مقایسه زانتیا و دنا پلاس موضوع این مقاله از سری مقالات مجله خودرو همراه مکانیک است که قصد داریم به بررسی و مقایسه مشخصات فنی، طراحی، آپشنها و امکانات، ایمنی و … این دو سدان جذاب بپردازیم. از انجایی که قیمت دنا پلاس و همچنین قیمت زانتیا کارکرده در یک رنج قیمتی قرار دارد در ادامه ببینیم که تفاوت های زانتیا و دنا پلاس چیست؟
شاید مقایسه زانتیا با دنا پلاس یعنی یک خودروی ۲۰ ساله با خودرویی که عمری کمتر از ۵ سال در بازار دارد در نگاه نخست منطقی نباشد، ولی خودروهایی که امروز در همراه مکانیک برای شما بررسی خواهیم کرد نه تنها از نظر قیمتی که از بسیاری جهات دیگر با هم قابل رقابت هستند.
معرفی زانتیا و دنا پلاس
در مورد سیتروئن زانتیا صحبت میکنیم که در سال ۱۳۸۰ به عنوان یک خودروی مدرن با مشخصات قابل توجه به سبدمحصولات سایپا اضافه و وارد بازار شد. زانتیا به دلایلی که بررسی خواهیم کرد خودرویی موفق و پرطرفدار در بازار است و با وجود گذشت بیش از یک دهه از توقف تولید آن همچنان طرفداران خود را دارد. در طرف دیگر مقایسه، دنا پلاس حضور دارد، خودرویی به ظاهر مدرن اما شکل گرفته روی پلتفرمی که به دوران زانتیا برمیگردد.
دنا پلاس هم بهعنوان نسخه مدرنتر و مجهزتر دنا از سال ۱۳۹۶ در سبد خرید محصولات ایران خودرو قرار گرفت و به بازار عرضه شد و توانست مشتریان جوان زیادی را به خود جلب کند. دنا پلاس هنوز هم روی خط تولید قرار دارد و بسیاری منتظر دریافت خودروی خود هستند، اما زانتیا دوران بازنشستگی خود را میگذراند و حتی دیگر خبری از نسخههای کم کارکرد آن هم در بازار نیست! در ادامه همراه ما باشید تا یک کهنه کار فرانسوی را در برابر یک خودروی ایرانیزه با پیشینهای مربوط به فرانسه قرار دهیم.
مقایسه زانتیا و دنا پلاس از نظر فنی و تجربه رانندگی
در بخش فنی نیز شباهت زانتیا و دنا پلاس کم نیست؛ هر دو خودرو از موتورهای ۴ سیلندر خطی تنفس طبیعی استفاده میکنند که نیروی آن با استفاده از گیربکس ۵ دنده دستی به چرخهای جلو ارسال میشود. دنا پلاس از موتور EF7 معروف ایران خودرو بهرهمند است. این موتور ۱.۷ لیتری که به سیستم زمانبندی متغیر سوپاپها هم مجهز است میتواند ۱۱۳ اسب بخار قدرت و ۱۵۵ نیوتن متر گشتاور تولید کند.
سیتروئن زانتیا از موتوری بزرگتر با حجم دو لیتر استفاده میکند که ۱۳۵ اسب بخار قدرت و ۱۸۰ نیوتن متر گشتاور دارد. البته موتور بزرگتر سیتروئن زانیتا اشتیاق بیشتری هم به مصرف بنزین دارد چون در هر صد کیلومتر ۱۰.۴ لیتر بنزین مصرف میکند. دنا در مقابل مصرف سوخت ترکیبی تنها ۷.۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر را ارائه میدهد.
با قرار گرفتن پشت فرمان زانتیا در محیطی قدیمی خود را خواهید یافت که از نظر ارگونومی نیز حرف خاصی برای گفتن ندارد. موتور نسبتا با صدای بالا روشن میشود. جا رفتن دندهها در مقایسه با برخی خودروهای امروزی بازار بهتر است و حرکت را آغاز میکنیم. در همان ابتدا شتاب بالای خودرو کاملا توجه را جلب میکند، بهطوریکه در زمانی کمتر از ۱۰ ثانیه میتوان به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت رسید. قدرت و کشش موتور به حدی بالا است که در دنده یک هرزگردی زیادی هم مشاهده میشود. زانتیا کهنهکار همین امروز میتواند خیلی از خودروهای صفر و حتی توربو بازار را به راحتی به چالش بکشد. در کنار این عملکرد خوب در خط مستقیم، نرمی سواری نیز از دیگر نکات بارز سواری زانتیا است. الحق والانصاف کیفیت سواری سیتروئن زانتیا یک سر و گردن از خودروهای هم رده خود بالاتر است و بابت آن باید از سیستم تعلیق هیدورپنوماتیکی تشکر کرد.
با ورود به کابین دنا پلاس، نهتنها در فضایی مدرنتر و زیباتر قرار میگیرید بلکه ادوات بیشتر و امکانات خودرو نیز برایتان جلب توجه میکند. موتور دنا پلاس سروصدای نسبتا کمتری دارد، اما پشت فرمان این خودرو از آن کشش و خشونت زانتیا در اینجا خبری نیست و به زحمت میتوانید خود را در حوالی ۱۳ ثانیه به سرعت صد کیلومتر بر ساعت برسانید. سواری خودرو در مقایسه با زانتیا به وضوح خشکتر است و در بخش پایداری نیز نه خیلی ولی با اختلاف کمی پایینتر از زانتیا قرار میگیرد. نکات مثبت رانندگی دنا، کابین مجهز خودرو، صندلیهایی با تنظیمهای متعدد برقی و فرمان چند منظوره هستند. ترمزهای چهارچرخ دیسکی نیز در هر دو خودرو عملکردی رضایت بخش دارند و میتوانید در هر شرایطی روی آنها حساب باز کنید.
گرچه زانتیا به عنوان خودروی بزرگتر و راحتتر برای انجام سفر گزینه بهتری است ولی در مقابل دنا نیز خودروی غیر کاربردیای نیست و کیفیت سواری قابل قبولی را در کنار تجهیزات بیشتر برای سرنشینان فراهم میکند، ضمن اینکه با توجه به مصرف سوخت پایینتر، دنا گزینهای بهتر برای استفاده روزمره است.
مدل خودرو |
دنا پلاس |
زانتیا 2000 |
پیشرانه |
4 سیلندر |
4 سیلندر |
حجم موتور |
1.7 لیتر |
2 لیتر |
حداکثر قدرت |
113 اسب بخار |
135 اسب بخار |
حداکثر گشتاور |
155 نیوتن متر |
180 نیوتن متر |
گیربکس |
5 دنده دستی |
5 دنده دستی |
مصرف سوخت ترکیبی |
7.9 لیتر در هر صد کیلومتر |
7 لیتر در هر صد کیلومتر |
شتاب 0 تا 100 کیلومتر |
13.5 ثانیه |
9.5 ثانیه |
حداکثر سرعت |
190 کیلومتر بر ساعت |
203 کیلومتر بر ساعت |
مقایسه طراحی دنا پلاس و زانتیا
به مقایسه دنا پلاس و زانتیا از نظر طراحی ظاهری و داخلی رسیدیم. طرفدار هر یک از دو خودرو باشید، چه طراحی آنها را دوست داشته باشید و چه نداشته باشید نمیتوان انکار کرد که دنا پلاس واقعا ۲۰ سال جلوتر از زانتیا است. تمام عناصر مدرن طراحی مانند، نمای جلوی خشن، نیمرخ عضلانی، رینگهای آلومینیومی، جلوپنجره بزرگ و چراغهای روشنایی در روز که در اکثر خودروهای امروزی هستند در دنا پلاس نیز دیده میشوند. شاید بزرگترین انتقاد به دنا پلاس را بتوان به نمای نیمرخ این خودرو وارد کرد که ستونهای آن بسیار شبیه به سمند قدیمی هستند؛ البته طراحی درها در دنا پلاس با دنای معمولی فرق دارد و همین شباهت این خودرو با سمند را کمتر کرده است. در عقب نیز چراغهایی پویا را شاهد هستیم که در شب نیز طرح نئونی آنها جذابیت خوبی را برای این خودرو فراهم میکنند. اصولا این نمای ظاهری اصلیترین دلیلی است که خریداران به سراغ دنا پلاس میروند و گرنه ایران خودرو محصولات ارزانتری هم با سایز و قوای فنی مشابه دارد.
اما زانتیا در کنار دنا پلاس انگار از دنیای دیگری آمده است. طراحی جلو با چراغهای کشیده و ساده که به خودروهای دهه ۹۰ میلادی شبیه هستند تقریبا فاقد جذابیت است. این سادگی بیش از حد در نمای عقب شدیدتر شده و تنها خطوط صاف و اشکال مستطیل شکل را مشاهده میکنید. البته طراحی زانتیا در زمان خود بد نبود ولی امروز نمیتوان با هیچ معیاری به آن نمره بالا داد. نمای جانبی زانتیا خاص است و حالت دماغه آن تیز است. صندوق کوتاه نیز زانتیا را متفاوت از دیگر خودروهای سدان بازار مانند پژو ۴۰۵ میکند. دنا پلاس کاملا در رده خودروهای سدان جای میگیرد، این در حالی است که زانتیا به دلیل باز شدن شیشه عقب با صندوق عقب میتواند در رده خودروهای لیفت بک قرار گیرد.
در طراحی کابین این دو خودرو باید گفت که داشبورد زانتیا یکی از سادهترین و بیروحترین داشبوردهایی است که میتوانید بین خودروهای موجود در بازار ایران پیدا کنید. این داشبورد فاقد جذابیت را کمتر خریداری میپسندد، اما طراحی تنها فاکتور مدنظر خریداران نیست، چون زانتیا در کنار این کابین بیروح، فضای پا و سر خوبی را در اختیار سرنشینان قرار میدهد. این قضیه درست در مقابل دنا قرار دارد که فضای داخلی تا حدودی تنگی دارد. البته باید سال ساخت خودروها را نیز در نظر گرفت و زانتیا در زمان خود خودرویی جذاب محسوب میشد.
همانطور که گفتیم کابین سیتروئن جادارتر از دنا پلاس است و پنج سرنشین در آن جای میگیرند این در حالی است که برای مدت طولانی نمیتوانید روی راحتی پنج سرنشین در کابین دنا حساب کنید. بخشی از این کمبود جا به دلیل داشبورد بزرگ آن است. البته همین داشبورد زیبا و مجهز یکی از اصلیترین عوامل جذب خریداران به سمت دنا است. نمایشگر قرار گرفته روی داشبورد، پشت آمپرهای جدید و متفاوت و کنترلرهای سیستم تهویه خودکار به خوبی فاصله دنا با زانتیا کهنه کار را زیاد میکنند. در کل اگر دنبال خودرویی زیباتر و مدرنتر در بحث کابین هستید خرید دنا پلاس انتخاب بهتری است و اگر صرفا جاداری فضای کابین به خصوص در بخش پا مطرح باشد زانتیا گزینه مناسب شما خواهد بود.
مقایسه آپشنها و امکانات رفاهی
در ادامه تفاوت های زانتیا و دنا پلاس در بخش آپشنها باید بگوییم که بدون شک دنا پلاس دست پرتری در مقایسه با رقیب کهنه خود دارد. در دنا پلاس فول آپشن، امکاناتی همچون نمایشگر ۷ اینچی لمسی، سانروف برقی، دوربین دید عقب، صندلیهای برقی جلو، تهویه خودکار، کروز کنترل و درهای Easy Open مشاهده میشوند که هیچ یک در زانتیا وجود ندارند. زانتیا از نظر امکانات خیلی با پژو ۴۰۵ تفاوتی ندارد و تنها میتوان به کلیدهای کنترل سیستم صوتی روی فرمان اشاره کرد که در زمان خود متداول نبودند، اما برگ برنده زانتیا درست در کنار ترمز دستی این خودرو دیده میشود؛ بله سیستم تنظیم ارتفاع. زانتیا از یک تعلیق هیدروپنوماتیکی استفاده میکند که قابلیت تنظیم ارتفاع هم دارد.
سیستم تعلیق هیدروپنوماتیکی زانتیا به راننده امکان تنظیم ارتفاع خودرو را میدهد؛ همچنین زانتیا میتواند به مدد این تعلیق خاص حتی بدون یکی از چرخهای عقب خود هم حرکت کند که این مورد در زمان عرضه این خودرو یکی از اصلیترین حربههای تبلیغاتی برای زانتیا بود.
مقایسه دنا پلاس با زانتیا از نظر ایمنی
حال نوبت آن رسیده که در مقایسه زانتیا و دنا پلاس به بررسی تجهیزات ایمنی این دو خودرو بپردازیم. زانتیا خودرویی متعلق به دههها پیش است و طبیعی است که با معیارهای امروزی نباید آن را سنجید. با این حال زانتیا با داشتن ترمز دیسکی در هر چهارچرخ، سیستم ترمز ضد قفل و دو عدد ایربگ در وضعیت بهتری در مقایسه با برخی از خودروهای داخلی قرار دارد که هنوز از ترمزهای کاسهای استفاده میکنند. زانتیا در تست ایمنی موسسه Euro NCAP نیز آزمایش شده و توانسته یک و نیم ستاره ایمنی را دریافت کند که امتیاز درخشانی محسوب نمیشود!
در مقابل دنا پلاس نیز دست چندان پری ندارد، اما در کنار همه امکانات ایمنی زانتیا، ایران خودرو محصول خود را به ایربگهای جانبی نیز مجهز کرده است. از این نظر میتوان روی کاغذ دنا پلاس را برتر از زانتیا دانست؛ البته ناگفته نماند که تست تصادفی از موسسات معتبر جهانی در مورد دنا پلاس وجود ندارد و ما تنها به فرضیات اکتفا میکنیم.
تجهیزات ایمنی دو خودرو را در جدول زیر مقایسه کنید.
تجهیزات |
دنا پلاس |
زانتیا 2000 |
تجهیزات ایمنی و حفاظتی |
کمربند ایمنی پیش کشنده، کمربند ایمنی محدود کننده |
– |
کیسه هوا |
2 عدد + 2 عدد جانبی جلو (سفارشی) |
2 عدد |
سیستم ترمز و پایداری |
ترمز ضد قفل، سیستم توزیع نیروی ترمز |
ترمز ضد قفل |
تحلیل شرایط بازار و نتیجه گیری نهایی
در انتهای مقاله ” مقایسه زانتیا و دنا پلاس ” باید بگوییم که وضعیت سیتروئن زانتیا و دنا پلاس در بازار کاملا متفاوت است. زانتیا خودرویی کهنه و قدیمی است که به سختی میتواند طیف خریداران جوان امروزی را سمت خود بکشد، مگر آنکه لزوما قدرت و شتاب برایشان اولویت داشته باشد. از سوی دیگر سیستم تعلیق پیچیده و پیشرفته این خودرو با همه مزایایی که دارد هزینه نگهداری بیشتری هم دارد و همیشه در هنگام خرید یک زانتیای دست دوم باید اطمینان حاصل کنید که این سیستم خرابی و ایراد نداشته باشد. برای دریافت کارشناسی خودرو کلیک کنید.
دنا پلاس اما میتواند مشتریانی را که به دنبال خودروی جدید و پر امکانات هستند را به سمت خود جلب کند و هم آن دسته از مشتریان که خرید خودروی صفر کیلومتر برایشان اهمیت دارد را به سمت خود بکشد. نمیتوان دنا پلاس را کم هزینهترین خودروی داخلی دانست اما بدون شک از زانتیا کم هزینهتر است. در بازار دست دوم نیز این محصول ایران خودرو است که دست بالا را دارد.
با ذکر همه تفاوتها و شباهتهایی که گفته شد نمیتوان به طور قطعی زانتیا و دنا پلاس را برتر از دیگری دانست. انتخاب بین این خودرو کاملا بستگی به انتظار شما از خودرویتان دارد. اگر عاشق شتاب و سرعت هستید، خرید سیتروئن زانتیا میتواند به خوبی شما را راضی کند و کیفیت سواری آن نیز برای کسانی که ساعت زیادی را رانندگی میکنند یک مزیت محسوب میشود. در مقابل باید هزینه نگهداری، استهلاک بالاتر، دسترسی نهچندان آسان به قطعات، مصرف سوخت زیاد و کمبود امکانات این خودرو را به جان بخرید.
دنا پلاس مناسب مشتریانی است که خودروی داخلی و کمدردسر با امکانات و طراحی روز میخواهند و از سویی نمیخواهند گزینههای چینی را بخرند. برای چنین مشتریانی خرید دنا پلاس یک انتخاب منطقی و خوب است. دنا پلاس، ظاهر جوان پسند و امکانات مدرن را در کنار مصرف سوخت پایین و توانایی حرکتی متوسط ارائه میدهد. در مقابل باید با برخی نارساییهای آن مانند کابین کوچک و برخی مشکلات کیفی در بخش مونتاژ نیز کنار بیایید. اگر تصمیم به خرید دنا پلاس به صورت قسطی دارید، از طرح فروش اقساطی دنا پلاس شرکت همراه مکانیک استفاده کرده و با اقساط بلند مدت و در کمترین زمان صاحب این خودرو شوید.
سلام، اولا شما دنا باید با تویوتا کرولا قیاس کنید نه زانتیا
دومم اینه همیشه به یاد داشته باش کسی که سوار زانتیا شد دیگه روندن هیچ ماشین ایران خودرویی وسایپایی ارضاش نمیکنه
برادران گل الکی وقت خودتو طلف نکنین بخاطر این دنا سوارا
زانتیا از همه لحاظ بی رقیبه حتی رو ۳ تا چرخ هم میتونه تعادل خودشو حفظ کنه
زانتیا ی چیز دیگس
ولی حیف دیگه تولید نشد
دیوانه ها زانتیا ۳تادمدل داره مدل۳۰۰۰یادتون رفت
داداش نگاه کن زانتیا کلا بهتره اول قدرت بعد شتاب بعد سرعت حتی بدنش هم بهتره الان بنظر من 1 میلیارد پول واسه دناپلاس حیفه
همین که دنا و با خودرو ۲۰ سال پیش مقایسه میکنید یعنی شکست سالار فقط تو جاده بنازم به رکورد دار تست گوزن دردنیا زانتیا که حتی پورشه پشت سرش قرار داره یه تحقیق کنید تو گوگل بعد نظر بدید
به نظرم زانتیا بهتره چون اول راحتی قابل قبولی داره و سواریش راحته و قدرت و شتابش وحشیه و تو جاده هیچ موقع کم نمیاری
برو بابا این زانتیا اشغال دیگه چیه که ازش طرف داری میکنین ،لطفا یکم منطقی باشید اصلا مسخرس این مقاله چون این دو خودرو اصلا قابل مقایسه نیستند .
زانتیا الان تهش میتونید با ۲۰۰ ملیون بخرید ولی دنا بالا یک میلیارد هست .
تنها خوبیه زانتیا این موتور و شتابش هست .
اره درست میگی شما یک میلیارد بده سمند سوار شو عالیه موافق هستم
یزید همون زانتیا ۲۰۰ تومنی خریدی که اسمش میاد وحشت میکنی
پول چه ربطی داشت بعدش زانتیا بی رنگ کم کار از ی دنا اشغال گران تره بعد رانندگی زانتیا هیچ ماشین به پاش نمیرسه هم نرمی هم شتاب قدرت
اشتباهه دنا پلاس تا ۱۰ ثانیه یا ۱۱ ثانیه میتونه ۰ تا ۱۰۰ رو پر کنه
خوب در کل زانتیا بهتره چون هر سال که میگذره اجناس کیفیت خودشون رو از دست میدن ولی یه ماشینی مثل زانتیا چون از کیفیت خوب و موتوری با کیفیتی برخوردار قطع نمیشه گفت ماشین بهتریه هم برای مصرف روزانه هم برای کار ولی در کل ایران خودرو و سایپا دیگه موتور ماشین ها رو قوی نمیزنن
توی این مقاله تا حدی انصاف رعایت نشده، شما پشت فرمون دنا که میشینی میبینی که اصلا راحت نیستی و اگه یکم درشت باشید دستاتون توی ترمز دستی و دسته در گیر میکنه برعکس زانتیا، کیفیت قطعا زانتیا که فرانسوی هستند و خدایی از روکشهای صندلی بگیرید تا یه پیچ کوچیکش خیلی با کیفیته، بر عکسه دنا، اینو وقتی داشته باشید متوجه میشید، هندلینگ و قدرت هم که زانتیا دنا رو میخوره،راحتی و جاداری هم که گفته شده تو مقاله، خدایی مقایسش با دنا اصلا درست نیست
احسنت
آخه تو اصلا پشت دنا نشستی که حرف مفت میزنی
توربو پلاس جان شما که نشستی حال شو ببر لیاقت شما همون توربو سواری شدنه نه تنفس طبیعی
بسم الله الرحمن الرحیم {نظر همه عزیزه }
سلیقه مطح است…….و انتخاب به نطر شما بستگی دارد
به یاد داشته باشید هر خودرو ای که انتخاب کردید قبل از خرید حتما کارشناسی کنید
باتشکر از سایت
سلام، زانتیا بهتره
اومدین اون عصر یخی رو با دنا پلاس مقایسه میکنید ….. یکم منطقی تر مقایسه کنید .
درسته تجهیزاتش بهتره .اما قدرت و کشش از همه ی ماشین های امروزی مثل دنا .بالا تره
بالاتر از سمند سوار نشدن متوجه نمیشن
مشخصه تو رو نمایی دو تا دور درجا زد خاموش شد دیگه ام روشن نشد یادتون هست که
این دسته آدما پراید فروختن ثبت نام کردن دنا خریدن الان دارن ذوق میکنن شده یک میلیارد شرط میبندم هنوز فرمون زانتیا رو لمس نکردن برای اینا همین چینی ها خوبه چه میدونن سیتروئن چیه
همین عصر یخی که میفرماید باید پول داشته باشی سوار بشی بتونی خرجش کنی همون دنا خوبه برای شما استاد