مقایسه پژو 207 صندوقدار با بسترن B30

فهرست مطالب


مقایسه پژو 207 صندوقدار با بسترن B30 موضوعی است که برای این مقاله از مجله خودرو همراه مکانیک درنظر گرفته‌ایم تا دو سدان نسبتاً اقتصادی اما مجهز بازار را از جنبه‌های مختلف بررسی و باهم مقایسه کنیم. تا پایان با ما همراه باشید تا ببینیم در نهایت فرزند دورگه ایران خودرو پیروز خواهد شد یا فرزند چینی بهمن موتور؟

معرفی پژو 207 صندوقدار و بسترن B30

شرکت ایران خودرو در سال 1386 با همکاری شرکت مادر، پژو 206 صندوقدار را معرفی و به بازار عرضه کرد. نسخه فیس‌لیفت پژو 206 (206 پلاس) نیز از سال 1389 و با نام پژو 207 آی به ایران آمد اما ایران خودرو تا چند سال علاقه‌ای به تولید نسخه سدان پژو 207 نشان نمی‌داد. در نهایت سال 1397 بود که پژو 207 صندوقدار نیز عرضه شد تا نقش نسخه خانوادگی این هاچ‌بک محبوب بازار را ایفا کند. این خودرو تا سال 1399 و در تیراژ نسبتاً محدودی عرضه می‌شد اما مدت‌ها است که شرایط فروش جدیدی برای آن اعلام نشده است. البته ناگفته نماند که اواخر سال گذشته، تعداد اندکی پژو 207 صندوقدار با گیربکس دستی و مدل 1400 به‌صورت مزایده‌ای توسط ایران خودرو به فروش رسید.

در سمت دیگر، فاو بسترن B30 را داریم که سال 2015 معرفی شد و تا سال 2020 روی خط تولید این خودروساز بزرگ چینی بود. این سدان ساب‌کامپکت چینی از سال 1396 روی خط مونتاژ شرکت بهمن موتور آمد تا رقیبی جدی برای سدان‌های اقتصادی بازار کشور ما باشد. بسترن B30 با توجه به ویژگی‌های رقابتی خود با استقبال مناسبی از سوی خریداران ایرانی مواجه شد اما غول تحریم گریبان اين خودرو را نيز گرفت و عرضه آن در اوايل سال جاري متوقف شد.

مقايسه پژو 207 صندوقدار و بسترن B30 از جنبه طراحي

پژو 207 صندوقدار ظاهري اسپرت و جوان‌پسند دارد که از روي شواهدي مثل برجستگي چراغ‌هاي جلو و عقب، بال عقب فابريک و گلگيرهاي پٌف‌کرده مي‌توانيم به اين موضوع پي ببريم اما بسترن B30 طرحي ميانه‌رو و خانوادگي‌تر را ارائه مي‌کند. هرچند طراحان شرکت فاو نيز سعي کرده‌اند تا از المان‌هاي جوان‌پسند غافل نشوند و با مواردي مثل جلوپنجره بزرگ، خط شانه مواج و يا گرافيک جذاب چراغ‌هاي عقب، رده‌هاي سني پايين‌تر را نيز به سمت محصول خود جذب کنند. با اين اوصاف بايستي بگوييم که فاو بسترن B30 ظاهري به‌روزتر و متناسب‌تر اما ساده‌تر را ارائه مي‌دهد. درحالي‌که پژو 207 صندوقدار اسپرت‌تر ظاهر شده است.

اما به‌روزتربودن بسترن B30 در ظاهر بیرونی خلاصه می‌شود و اگر چند المان مثل صفحه نشان‌دهنده‌ها یا مانیتور صرف‌نظر کنیم، ظاهر کلی داشبورد بسیار ساده و قدیمی به‌نظر می‌رسد. در حالی‌که پژو 207 صندوقدار طراحی داخلی هماهنگ‌تر و دوست‌داشتنی‌تری دارد.

مقایسه امکانات رفاهی پژو 207 صندوقدار و بسترن B30

پژو 207 صندوقدار و فاو بسترن B30 از امکانات مشترکی مثل کروز کنترل، سیستم مالتی‌مدیا با مانیتور لمسی و نویگیشن (مسیریاب)، دوربین دید عقب، فرمان با نیروی کمکی الکتریکی، دی‌لایت و… بهره می‌برند. در این میان، فاو بسترن B30 سانروف و سنسور نور را بیش‌تر از رقیب دارد اما پژو 207 صندوقدار نیز تهویه مطبوع اتوماتیک، آینه‌های جانبی تاشو برقی و مه‌شکن جلو را دارد که رقیب چینی از آن‌ها بی‌بهره است.

با این اوصاف، هر دو رقیب امتیاز تقریباً یکسانی در بخش امکانات رفاهی کسب می‌کنند اما یادمان نرود که وجود سانروف باعث می‌شود تا بسترن B30 نزد خریداران ایرانی خیلی آپشنال‌تر از پژو 207 صندوقدار به‌نظر برسد. ناگفته نماند که رینگ آلومینیومی پژو 207 صندوقدار از اواخر سال 1398 از روی آن حذف شد و جای خود را به رینگ فولادی و قالپاق داد درحالی‌که بسترن B30 در تمام مدل‌های خود با رینگ آلومینیومی تحویل خریداران شده است.

مقایسه پژو 207 صندوقدار و بسترن B30 از نظر ایمنی

بخش ایمنی مقایسه پژو 207 صندوقدار و بسترن B30 جایی است که محصول بهمن موتور به‌لطف امکاناتی مثل کنترل پایداری الکترونیکی، کنترل کشش و کنترل شروع حرکت در سربالایی، برتری خود را به‌ رخ رقیب می‌کشد و نشان می‌دهد که خودرویی با ساختار جدیدتر است. اما پژو 207 صندوقدار تنها از ترمز ABS، EBD، ترمز کمکی و 2 ایربگ بهره می‌برد که حداقل موارد لازم طبق استانداردهای کشور ما هستند. البته بهمن موتور نیز به‌منظور رقابتی نگه‌داشتن قیمت بسترن B30 از تعبیه ایربگ‌های جانبی روی این خودرو خودداری کرده و به همان 2 ایربگ بسنده کرده است. 

تجهیزات

پژو 207 صندوقدار

فاو بسترن B30

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

کمربند ایمنی پیش‌کشنده برای سرنشینان جلو

کمربند ایمنی پیش‌کشنده برای سرنشینان جلو، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HHC)

کیسه هوا

راننده و سرنشین جلو (در مجموع 2 عدد)

راننده و سرنشین جلو (در مجموع 2 عدد)

سیستم ترمز و پایداری

ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (EBA)

ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (BA)، کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، کنترل کشش (TCS)

بسترن B30 امتیاز 5 ستاره را در آزمون‌های ایمنی مؤسسه C-NCAP کسب کرده است که امتیاز دل‌گرم کننده‌ای محسوب می‌شود. هرچند پژو 207 صندوقدار هیچ‌وقت به‌صورت مستقل تست ایمنی‌ای را پشت‌سر نگذاشته است اما با توجه به یکسان‌بودن پلت‌فرم این خودرو با پژو 206 (دارای 4 ستاره ایمنی از Euro Ncap) می‌توانیم به ایمنی آن امیدوار باشیم.

مقایسه مشخصات فنی و تجربه رانندگی پژو 207 صندوقدار و بسترن B30

پژو 207 صندوقدار مثل نسخه هاچ‌بک خود و بسیار از محصولات دیگر ایران خودرو، نیروی خود را از پیشرانه TU5 می‌گیرد. پیشرانه‌ای 1.6 لیتری تنفس طبیعی با حداکثر قدرت 105 اسب بخار و حداکثر گشتاور 142 نیوتن‌متر که تقریباً همه ما در طی این سال‌ها مشخصات آن را حفظ شده‌ایم. پژو 207 صندوقدار به‌کمک این پیشرانه و یک گیربکس 4 سرعته اتوماتیک، قادر است طی مدت زمان 12.6 ثانیه سرعت خود را از صفر به 100 کیلومتر در ساعت برساند. مصرف سوخت ترکیبی این پژو ایرانیزه نیز 7.3 لیتر در هر صد کیلومتر است.

برخلاف بسیاری از چینی‌های بازار ایران که از پیشرانه‌های توربو بهره می‌برند؛ فاو بسترن B30 با یک پیشرانه 1.6 لیتری تنفس طبیعی پا به بازار کشور ما گذاشته است. این قلب تپنده حداکثر قدرت 107 اسب بخار و حداکثر گشتاور 155 نیوتن‌متر را تولید و نیروی خود را از طریق یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک، روانه محور جلوی این سدان چینی می‌کند. شتاب صفرتاصد رسمی بسترن B30 دقیقاً با شتاب پژو 207 صندوقدار برابر است اما مصرف سوخت ترکیبی آن به‌میزان 0.4 لیتر در صد کیلومتر، کم‌تر از رقیب است.

اما بخش تجربه رانندگی مقایسه پژو 207 صندوقدار و بسترن B30 را طبق رسم همیشگی با مقایسه فضای کابین شروع می‌کنیم. یکی از مهم‌ترین نقاط ضعف پژو 206، فضای اندک ردیف عقب آن است که این نقطه ضعف به فرزندان آن یعنی پژو 206 صندوقدار، پژو 207 و پژو 207 صندوقدار نیز ارث رسیده است. از این‌رو، اگرچه پژو 207 صندوقدار به‌لطف ساختار بدنه سدان، خانوادگی‌تر از برادر هاچ‌بک خود است اما فضای ردیف عقب آن اصلاً خانوادگی نیست. در مقابل، بسترن B30 نسبت به کلاس و ابعاد بدنه یکی از جادارترین فضاهای کابین را دارد و برای استفاده‌های خانوادگی عالی است. صندوق‌بار 480 لیتری بسترن B30 نیز کاربردی‌تر از صندوق‌بار 325 لیتری پژو 207 صندوقدار است.

از نظر کیفیت سواری نیز هرچند پژو 207 صندوقدار، نرم‌تر از برادر هاچ‎بک خود ظاهر می‌شود اما بازهم به پای بسترن B30 نمی‌رسد و محصول فاو ذات خانوادگی‌تر خود را در این بخش نیز نشان می‌دهد.

در بخش عملکرد فنی نیز نباید توقع خاصی از دو سدان اقتصادی با پیشرانه تنفس طبیعی داشته باشیم. هر دو خودروی مورد بحث نیز در این بخش با توجه به قدرت نسبتاً مشابه پیشرانه، عملکردی نزدیک به‌هم دارند و نمی‌توان آن‌ها را جوان‌پسند یا لذت‌بخش توصیف کرد اما اصطلاحاً کار راه‌انداز هستند. در این میان، بسترن B30 به‌لطف گیربکس 6 سرعته با تکنولوژی بالاتر و تعویض‌های نرم‌تر، اندکی کشش بهتری را نسبت به رقیب ارائه می‌کند اما در بخش هندلینگ، پژو 207 صندوقدار ذات اروپایی خود را رو می‌کند و پایداری بهتری در پیچ‌ها دارد. البته ناگفته نماند که این برتری هندلینگ پژو 207 صندوقدار مربوط به شرایط عادی است و در شرایط اضطراری و لغزنده بودن مسیر، بسترن B30 به کمک سیستم کنترل پایداری بهتر از پس خود برمی‌آید.

مدل خودرو

پژو 207 صندوقدار

فاو بسترن B30

پیشرانه

4 سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خطی سیلندرها

4 سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خطی سیلندرها

حجم موتور (cc)

1587

1598

حداکثر قدرت

105 اسب بخار در 5800 دور

107 اسب بخار در 5500 دور

حداکثر گشتاور

142 نیوتن‌متر در 4000 دور

155 نیوتن‌متر در 3600 دور

گیربکس

4 سرعته اتوماتیک با قابلیت تیپ‌ترونیک و مجهز به حالت‌های اسپرت و برفی

6 سرعته اتوماتیک با قابلیت تیپ‌ترونیک و مجهز به حالت اسپرت

مصرف سوخت (ترکیبی)

7.3 لیتر در صد کیلومتر

6.9 لیتر در صد کیلومتر

شتاب صفرتاصد (ثانیه)

12.6

12.6

حداکثر سرعت (کیلومتر در ساعت)

189

170

مقایسه شرایط بازار و جمع‌بندی

در بخش گستردگی خدمات پس از فروش و هزینه‌های نگهداری، طبیعی است که پژو 207 صندوقدار به‌عنوان یک خودروی داخلی، برتر از بسترن B30 ظاهر شود. البته در مورد محصول بسترن نیز جای نگرانی چندانی وجود ندارد و نمی‌توانیم این خودرو را محصولی پردردسر و پرخرج در بخش نگهداری بدانیم. از نظر وضعیت کلی بازار فروش نیز وضعیت هر دو خودرو متوسط است و با توجه به توقف تولید آن‌ها، نباید توقع بازاری داغ را برایشان داشته باشیم. البته نسخه هاچ‌بک پژو 207 بازار فروش بسیار داغی دارد و اصلاً از این جنبه با بسترن B30 قابل مقایسه نیست اما پژو 207 صندوقدار خیلی کم‌طرفدارتر از نسخه هاچ‌بک است و نمی‌توان آن را خیلی خوش‌فروش‌تر از بسترن B30 دانست.

به‌عنوان کلام آخر در مقایسه پژو 207 صندوقدار و بسترن B30 و با نگاهی به مشخصات و ویژگی‌های هر دو خودرو باید بگوییم که اگر دید بلندمدتی دارید و بیش‌تر اهل مسافرت‌های خانوادگی هستید، بسترن B30 با توجه به فضای بیش‌تر کابین و صندوق‌بار در کنار سواری نرم‌تر، انتخاب مناسب‌تری برایتان خواهد بود. اما اگر جوان‌تر و دارای خانواده کم‌جمعیتی هستید و خودرویی می‌خواهید که علاوه بر استفاده‌های روزمره شهری، پاسخگوی مسافرت‌های کوتاه آخر هفته نیز باشد، پژو 207 صندوقدار با توجه به ظاهر اسپرت‌تر و هزینه‌های نگهداری پایین‌تر، گزینه بهتری است. 

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها