیا ساده

ارزان‌ترین و ابتدایی‌ترین نمونه سیستم مالتی مدیا خودرو، نوع ساده این سیستم است که علاوه بر قابلیت‌های سیستم‌های صوتی ساده، توانایی پخش فایل‌های تصویری را هم دارد. این نوع از مالتی مدیا خودرو توانایی پخش فایل‌های چند رسانه‌ای از درگاه‌های مختلفی مثل DVD، USB، AUX و بلوتوث را دارد اما هوشمند نیست و قابلیت اضافه‌تری را ارائه نمی‌دهد.

 

مالتی مدیا خودرو با مانیتور جداگانه برای سرنشینان عقب

سیستم مالتی مدیا برخی خودروهای لوکس، علاوه بر مانیتور مرکزی داشبورد به یک یا دو مانیتور برای سرنشینان عقب هم مجهز است. در نمونه معمولی این سیستم، مانیتورهای عقبی همان تصویر مانیتور مرکزی را پخش می‌کنند اما در انواع گران‌تر، مالتی مدیا عقب عملکرد کاملاً مستقلی از مالتی مدیا اصلی خودرو دارد.

 

مالتی مدیا سرنشینان عقب

 

البته امروزه دیگر این سیستم منحصر به خودروهای لوکس نیست و انواع مختلفی از مانیتور سرنشینان عقب به صورت افترمارکت در بازار موجود است که قابلیت نصب روی اکثر خودروها را دارد.

 

مالتی مدیا خودرو با مسیریاب

نوع دیگر مالتی مدیا خودرو علاوه بر قابلیت‌های نوع ساده، به سیستم مسیریاب (نویگیشن) هم مجهز است. با توجه به ترافیک روزافزون شهرها و اهمیت مسیریابی، امروزه اکثر سیستم‌های مالتی مدیا خودرو به مسیریاب مجهز هستند.

 

مالتی مدیا با نویگیشن

 

البته این نوع از سیستم مولتی مدیا خودرو هم هوشمند نیست و نویگیشن آن از نوع آفلاین است. نرم افزار مسیریاب مورد استفاده در این نوع، روی یک کارت SD ذخیره شده است و برای بروزرسانی آن، بایستی کارت SD مربوطه را خارج و پس از بروزرسانی نرم افزار، مجدداً آن را وارد دستگاه کنیم.

 

مالتی مدیا خودرو با میرورلینک

در چند سال اخیر و با فراگیرشدن تلفن‌های همراه هوشمند، قابلیت دیگری به نام Mirror Link هم به برخی از سیستم‌های مالتی مدیا خودرو اضافه شده است. در این نوع از مالتی مدیا خودرو با اتصال گوشی هوشمند به سیستم توسط سیم یا وای فای، می‌توانیم تصویر صفحه گوشی را به مانیتور خودرو منتقل کنیم.

 

سیستم میرور لینک

 

سیستم میرور لینک کمک می‌کند تا بتوانیم به راحتی فایل‌های تصویری روی گوشی تلفن همراه خود را در مالتی مدیا خودرو ببینیم یا از برخی اپلیکیشن‌ها مثل مسیریاب‌های آنلاین هم استفاده کنیم. البته عیب سیستم مذکور هم این است که در موقع استفاده از آن بایستی حتماً صفحه گوشی روشن باشد.

 

مالتی مدیا خودرو با کارپلی

این نوع از مالتی مدیا خودرو برای ارتباط با گوشی هوشمند، به‌ جای میرورلینک از دو نرم افزار به نام‌های اندروید اُتو (Android Auto) و اپل کارپلی (Apple Car Play) بهره می‌گیرد. با اتصال گوشی اندروید یا IOS به مالتی مدیا خودرو توسط نرم افزارهای مذکور، محدویت‌های میرولینک را نداریم و می‌توانیم از برخی اپلیکیشن‌های مهم تلفن همراه به صورت تقریباً مستقل استفاده کنیم. 

 

مالتی مدیا هوشمند

پیشرفته‌ترین و به‌روزترین سیستم مالتی مدیا خودرو نوع هوشمند آن است. این نوع از مالتی مدیا به سیستم عامل (عمدتاً اندروید) مجهز است و علاوه بر امکانات مالتی مدیاهای قبلی، قابلیت نصب اپلیکیشن‌های مختلف و اتصال به اینترنت را هم دارد.

 

مالتی مدیا چندمنظوره

در یکی دو سال اخیر بسیاری از خودروسازان دنیا در توسعه محصولات خود رویکرد کاهش دکمه‌های فیزیکی کابین را مدنظر قرار داده‌اند. نتیجه این رویکرد، ابداع نوع دیگری از سیستم مالتی مدیا خودرو است که می‌توانیم به آن مالتی مدیا چندمنظوره بگوییم.

 

مالتی مدیا چند منظوره

 

این نوع از سیستم مولتی مدیا خودرو می‌تواند هوشمند یا عادی باشد اما علاوه بر قابلیت‌های معمول یک مالتی مدیا، بسیاری از آپشن‌های خودرو هم توسط آن کنترل می‌شوند. به عنوان مثال، در بسیاری از خودروهای چینی به‌روز بازار ایران برای امکاناتی مثل گرم‌کن و سردکن صندلی، تاشوندگی آینه‌های جانبی، نورپردازی داخلی و… دکمه جداگانه‌ای در کابین وجود ندارد و بایستی این قبیل آپشن‌ها را از طریق سیستم مالتی مدیا خودرو فعال یا غیرفعال کنیم.

 

کلام پایانی

انواع مالتی مدیا خودرو را با هم دیدیم و با قابلیت‌های هرکدام آشنا شدیم. قطعاً هرچه امکانات جانبی یک سیستم مالتی مدیا خودرو بیش‌تر باشد، برای خریدار جذاب‌تر خواهد بود. اما آن‌چه که از امکانات جانبی مهم‌تر به نظر می‌رسد، کیفیت کلی سیستم مالتی مدیا است که شامل مواردی مثل کیفیت صدا، وضوح تصویر مانیتور، حساسیت لمس صفحه، رابط کاربری زیبا و ساده و… می‌شود.

بنابراین اگر قصد خرید سیستم مالتی مدیا خودرو یا ارتقا سیستم فعلی خودرو خود را دارید؛ حتماً در کنار امکانات جانبی سیستمی که انتخاب می‌کنید، به کیفیت و برند سازنده هم اهمیت دهید و از مراکز معتبر فروش آپشن خودرو خرید کنید.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
نصیری
1402-03-21 16:02

متاسفانه فقط شرح حال بود و بس