بازه قیمتی 150 الی 200 میلیون تومان، این روزها یکی از شلوغترین محدودههای قیمتی بازار خودرو است و بسیاری از مشتریان در چنین بازهای اقدام به خرید خودرو میکنند. اکثر خودروهای داخلی، هماکنون در این محدوده قیمتی قرار دارند و علاوهبرآن، انبوهی از خودروهای چینی کارکرده نیز به انتظار مشتریان نشستهاند. با این وجود، خرید تمامی خودروهای این محدوده عقلانی نیست و برخی از آنها، موجب اتلاف سرمایه شما خواهند شد.
در این مطلب از همراه مکانیک، به بررسی بدفروشترین خودروهای 150-200 میلیون تومانی بازار پرداختهایم که خرید آنها، چیزی جز ضرر برای شما بههمراه نخواهد داشت. علاوهبرآن، امکان فروش این خودروها پس از خرید بهراحتی میسر نیست و سرمایه شما در معرض خطرات متعددی قرار میگیرد.
اکثر خودروهای بدفروش این بازه، چینی هستند و این مساله نشان میدهد که با وجود گستردگی خودروهای چینی در بازار ایران، شرکتهای تولیدکننده همچنان در ارائه خدمات و پشتیبانی از محصولات خود دچار مشکل هستند. با ما همراه باشید تا بدفروشترین خودروهای 150-200 میلیون تومانی بازار را مورد بررسی قرار دهیم.
سایپا آریو 1.6 لیتر دنده ای مدل 1397
سایپا آریو یا زوتی Z300، سدان چینی کوچکی است که در بازه زمانی کوتاهی توسط سایپا به بازار عرضه شد و اکنون مشتریان میتوانند با پرداخت مبلغی بین 150 الی 200 میلیون تومان نسخه دندهای این خودرو را با مدل 1397 خریداری کنند. سایپا آریو از پیشرانه 1.6 لیتری میتسوبیشی بهره میبرد و مزیت بزرگ آن، سیستم تعلیق نرمی است که سواری راحتی را برای سرنشینان فراهم میآورد.
با این حال، خرید سایپا آریو دندهای مدل 1397 عملی منطقی نیست و خریدار را پس از مدتی متضرر خواهد کرد. علت نخست آن است که عرضه آریو به بازار بسیار محدود بود و هماکنون نیز تولید این خودرو متوقف شده است؛ بنابراین، شما مالک خودرویی خواهید شد که چندان در بازار شناختهشده نیست و مشتریان تمایلی برای خرید آن ندارند.
از سوی دیگر، وضعیت خدمات پسازفروش آریو چندان مطلوب نیست و برای یافتن قطعات یدکی این خودرو، با دردسرهای مختلفی مواجه خواهید بود. درنهایت، خرید خودرویی که تولید آن متوقف شده است، بههیچعنوان توصیه نمیشود؛ چراکه آریو بهزودی حاشیهنشین بازار خواهد شد و از یادها خواهد رفت. اگر تمایل دارید سدانی دندهای را در این بازه قیمتی خریداری کنید، پژو پارس LX با موتور TU5 گزینه بهتری نسبت به سایپا آریو دندهای است.
رنو مگان (مونتاژ) E1-1600 مدل 1388
رنو مگان یکی از محصولات بهیادماندنی صنعت خودروسازی ایران است که از سالهای میانی دهه هشتاد خورشیدی تا اوایل دهه نود، توسط پارس خودرو مونتاژ و به بازار عرضه میشد. رنو مگان در دو نسخه دندهای و اتوماتیک توسط پارس خودرو به تولید رسید که هماکنون، مشتریان میتوانند نسخههای مونتاژی از رنو مگان دندهای ساخت سال 1388 را با پرداخت 150 الی 200 میلیون تومان خریداری کنند.
با وجود محبوبیت رنو مگان در بازار، خرید نسخه دندهای آن در شرایط فعلی به نفع شما نخواهد بود؛ زیرا حدود یک دهه از توقف تولید رنو مگان میگذرد و یافتن قطعات و لوازم یدکی آن، با دردسر همراه است. نسخههای دندهای رنو مگان نیز همواره تقاضای اندکی را به خود اختصاص داده بودند و چندان در بین مشتریان محبوب نیستند.
درنهایت، عمر نسخهای از رنو مگان که شما قادر به خرید آن با 150 الی 200 میلیون تومان هستید، حدود دوازده سال است و همین مساله، ارزش خرید آن را زیر سوال میبرد. اگر به دنبال خرید خودروهای خارجی مونتاژ داخل در این بازه قیمتی هستید، رنو تندر 90 تیپ E2 با سنوسالی کمتر و کارکردی پایینتر، گزینه بهتری برای خرید محسوب میشود.
لیفان X50 دندهای مدل 95
سالهای میانی دهه نود خورشیدی، دوران جولان هاچبککراسها در بازار خودروی ایران بود و هرکدام از خودروسازان، در تلاش بودند تا محصولی را در این سگمنت به بازار عرضه کنند. نماینده کرمان موتور در رقابت هاچبککراسها، لیفان X50 بود که در دو مدل دندهای و اتوماتیک به بازار عرضه شد. با وجود شروع موفقیتآمیز لیفان X50، این خودرو در محاصره رقبای قدرتمندی همچون رنو ساندرو استپ وی و دانگ فنگ H30 کراس قرار گرفت و به حاشیه بازار رانده شد. تولید این خودرو از سال 1397 متوقف شده است و اکنون، مشتریان میتوانند با پرداخت مبلغی بین 150 الی 200 میلیون تومان، نسخه دندهای لیفان X50 ساخت سال 1395 را خریداری کنند.
خرید لیفان X50 دندهای در این بازه قیمتی، آخرین چیزی است که یک خریدار واقعی میخواهد. بازار محصولات لیفان، از گذشته ضعیف بوده است و این خودروها افت قیمتی شدیدی را در بازار خودروهای کارکرده تجربه میکنند. تولید محصولات لیفان نیز چند سالی است که متوقف شده است و معلوم نیست خدمترسانی به اتومبیلهای این برند، چگونه صورت میگیرد. اگر به دنبال خرید یک هاچبک دندهای در این بازه قیمتی هستید، ام وی ام 315 جدید گزینه بهتری برای شما خواهد بود.
گریت وال C30 دندهای مدل 94
بازار کشورمان انباشته از خودروهای چینی است که پس از حضوری کوتاهمدت، به حاشیه رانده شدند و امروزه کمتر کسی اسم آنها را به خاطر دارد. گریتوال وولکس C30 نیز یکی از این خودروهای فراموششده است که در بازه زمانی کوتاهی توسط خودروسازان راین به بازار عرضه میشد. تولید این خودرو، مدتها است که متوقف شده است و اکنون اثری از خودروسازان راین نیز وجود ندارد. نسخه دندهای ساخت سال 1394 این خودرو نیز یکی از بدفروشترین خودروهای 150-200 میلیون تومانی محسوب میشود.
توقف تولید، کمبود امکانات رفاهی، وضعیت نامشخص ارایه خدمات پس از فروش و بازار دست دوم به شدت ضعیف از جمله مواردی هستند که خرید گریت وال C30 دندهای را به عملی غیرمنطقی تبدیل میکنند. در این بازه قیمتی خودروهای چینی مختلفی با گیربکس دندهای برای خرید وجود دارند که از جمله آنها میتوان به برلیانس H330 با گیربکس دندهای و موتور 1.5 لیتری اشاره کرد.
جک J5 1.5 لیتر دندهای مدل 92
آخرین گزینه موجود در لیست بدفروشترین خودروهای 150-200 میلیون تومانی، جک J5 دندهای ساخت سال 1392 است که خرید آن برای مالک مشکلاتی را بههمراه خواهد داشت؛ هرچند دردسر آن به اندازه دیگر گزینههای موجود در مقاله نیست.
جک J5، سدان شناختهشده کرمان موتور است که نسخه اتوماتیک آن در بازار، بهشدت محبوب ظاهر شد؛ اما نمونه دندهای، چندان برای اهالی بازار شناختهشده نیست. امکانات رفاهی اندک و پیشرانه ضعیفتر نسبت به نسخه اتوماتیک نیز سبب شدهاند تا امروزه کمتر کسی برای خرید جک J5 دندهای تمایل نشان دهد. قیمت بالای جک J5 دندهای نسبت به سایر خودروهای چینی این رده نیز دلیل دیگری برای نخریدن این خودرو ایجاد میکند. نسخههای صفرکیلومتر یا کمکارکرد خودروهای داخلی همچون پژو پارس یا سورن، در این بازه انتخاب بهتری هستند و بازگشت سرمایه بهتری را برای شما بههمراه خواهند داشت.
سخن پایانی، لشکر چینیهای شکستخورده!
تمام خودروهای این لیست به جز یک مورد، اتومبیلهای چینی شکستخوردهای هستند که به دردسر دائمی مالکان تبدیل شدهاند. حضور انبوه اتومبیلهای اقتصادی چینی در لیست بدفروشترین خودروهای 150-200 میلیون تومانی، نشان میدهد که خودروسازان چینی و شرکای ایرانی آنها در کسب سهم از بازار خودروهای اقتصادی ایران چندان موفق عمل نکردهاند.
انتخاب استراتژی اشتباه، قیمتگذاری غیررقابتی، تبلیغات ضعیف، بازاریابی نهچندان قدرتمند و درنهایت، ارائه خدمات پسازفروش نامطلوب، مواردی هستند که این خودروهای چینی را به سمت شکست و ناکامی سوق دادهاند. این اتفاق در حالی رخ میدهد که خودروهایی همچون سایپا آریو یا وولکس C30 در صورت عرضه قدرتمند و تبلیغات مطلوب، بهراحتی در بین مشتریان ایرانی پذیرفته میشدند؛ اما عملکرد ضعیف شرکتهای عرضهکننده، سبب شده است تا همچنان خودروهای داخلی پیشگام بخش اقتصادی بازار خودرو ایران باقی بمانند.
بیشتر بخوانید:
عالی بود
سلام خودروهای چینی حتی بدترینش از تابوت های مرگ ایرانی یه سرو گردن بالاتره، حتی ام وی ام که 315 که فکر میکنم بدترین خودرو چینی باشه باز از دنا، منا الممد خیلی سرتره،، و رمورد آریو من آخرین ماشینهام یکی سوناتا بود یه الممد هم برای زیر پایی استفاده میکردم،، به دلیلی هرجفت شو فروختم بابت بدهی،،،، سال 96 یه آریو خریدم 25ملیون پیش 4تا چک 10 ملیونی دادم به خدا از سوناتا چیزی کم نداره بجز شتاب اولیش،، نرم راحت، جادار ترمز بسیار عالی از سوناتا هم بهتر سندلیهاش استاندارد،باسرعت 140 تا 150 دور موتور به زور روی… بیشتر »
آریو که عالیه کم مصرف جادار نرم و کم خرج کلا
آریو اتومات دارم خیلی راضیم.
آریو دارم واقعا بی آزار و غیر قابل مقایسه با هم قیمت های خودشه
بدلیل تاکسی شدن قطعاتش و تعمیرگاه هاش تو تهران ک ردیفه
سلام من رنوی مگان ۸۸ دنده ای دارم بسیار راضی هستم کم خرج و کم مصرف شتابدهی مناسب و همچنان ظاهری شکیل و طراحی مناسبی داره مشکی هم برای قطعات نداشتیم اصلا با تندر هیچ سالی و هیچ مدلی و هیچ کدام از این خودرو های چینی که نام بردید قابل مقایسه نیست
زوتی z300 وارداتی اتومات،از خیلی ازین ماشینهای داخلی بی کیفیت برتره و اصلا قابل مقایسه نیست . نرمی ، موتوری ،ظاهر و از همه نظر….
من آریو ۹۷ اتومات دارم نسبت به ماشین هایی که تا بحال داشتم واقعا عالیه
بسترن b50مدل 93هم از قلم انداختید
من آریو داشتم بی نظیر بود .
آریو سدانی «کوچک» است؟! حتماً دارید شوخی می کنید! یه چرخ آریو به صد تا پارس می ارزه. خدای نکرده در تصادفات متوجه تفاوت یک ماشین درست و حسابی و یک ماشین ضعیف میشید.
والا من دیگه حرفی ندارم ….الان یکی از بهترین ماشینهای چینی سری جک هستش که برعکس خواهان زیادی داره و خوب خرید و فروش میشه راجب بقیشون موافقم البته که کلا خرید خودرو چینی در یک زمانی کلا ضرر صد در صدی بود ولی الان برعکس شده و هر کس جک اس ۵ رو با ۷۳میلیون خرید الان حدود ۴۵۰ میلیون سود کرده..البته ارزش پولمون پایین اومده ولی با ۳۰۰ میلیون دیگه میتونه یه هیوندا اکسنت ۲۰۱۹ بخره …حالا بگیم ضرره ….ولی خدا وکیلی الان بازار ازخودرو چینی به سمت بازار داخلی اومده که این امر باعث سواستفاده هزار درصدی… بیشتر »
آریو با پوشش ۵ درصدی از ناوگان تاکسیرانی ایران نشون داده چه خودرو اقتصادی و خوبیه کافیه با راننده تاکسی ها صحبت کنید
یک چرخ بدترین خودرو چینی بر بهترین خودرو به قول….. ایران ارجعیت دارد. حداقل آنها دزدی نمیکنند ( قطعه دسته چندم روی خودرو هاشون وصل نمیکنند
دوست من چینی ها دارند می آیند
با سلام. درمورد خودروی آریو کاملا بد گویی کردید این خودرو باوجود موتور مشترک باچندین خودرو ی مطرح وفراونی قطعات وامکانات وایمنی وراحتی وجادار. باید انصاف را در نظر گرفت وباخودروی کاملا بیکیفیت داخلی مقایسه نکرد با تشکر