این روزها کمکم شرکت ایران خودرو سدان جدید خود یعنی تارا را که بر پایه پژو ۳۰۱ طراحی شده، روانه بازار کرده است. از میان تمامی خودروهایی که در رنج قیمتی تارا قرار دارند و میتوانند با آن به رقابت بپردازند، یک رقیب کارکرده نسبتا قدر به نام سراتو سایپا ۱.۶ لیتری دندهای در برابر محصول جدید ایران خودرو وجود دارد که احتمالا میتواند شک و تردیدهایی را برای مشتریان تارا به وجود آورد؛ چراکه سراتو سایپا خودروی قابلی است و از لحاظ توان فنی و همچنین سایر ویژگیها میتواند حریف مناسبی برای نمونه صفرکیلومتر تارا دنده ای باشد.
با این حساب اگر شما هم قصد خرید یکی از این دو خودرو را دارید اما همچنان از خود میپرسید که تارا بخرم یا سراتو سایپا کارکرده ؟ بهتر است این مقاله از همراه مکانیک را از دست ندهید.
تارا ایران خودرو
شرکت ایران خودرو ابتدا قرار بود پژو ۳۰۱ را به مرحله تولید برساند، اما با خروج پژو از توافق همکاری ایکاپ، شرکت ایرانی مجبور شد تا خودش دستی به سر و گوش پژو ۳۰۱ فرانسوی بکشد و آن را با نام تارا از سال ۱۴۰۰ به دست مشتریان داخلی برساند.
این سدان جمعوجور به پیشرانه تقویت شده تیو ۵ پلاس به قدرت 113 اسب بخار و گشتاور 144 نیوتن متر مجهز شده و از گیربکس ۵ دنده دستی یا شش سرعته اتوماتیک جهت انتقال قدرت به سمت چرخهای جلو سود میبرد. البته در این مقاله نسخه دستی تارا مدنظر ماست که شتاب صفر تا ۱۰۰ آن حدود ۱۲.۵ ثانیه بوده و میانگین مصرف سوختش هم کمی بیش از ۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر برآورد شده است. این سدان ایرانی حدود 1170 کیلوگرم وزن دارد و میتواند تا ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت سرعت بگیرد.
یکی از مزیتهای مهم تارا در مصارف خانوادگی، حجم صندوق عقب وسیع آن است که به ۶۴۰ لیتر میرسد و از این بابت میان تولیدات سدان داخلی تقریبا رکورددار محسوب میشود؛ چراکه بهعنوان مثال فضای صندوق عقب سمند حدود 500 لیتر فضا را در اختیار میگذارد.
از طرف دیگر مهمترین تجهیزات به کار رفته در تارا دنده ای شامل ترمز ضد قفل ABS و EBD، ترمزهای چهارچرخ دیسکی، ترمز کمکی، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی، سامانه کنترل پایداری، سیستم کنترل کشش، دو کیسه هوا جلو، فرمان برقی دیجیتال، سیستم مالتی مدیا دارای چهار بلندگو، میرورلینک، آنتن سقفی اکتیو، مه شکنهای جلو و عقب، تنظیم برقی ارتفاع نور چراغ جلو، آینههای جانبی برقی راهنمادار، سنسور دنده عقب، صندلی راننده و سرنشین با تنظیمات دستی، سنسور فشار باد تایرها، کروز کنترل، دماسنج، نشانگر تغییر دنده و … میشود.
کیا سراتو سایپا
شرکت سایپا برای چند سال اقدام به مونتاژ نسل دوم سراتو کرد که در این میان نسخههای ۱.۶ لیتری یا دو لیتری این خودرو به صورت مونتاژی راهی بازار شدند. در اینجا نمونه ۱.۶ لیتری آپشنال سراتو مد نظر قرار دارد و احتمالا از لحاظ طراحی ظاهری و همچنین طراحی کابین، خودرویی زیباتر (و نه الزاما اسپرتتر) نسبت به تارا به نظر برسد. حداقل میتوان گفت که هماهنگی بیشتری بین المانهای ظاهری این خودرو نسبت به تارا مشاهده میشود.
هر دو خودرو از فاصله محوری تقریبا یکسان بهرهمند هستند و بنابراین میزان فضای پا داخل کابین آنها چندان با هم تفاوت ندارد، اما در عین حال صندوق عقب تارا وسیعتر است و از این جهت نسبت به سراتو برتری دارد.
در بخش فنی نیز شاهد وجود پیشرانه ۱.۶ لیتری با قدرت ۱۲۴ اسب بخار و گشتاور ۱۵۶ نیوتن متر در سراتو هستیم که شتاب ۱۰.۳ ثانیه را برای این خودروی مجهز به گیربکس ۶ سرعته دستی رقم میزند. بنابراین در بحث توان فنی و چابکی برتری با سدان مونتاژی سایپا خواهد بود. اما از جنبه کیفیت سواری میتوان گفت که محصول ایران خودرو سواری نسبتا نرمتری را ارائه میدهد و تقریبا آرامش بیشتری را به ویژه حین عبور از ناهمواریها برای سرنشینان ایجاد خواهد کرد.
میانگین مصرف سوخت ۶.۵ لیتر و حداکثر سرعت ۱۸۲ کیلومتر بر ساعت نیز از دیگر ویژگیهای سراتو سایپا ۱.۶ لیتری دنده ای به شمار میروند. همچنین مواردی مثل سنسور پارک عقب، ترمز ضد قفل ABS و EBD ، فرمان هیدرولیک با دکمههای کنترل، سیستم صوتی با ۶ اسپیکر، نمایشگر بزرگ، دوربین عقب، دو کیسه هوا، تنظیم دستی صندلیها، خروجی برق ۱۲ ولت، آینههای جانبی برقی با گرمکن و سانروف تجهیزات سراتو سایپا را تشکیل میدهند. بنابراین به جز سانروف میتوان گفت که این خودرو برترین چندانی نسبت به آپشنهای تارا ندارد.
تارا صفر بخرم یا سراتو سایپا کارکرده؟
بسیاری از مشتریان همچنان ترجیح میدهند که یک سدان با اصالت کرهای را بخرند تا آنکه به سراغ محصولات ایرانخودرو بروند؛ بنابراین این دسته از مشتریان احتمالا به دلیل کیفیت و دوام فنی بهتر سراتو سایپا و همچنین عملکرد فنی نسبتا چابکتر آن ترجیح میدهند نمونههای کارکرده سراتو سایپا ۱.۶ لیتری را خریداری کنند.
اما در طرف دیگر اگر به دنبال خرید یک سدان جدید با طراحی متفاوت، قطعات یدکی و تعمیرات نسبتا ارزانتر (به دلیل برخورداری از پیشرانه تیو ۵)، آپشنهای بیشتر، سواری نرمتر و همچنین گارانتی چند ساله هستید، ظاهرا تارا دندهای ایران خودرو میتواند گزینه بهتری برای شما باشد. برای اطلاع از قیمت تارا و دریافت کارشناسی خودرو کلیک کنید.
مقایسه ماشین ۶ سال پیش با با ماشین صفر ۱۴۰۳ اصلا معقول نیست ولی بازم تارا شکست میخوره
این دوتا ماشین اصلا قابل مقایسه نیستن،من یه سراتو رو به ده تا تارا ترجیح میدم،ایمنی،شتاب،راحتی،همه چی سراتو بهتره
تارا از شتاب و قدرت خوبی برخوردار هست و گیربکس تیب ترونیک هم داره که در مواقع ضردری کشش و قدرت مناسب رو داری. هرچند خود آپکوی ایرانخودرو با ریمپ ۱۲۸ اسب بهتون تحویل میده. تارا با موتور tu5 پلاس و به لطف cvvt موتور قابل قبولی هست ۱۱۳ اسب برای یک متور تنفس طبیعی معقوله.ضمنا وزن تارا فقط ۱۱۰ کیلو از ۲۰۶ بیشتره وزن تا را کلاً ۱۱۷۰ کیلو هست با این حال از دنا، پارس ،شاهین و بقیه سدانها سبکتره .سوال اینجاست چطور موتور tu5 معمولی برای بدنه سنگینتر پارس خوبه اما موتور tu5 پلاس که قویتر شده… بیشتر »
یکسری نظرات را خوندم واقعا متعجب شدم، گویا برخی دوستان تارا رو سوار نشدن و الکی نظر دادن. تارا از شتاب و قدرت خوبی برخوردار هست و گیربکس تیب ترونیک هم داره که در مواقع ضردری کشش و قدرت مناسب رو داری. هرچند خود آپکوی ایرانخودرو با ریمپ ۱۲۸ اسب بهتون تحویل میده. تارا با موتور tu5 پلاس و به لطف cvvt موتور قابل قبولی هست ۱۱۳ اسب برای یک متور تنفس طبیعی معقوله.ضمنا وزن تارا فقط ۱۱۰ کیلو از ۲۰۶ بیشتره وزن تا را کلاً ۱۱۷۰ کیلو هست با این حال از دنا، پارس ،شاهین و بقیه سدانها سبکتره… بیشتر »
سلام کاملا موافقم
با سلام دوستان با توجه به اینکه بنده در حال حاضر سراتو اتومات ۲۰۰۰ مدل ۹۷ دارم و یک تارا اتومات هم خریدم بنظر من تارا بهتره چون خدمات بهتری ایرانخودرو میده لوازم ارزونتر داره از نطر ارتفاع هم تارا بالاتره و زیرش روی سرعتگیرها مشکل نداره و آبشنهای بیشتر نسبت به سراتو داره فقط از نظر موتوری کمی قدرتش بیشتره اونهم اگه واقعا مصرف کننده باش برات فرقی نمیکنه
تارا بهتره