معرفی آریو S300 ،سایپایی که همیشه کپی می کند

فهرست مطالب


در این مقاله از سری مقالات معرفی خودرو همراه مکانیک قصد داریم به معرفی خودرو آریو S300 یکی دیگر از تولیدات شرکت سایپا بپردازیم. در این مقاله آریو S300 را که کپی شده زوتی است از نظر فنی و مهندسی طراحی بررسی می کنیم.

شرکتی زوتی چین، خودرویی به نام Z300 دارد که در ایران خط تولید آن با نام خودروری آریوS300 است. این خودرو توسط شرکت خودرو سازی سایپا به بازار خرید و فروش خودرو عرضه می شود. شرکت زوتی چین، شرکتی نو بنیاد است که سن آن از ۲۰ سال هم کمتر است و با نامZotye International Automobile Tranding در شهر ژجیانگ کار خود را آغاز نمود و هم اکنون پانزده نوع خودروی مختلف تولید می کند. در ایران که تولید خودروی ملی نقل تمام محافل شد و به بحث داغی در کل کشور تبدیل گردید، گروه های خودرو سازی ایرانی، یعنی سایپا و ایران خودرو به فکر فرو رفتند و تصمیم گرفتند محصولات جدیدی عرضه کنند.

با آریو S300 بیشتر آشنا شوید

معرفی آریو S300

 به نظر می رسید آن ها تمایل داشتند، فارغ از مونتاژکاری برای پراید یا پژو باشند و بتوانند محصولی جدید به بازار جهانی عرضه کنند اما در نهایت تمام این تفکرات، خودروی سمند و بعدها تیبا را به مشتریان ارائه داد. مشکلات بسیار زیادی که در کشور به خصوص در زمان تحریم ها بوجود آمد باعث شده تا خودروسازان یا وارد کنندگان روی به سمت خودروهای چینی بیاورند. عمده این مشکلات به دلیل ضعف مدیریتی، مالیات های سنگین، ورود قطعات به دلیل تحریم ها و … است. پلت فرم خودروی آریو یا همان Z300 زوتی، از شرکت تویوتا خریداری شده است.

در مجموع شرکت زوتی به طراحی ماشین های خود بسیار اهمیت می دهد و اولویت خود را بر مبنای الگو برداری از طراحی ها و پلت فرم های خارجی قرار داده است. از این رو کمتر کسی می تواند به این شرکت و طراحی ماشین های آن ایرادی وارد کند. تولید Z300 در شرکت زوتی از سال ۲۰۱۲ آغاز شد و هم اکنون خط تولید آن به سری جدید یعنی Z360 تبدیل شده است. پلت فرم Z300 یا همان آریو S300 با خودروی آلیون ژاپنی شرکت تویوتا یکی است، تا حدی که حتی فرم چراغ های این دو هم کاملا شبیه به هم هستند.

آریو S300 دارای چهار تیپ مختلف استاندارد ۱.۵ لیتری و الگانت ۱.۵ لیتری هر دو با جعبه دنده های دستی و ۱.۶ لیتری الگانت و ۱.۶ لیتری رویال هر دو با جعبه دنده های اتوماتیک می باشد. تیپ استاندارد با موتور ۱.۵ لیتری دارای رینگ های فولادی ۱۵ اینچی، تیپ های الگانت ۱.۵ و ۱.۶ دارای رینگ های ۱۵ اینچی آلومینیومی و تیپ رویال ۱.۶ دارای رینگ های ۱۶ اینچی آلومینیومی می باشند. تیپ رویال که متاسفانه تیراژ تولید پایینی داشت به عنوان فول ترین تیپ موجود دارای امکانات رفاهی بیشتر نظیر سانروف، دوربین عقب و تهویه مطبوع اتومات می باشد و دارای ۶ ایربگ است در حالی که سه تیپ دیگر تنها از ۲ ایربگ بهره می برند. از سال ۱۳۹۷ به بعد اما سایپا نمونه های ۱.۵ لیتری و تیپ رویال را از خطوط تولید کنار گذاشته و فقط دو تیپ ۱.۶ لیتری دستی و ۱.۶ لیتری اتوماتیک هر دو با نام های الگانت در سبد محصولات این خودروساز دیده می شود. مشخصات آریو S300 را در جدول زیر می توانید ببینید:

تعداد سیلندر

۴- خطی

حجم موتور(لیتر)

۱.۶ لیتری با گیربکس دستی / ۱.۶ لیتری با گیربکس اتوماتیک

حداکثر توان ( اسب بخار )

۱۱۲ / ۱۱۲

حدکاثر گشتاور(نیوتن متر)

۱۵۱ / ۱۵۱

استاندارد الایندگی

یورو ۴

حجم باک(لیتر)

۵۵

مصرف سوخت ترکیبی

۷ / ۷.۲

جعبه دنده

۵ سرعته دستی / ۴ سرعته خودکار

حداکثر سرعت

۱۷۵ / ۱۷۰

زمان رسیدن به سرعت ۱۰۰

۱۱.۵ / ۱۲.۵

حجم صندوق بار (لیتر)

۴۶۰

وزن (کیلو گرم)

۱۲۷۵ / ۱۳۲۵

برای این که بدانید این خودرو برای خرید مناسب است یا خیر باید خصوصیات مثبت و منفی آن را بدانید. در ادامه این خصوصیات را برای شما بررسی می کنیم:

خصوصیات مثبت آریو S300 سایپا

طراحی داخلی منحصر به فرد

طراحی داخلی آریو S300

فضای داخلی آریو S300 مثل تویوتا آلیون است. فضایی که نه زیاد مدرن است و نه طراحی های قدیمی را برای ما یاد آوری می کند. معمولا وقتی قصد خرید ماشینی با قیمت پایین تر یا بهتر است بگوییم به صرفه تر داشته باشیم، کمتر به ظاهر داخلی و طراحی کابین آن توجه می کنیم. بیشتر توجهمان به جنس پلاستیک استفاده شده در اجزای داخلی معطوف میشود، یا به چفت شدن داشبورد اهمیت می دهیم. اما وقتی ماشینی این خصوصیات را به نحو احسنت داشته باشد به طراحی توجه می شود و این برای آریو نکته قابل توجهی است، چراکه طراحی داخلی آن زیبا و منحصر به فرد است. همچنین چوبکاری کابین آن کمی ژن لوکس بودن به آن بخشیده است.

توانایی موتور آریو

همان طور که در جدول بالا به طور خلاصه توضیح دادیم، موتور آریو S300 دارای حجم ۱.۶ لیتری است. این خودرو دارای ۴ سیلندر و ۱۶ سوپاپ است و استاندارد آلایندگی آن یورو ۴ است. شرکت سایپا قدرت موتور این ماشین را ۱۱۲ اسب بخار اعلام کرده است در حالی که ظاهرا در خود کشور چین از همین موتور حدود ۱۲۰ اسب بخار بیرون کشیده اند! به هر روی همین ۱۱۲ اسب بخار هم عددی قابل قبول است، خصوصا زمانی که آن را با خودروهای هم رده اش نظیر تندر ۹۰، سمند، پژو پارس و… مقایسه می کنیم. اما در مجموع با توجه به وزن سنگین ماشین، نباید انتظار شتاب و کشش عالی خصوصا در نمونه اتوماتیک آن داشته باشیم. در وضعیت اقتصادی و شرایط نابسامان جامعه، یکی از مشکلاتی که ذهن مردم را به خود مشغول کرده است، بنزین است. درباره آریو S300 باید بگوییم که مصرف سوخت مناسبی دارد و به طور میانگین در هر ۱۰۰ کیلومتر، حدودا ۷.۲ لیتر بنزین در نسخه اتوماتیک می سوزاند. با توجه به موارد فوق زمانی که به بازه قیمتی آریو S300 نگاه می کنیم، ویژگی های موتور آن را می توان یکی از محاسن این خودرو به حساب آورد.

کیفیت سواری آریو S300

طراحی آریو S300

زمانی که وارد کابین آریو S300 می شویم اولین چیزی که از دیدنش شگفت زده می شویم بزرگی کابین آن است. این کابین که صندلی های آن حتی در نسخه های دنده ای مجهز به روکش چرمی هستند به قدری جادار است که حتی افراد با قد بالای ۱۹۰ فضای پا و سر کافی در ردیف دوم خواهند داشت. سیستم تعلیق آریو بسیار نرم است و همین مسئله رانندگی طولانی مدت با آن را دلچسب کرده است. فقط در برخی مواقع ممکن است کمک فنرهای جلوی خودرو کمی صدا بدهد که برخی از مالکین آن را با نمونه های تویوتایی و یا ماکسیمایی تعویض می کنند. در نسخه اتوماتیک گیربکس خودرو علی رغم تکنولوژی قدیمی، دنده ها را بسیار روان تعویض می کند.

معایب آریو S300 سایپا

سر و صدای کابین

 هنگام سوار شدن در برخی از خودروها، صدای موتور به راحتی به گوش می رسد حتی در دور موتور پایین و همین مسئله گوش خراش و آزار دهنده است.‌ آریو S300 هم از این لحاظ عملکرد ضعیفی دارد و وقتی درون خودرو نشسته اید به راحتی صدای موتور را می شنوید. کمک فنرهای جلوی خودرو نیز در برخی مواقع صداها و لرزش هایی دارند که کمی آرامش داخل کابین را بر هم می زنند.

کیفیت پایین قطعات و در عین حال قیمت زیاد و سرسام آور آن ها

زمانی که مجبور به تعویض قطعات خودروی خود شوید، متوجه خواهید شد که آریو در رده های بالایی جدول گران قیمت ترین قطعات قرار خواهد گرفت. گرچه بیشتر ماشین های چینی همین مشکل را دارند، اما آریو در گروه گران ترین ها است‌. ممکن است شما قطعات را پس از جست و جو پیدا کنید اما اگر با قیمت های نجومی مواجه شدید به هیچ عنوان شوکه نشوید! در عین حال کیفیت قطعات آریو S300 همانند اکثر دیگر خودروهای چینی پایین است و همین مسئله هزینه های نگهداری و استهلاک خودرو را بالا می برد.

بازار خرید و فروش ضعیف

نگوییم فروش خودرو بعدها برایمان مهم نیست که در این صورت دچار استرس و مشکلات زیادی خواهیم شد. آریو S300 علی رغم ویژگی های فنی قابل قبول، کابین بزرگ و طراحی زیبا، در بازار خواهان زیادی ندارد که یکی از دلائل آن شاید به آن بازگردد که کفه ترازو به سمت معایب ذکر شده آن سنگینی می کند تا خصوصیات مثبت آن. دلیل دیگر شاید این باشد که واحد بازاریابی سایپا در مورد این خودرو ضعیف عمل کرده و بنابراین واحد فروش و بخش تولید تیراژ پایینی از این خودرو را تولید و روانه بازار کرده است.

مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید

معایب آریو سایپا چیست؟

مقایسه جک j4 و آریو سایپا s300

مقایسه دنا و آریو سایپا

معرفی آریو S300 ،سایپایی که همیشه کپی می کند

مقایسه برلیانس H330 و آریو سایپا

آریو S300 اتوماتیک یا زوتی Z300 اتوماتیک؟

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها