ویروس کرونا ظرف ماههای گذشته، زندگی بسیاری از مردم جهان را تحتالشعاع خود قرار داده است و گویا فعلا قصد کنارهگیری از میدان را نیز ندارد. تاثیر این ویروس بر زندگی مردم جهان، به حدی زیاد بوده است که شاید حتی بتوان قرن ۲۱ میلادی را به دو دوره قبل و پس از شروع کرونا تقسیمبندی کرد. قرنطینه، تعطیلیهای گسترده، خانهنشینیهای عذابآور، بیماری، سرفه، تنگی نفس، خستگی کادر درمان، استرس و بسیاری از مفاهیم ناخوشایند دیگر، ازجمله عبارتهایی هستند که بعد از شروع کرونا در زندگی ما بسیار پررنگتر از گذشته ظاهر شدهاند.
کووید ۱۹، گونه جدیدی از کروناویروسها است. این خانواده از ویروسها، میتوانند میان انسان و حیوان بیماری تنفسی ایجاد کنند و در موارد خفیف، منجر به تب شوند. در موارد شدید نیز باعث ذاتالریه و حتی مرگ موجودات زنده خواهند شد.
نسخه فعلی کرونا نیز که نخستین بار در سال گذشته در انسان مشاهده شد و سپس در سراسر جهان شیوع پیدا کرد، یکی از مرگآورترین نمونههای این ویروس است که در مکانهای پرتردد، احتمال انتقال و شیوع آن بیشتر خواهد بود.
راههای بنزینزدن ایمن در دوران شیوع کرونا
واضح است که یکی از مکانهای پر رفتوآمد که مالکان خودرو مجبور به مراجعه به آن هستند، پمپبنزین است و اگر نکات بهداشتی در مراجعه به این مراکز رعایت نشود، احتمال انتقال بیماری کرونا از سوی راننده به سایر اعضای خانواده و جامعه افزایش مییابد. در ادامه، به نکات پیشگیری از انتقال کرونا در پمپ بنزین اشاره خواهیم کرد. جهت آشنایی با این نکات و حفظ سلامتی خود و خانواده، به ادامه مقاله توجه فرمایید.
همراهداشتن ماسک و لوازم ضدعفونیکننده در خودرو
امروزه ثابت شده که استفاده از ماسک، تاثیر بسیار زیادی در عدم انتقال بیماری کرونا دارد؛ چراکه این ویروس، عمدتا از طریق هوا منتقل میشود و توصیه شده است که حتی افراد از دو ماسک استاندارد استفاده کنند تا احتمال ابتلای آنها به این بیماری، به حداقل برسد. بنابراین، هنگام مراجعه به مکانهای شلوغی همچون پمپ بنزین، باید حتما ماسک به صورت داشته باشید.
ضدعفونیکردن دست و کارت پول بعد از سوختگیری نیز، از مواردی است که در بحث عدم انتقال بیماری کرونا به آن توصیه شده و بهتر است که لوازم ضدعفونیکننده نظیر اسپری یا ژل الکلی را هنگام مراجعه به پمپ بنزین همراه خود داشته باشید. لازم به ذکر است که به دلیل قابلیت اشتعال الکل، بههیچعنوان مواد ضدعفونیکننده را در خودرو نگهداری نکنید؛ بلکه پس از پیادهشدن، آنها را همراه خود به منزل ببرید یا بیرون از خودرو نگهداری کنید.
استفاده از دستکش یکبارمصرف حین سوختگیری
در شرایط کرونایی، به متصدیان پمپ بنزینها ابلاغ شده است که باید خودشان نسبت به سوختگیری برای تمامی خودروها اقدام کنند. در ماههای اول، دستورالعمل فوق بهخوبی رعایت میشد؛ اما رفتهرفته، این مورد نیز تاحدودی به فراموشی سپرده شد و در حال حاضر، بسیاری از رانندگان خودشان اقدام به سوختگیری میکنند. بنابراین، اگر شما نیز مجبور شدید بهشخصه اقدام به سوختگیری کنید، حتما باید دستکش یکبارمصرف به دست داشته باشید و نازل سوخت یا دکمههای دستگاه کارتخوان را با دستکش لمس کنید. پس از اتمام کار نیز دستکش یکبارمصرف را به درون سطل آشغال دربدار انتقال دهید. ضمنا بهتر است باک سوخت را کاملا پر کنید تا میانگین مراجعه شما به پمپ بنزین و درنتیجه، احتمال انتقال ویروس کرونا کاهش یابد.
رعایت فاصله اجتماعی با متصدی جایگاه
افراد شاغل در پمپ بنزینها، بسیار در معرض خطر ابتلا به بیماری کرونا و ناقلبودن ویروس آن قرار دارند؛ چراکه این عزیزان، همهروزه با حداقل دهها یا صدها نفر برخورد دارند و قطعا در میان مشتریان آنها، افراد مبتلا به ویروس کرونا نیز وجود دارد. بنابراین، احتمال ابتلای متصدی جایگاه به بیماری کرونا بالاتر از افراد عادی خواهد بود. در همین راستا و بهمنظور حفظ سلامت خود و افراد شاغل در پمپ بنزین، بهتر است که فاصله اجتماعی را تا حد امکان رعایت کرده و از نزدیکشدن بیشازحد و گپوگفت دوستانه با آنها، اجتناب کنید.
خودداری از ارائه پول نقد
پولهای نقد یا کاغذی، یکی از آلودهترین اشیای مورداستفاده ما انسانها به شمار میروند و احتمال آلودهبودن آنها به ویروس کرونا نیز بسیار بالا است. هرچند امروزه گفته میشود احتمال انتقال ویروس کرونا از طریق سطوح بسیار کمتر از هوا است، اما به هر حال احتیاط، شرط عقل است و بهتر است که ما در این دوران، بههیچوجه از پول نقد استفاده نکنیم؛ بهویژه که دستگاههای کارتخوان و کارتهای عضو شتاب، در تمامی مراکز موجود هستند و مشکلی از لحاظ پرداخت پول بهویژه در پمپبنزین وجود ندارد.
جمعبندی
ویروس کرونا را جدی بگیرید. سهلانگاری در این مورد، ممکن است به قیمت جان شما و عزیزان شما تمام شود. بنابراین، چه در پمپ بنزین و چه در سایر مکانهای عمومی، حتما از ماسک استفاده کنید. بعد از ورود به منزل نیز دستها را ضدعفونی کنید و با آب و صابون بشویید. ماسکهای استفادهشده را نیز درون نایلون قرار داده و به سطل آشغال انتقال دهید.
بیشتر بخوانید