رانندگی با لاماری در پیست آزادی، تست گوزن با ایما و اشاره!

فهرست مطالب


لاماری ایما یکی از جدیدترین کراس‌اوورهای چینی ریبج و 1.5 لیتری بازار ایران است. برند جدیدی که آهنگ و لوگوی زیبایی دارد و در عین حال از ترکیب سرواژه‌های عبارت Leading Auto Maker و ARI به‌عنوان حروف ابتدایی نام آرین موتور شکل گرفته است. راستش را بخواهید دیگر صحبت درباره پیشرفت‌های صنعت خودروسازی چین و گروه‌های بزرگی چون دانگ فنگ به یک کلیشه تبدیل شده. واقعیت این است که چینی‌ها از سال 2010 به این سو خود را به‌عنوان یک رقیب بالقوه برای بزرگان بازار جهانی در رده‌های مختلف بازار از خودروهای اکونومی تا سوپرلوکس و حتی سوپراسپرت مطرح کرده‌اند.

طی 5 سال گذشته نیز طراحی که همواره پاشنه آشیل محصولات شرکت‌های چینی به‌شمار می‌آمد، همگام با ترندهای روز هویتی اختصاصی یافته و از فاز کپی‌کاری‌های بی‌هدف خارج شده است. در چنین فضایی خودروسازان بزرگ چینی از جمله دانگ فنگ بر پرفورمنس خودروهای تولیدی متمرکز شده‌اند. راهبردی که در این نوشتار قصد داریم تجربه رانندگی با یکی از میوه‌های آن را تقدیم حضورتان کنیم. با همراه مکانیک تا انتها بمانید، لاماری ایما سورپرایزهای ویژه‌ای برایتان تدارک دیده است.

نمای عقب لاماری شباهت زیادی به خودروهای لوکس-اسپرت مشهور اروپایی دارد.

یک «همان همیشگی» جدید!

موتور 1.5 لیتری توربو. وقتی این چند کلمه کنار یکدیگر قرار می‌گیرند، آه و فغان علاقه‌مندان به خودرو بلند می‌شود. تقریبا اکثریت قریب به اتفاق کراس‌اوورهای چینی صفرکیلومتر بازار فعلی یا از پیشرانه 1.5 لیتری توربو بهره می‌برند یا در نسخه‌های جدیدتر به پیشرانه‌ای با این حجم مجهز می‌شوند. خروجی این موتورها نیز بسته به تنظیمات نرم‌افزاری و نوع گیربکس محدوده 150 اسب بخار را نشان می‌دهد.

لاماری قدرتمندترین کراس‌اووری چینی مجهز به پیشرانه 1.5 لیتری توربو در بازار ایران است.

اما این‌بار در یک پیست با حال و هوای بهاری، میهمان یک کراس‌اوور 1.5 لیتری ساختارشکن هستیم. چرا ساختارشکن؟ زیرا این 1.5 لیتری از آن همیشگی‌ها نیست. اصلا شاید بتوان این گزینه را پیشنهاد سرآشپز در منوی رستوران کراس‌اوور‌های 1.5 لیتری توربو دانست!

یک پیشرانه به حجم دقیق 1481 سی‌سی، مجهز به توربوشارژر یا پرخوران و سامانه تزریق مستقیم سوخت موسوم به GDI. محصولی که از تولیدات نسبتا مدرن Shenyang Aerospace Mitsubishi Motors Engine Manufacturing Planet یا سایت تولید پیشرانه‌های میتسوبیشی در شن‌یانگ چین به حساب می‌آید.

گوزن در تست گوزن

لاماری فارغ از ظاهر متفاوت و اسپرت، 195 اسب بخار قدرت و 285 نیوتن‌متر گشتاور را پیشکش آسفالت می‌کند. شتاب صفرتاصد این خودرو نیز روی کاغذ رقمی کمتر از 9 ثانیه را نشان می‌دهد. اما این اعداد و ارقام چگونه به‌دست آمده‌اند؟ خب، مسلما پاسخ محدود به یک یا 2 آیتم نیست اما بدون شک رهبر این ارکستر هماهنگ را باید گیربکس 7 سرعته دوکلاچه تَر یا WDCT تولید گتراگ دانست.

کوپل و هماهنگی کم‌مانند گیربکس و پیشرانه لاماری در قیاس با رقبای هم‌رده در بازار ایران موجب شده این کراس‌اوور اسپرت میدسایز با وزن 1550 کیلوگرم در تست درگ چالاک و خوش‌خرام ظاهر شود. هرچند صادقانه باید اعتراف کرد عملکرد لاماری ایما حین رانندگی اسپرت و به قول قدیمی‌ها «سرگاز»، در حد و اندازه‌های 195 اسب و 285 نیوتن‌متر نیست.

اما پرفورمنس این خودرو برای رانندگی اسپرت شهری کاملا راضی‌کننده و دست‌کم یک سر و گردن بالاتر از رقبا به نظر می‌رسد. به‌خصوص که فرمان‌گیری و عملکرد نه سفت و نه نرم سیستم تعلیق این خودرو به راننده اعتمادبه‌نفس بالایی در مانورهای ناگهانی می‌بخشد. اگرچه به‌رسم همه کراس‌اوورهای دیفرانسیل جلو شاید در پیچ‌های تند با اندکی انحراف بخش عقب مواجه شوید که البته باید این انحراف را در حد کمینه توصیف کرد.

نمای جانبی لاماری ایما شاسی بلندهای جگوار را به یاد می‌آورد.

البته پیش از این‌که بخواهیم درباره خروجی واقعی لاماری ایما سخن بگوییم باید اعتراف کنیم فرمان بسیار دقیق و خوش‌دست این خودرو که حتی سر تندترین پیچ‌ها نیز نه بیش است و نه کم در کنار عملکرد قابل دفاع سامانه پایداری آن عواملی هستند که حتی در یک شبیه‌سازی نه‌چندان استاندارد از تست گوزن نیز لاماری را سربلند از آزمون بیرون می‌آورند.

بگذریم که شاید اگر در عوض لاستیک‌های چینی و وطنی به‌عنوان مثال شاهد استفاده از پاپوش‌های ساخت یوکوهاما (مورد استفاده در برخی نسخه‌های بازار چین) یا میشلن روی ایما بودیم، چسبندگی آن نیز تا سطح قابل ستایشی افزایش می‌یافت. هرچند با همین تایرها نیز عملکرد فرمان درست همان چیزی است که یک راننده بی‌مُحابا به آن نیاز دارد، نه کمتر و نه بیشتر! همچنین بد نیست بدانید که برخلاف تصور به اذعان مسئولان آرین موتور عملکرد نمونه مجهز به لاستیک‌های وطنی از دیگر خودروی برخوردار از لاستیک‌های چینی برتر است!

لاماری همان‌گونه که قدرتمندانه به پیش می‌راند، پیروزمندانه نیز متوقف می‌شود و عملکرد ترمزهایش رضایت‌بخش هستند. کما این‌که طی تست‌درایو با وجود قرار گرفتن خودرو تحت ساعت‌ها فشار بی‌امان در پیست، افت محسوسی را در عملکرد نخستین محصول تولیدی آرین موتور شاهد نبودیم. استفاده از گیربکس دوکلاچه تَر نیز ضریب اطمینان بالایی برای پیشگیری از اوورهیت یا بیش‌گرمایش سیستم انتقال قدرت در خودرویی با این سطح از توان و گشتاور فراهم آورده است.

لاو ایت اور لیو ایت!

پیش از هر چیز از بابت استفاده مستقیم از کلمات و عبارات انگلیسی پوزش می‌طلبیم. اما باور کنید جز این عبارت واژه دیگری گویای دیدگاه‌ها به ظاهر لاماری نیست. طراحی ظاهری و کابین لاماری ایما یا همان دانگ فنگ تی5 ایوو هم یک کپی است و هم نیست. هم ارزان است و هم گران. هم لوکس است و هم اسپرت. اصلا همین جمع اضداد موجب می‌شود ایما در ظاهر خودرویی باشد که یا عاشق و شیفته‌اش می‌شوید یا نادیده‌اش می‌گیرید و یک‌راست به سراغ کراس‌اوورهای متعادل‌تر در ظاهر خواهید رفت.

اما آن‌چه مسلم است، علاقه‌مندان به خودروهای اسپرت و کسانی‌که کمتر از 40 سال سن دارند اکثریت قریب به اتفاق طرفداران طراحی این خودرو را تشکیل می‌دهند.

چهره تهاجمی لاماری ذات اسپرت این خودرو را به نمایش می‌گذارد.

چراغ‌های خمار و اخم‌آلود، جلوپنجره اسپرت، خط شانه زیبا و استادانه، چراغ‌های پیوسته و خطی عقب به‌علاوه چراغ ترمز سه‌گانه عمودی و صدالبته خروجی‌های 2 در 2 واقعی روی سپر عقب لاماری المان‌هایی هستند که یک شیفته طراحی خودروهایی چون لامبورگینی اوروس، جگوار اف-پِیس یا مازراتی لِوانته را مجذوب خود می‌کنند.

اگزوز دوگانه دوآل لاماری که برخلاف سایر خودروهای این رده فیک نیست، حس دلچسبی از سبک اسپرت رانندگی با این خودرو به بیننده منتقل می‌کند.

تا از یادمان نرفته این موضوع را نیز بگوییم که اگرچه در نمای جانبی، لاماری یک کراس‌اوور کوپه هم‌چون برادرش دیگنیتی به نظر می‌رسد اما طول مناسب و طراحی استادانه شیب سقف این خودرو موجب شده روی صندلی عقب آن احساس نشستن درون یک SAV را نداشته باشید.  

کاش تو این‌جا بودی!

نه، نه! سوء‌تفاهم نشود. منظورمان گشودن یک مبحث رمانتیک نیست. بلکه با این عنوان قصد داریم جای شیفتر تعویض دنده پشت فرمان و قابلیت تیپ‌ترونیک را حسابی خالی کنیم! حین راندن تیپ پریمیوم لاماری ایما مهم نیست که هدآپ دیسپلی و گرمکن صندلی در لیست آپشن‌ها وجود ندارد.

فقدان قابلیت تیپ‌ترونیک و شیفتر تعویض دنده پشت فرمان در لاماری برای طرفداران رانندگی اسپرت دور از انتظار خواهد بود.

راستش را بخواهید فقدان دوربین 360 درجه، ترمز اضطراری، سامانه هشدار خروج از مسیر مستقیم، سنسور پارک جلو و دکمه بسته شدن اتوماتیک درِ صندوق عقب نیز چندان اهمیتی ندارند. اما فقدان شیفتر پشت فرمان و قابلیت تعویض دستی دنده‌ها با وجود عملکرد به‌اصطلاح «تیز و بُز» و قابل دفاع گیربکس کاملا برای راننده‌ای که لاماری را در راستای رفع عطش سرعت و قدرت از میان تعداد قابل‌توجهی محصول هم‌رده برگزیده، آزاردهنده به نظر می‌رسد.

اگرچه گویا در تیپ مجهزتر لاماری ایما که احتمالا تا شهریور 1401 راهی بازار می‌شود نیز خبری از چنین گزینه‌هایی نیست. پس اسپرت‌پسندان به ناچار باید چشم بر این قابلیت ببندند و با وجود جاری بودن زبان طراحی مرسدس‌بنز در کابین، نمایشگرهای دوگانه و پیوسته 10.25 اینچی با نور و عملکرد درخور تحسین، قابلیت انتخاب مود رانندگی، غربیلک فرمان دی‌کات و ریزه‌کاری‌هایی چون تعبیه محلی جهت فیکس کردن هولدر به تماشای نیمه پر لیوان بنشینند.

فضای کابین و داشبورد لاماری بر اساس ترند طراحی مرسدس بنز شکل گرفته اما از نظر کیفی می‌توانست بهتر از اینها باشد، اگرچه جزئیاتی چون بخش کوچک بازشو جهت نصب هولدر در میان 2 خروجی سیستم تهویه مطبوع در مرکز داشبورد حس دلچسبی به راننده منتقل می‌کند.

رینگ‌های آلومینیومی 19 اینچی رنگ مشکی؛ طول، عرض و ارتفاع به ترتیب 4565، 1860 و 1690 میلی‌متری، فاصله محوری یا ویل‌بیس به طول 2715 میلی‌متر، مخزن سوخت با حجم 55 لیتر و مصرف سوخت کمتر از 7 لیتر در هر 100 کیلومتر سیکل ترکیبی را نیز باید از جمله سایر اعداد و ارقام لاماری ایما دانست.

سقف پانورامیک دوتکه، تنظیم برقی صندلی راننده، پوشش چرمی صندلی‌ها، سنسور نور، استارت دکمه‌ای، سیستم ورود بدون کلید، دریچه تهویه برای سرنشینان عقب خودرو، کروز کنترل، دکمه‌های کنترل سیستم صوتی روی فرمان، امکان تنظیم روشنایی کلاستر پشت فرمان، کول‌باکس، سیستم تصفیه هوای کابین موسوم به AQS، دوربین ثبت وقایع، ترمز پارک برقی همراه با اتوهلد نیز از جمله سایر آپشن‌های این خودرو محسوب می‌شوند.

در بخش ایمنی هم دست تیپ اولیه لاماری ایما خالی نیست. این خودرو با برخورداری از 6 کیسه هوا و تجهیز به انواع سیستم‌های ترمز و پایداری از سامانه ضد بلوکه و توزیع الکترونیکی نیروی ترمز برای همه چرخ‌ها گرفته تا کنترل کشش، حرکت در سربالایی و سرپایینی و هرزگردی (ABS ،EBD ،ESC ،HDC ،HAC ،TCS ،HBA ،BAS) به‌علاوه بدنه تقویت‌شده با فولاد مقاومت بالا، یک کراس‌اوور ایمن به حساب می‌آید.

نکته جالب این‌که حین تست درایو خودرو و ورود بی‌مُحابا به پیچ‌های نسبتا تند پیست اتومبیلرانی آزادی تهران متوجه شدیم سامانه کنترل پایداری یا ESP لاماری به‌صورت دستی از مدار خارج نمی‌شود و به شکل خودکار در سرعت‌های بالای 40 کیلومتر و مواقع لزوم عنان کار را در دست می‌گیرد! در واقعیت سیستم کنترل پایداری در لاماری با زبان ایما و اشاره به راننده تذکر می‌دهد که استفاده از تمام خروجی سیستم پیشرانشی این خودرو در مسیرهای مارپیچ، مهارت بالاتری نسبت به رانندگی شهری می‌طلبد.

آیا لاماری در بازار ایران موفق می‌شود؟

بگذارید رک و پوست‌کنده در پاسخ پرسش بالا بگوییم: «بستگی دارد!». به چه چیزی؟ خب کاملا واضح است: «پیش از هر چیز قیمت لاماری». شرکت آرین پارس موتور که زیرمجموعه تولیدی آرین موتور در سایت خودروسازی خمین تولید لاماری ایما را استارت زده است، کوشیده با حذف برخی آپشن‌های هزینه‌زا پکیجی اسپرت و خوش‌قیمت را پدید بیاورد. بنابراین شاید حتی فروش این خودرو با قیمت کارخانه‌ایِ کمتر از یک میلیارد تومان نیز دور از ذهن نباشد. هرچند هنوز قیمت این خودرو از سوی منابع رسمی اعلام نشده است.

لوگوی گوزن نشان لاماری از نظر بصری با ذات این خودرو هم‌خوانی دارد.

با این اوضاع و احوال، اگر آرین موتور در بحث خدمات پس از فروش لاماری نیز قدرتمندانه ظاهر شود و تیراژ تولید تیپ‌های مختلف این کراس‌اوور اسپرت را به سطح قابل‌قبولی برساند، می‌توان به موفقیت آن در بازار ایران امید بست. تجربه نشان داده تیراژ و خدمات متمایز برای خودروهای چینی، بازار دست‌دوم آنها را تا حد قابل‌توجهی بهبود می‌بخشد و همین موضوع می‌تواند موفقیت یا عدم توفیق لاماری را تضمین کند. برای اطلاع از قیمت لاماری ایما و خرید اقساطی لاماری ایما کلیک کنید.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
5 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
ستایش
1402-02-30 17:44

سلام یه سوال درباره لاماری داشتم اینکه کول باکس داره ؟؟ و امکانات و اپشنی که قراره بهش اضافه بشه نمیدونید چه موقع اضافه میشه؟ واقعا ماشین قشنگیه ولی آپشن کمی داره

فری
1401-11-05 08:47

نقطه ضعف بزرگش رو ننوشید …تیپ ترونیک ندارد

سیامک
1400-12-26 23:50
امتیاز دهی :
     

از کی قراره وارد بازار بشه کسی میدونه ؟؟؟

سردبیر
1400-12-27 00:17
پاسخ به  سیامک

سلام سیامک جان
بهار ۱۴۰۱

مهسا احمدی
1400-12-23 21:13
امتیاز دهی :
     

تحلیل کامل و دقیقی بود
امیدوارم با قیمت مناسبی وارد بازار بشه