اگر این روزها قدم در بازار بگذارید و قصد خرید یک سدان جمعوجور خانوادگی از سری تولیدات داخلی را داشته باشید، احتمالا در برابر دو گزینه دنا پلاس کارکرده و رانا پلاس صفرکیلومتر دچار شک و تردید خواهید شد؛ چراکه این دو خودرو در شرایط فعلی از لحاظ قیمت در یک رنج قرار دارند و شاید برای بسیاری از مشتریان انتخاب یکی از آنها امری دشوار و خطیر محسوب شود.
از همین رو تصمیم گرفتیم تا به مقایسه دنا پلاس کارکرده با رانا پلاس صفرکیلومتر بپردازیم و ویژگیهای هر یک را نسبت به دیگری مورد بررسی قرار دهیم تا درنهایت خریداران بتوانند انتخاب بهتری میان این دو سدان ایران خودرو داشته باشند. اگر شما هم تصمیم به خرید دنا پلاس یا رانا پلاس دارید لطفا در ادامه با همراه مکانیک همراه باشید.
دنا پلاس
مدتی بعد از عرضه دنا بهعنوان مدل فیسلیفت سمند، شرکت ایران خودرو تصمیم گرفت تغییرات بیشتری را بر این سدان خانوادگی خود اعمال کند و آن را با ظاهری جذابتر و همچنین امکانات افزونتر روانه بازار داخل سازد. از همین رو دنا پلاس از پاییز ۹۵ مهمان بازار ایران شد و تغییراتی همچون تحول جزیی گرافیک چراغهای عقب و جلو، بزرگتر شدن جلوپنجره، تغییر حالت لچکی شیشه عقب، اضافه شدن برخی تجهیزات جدید و همچنین تغییر خطوط طراحی جانبی بر آن اعمال شد.
این تغییرات کافی بود تا استقبال از محصول جدید ایران خودرو بیشازپیش افزایش یابد و دنا پلاس به یکی از محبوبترین سدانهای تولید داخل تبدیل شود. فضای داخلی این خودرو نیز در مقایسه با حریفان همرده همچون پژو پارس، تندر ۹۰ و…، بسیار زیبا و مدرنتر طراحی شده بود و بهراحتی میتواند با سلیقه مشتریان ایرانی تطابق پیدا کند. صندوق عقب ۵۰۰ لیتری این خودرو نیز تمام نگرانیها به هنگام جای دادن وسایل سفر در این قسمت را به میزان زیادی از بین خواهد بود.
دنا پلاس از موتور نامآشنای ef7 به قدرت ۱۱۵ اسب بخار و گشتاور ۱۵۷ نیوتن متر نیرو دریافت میکند و آن را از طریق گیربکس ۵ سرعته دستی به سمت محور جلو انتقال میدهد. دنا پلاس ظرف مدت ۱۳.۵ ثانیه بهسرعت ۱۰۰ کیلومتر برساعت دست پیدا میکند که در مقایسه با حریفانی همچون تندر ۹۰ و یا رانا پلاس اندکی کندتر به نظر میرسد. میانگین مصرف سوخت این سدان ملی نیز معادل ۷.۹۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر عنوان شده که از این جهت باید آن را در ردههای متوسط جای داد.
در بحث آپشنهای رفاهی نیز باید خاطرنشان کرد اگر نسخههای فول آپشن این خودرو را خریداری کنید، از امکانات ویژهای همچون ایربگ جانبی و سانروف هم بهرهمند خواهید شد. متاسفانه این دو مورد پس از سال ۹۷ از روی برخی کلاسهای دنا پلاس حذف شده است و همین موضوع باعث تغییر قیمت دنا پلاس در تیپ های مختلف شده است که هنگام خرید باید به این مسئله دقت کنید. دیگر آپشنهای رفاهی- ایمنی دنا پلاس شامل موارد ذیل میشود:
ترمزهای ضد قفل abs و ebd، ترمزهای جلو و عقب دیسکی، کیسههای هوای سرنشینان جلو، فرمان هیدرولیک، تهویه اتوماتیک با کانال تهویه برای سرنشینان عقب، نمایشگر مالتی مدیا ۷ اینچی لمسی به علاوه رهیاب،usb، چهار عدد اسپیکر با تیوتر، بلوتوث، تنظیم ارتفاع نور از داخل، لامپ LED چراغهای جلو مجهز به دی لایت، سیستم مشایعت، آینههای جانبی تاشونده برقی راهنمادار، ایزوفیکس، سنسور دنده عقب، دوربین دید عقب، سیستم قطع خودکار سوخت، رینگ آلومینیومی ۱۵ اینچی صندلی راننده و سرنشین با تنظیمات ۸ حالته برقی، آنتن کوسهای، کروز کنترل، دماسنج. با این حساب دنا پلاس از لحاظ تجهیزات رفاهی و ایمنی جزو محصولات خوش آپشن رده قیمتی خود به شمار میرود.
رانا پلاس
شرکت ایران خودرو طی سال ۹۹ یعنی حدود هشت سال بعد از عرضه نسخه اولیه رانا، تصمیم گرفت مدل بهینهسازی شده این محصول را با نام رانا پلاس به دست مشتریان داخلی برساند. این خودرو با تغییراتی اندک همچون تحولات جزئی چراغهای جلو و عقب، اضافه شدن دیلایت نئونی، تغییر قاب آینهها، همرنگ شدن دستگیرهها و زه بغل درها با رنگ بدنه، جلوپنجره با طرح جدید و تغییر قالپاقها به میدان آمده است؛ بنابراین در نمای بیرونی آن نمیتوان تحول شاخصی را نسبت به گذشته مشاهده کرد.
اما درون کابین تغییرات تاحدی محسوستر به چشم میرسد؛ چراکه رانا پلاس از غربیلک فرمان پژو ۲۰۷ با دکمههای کنترل سیستم صوتی و کروز کنترل بهرهمند شده است. رودریهای آن نیز از طراحی جدید سود برده و صفحه کیلومترشمار تازه به همراه دستههای راهنما و برفپاککن جدید درون کابین آن به چشم میخورد. فضای کابین این خودرو همچنان آکنده از پلاستیکهای نهچندان مرغوب است و از این حیث تقریبا کیفیت پایینتری نسبت به دنا پلاس ارائه میدهد. گنجایش فضای کابین بهویژه صندلیهای ردیف دوم نیز در مقایسه با حریف کمتر ارزیابی شده و سرنشینان حاضر در صندلیهای ردیف دوم رانا پلاس با محدودیتهای زیادی از لحاظ فضای پاها، زانوها و سر مواجه خواهند بود.
در بحث فنی نیز شاهد ارتقاء استاندارد آلایندگی موتور 1.6 لیتری به یورو ۵ هستیم که آلودگی کمتری را وارد محیط خواهد کرد. موتور tu5 به خدمت گرفته شده در این خودرو طبق روال گذشته معادل ۱۰۵ اسب بخار قدرت بعلاوه ۱۴۴ نیوتن متر گشتاور تولید کرده و آن را در اختیار گیربکس پنج سرعته دستی جهت انتقال به سوی چرخهای جلو قرار میدهد. شتاب صفر تا صد رانا پلاس برابر ۱۲ ثانیه بوده که از این حیث نسبت به دنا پلاس برتری محسوسی دارد. میانگین مصرف سوخت آن نیز حدود یک لیتر کمتر ارزیابی شده و به رقم ۶.۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر کاهش پیدا کرده است.
کیفیت سواری رانا پلاس همچون رقیبش خیلی نرم یا خیلی خشک نیست و احتمالا عبور از روی دستاندازها میتواند تا حدی سرنشینان را مورد آزار قرار دهد.
متاسفانه در بخش امکانات رفاهی شاهد تحول چشمگیری در رانا پلاس نسبت به مدل ال ایکس نیستیم و صرفا مواردی همچون ترمزهای ضد قفل abs و ebd، دو عدد کیسه هوای جلو، فرمان هیدرولیک با دکمههای کنترل، کروز کنترل، ایموبلایزر، قفل مرکزی، شیشه بالابرهای برقی، آینههای جانبی برقی راهنمادار طرح جدید، تهویه دستی، مه شکنهای جلو و عقب و چراغ مشایعت در لیست تجهیزات این خودرو دیده میشود؛ بنابراین در این حیطه رانا پلاس حرف چندانی برای گفتن در برابر دنا پلاس نخواهد داشت.
نتیجهگیری مقایسه دنا پلاس کارکرده و رانا پلاس صفرکیلومتر
اگر دارای خانوادهای پرجمعیت هستید، زیاد مسافرت میروید، آپشنهای رفاهی در نظر شما از درجه اهمیت بالاتری برخوردارند، زیبایی و پرستیژ بالا از اولویتهای شما در خرید خودرو است و برای طراحی زیبای فضای کابین ارزش زیادی قائل هستید، خرید دنا پلاس کارکرده میتواند خواستههای شما را از یک سدان جمعوجور داخلی به نحوی مطلوبتر برآورده سازد.
در سمت دیگر رانا پلاس از یک پیشرانه نسبتا کم استهلاکتر بهره میبرد، چابکی آن اندکی بیشتر است، سوخت کمتری میسوزاند و به دلیل صفرکیلومتر بودن از گارانتی شرکت ایران خودرو سود میبرد که برای مدتی خیال مالک را از بابت هزینههای غیرمترقبه راحت میسازد. با این حساب اگر خانواده کمجمعیتی دارید و نسبت به پرستیژ ظاهری، نمای داخلی و میزان آپشنهای رفاهی اتومبیل خود چندان وسواس نشان نمیدهید، احتمالا بتوانید با رانا پلاس لحظات خوشی را تجربه کنید؛ اما درمجموع به نظر میرسد دنا پلاس کارکرده در مقایسه با رانا پلاس صفرکیلومتر گزینهای منطقی و مناسبتر باشد. برای اطلاع از قیمت رانا پلاس میتوانید به صفحه قیمت این خودرو مراجعه کنید. برای اطلاع از خرید اقساطی رانا و خرید اقساطی دنا پلاس کلیک کنید.
بیشتر بخوانید:
خواهشاً هر کس هر زمان این پست رو میبینه به حرفم گوش کنه بخدا من الان خودم رانا پلاس پانا دارم ولی قبل از این هم دنا معمولی داشتم هم دنا پلاس توربو اتومات به هیچ وجه پولتون رو به این رانا اشغال ندید من مثل چی پشیمونم از صدای موتور که انگار دقیقا زیر داشبورد هست تا جنس اشغال پلاستیک داشبورد با رو دری ها که با ناخن روش بکشی دیگه جاش پاک نمیشه من 8 سال دنا داشتم اندازه نصف این یک 8 ماه حرص نخوردم الآنم یا باید با 70 تومن ضرر رد کنم بره یا بسوزم… بیشتر »
رانا پلاس صفر بگیرم یا دنا معمولی مدل۹۷
درود بر شما
رانا پلاس صفر گزینه مدرنتری است.
والا من دلال ماشینم و تقریبا تمام ماشین های ایرانی رو سوار شدم
تجربه ای که من داشتم رانا در کل اصلا به درد یه ایرانی نمی خوره نوشته استهلاک کم ولی واقعا استهلاک ماشین بالاس و قطعات خیلی کم پیدا میشه اگرم پیدا بشه گرونه
و سواری دنا پلاس و سمند ef7 تقریبا یکیه و اصلا عاقلانه نیست این همه پول بدی برا همچین ماشینی
اگر از من میشنوید تیبا ۲ برا ایران نسبتا به رانا بهتره
و جای دنا سمند چون حداقل ۱۰۰میلیون جلو میوفتید
رانا از روز اولی که اومده بود مورد علاقه دلالان عزیز! نبوده. چون حاشیه بازار کمی داشته خدا رو شکر. وگرنه کدوم قطعه اش پیدا نمیشه؟ قطعاتش که همه ۲۰۶ و ۲۰۷ و پارسه
همون پارسی که قیمتش ۱۶۵ تومنه و شماها با دلال بازی رسوندینش به ۴۰۰ تومن
خخخخ
برید پارس بخرید شماها و رانا پلاس رو بزارید برای مردم ایران!
واقعا حرف شما درسته از قضا رانا به درد مردم ایران میخوره و از کم استهلاک ترین ماشین هاست رانا فقط برا بنگاهیا نداشته قطعاتشم همه جا گیر میاد مثل ۲۰۶.رانا از دنا صفر هم بهتره با خیال راحت بخرید اگه دنبال مصرف کردن و کیفیت هستین اما اگه دنبال آپشن و قیافه و … هستید برید سراغ دنا
درود به شما ، من چهار سال رانا داشتم ، مدل ۹۳ و تازه فروختم می خوام ماشین جدید بگیرم ، واقعا خودرو کم استهلاکی بود ، هنوز موتور تعمیر نرفته بود و اصلا به آب و روغن حساس نیست ، احتمالا به خاطر اینکه موتور tu5 ،بعد از ۳ سال زیر و بند ماشین را تعمیر کردم و تقریبا میشه گفت غیر از مصرفی ها هزینه ی دیگه ای نداره ، در کل خیییلی ماشین خوبی هست ، خیلی پرشتاب هست ، فقط کوچیکه و برای خانواده ی پرجمعیت مناسب نیست ، ضمنا بهتره لاستیک خارجی براش استفاده کنید
سلام به مردم ایران بین دنا و رانا من رانا را انتخاب کردم و خدارا شکر راضی هستم واقعا رانا ماشین محکم و پر شتابی است و بارها در خیابانهای خلوت امتحانش کردم و سربلندم کرده است..هم ترمزهای خوبی دارد و هم کم مصرف است من رانا را پیشنهاد میکنم و جای سانروف و صفحه لمسی را کم دارد
سلام
من میخوام رانا پلاس بخرم.
شما از ماشینتون راضی هستین؟
ممنون میشم راهنماییم کنید
سلام بهترین انتخابه تو رنج خودش من ۱۰۰۰۰ تا باهاش رفتم هنوزم دارمش فعلا یک قطعه هم ازش عوض نکردم و راضیم ماشینو اذیت نکنید اذیتتون نمی کنه
راناپلاس خیلی خوبه فقط قیمتش بایدکمترباشه
رانا بدرد. نمیخوره فقط و فقط سلطان جادها دنا پلاس
شاتون
شاهین واشر
من رانا پلاس صفر میخوام
درخدمتم
بخدا کلاه برداری کامله این رانا پلاس، به خاطر فقط یه +70 تا 80 تومن بردن رو قیمت ماشین هیچ کسی هم نگفت چرا به خاطر اون پلاس دروغکی، مردم رو…….. فرض کردن، ترمز دیسکی عقب رو کاسه ای کردن، فقط یه کروز کنترل اضافه شده و 70 درصد بردن رو قیمت رانای معمولی به خاطر ترمز های با کیفیت خیلی بهتره، من کاری به مقایسه شما ندارم هر دو ماشین آشغالن، فقط خواستم کلاه برداری این دزدای سر گردنه رو بگم (یه عده خیانت کار دزد که مردم رو بیچاره کردن) ولی در کل کسی خوات رانا بخره مدل… بیشتر »
دمت گرم خداوکیلی اینا دیگه پاک ملت رو بیچاره کردن
عالی بودی حرف حساب ایول
ینی عاشق کمپانی های ایرانیم چیزایی ک لازمه تولید ماشین یا هر وسیله دیگس رو جز اپشن حساب میکنن دمشون گرم
در هر صورت قیمت بالای خودرویی که امکانات زیادی نداشته و ندارد خیلی آزار دهنده هست چه برسه به اینکه بخوای با مقایسه کردن هم ناامید بشیم…
درود
مشخصه که دنا پلاس بهتره