فرهاد بهنیا در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران از درخواست سازندگان قطعات خودرو برای ورود قوه قضائیه به موضوع تأمین قطعات تولید خودرو خبر داد و گفت: آمارها نشان میدهد ۱۶۰ هزار دستگاه خودرو در کارخانهها انباشته شده و این در شرایطی است که تقاضای ما آن است که بررسی شود تا مشخص گردد چه شرکتی بیشترین میزان ارز دولتی را دریافت کرده است.
عضو هیئت مدیره انجمن سازندگان قطعات و مجموعههای خودرو افزود: باید مشخص شود کدام شرکت خودروساز بیشترین مطالبات را داشته و عامل اصلی نقص ۸۰ درصد خودروهای کف کارخانه چه بوده است؟ این در شرایطی است که برآوردهای ما نشان میدهد یک شرکت بزرگ قطعه سازی در حال خرید بخش عمدهای از سهام شرکتهای خودروسازی است و البته در گذشته نیز بخشی از سهام را خریداری کرده است.
بهنیا با بیان اینکه اگر میخواهیم میزان نارضایتی مردم از صنعت خودرو را کاهش دهید باید نهادهای امنیتی و قضائی را در بررسی وضعیت ورود دهیم، خاطرنشان کرد: انباشت خودروهای ناقص در کف خودروسازیها باعث توقف گردش نقدینگی قطعه سازان شده است و خود این منجر به افزایش قیمت خودرو در بازار به دلیل کمبود عرضه شده است. البته باید توجه داشت که خودروهای کف کارخانه به دلیل کسری یک یا دو قطعه انباشت شده است.
عضو هیئت مدیره انجمن سازندگان قطعات و مجموعههای خودرو با اشاره به اینکه اگر برای خودروهای انباشت شده در کف کارخانه فکری نشود صنعت خودروی کشور فلج خواهد شد، گفت: امکان تولید قطعات کسری توسط قطعه سازان وجود دارد ولی ۶ تا یک سال زمان لازم است.
[irp posts=”5142″ name=”مقایسه تندر 90 پلاس با برلیانس H330 ، دو سدان فرنگی در جاده های ایران”]
وی با بیان اینکه شورای رقابت، قیمت مواد اولیه مورد نیاز تولید را نیز باید کنترل کند، افزود: اگر این اقدام صورت نگیرد ورود به قیمت گذاری خودرو نیز بی فایده خواهد بود و این در شرایطی است که یک شرکت قطعه ساز که در تأمین قطعات خودرو نیز سهم بالایی دارد، بیشترین میزان ارز دولتی را هم دریافت کرده و البته بیشترین سهم کسری را هم در قطعات خودرو به خود اختصاص داده است که لازم است همه به این موضوع ورود کنند