مقایسه دنا و دنا پلاس و دنا توربوشارژ

فهرست مطالب


محبوبیت اعضای خانواده دنا در بازار داخلی، ما را بر این داشته است که در این مقاله از سری مقالات مجله خودرو همراه مکانیک به مقایسه دنا و دنا پلاس و دنا توربوشارژ بپردازیم؛ بنابراین اگر شما هم جزو کسانی هستید که قصد خرید دنا، دنا پلاس یا دنا پلاس توربوشارژ را دارید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

در ابتدا به سراغ بزرگ‌ترین عضو خانواده یعنی دنا خواهیم رفت. در ادامه ضمن آشنایی هرچه بیشتر با این سدان جذاب ایران خودرو، می‌توانید از تفاوت‌های آن با دنا پلاس و دنا توربوشارژ آگاه شوید. 

معرفی دنا

در سال 1393 دنا به‌عنوان سومین خودرو ملی و با هدف ارائه خودرویی باکیفیت و به‌روز در سبد خرید محصولات ایران خودرو قرار گرفت. دنا روی پلت‌فرم سمند شکل گرفته است؛ به‌همین‌دلیل با وجود تمامی تفاوت‌های داخلی و ظاهری خود، تنها یک فیس‌لیفت از سمند محسوب می‌شود.

قلب تپنده دنا همان موتور EF7 است که پیش‌تر در سمند EF7 نیز به‌کار گرفته شده بود و به‌عنوان موتور ملی شناخته می‌شود. این موتور 1.7 لیتری 4 سیلندر توان تولید 115 اسب بخار قدرت و 157 نیوتن‌متر گشتاور را دارد. یک گیربکس 5 سرعته دستی هم نیروی موتور را به چرخ‌های جلو هدایت می‌کند تا این سدان 1258 کیلوگرمی بتواند طی زمانی در حدود 13.5 ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست یابد.

گرچه نمی‌توان چالاکی دنا را به‌عنوان یکی از مزایای آن محسوب کرد، اما این خودرو به‌واسطه برخورداری از موتور EF7 از استهلاک به‌مراتب کمتری نسبت به خودروهایی همچون پژو پارس سال یا سمند SE برخوردار است که از موتور XU7 بهره می‌برند. همچنین این خودرو در میان سدان‌های تولید داخل دارای آپشن‌ها و امکانات بیشتری است و در زمان عرضه به بازار به‌عنوان مجهزترین سدان ایرانیزه شناخته می‌شد. هرچند کیفیت مواد به‌کار رفته در داخل کابین چنگی به دل نمی‌زند، اما مزایای متعدد دنا باعث شد تا این خودرو در سال‌های ابتدایی ورود به بازار با استقبال چشمگیری مواجه شود. 

معرفی دناپلاس

در سال 95 یعنی دو سال پس از تولید دنا معمولی، در پروژه‌ای به نام X409 ایران خودرو تصمیم گرفت تا محصول به‌مراتب زیباتر و مجهزتری را بر اساس دنا تولید کرده و در اختیار خریداران ایرانی قرار دهد. این سدان جدید که نمونه اولیه آن در سال 1396 به بازار عرضه شد، دنا پلاس نام داشت. اگر قصد خرید دنا پلاس را دارید باید بدانید که این خودرو تغییرات چشمگیری در بخش طراحی ظاهری داشته و تجهیزات بیشتری را نسبت به دنا معمولی درون خود جای داده است، اما از نظر فنی هیچ تفاوتی با آن ندارد.

نمای جلویی دنا پلاس به لطف بازنگری‌های انجام شده در طرح جلو پنجره و حالت چراغ‌ها نسبت به دنا معمولی اسپرت‌تر به‌نظر می‌رسد. بارزترین تفاوت ظاهری دنا معمولی و دنا پلاس به نمای جانبی این خودروها مربوط می‌شود؛ در این بخش یک خط زاویه‌دار و عمیق از چراغ عقب تا گلگیر جلو کشیده شده است؛ همچنین خطوط شکسته‌ای در پایین درها به چشم می‌خورد که باعث شده است تا نمای جانبی دنا پلاس تا حد غیرقابل انکاری از دنا فاصله بگیرد. 

علاوه‌بر این، رنگ کرومی دستگیره درها و همچنین طرح جدید لچکی شیشه‌های عقب باعث زیبایی هرچه بیشتر نمای جانبی دنا پلاس شده‌است. نمای پشتی دنا پلاس در مقایسه با سایر بخش‌ها، کم‌ترین میزان تغییرات را طی این فیس‌لیفت تجربه کرده است و به‌جز تغییر گرافیک چراغ‌ها و اضافه‌شدن یک آنتن کوسه‌ای تفاوت دیگری میان دنا و دنا پلاس به چشم نمی‌خورد.

همان‌طور که پیش‌تر نیز به این موضوع اشاره کرده بودیم، دنا معمولی از نظر تجهیزات و آپشن‌ نیز با دنا پلاس متفاوت است. از جمله آپشن‌هایی که به دنا پلاس اضافه شده‌است می‌توان به سانروف برقی، تنظیمات برقی 8 جهته صندلی راننده و سرنشین جلو، دیلایت، 4 عدد کیسه هوا (راننده، سرنشین جلو و جانبی) اشاره کرد. وجود همین تفاوت‌ها باعث شده است تا قیمت دنا پلاس حداقل چند ده میلیون تومان بیشتر از قیمت دنا باشد.

مشخصات فنی یکسان دنا و دنا پلاس

در این بخش از مقاله «مقایسه دنا و دنا پلاس» به سراغ مشخصات فنی این دو برادر رفته‌ایم. دنا و دنا پلاس از لحاظ مشخصات فنی مشابه بوده و هیچ‌کدام برتری خاصی نسبت به دیگری ندارد. درواقع دنا و دنا پلاس هر دو مجهز به موتور EF7 هستند که قبلا روی بسیاری از محصولات ایران خودرو جواب خود را پس داده است.

موتور EF7 دنا پلاس با حجم 1646 سی‌سی، 4 سیلندر و 16 سوپاپ قادر به تولید حداکثر 115 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه و 157 نیوتن‌متر گشتاور در 4500 دور در دقیقه است. بنابر اطلاعات ثبت شده در سایت رسمی ایران خودرو، دنا پلاس از لحاظ وزنی نیز تفاوتی با دنا معمولی ندارد؛ بنابراین می‌توان انتظار داشت که این دو خودرو از لحاظ چالاکی و مصرف سوخت هم با یکدیگر برابر باشند. همانند دنا معمولی، دنا پلاس نیز برای این که بتواند از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست‌یابد به زمانی در حدود 13.5 ثانیه نیاز دارد و حداکثر سرعت آن نیز برابر با 189 کیلومتر بر ساعت اعلام شده است. 

مشخصات فنی 

دنا 

دنا پلاس

پیشرانه

EF7

EF7

حجم موتور

1646 سی‌سی

1646 سی‌سی

حداکثر قدرت

115 اسب بخار در 6000 دور در دقيقه 115 اسب بخار در 6000 دور در دقيقه

حداکثر گشتاور

157 نیوتن متر در 4500 دور در دقیقه

157 نیوتن متر در 4500 دور در دقیقه

گیربکس

5 سرعته دستی

5 سرعته دستی

مصرف سوخت (ترکیبی)

7.7

7.94

شتاب صفرتا 100

13.5 ثانیه

13.5 ثانیه

حداکثر سرعت

189 کیلومتر در ساعت

189 کیلومتر در ساعت

دناپلاس توربو

در نیمه دوم سال 96 نمونه جدید از خانواده دنا تولید و در سال 97 به بازار عرضه شد که از نظر طراحی به دنا پلاس شباهت داشت، اما در بخش فنی به یک موتور توربوشارژ مجهز شده بود که در گذشته فقط درون سینه سورن توربو قرار داشت. این خودرو که دنا پلاس توربو نام دارد، به‌عنوان قوی‌ترین عضو خانواده دنا شناخته می‌شود و از همان بدو ورود به بازار کشور توانست توجه بسیاری از خریداران ایرانی و مخصوصا قشر جوان را به سوی خود بکشاند.

درواقع يكی از اهداف شركت ایران خودرو در عرضه اين محصول، افزايش كارايی قوای محركه خودرو دنا پلاس از طريق نصب سامانه توربوشارژ روی آن بوده است. به این‌صورت توان خودرو از 115 اسب بخار به 150 اسب بخار افزایش یافت و افزایش 60 نیوتن‌متری گشتاور دنا پلاس توربو از 157 به 215 نیوتن‌متر عملا تاثیر به‌سزایی در توانایی فنی خودرو و همچنین هیجان در رانندگی به‌وجود آورده است. شما همراهان عزیز می‌توانید با استفاده از طرح خرید اقساطی دنا پلاس شرکت همراه مکانیک، بدون ضامن و با اقساط بلند مدت صاحب این خودرو شوید

دنا پلاس توربو به لطف موتور توربوشارژ شتاب‌گیری بهتری نسبت به دنا پلاس دارد؛ به‌طوری‌که شتاب صفر تا 100 دنا پلاس توربو 10 ثانیه و دنا پلاس معمولی 13.5 ثانیه است. علاوه‌بر این حداکثر سرعت دنا پلاس توربو نیز به 205 کیلومتر بر ساعت رسیده، این درحالی است که بر اساس اعلام رسمی سایت ایران خودرو حداکثر سرعت دنا پلاس 189 کیلومتر بر ساعت است.

مشخصات فنی 

دنا پلاس توربوشارژ

پیشرانه

 EF7 TC

حجم موتور

1645 سی‌سی

حداکثر قدرت

150 اسب بخار در 5500 دور در دقيقه

حداکثر گشتاور

215 نیوتن متر در 4800 دور در دقیقه

گیربکس

5 سرعته دستی

مصرف سوخت (ترکیبی)

7.94

شتاب صفرتا 100

10 ثانیه

حداکثر سرعت

205 کیلومتر در ساعت

 تفاوت‌های ظاهری دنا پلاس و دنا توربوشارژ:

تفاوت دنا و دنا پلاس

در نمای ظاهری و داخل کابین دنا پلاس توربو تغییرات چندانی رخ نداده است و دنا پلاس توربو صرفا چند آپشن بیشتر از دنا پلاس معمولی دارد؛ البته اگر بتوان نام آپشن را بر آن‌ها گذاشت!. از جمله این تغییرات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از رینگ و تایر بزرگ‌‌تر و 5 پیچ
  • طرح رینگ آلومینیومی جدید
  • فرمان چرمی با دوخت قرمز
  • زیرپایی موکتی با آرم توربو و نوار قرمزرنگ
  • تغییر طرح سردسته دنده

مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید. برای دریافت کارشناسی خودرو کلیک کنید.

چرا دنا پلاس بخریم؟

مقایسه ساندرو با دنا پلاس

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
5 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
امرایی
1402-04-24 20:17

با سلام این ماشین حرف نداره اما هیچ چیزی بدون ایرادنمیشه ایراد این ماشین دیده اش کمه اون هم به خاطر ستون های پهن . .زمان رانندگی باید خیلی مواظب باشی

نسترن
1402-02-13 08:10

سلام . من 206 تیپ 2 دارم دنبال یه ماشین خوبتر بودم تحقیقاتم کامل شد. امیدوارم بعد از خرید و استفاده راضی باشم .
ممنون.

حامد
1401-12-26 12:07

ممنون از ۵

مهدی
1401-11-17 23:00
امتیاز دهی :
     

دست تهیه کننده درد نکنه عالی بود

محمد
1399-04-07 01:50

سلام
توضیحات بسیار عالی و کامل
تشکر از شما