خاص ترین خودروهای وارداتی بازار ایران در ده سال گذشته

فهرست مطالب


واردات خودرو بعد از حدود 4 سال ممنوعیت به زودی آزاد خواهد شد اما با توجه به محدودیت‌های جدید در نظر گرفته شده برای این دوره، تنها خودروهای اقتصادی و خیلی معمولی اجازه ورود به بازار کشورمان را خواهند داشت. اما در دوره قبلی واردات (1383 تا 1397) محدودیت‌ها کم‌تر بود و به خصوص در اوایل دهه 90 شمسی، شاهد ورود یک‌سری از خودروهای خاص و اسپرت در مقیاس جهانی بودیم. به همین بهانه تصمیم گرفتیم تا بار دیگر به خاص ترین خودروهای وارداتی؛ این ماشین‌های خاص و جذاب که هم‌وطنان علاقمند به خودرو فرصت ملاقات نزدیک با آن‌ها را پیدا کردند نگاهی داشته باشیم. با ما همراه باشید تا بیش‌تر با این گل‌های سرسبد بازار خودرو کشورمان آشنا شویم.

ب‌ ام و i8

سال 2010 بود که شرکت ب ام و در نمایشگاه خودرو پاریس از یک کانسپت آینده نگرانه به نام Vision Efficient Dynamics رونمایی کرد که از پیشرانه پلاگین هایبرید کم مصرف و با عملکرد بالا استفاده می‌کرد. طراحی این خودرو به قدری فضایی بود که کم‌تر کسی فکر می‌کرد ب ام و به دنبال تولید انبوه آن باشد اما 4 سال بعد این رویا رنگ واقعیت به خود گرفت و نسخه تولیدی این کانسپت با نام ب ام و i8 رونمایی و به بازار عرضه شد.

سال 1394 بود که ورود چند دستگاه ب ام و i8 به گمرک‌های کشور بسیار در رسانه‌ها خبرساز شد و کم‌تر کسی باور می‌کرد خودرویی با این سطح از تکنولوژی و قیمت گران بتواند مجوز پلاک ملی را دریافت کند اما در هر صورت حدود 50 دستگاه از این خودرو خاص با مدل‌های 2015 و 2016 توانستند با مجوزهای خاص از گمرک ترخیص شوند و پلاک ملی دریافت کنند.

بی ام و i8

ب ام و i8 که به دلیل طراحی خاص خود در بازار کشور ما به سفینه فضایی معروف شده است، از قوای محرکه پلاگین هایبرید (هیبریدی با قابلیت شارژ باتری‌ها توسط برق شهر) بهره می‌گیرد که شامل یک پیشرانه 1.5 لیتری 3 سیلندر توربو در عقب و یک پیشرانه الکتریکی در جلوی خودرو است. این چیدمان پیشرانه‌ها i8 را به یک خودرو چهارچرخ محرک تبدیل می‌کند.

پیشرانه‌های ب ام و i8 در کنار هم قادر هستند حداکثر قدرت 362 اسب بخار و حداکثر گشتاور 570 نیوتن‌متر را از طریق یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک به چرخ‌های این سفینه آلمانی منتقل کنند. شتاب صفرتاصد و حداکثر سرعت ب ام و i8 هم به ترتیب برابر با 4.4 ثانیه و 250 کیلومتر در ساعت است. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو پلاگین هایبرید هم در شرایط ایده‌آل تنها 2.1 لیتر در صد کیلومتر است که البته دستیابی به این عدد در شرایط کشور ما بعید است اما در شرایط واقعی هم مصرف سوخت این خودرو اسپرت در حد یک هاچ‌بک کوچک شهری خواهد بود.

لوتوس الیزه

شرکت ایلیا موتور چند وقتی است که وارد عرصه مونتاژ شده است و خودرو دایون Y5 را در بازار عرضه می‌کند اما این شرکت در دوره قبلی واردات خودرو، نماینده شرکت لوتوس بود و تعداد محدودی لوتوس الیزه نسل سوم را در مدل 2016 به ایران وارد کرد. لوتوس الیزه در دو تیپ الیزه S و الیزه 220 کاپ در بازار ایران عرضه شد که تفاوت دو تیپ مذکور تنها در بهره‌گیری تیپ 220 کاپ از کیت اسپرت بدنه خلاصه می‌شود.

لوتوس الیزه

پیشرانه لوتوس الیزه یک نمونه چهار سیلندر 1.8 لیتری است که به کمک سوپرشارژر می‌تواند حداکثر قدرت 217 اسب بخار و حداکثر گشتاور 250 نیوتن‌متر را تولید و از طریق یک گیربکس 6 سرعته دستی روانه محور عقب این رودستر انگلیسی کند. این پیشرانه نه‌چندان حجیم می‌تواند به خوبی از پس وزن 924 کیلوگرمی لوتوس الیزه برآید که حاصل آن شتاب صفرتاصد 4.2 ثانیه و حداکثر سرعت 234 کیلومتر در ساعت است.هرچند لوتوس الیزه آپشن رفاهی خاصی ندارد و رانندگی با آن هم چندان راحت نیست اما طراحی جذاب و اسپرت در کنار عملکرد فنی کم نقصش آن را به خودرویی قابل احترام در بازار کشورمان تبدیل کرده است.

آلفارومئو 4C

قانون منع واردات خودروهای با حجم پیشرانه بیش از 2500 سی‌سی در سال 1393 تصویب شد و از آن زمان به بعد، آمار واردات خودروهای اسپرت به بازار کشورمان افت قابل‌توجهی داشت. اما در همین زمان برخی واردکنندگان به سراغ خودروهای اسپرت سبک وزن با پیشرانه‌های کم حجم رفتند که آلفارومئو 4C هم یکی از همین خودروها است.

آلفارومئو 4c

آلفارومئو 4C که در تعداد محدودی با مدل 2015 در بازار کشورمان عرضه شده است، از یک پیشرانه چهار سیلندر توربو 1.7 لیتری با حداکثر قدرت 240 اسب بخار و حداکثر گشتاور 350 نیوتن‌متر بهره می‌برد که این پیشرانه نیروی خود را از طریق یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک دوکلاچه به محور عقب این کوپه اسپرت ایتالیایی منتقل می‌کند. شتاب صفرتاصد و حداکثر سرعت آلفارومئو 4C هم به ترتیب برابر با 4.5 ثانیه و 258 کیلومتر در ساعت است.آلفارومئو 4C هم از نظر ساختاری بسیار شبیه به رقیبش لوتوس الیزه است و یک خودرو سبک عملکرد محور برای ارائه حداکثر لذت رانندگی ممکن است. بنابراین نبایستی در این خودرو به دنبال آپشن‌های لوکس بگردید.

مرسدس بنز CLA45 AMG

روی درب صندوق‌بار بسیاری از مدل‌های مرسدس بنز موجود در بازار ایران نوشته AMG به چشم می‌خورد اما اکثر این مدل‌ها تنها از پکیج بدنه AMG استفاده می‌کنند و درون کاپوتشان خبری از پیشرانه‌های قلدر این تیونر خانگی مرسدس بنز نیست. در این میان کلاس CLA یک استثنا است چراکه تمام نمونه‌های واردشده آن از قدرت‌مندترین نسخه ممکن یعنی نسخه 45 AMG هستند.

مرسدس بنز cla45 amg

مرسدس بنز CLA45 AMG که تعداد محدودی از آن در مدل‌های 2016 و 2017 و تحت نام تیونر مِک دیزاین (MEC Design) وارد بازار کشور ما شد از یک پیشرانه 2 لیتری توربو با حداکثر قدرت 375 اسب بخار و حداکثر گشتاور 475 نیوتن‌متر بهره می‌برد که در زمان خود قدرت‌مندترین پیشرانه چهار سیلندر تولید انبوه دنیا بود. نیروی این پیشرانه از طریق یک گیربکس 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه و سیستم دو دیفرانسیل هوشمند اختصاصی مرسدس بنز موسوم به 4MATIC به هر دو محور این سدان کوپه می‌رسد که نتیجه آن شتاب صفرتاصد 4.2 ثانیه و حداکثر سرعت 250 کیلومتر در ساعت (محدود شده به صورت الکترونیکی) خواهد بود.

بودجه کافی برای خرید خودرو نداری؟

با همراه‌مکانیک انواع خودروهای کارکرده و صفر رو اقساطی و بدون ضامن بخر! انتخابش با تو، خریدش از ما!

ورود به صفحه خرید اقساطی

با این اوصاف مرسدس بنز CLA45 AMG نه تنها یکی از خاص‌ترین بلکه یکی از سریع‌ترین سدان‌های بازار کشور ما هم محسوب می‌شود و کم‌تر خودرویی در این کلاس می‌تواند از نظر عملکرد فنی با آن رقابت کند.

مرسدس بنز GLA45 AMG

مرسدس بنز CLA45 AMG یک برادر با نام GLA45 AMG هم دارد که در سگمنت کراس‌اوورهای کوچک شهری قرار می‌گیرد. GLA45 AMG که تعداد محدودی از آن هم‌زمان با CLA 45 وارد بازار کشور ما شد، از نظر فنی کاملاً با برادر سدان خود یکسان است و از همان پیشرانه 2 لیتری توربو 375 اسب بخاری به همراه گیربکس 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه و سیستم دو دیفرانسیل 4MATIC بهره می‌برد. فقط شتاب صفرتاصد GLA45 AMG به دلیل وزن بالاتر خودرو، 0.2 ثانیه ضعیف‌تر از CLA45 است و به 4.4 ثانیه می‌رسد.

مرسدس بنز gla45 amg

ب ام و M6

تعداد ب ام و های M Power واقعی در کشور ما بسیار اندک است و شاید معروف‌ترین آن‌ها نسخه کروک نسل سوم ب ام و سری 6 باشد که تعداد انگشت شماری از نسخه M6 آن توانست در سال 2013 و همراه با برادران ضعیف‌ترش یعنی نسخه‌های 640i و 650i وارد بازار کشور ما شود.

قلب تپنده ب ام و M6 یک نسخه 8 سیلندر 4.4 لیتری توربو با حداکثر قدرت 560 اسب بخار و حداکثر گشتاور 678 نیوتن‌متر است که نیروی خود را از طریق یک گیربکس 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه روانه محور عقب این کوسه خشمگین آلمانی می‌کند. شتاب صفرتاصد 4.3 ثانیه‌ای ب ام و M6 جای هیچ گله‌ای را باقی نمی‌گذارد اما افسوس که حداکثر سرعت این خودرو مثل بسیاری از هم‌وطنان دیگرش روی 250 کیلومتر در ساعت محدود شده است.

بی ام و m6

مرسدس بنز SLS AMG

در سال‌های 2011 تا 2015 شش دستگاه از نسخه‌های مختلف مرسدس بنز SLS AMG با مجوزهای خاص وارد ایران شدند و پلاک ملی دریافت کردند. 2 دستگاه از نسخه عادی هستند که پیشرانه 8 سیلندر 6.2 لیتری تنفس طبیعی با حداکثر قدرت 571 اسب بخار و حداکثر گشتاور 651 نیوتن‌متر دارند. این پیشرانه نیروی خود را از طریق یک گیربکس 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه به محور عقب این سوپر اسپرت آلمانی منتقل می‌کند و شتاب صفرتاصد 3.8 ثانیه را در کنار حداکثر سرعت 317 کیلومتر در ساعت برای این خودرو به ارمغان می‌آورد.

1 دستگاه از نسخه Final Edition است که قدرت پیشرانه در آن به 591 اسب بخار رسیده است و با کاپوت و بال عقب فیبرکربنی خود به راحتی از نسخه عادی قابل تشخیص است. اما 3 دستگاه باقیمانده از قدرت‌مندترین نسخه SLS AMG یعنی نسخه بلک سریز هستند که از پیشرانه‌ای با حداکثر قدرت 631 اسب بخار و حداکثر گشتاور 635 نیوتن‌متر بهره می‌برد و قادر است در مدت 3.6 ثانیه از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر در ساعت برسد.

مرسدس بنز sls

مرسدس بنز SLS AMG یکی از خاص‌ترین خودروهای واردشده به بازار کشور ما است که به لطف طراحی خاص درب‌ها و عملکرد فنی فوق‌العاده تا سال‌های سال مثل الماسی در خیابان‌های کشور می‌درخشد و معدود مالکانش قیمت‌های بسیار نجومی برای آن اعلام می‌کنند.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

پورشه 911 توربو S

پورشه 911 به خودی خود یکی از خودروهای خاص بازار کشور ما محسوب می‌شود که تعداد نه‌چندان زیادی از آن در نسخه کررا 4 (نسل ششم) و کررا S (نسل هفتم) وارد ایران شد اما گل سرسبد نسخه‌های پورشه 911، نسخه توربو S است که تنها 2 دستگاه از آن در قالب نسل هفتم پورشه 911 وارد بازار ایران شده است. این نسخه از پورشه 911 نیروی خود را از یک پیشرانه 6 سیلندر تخت (باکسر) 3.8 لیتری توربو با حداکثر قدرت 560 اسب بخار و حداکثر گشتاور 700 نیوتن‌متر می‌گیرد که نیروی آن از طریق یک گیربکس 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه به هر دو محور این خودرو می‌رسد.

پورشه 911 توربو S

پورشه 911 توربو S با شتاب صفرتاصد 3.1 ثانیه و حداکثر سرعت 320 کیلومتر در ساعت، یک سوپر اسپرت تمام عیار محسوب می‌شود و لقب پرشتاب‌ترین خودرو بازار ایران شایسته آن است.   

فراری 458 ایتالیا

سال 1393 بود که یک دستگاه فراری 458 ایتالیا مدل 2012 با مجوز خاص ورزشکاری توانست وارد ایران شود و پلاک ملی دریافت کند. این سوپر اسپرت ایتالیایی به قدری خاص و جذاب است که هنوز بعد از گذشت چند سال، دیدن آن برای خودرودوستان ایرانی عادی نشده است و با هربار حضور در خیابان، شبکه‌های اجتماعی از عکس‌های آن پر می‌شود.

فراری 458

فراری 458 ایتالیا از یک پیشرانه 8 سیلندر 4.5 لیتری تنفس طبیعی با حداکثر قدرت 570 اسب بخار و حداکثر گشتاور 540 نیوتن‌متر بهره می‌برد که نتیجه همکاری این پیشرانه با یک گیربکس 7 سرعته اتوماتیک، شتاب صفرتاصد 3.4 ثانیه و حداکثر سرعت 325 کیلومتر در ساعت است.قطعاً فراری 458 ایتالیا گل سرسبد خودروهای خاص بازار کشور ما است و به این راحتی‌ها نمی‌توان روی آن قیمت گذاشت.

کلام پایانی

بازار خودرو کشور ما همیشه بازاری محدود بوده است که خودروهای معمولی بازار جهانی با قیمت‌های چند برابر ارزش واقعی خود در آن به فروش می‌رسند و به نوعی خاص محسوب می‌شوند اما خودروهایی که در این مقاله از آن‌ها یاد کردیم، در بازار جهانی هم می‌توانند حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشند. هرچند این خودروها در بازار کشور ما قیمت‌هایی بسیار عجیب و غریب دارند که شاید تنها 1 درصد مردم ایران توانایی خرید آن‌ها را داشته باشند اما حضور آن‌ها می‌تواند تاریخچه بازار خودرو کشور و ذخیره کلاسیک‌های آینده آن را غنی‌تر کند.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
2 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
احد
1401-08-09 08:59

ب امید خدا با همت مردم میتوانیم بزودی شاهد تولید و مونتاژ خودروهای لوکس و با کیفیت روز جهان در کشور عزیزمان ایران باشیم البته با یک سیستم کارآمد و بدور از مافیا مطمئنا قیمتهای منصفانه نه استعمارانه مثل کشورهای حوزه خلیج و خدمات پس از فروش در شاءن مردم ایران خواهیم شد.

حافظ
1401-07-28 17:42
امتیاز دهی :
     

مطمعن باشید روزی می آید به همین سرعت که خودروهای شاهکار خارجی وارد بازار ایران به قیمت روز جهانی با دلار ارزان و مدیران اینکاره در ایران هم ظرف کمتر از ۵ سال مونتاژ بعد حدودا ۴ سال سوپر اسپورت و خودروهای خانوادگی تولید میکنند نه مونتاژ میگین نه من مرده شما زنده