مقایسه رانا پلاس با ال نود، موضوعی است که در این مقاله از مجله خودرو همراه مکانیک به سراغ آن آمدهایم تا به یکی از دوراهیهای پرتردد در سگمنت سدانهای اقتصادی بازار بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید تا ارزش خرید رانا پلاس و ال نود را بیشتر باهم بررسی کنیم.
رانا پلاس
رانا بهعنوان دومین خودروی ملی ایران خودرو بعد از خانواده سمند، در سال 1391 معرفی و به بازار عرضه شد. این سدان سگمنت B که درواقع نسخه ایرانیزه و اقتصادی پژو 206 صندوق دار محسوب میشود، همیشه کمطرفدارتر از برادر فرانسویالاصل خود بود و آمار فروش کمتری را ثبت میکرد تا اینکه ایران خودرو تصمیم گرفت پژو 206 صندوق دار را بهتدریج از خط تولید خود کنار بگذارد و در عوض، دستی به سر و روی رانا بکشد تا خریداران بیشتری را جذب این فرزند ملی خود کند. اینگونه بود که رانا پلاس در سال 1399 متولد شد و توانست خریداران بیشتری را نسبت به نسخه قبلی به سمت خود بکشاند. در حال حاضر رانا پلاس در دو نسخه معمولی و پانوراما تولید میشود که ما در مقایسه رانا پلاس با ال نود، نسخه معمولی این خودرو را مدنظر داریم.
قوای محرکه رانا پلاس با رانا EL و رانا LX یکسان است و این خودرو نیز از پیشرانه نامآشنای TU5 بهره میگیرد. این پیشرانه 1.6 لیتری تنفس طبیعی، حداکثر قدرت 105 اسب بخار و حداکثر گشتاور 142 نیوتنمتر را از طریق یک گیربکس 5 سرعته دستی، روانه محور جلوی این سدان ملی ایران خودرو میکند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد رانا پلاس نیز بهترتیب برابر با 7.3 لیتر در صد کیلومتر و 11.6 ثانیه است.
رانا پلاس جزو سدانهای اقتصادی محسوب میشود و قاعدتاً لیست آپشنهای پروپیمانی ندارد. بنابراین مالکان این خودرو بایستی به امکانات متداولی مثل شیشهها و آینههای جانبی برقی، مهشکن جلو و عقب، سنسور پارک عقب، تهویه مطبوع دستی، کروز کنترل، فرمان هیدرولیک با دکمههای کنترلی سیستم صوتی، کامپیوتر سفری، ترمز ABS+EBD، 2 ایربگ و… بسنده کنند.
رانا پلاس مثل همه خودروهای مجهز به پیشرانه TU5، لذت رانندگی و هندلینگی قابلقبول (البته در کلاس قیمتی خودش) را در کنار مصرف سوخت اقتصادی عرضه میکند که این موضوع در کنار طراحی ظاهری تاحدودی بهروز، میتواند این خودرو را به گزینهای منطقی برای قشر جوان تبدیل کند. البته در رانا پلاس کماکان شاهد نقاط ضعفی مثل بیدقتی در مونتاژ برخی اجزای کابین، نفوذ زیاد صدای پیشرانه به کابین در دورهای بالا و سفت جارفتن دندهها در برخی نمونهها هستیم.
ال نود (L 90)
در ادامه مقاله مقایسه رانا پلاس با ال نود، به رنو تندر 90 یا به زبان خودمانی، ال نود میرسیم که درواقع نسل نخست داچیا لوگان است. ال 90 که نخستین بار در سال 2004 معرفی شد و در سال 1386 به ایران آمد؛ در طی سالهای حضور در بازار کشور ما در تیپهای E0، E1، E2، اتوماتیک، پارس تندر، پلاس دندهای و پلاس اتوماتیک عرضه شد که ما در مقایسه رانا پلاس و ال 90 ، پرتعدادترین تیپ این خودرو در بازار، یعنی تیپ E2 را درنظر داریم.
برای خرید ال نود، همین حالا کلیک کنید
ال نود تا سال 1398 در ایران خودرو و پارس خودرو مونتاژ میشد اما در این سال، بهدلیل تشدید تحریمها بهناچار با خريداران ايراني خداحافظي کرد. البته کماکان تعداد بسيار اندکي از نسخههاي صفرکيلومتر اين خودرو در بازار موجود است.
ال 90 نیروی خود را از پیشرانه 1.6 لیتری تنفس طبیعی K4M با حداکثر قدرت 105 اسب بخار و حداکثر گشتاور 140 نیوتنمتر میگیرد که نتیجه همکاری این پیشرانه با یک گیربکس 5 سرعته دستی، مصرف سوخت ترکیبی 6.9 لیتر در صد کیلومتر و شتاب صفرتاصد 10.2 ثانیه است.
رنو تندر 90 از نظر امکانات رفاهی جزو سادهترین خودروهای بازار ایران است و تنها موارد سادهای مثل شیشهها و آینههای جانبی برقی، تهویه مطبوع دستی، مهشکن جلو و عقب، فرمان هیدرولیک، قفل مرکزی با ریموت کنترل، کامپیوتر سفری، ترمز ABS+EBD، 2 ایربگ و… را به همراه دارد و حتی از آپشن سادهای مثل سنسور پارک عقب نیز بیبهره است.
ال نود لذت رانندگی قابلقبولی دارد و بهخصوص عملکرد روان مجموعه کلاچ و گيربکس آن در ترافيک باعث رضايت راننده ميشود. فضاي کابين و صندوقبار جادار، کيفيت ساخت بالا، دوام بالا و استهلاک پايين نيز از ديگر مزاياي اين سدان اقتصادي فرانسوي محسوب ميشوند. اما مواردي مثل ظاهر بسيار ساده، صندليهاي نهچندان راحت و کمبود امکانات رفاهي نيز هميشه پاشنه آشيل تندر 90 در بازار بودهاند.
جمعبندي رانا پلاس بخریم یا ال 90 ؟
اما پس از آشنايي مختصر با خودروها، وقت آن رسيده است که موارد بيانشده در مقايسه رانا پلاس با ال نود را جمعبندي کنيم. براي مقايسه فني رانا پلاس و تندر 90 ميتوانيم بگوييم که از اين نظر، تفاوت فاحشي بين دو خودرو وجود ندارد اما با بررسي دقيقتر متوجه خواهيم شد که تندر 90 در بحث شتابگيري و مصرف سوخت کمي بهتر از رانا پلاس عمل ميکند. در مقابل، محصول ايران خودرو هندلينگ بهتري دارد. مقايسه آپشنهاي رانا پلاس و ال نود بخشي است که رانا پلاس بهلطف يکي دو آپشن بيشتر مثل کروز کنترل، دکمههاي کنترلي سيستم صوتي روي فرمان و سنسور پارک عقب، گزينه برتر ميدان خواهد بود.
از نظر فضاي کابين و صندوقبار، برتري مطلق نصيب ال 90 خواهد شد و فضاي اندک صندليهاي عقب رانا پلاس کار دستش ميدهد! کيفيت ساخت مناسب و دوام فني بالا تندر 90 نيز که در اين سالها زبانزد همه است اما متأسفانه ايران خودرو همچنان نتوانسته است يکسري ايرادها و بيدقتيهاي مونتاژي رانا پلاس را برطرف کند.
بهعنوان کلام آخر در مقايسه رانا پلاس و ال نود ميتوانيم بگوييم که رانا پلاس در مقايسه با تندر 90 از مزايايي مثل ظاهر زيباتر، آپشنهاي بيشتر، هندلينگ بهتر، صندليهاي راحتتر و البته قيمت ارزانتر (قیمت رانا پلاس را مشاهده کنید) برخوردار است؛ اما ال 90 هم دستوپابسته نيست و در مواردي مثل مصرف سوخت، فضاي کابين و صندوقبار، کيفيت ساخت و استهلاک، گوي سبقت را از رقيب خود ميربايد.
با اين اوصاف اگر جوان هستيد یا خانواده کمجمعيتي داريد و يک سدان جمعوجور نهچندان گرانقيمت ميخواهید که نیازهای روزمرهتان را برطرف کند، رانا پلاس را انتخاب کنید. اما ال نود بیشتر به درد افراد میانسال به بالا میخورد که حوصله چندانی برای نگهداری از خودرو ندارند و همچنین در طول سال چند مسافرت خانوادگی نسبتاً طولانی مدت را با خودروی خود تجربه میکنند. برای اطلاع از خرید اقساطی رانا و کارشناسی خودرو کلیک کنید.
بیشتر بخوانید
سلام لطفا قیمت رانا پلاس و اضافه کنید