بررسی سانگ یانگ رکستون امپرور مونتاژی

فهرست مطالب


سانگ یانگ رکستون امپرور گران‌ترین خودرو مونتاژی حال حاضر بازار کشورمان است و با توجه به تیراژ تولید محدود، بسیاری از افراد از وجود آن بی اطلاع هستند یا در خصوص ویژگی‌ها و مشخصاتش سؤال دارند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا در این مقاله از مجله خودرو همراه مکانیک به سراغ بررسی مشخصات رکستون امپرور برویم و این SUV به‌روز را بهتر بشناسیم. اگر شما هم قصد خرید رکستون به عنوان یک خودرو آفرودی مجهز را دارید؛ در ادامه با ما همراه باشید.

معرفی و بررسی طراحی سانگ یانگ رکستون امپرور

سانگ یانگ رکستون نخستین بار در سال 2001 روی پلت‌فرم مرسدس بنز M کلاس نسل اول (1998 – 2005) معرفی و به بازار عرضه شد. این نسل از سانگ یانگ رکستون در طول عمر 16 ساله خود دوبار فیس‌لیفت شد که نسخه‌های فیس‌لیفت اول و فیس‌لیفت دوم آن (معروف به رکستون W) در بازار کشور ما هم عرضه شدند اما به دلیل ظاهر نه‌چندان به‌روز، استقبال چندان مناسبی از آن‌ها نشد.

اما به نسل دوم سانگ یانگ رکستون می‌رسیم که سال 2017 معرفی شد و تاکنون روی خط تولید این خودروساز کُره‌ای قرار دارد. این نسل که به سانگ یانگ رکستون G4 معروف است، با فاصله اندکی نسبت به بازار جهانی در بازار کشور ما هم رونمایی شد اما با توجه به آغاز ممنوعیت واردات، تنها تعداد نسبتاً محدودی از آن با مدل 2018 مجوز ترخیص از گمرک را گرفتند و تعداد بالایی از تعهدات معوق این خودرو روی دست شرکت رامک خودرو ماند.

معرفی رکستون امپرور

سال 1399 بود که بالأخره رامک خودرو موفق شد قطعات CKD محصولات سانگ یانگ را وارد کند و سانگ یانگ رکستون G4 و تیوولی را به صورت مونتاژی به دست حواله داران قدیمی برساند. سانگ یانگ برای سال 2021 رکستون G4 را فیس‌لیفت کرد که این نسخه فیس‌لیفت از اواسط سال 1400 جای نسخه قدیمی را در خط مونتاژ رامک خودرو گرفت و در بازار به سانگ یانگ رکستون امپرور معروف شد. رکستون امپرور مونتاژ در تعداد نه‌چندان بالایی با مدل‌های 1400 و 1401 مونتاژ شد که البته اکثر نسخه‌های آن کماکان به صورت صفرکیلومتر پشت ویترین نمایشگاه‌ها باقی مانده‌اند.

سانگ یانگ رکستون امپرور در نمای جلو به لطف جلوپنجره مشبک غول‌پیکر، خطوط شکسته روی سپر و چراغ‌ها با لنز چهارگانه، چهره‌ای بسیار گیرا و خشن دارد. در نمای جانبی به رسم همه SUV‌ ها شاهد ظاهری تقریباً مکعبی شکل هستیم اما خطوط منحنی و عضلانی روی گلگیرها، این نما را از سادگی بیش از حد دور کرده است. نمای عقب رکستون امپرور مونتاژ، ساده‌ترین بخش این خودرو است اما بازهم به لطف تغییر گرافیک چراغ‌ها و طرح سپر، به‌روزتر از نسخه قبلی به چشم می‌آید.

نمای عقب رکستون امپرور

درون کابین سانگ یانگ رکستون امپرور هم شاهد همان طرح آشنا و ساده داشبورد رکستون G4 هستیم که برخلاف اکثر خودروهای امروزی اثری از صفحات لمسی در آن نیست و پر از دکمه‌های فیزیکی است که ماهیت بیابانگرد خودرو را یادآوری می‌کند. طرح جدید غربیلک فرمان و بهره‌مندی از پشت آمپر تمام دیجیتال هم داشبورد رکستون امپرور مونتاژ را از نسخه قبلی رکستون G4 متمایز می‌کند.

مشخصات فنی رکستون امپرور

رکستون امپرور مونتاژ از نظر فنی تفاوتی با رکستون G4 ندارد و از همان پیشرانه 2 لیتری توربو با حداکثر قدرت 222 اسب بخار و حداکثر گشتاور 350 نیوتن‌متر بهره می‌برد. این پیشرانه نیروی خود را از طریق یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک و سیستم چهارچرخ محرک پارت تایم (4WD) به هر دو محور این آفرودر کُره‌ای منتقل می‌کند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد سانگ یانگ رکستون امپرور هم به ترتیب برابر با 10.4 لیتر در صد کیلومتر و 10 ثانیه است که برای خودرویی با وزن بیش از 2 تن، ارقام قابل‌قبولی محسوب می‌شوند.

موتور سانگ یانگ رکستون

فضای کابین سانگ یانگ رکستون امپرور در ردیف اول و دوم بسیار بزرگ و مناسب است و ردیف سوم آن هم می‌تواند برای افراد نه‌چندان بلندقامت قابل قبول باشد. از نظر کیفیت سواری و هندلینگ هم با توجه به این‌که با خودرویی شاسی مستقل طرف هستیم نباید توقع خیلی بالایی داشته باشیم اما وضعیت چندان هم بد نیست و رکستون امپرور مونتاژ از این جنبه‌ها هم نمره‌ای متوسط روبه بالا و تا حدود زیادی شبیه به کراس‌اوورهای هم‌وطنش مثل کیا سورنتو و هیوندای سانتافه کسب می‌کند. اما نقطه قوت مشخصات فنی رکستون امپرور را می‌توانیم پیشرانه پرقدرت و سرحال آن بدانیم که شتاب‌گیری بسیار خوبی را نسبت به یک SUV فول سایز برای این خودرو به ارمغان آورده است. شما می‌توانید برای دریافت کارشناسی خودرو سیار از همراه مکانیک کلیک کنید.

مشخصات فنی رکستون امپرور را می‌توانید به صورت کامل در جدول زیر ببینید:

مدل خودرو

سانگ یانگ رکستون امپرور

پیشرانه

چهار سیلندر توربوشارژر با آرایش خطی سیلندرها و سیستم پاشش مستقیم سوخت (GDI)

حجم موتور (cc)

1998

حداکثر قدرت

222 اسب بخار در 5500 دور

حداکثر گشتاور

350 نیوتن‌متر در 1500 – 3500 دور

گیربکس

6 سرعته اتوماتیک با قابلیت تیپ‌ترونیک و مجهز به حالات اقتصادی (E)، اسپرت (P) و زمستانی (W)

مصرف سوخت (ترکیبی)

10.4 لیتر در صد کیلومتر

شتاب صفر تا 100 (S)

10

حداکثر سرعت (Km/h)

185

حجم مخزن سوخت (L)

70

حجم صندوق بار (L)

236 (حالت 7 نفره) – 872 (حالت 5 نفره) – 1806 (حالت 2 نفره)

ابعاد لاستیک‌ها

255/50R20

سیستم تعلیق جلو

جناغی دوبل با فنر لول

سیستم تعلیق عقب

مستقل 5 اتصالی با با فنر لول

وزن خالص (Kg)

2110

طول×عرض×ارتفاع (mm)

4850 × 1960 × 1825

فاصله بین دو محور (mm)

2865

آپشن های رکستون امپرور

همانند قیمت رکستون، لیست آپشن های رکستون امپرور نیز بسیار بلندبالا است و اگر بخواهیم به مهم‌ترین امکانات رفاهی آن اشاره کنیم می‌توانیم مواردی مثل کی‌لس استارتر، سانروف، کروز کنترل هوشمند، دوربین 360 درجه، درب صندوق‌بار برقی و هوشمند، مالتی‌مدیا با مانیتور 8 اینچی لمسی، تهویه مطبوع اتوماتیک دوکاناله، سنسور نور، سنسور باران، نوربالا اتوماتیک، دی لایت، تنظیم برقی صندلی‌های جلو، حافظه یکپارچه صندلی‌ راننده و آینه‌های جانبی، گرم‌کن صندلی‌های ردیف اول و دوم، سردکن صندلی‌های جلو، گرم‌کن فرمان و ترمز پارک برقی با اتوهلد را نام ببریم.  

کابین رکستون امپرور

سیستم فعال ضد واژگونی (ARP)، هشداردهنده تغییر مسیر (LCA)، رادار پیشگیری از تصادف و ترمز اضطراری (AEB)، رادار بین خطوط (LDW)، رادار نقطه کور (BSD)، سیستم پیشگیری از برخورد با عابر پیاده (FCW)، رادار هشدار ترافیک عقب (RCTA)، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HSA)، کنترل سرعت در شیب (HDC)، کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، کنترل کشش (TCS)، هشداردهنده خواب‌آلودگی راننده و 9 ایربگ در 13 نقطه هم آپشن‌های ایمنی سانگ یانگ رکستون امپرور هستند.

کلام پایانی

در بخش پایانی بررسی مشخصات رکستون امپرور بایستی از مواردی مثل طراحی به‌روز و باابهت، کابین جادار، آپشن‌های کامل و توانایی آفرود قابل توجه به عنوان مهم‌ترین مزایای رکستون امپرور مونتاژ اشاره کنیم اما معایب سانگ یانگ رکستون امپرور هم شامل خدمات پس از فروش محدود، حساسیت نسبتاً بالا پیشرانه به کیفیت سوخت و بازار نه‌چندان پررونق می‌شود.

با این اوصاف بایستی خرید سانگ یانگ رکستون امپرور را به افرادی توصیه کنیم که خواهان یک خودرو بزرگ خانوادگی هستند که برای چند سال بتوانند از آن برای مسافرت‌های جاده‌ای و خارج جاده‌ای (آفرود) استفاده کنند. ضمن این‌که خاص‌ وکمیاب‌بودن خودرو نیز برایشان مزیت محسوب شود. ضمنا شما همراهان عزیز می‌توانید برای خرید خودرو مورد نظر خود به صورت اقساطی و بدون ضامن از طرح فروش اقساطی خودرو شرکت همراه مکانیک استفاده کرده و بدون ضامن و با اقساط بلند مدت مالک خودرو شوید.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
داوود مشایخ
1403-07-05 12:12

ایا ارزش خریدن رو داره مثلا شبیه موسو رو دست ادم نمیمونه