نسل دوم کیا سراتو ابتدا به صورت وارداتی از سوی اطلس خودرو و سپس به صورت مونتاژی توسط سایپا به بازار ایران راه پیدا کرد. این سدان جمعوجور خانوادگی محصول سال 2009 است و با توجه به برخورداری از توان حرکتی مناسب به همراه دیگر المانهای ایرانی پسند، توانست هم در مدلهای وارداتی و هم در نمونههای مونتاژی با فروش قابلتوجهی در بازار ایران مواجه شود. در این مقاله به مقایسه سراتو وارداتی و مونتاژ خواهیم پرداخت تا ببینیم این دو محصول که در اصل یک خودرو هستند، چه تفاوتهای جزئی با یکدیگر دارند. پس اگر قصد خرید سراتو سایپا دارید و میخواهید به تفاوت سراتو سایپا و وارداتی پی ببرید، در ادامه با «مجله خودرو همراه مکانیک» همراه باشید.
مقایسه سراتو وارداتی و سایپایی
سراتو وارداتی و مونتاژ تفاوت بنیادین با یکدیگر ندارند اما شرکت سایپا تصمیم گرفت تا محصولش را از بعضی لحاظ نسبت به مدل وارداتی تمایز بدهد تا تولید این خودرو در داخل را بهصرفهتر سازد و میزان داخلی سازی آن را افزایش دهد. در ادامه به صورت تفکیکشده به مقایسه سراتو وارداتی و مونتاژ خواهیم پرداخت تا ببینیم تفاوتهای این دو مدل در چه مواردی خلاصه میشود.
تفاوت سراتو سایپا و وارداتی از نظر طراحی
طراحی بیرونی این دو خودرو در نگاه اول تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد و اختلاف فاحش میان آنها مشاهده نمیشود. اما وقتی به جزئیات دقت میکنیم متوجه میشویم که رینگهای بهکاررفته در نمونه سایپا کمی کوچکتر شده تا ضمن کاهش هزینههای تولید، میزان خشکی سواری این خودرو نیز کاهش پیدا کند. در نمای عقب نیز تغییرات جزئی در گرافیک داخلی چراغها مشاهده میشود. ضمن آنکه سر اگزوز کرومی رنگ نمونه وارداتی در مدل سایپایی حذف شده و اثری از آن در محصول مونتاژ سایپا مشاهده نمیشود. بنابراین اگر در نمای عقب کیا سراتو نسل دوم اثری از سر اگزوز کرومی ندیدید، بدانید که با نمونه سایپایی طرف هستید.
در داخل کابین نیز شرکت سایپا سعی کرده تا با داخلی سازی بخشهایی مثل رودریها، داشبورد و صندلیها، هزینه تولید را کمی پایین بیاورد که این مورد باعث کاهش جزئی کیفیت فضای داخلی سراتو سایپا نسبت به نمونههای وارداتی شده است. همچنین سراتو سایپا در نمونه اتوماتیک به نمایشگر لمسی مالتی مدیا مجهز است که این مورد در سراتو وارداتی دیده نمیشود و از وجوه تمایز میان این دو خودرو به شمار میرود.
مقایسه سراتو وارداتی و سایپایی از نظر فنی
تفاوت سراتو وارداتی و مونتاژ از نظر فنی چندان زیاد نیست چراکه هر دو مدل به موتورهای دو لیتری تنفس طبیعی و یا نمونههای ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی متکی هستند. البته نمونههای ۱.۶لیتری وارداتی از لحاظ تعداد بسیار محدودتر از مدلهای ۲ لیتری بوده و با شمارگان کمتر به بازار ایران راه پیدا کردهاند.
موتور ۲ لیتری این خودرو قابلیت تولید ۱۵۴ اسب بخار قدرت و ۱۹۴ نیوتن متر گشتاور را دارد و این میزان نیرو را از طریق یک گیربکس شش سرعته اتوماتیک به چرخهای جلو میرساند. البته در نمونه وارداتی مدلهای مجهز به گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک نیز موجود هستند اما شرکت سایپا صرفا از گیربکس اتوماتیک ۶ دنده برای سراتو ۲لیتری خود استفاده کرده است. شتاب صفر تا صد کیا سراتو با موتور ۲ لیتری و گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک حدود ۱۰.۵ ثانیه ارزیابی شده و میانگین مصرف سوخت آن نیز حدود ۷.۸ لیتر در هر صد کیلومتر است.
مقایسه سراتو وارداتی و مونتاژ از نظر آپشن
شرکت سایپا در سال ۹۴ سراتو اتوماتیک را به بازار عرضه کرد که از امکانات بیشتری نسبت به نمونه دندهای بهره میبرد. این امکانات شامل کروز کنترل، تهویه اتوماتیک و چراغهای خودکار جلو میشد. در سال ۹۶ نیز شرکت سایپا نمونه آپشنال کیا سراتو ۲۰۰۰ را در اختیار مشتریان خود قرار داد که به امکانات بیشتری مثل سانروف، سنسور پارک عقب، دوربین عقب، سوئیچ هوشمند، روکش صندلی چرمی و پدال شیفتر پشت فرمان مجهز بود و با توجه به قیمت کیا سراتو فول اتوماتیک موتور 2000 توانست استقبال خوبی را بههمراه داشته باشد.
با این حال سراتوهای مونتاژ سایپا از لحاظ امکانات نسبت به نمونههای فول آپشن وارداتی کمبودهایی داشتند که مهمترین آنها شامل مواردی مثل حذف سیستم کنترل پایداری ESP، سامانه ترمزهای دیسکی عقب، کیسههای هوای جانبی و پردهای، آینههای تاشونده برقی و دکمه استارت بود.
تفاوت کیفیت سراتو سایپا و وارداتی
کیفیت سراتو سایپا در مقایسه با نمونههای وارداتی چندان پایینتر نبود اما با این حال انتقاداتی نسبت به کیفیت مونتاژ و همچنین متریال بهکاررفته در ساخت کابین این محصول وارد آمده است. اما در بخش فنی سطح کیفی این دو خودرو تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد و عملکرد قابل قبول آنها مورد رضایت کاربرانشان قرار گرفته است.
کلام پایانی
سراتو سایپا در مقایسه با نمونههای وارداتی گرچه از لحاظ کیفیت فضای داخلی کمی افت نشان داده اما در باقی موارد عملکرد نسبتا قابل قبول و مناسبی ارایه کرده است. با این حال حذف سیستم کنترل پایداری و ترمزهای دیسکی عقب ایراد بسیار مهم سراتو سایپا به حساب میآید که هندلینگ و پایداری آن را تحت تاثیر منفی قرار داده و میزان ایمنی خودرو را به سطوح پایینتر از مدل وارداتی سوق داده است. غیر از این موارد میشود گفت که سراتو سایپا نیز تقریبا یک سدان خانوادگی مناسب است و اگر خشکی سیستم تعلیق آن را کنار بگذاریم، میتواند جزو سدانهای مطلوب در بازار کم تنوع ایران محسوب شود. برای دریافت کارشناسی خودرو از همراه مکانیک کلیک کنید.
بیشتر بخوانید:
سلام تشکر از سایت همراه مکانیک بابت منتشر کردن این پست، من یه مقاله دیگه در مورد تفاوت لوازم یدکی سراتو سایپایی و مونتاژ در رسانه افق اقتصادی خوندم که اونم بدردبخور بود.
من 12 سال سراتو وارداتی سوارم،اصلا ماشین خشکی نیست.ماه گذشته از اصفهان تا مشهد بکوب رانندگی کردم بدون کوچکترین خستگی،تنها هم بودم.به نظرم نمونه داخلیش قابل مقایسه با وارداتی نیست بخصوص ماشینی که سایپا تولید کنه.ماشینم ماه مااااااااااه.عین یوزپلنگ تو جاده ها میتازه.
به نظرم بعد 12 سال از سواری سراتو سایپا میتونید با نمونه وارداتی سراتو مقایسه کنید.
ضمنا آینه ها هم باهم متفاوتند.
حرف آخر اینکه به نظرم ارزش خرید سراتو کارکرده وارداتی خیلی بیشتر نمونه صفر سایپاست.اخرش سایپا سایپاعه.
الان شما چند سالتونه که 12 سال پیش سراتو سوار شدی .
رانندگیش باهاش خیلی مطلوب و جذابه مخصوصا جعبه دنده اش ولی با توجه به قیمتش ارزش خرید نداره
آره از پراید بهتره .ماشین سوار نیستی .داری چرت و پرت میگی که منم هستم